Gönderen Konu: PEUGEOT 301 VE CİTROEN C-ELYSEE KARDEŞLERİN EURONCAP SINAVI - FASA FİSO  (Okunma sayısı 5428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Peugeot ve Citroen'in, küçük sedanları Euroncap testinden üç yıldız alabildi. PSA gurubunun üyeleri olan Citroen ve Peugeot'un, b segmentinde yer alan sedan modelleri olan C-Elysee ve 301, Euroncap'ın en son gerçekleştirdiği güvenlik testlerine katıldı. Ülkemizde yoğun ilgi gören, Renault Symbol ve Fiat Linea gibi modellere farklı bir alternatif olan Fransız sedanları, Euroncap'ın zorluk seviyesi arttırılan testlerinden üç yıldız alarak başarılı bir görüntü çizemedi. Yetişkin korumada 27 puan ile yüzde 71, çocuk korumada 37 puan ile yüzde 75, yaya korumada 20 puan ile yüzde 54 ve güvenlik yardımcılarında 4 puan ile yüzde 33 başarı gösterebilen Fransız kardeşler bu sonuçlar ile 3 yıldız alabildi.

Önden çarpmalarda, sürücünün bacak ve gögüs, ön yolcunun ise bacak bölgelerinde marjinal (sınırda) seviyede koruma sağlayabilen araçlarda kullanılan dahboardun sert yapısı puan kaybına yol açtı. Yandan çarpmalarda büyük bir zayıflık göstermeyen araçlar, yandan direğe çarpmalarda göğüs bölgesi korumasında en düşük puanı alabildi. Arkadan çarpma sırasında, ön koltuklarda oturanların boyunlarını kamçı etkisine karşı başarılı bir şekilde koruyan C-Elysee ve 301, arka yolcularını bu etkiye karşı korumakta oldukça zorlandı. Yaya korumadan yayanın baş ve bacak bölgesini orta seviyelerde koruyabilen araçlar, yayanı kalça bölgesi korumasından puan alamadı. Güvenlik yardıcıları bölümde ise standart donanımları eksikliği sebebiyle puan kaybeden ikili, beş yıldızın ancak üçünü alabildi.

| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
fransızlarda güvenlik ikinci belki de üçüncü planda... ekonomiden başka birşeyi görmüyor gözleri
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
bir de bunlarla şirketçiler terör estiriyor yollarda...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Sonuçlar şaşırtıcı değil, Alper' e katılıyorum. İlginç gerçekten genelde trafikte uzun süre kalan ve çok yol yapan şirket araçları ve ticari taksiler en güvensiz araçlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
Makyajlı renault megane'de en son 3 yıldızla ayrılan modeller arasında ancak makyajlı megane NCAP'ın yeni güvenlik unsurlarının uygunlandığı testte 3 yıldızı alabilmiş. Üstteki fasa fisolar yeni unsurlara dahil edilip mi teste tabî tutuldular bilemiyorum.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
haber kaynağı neresi ?  n cap testlerini değiştirdi. bu arabalar bu testler için yapılmadı.

herhangi bir arabanında aynı sonuçları alacağına inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
haber kaynağı neresi ?  n cap testlerini değiştirdi. bu arabalar bu testler için yapılmadı.

herhangi bir arabanında aynı sonuçları alacağına inanıyorum.

301 ve c-elysee'nin yeni kurallara göre test edildiklerini gösteren haber sitesi ? Megane için zaten bahsedilmiş haberde yeni kurallardan.

http://ototeknikveri.com/icerik/7238/peugeot-301-ve-citroen-c-elysee-kardeslerin-euroncap-sinavi.html
http://ototeknikveri.com/icerik/7226/yeni-makyajli-renault-meganea-euroncapten-sok-sonuc.html
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
3 yıldızı çok bile vermişler...

şirket araçlarının neredeyse tamamını bundan aldılar, fiyat olarak renault symboldan bile ucuzdu, artı cc  ve diğerlerine göre hava yastığı ile görüntü olarak daha üst segment gibi duruyordu...

ön kaportaları aluminyum ve darbe emme yi bırak anında katlanıyor... en azından araçların kazalarında en çok hasarı alanlar bunlar oldu...

fotoğrafdaki hasarlı araç, alttaki kangoo vurarak bu hale gelmiştir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Kısaca teneke diyorsun yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
sadece kangoo'ya vurarak o hale geldiyse büyük sıkıntı. üç ay kadar kullandım bu aracı(c-elysee). dizel 1.6 motor 92 hp. etki-tepki olayı çok güzel arabanın fakat iç malzeme kalitesi sıfırdı. daha ilk hafta içerisinde cam açma-kapama düğmesi elimde kalmıştı. özellik olarak ise corolla'dan fazla özelliği var. gel gelelim araç tenekeymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Her şey özellikle bitmiyor bence .Ben Toyota nın sade yeterli sağlam donanım olayını seviyorum .Abi adam donanım doldurmuyor adamlar ama yıllarca sorunsuz güvenle kullanıyorsun. Sağlamlık olarak Toyota da benim gördüm tek gerçek şu ki araç içine zarar en az derecede ulaşıyor aracın önü arkası dümdüz olsa da siz kapısını açıp araçtan inebiliyorsunuz.

Fransızların tek ve en güzel özelliği yakıt ekonomileri adam buna adamış bayimin birinde pejo 301 var sürekli uzun yol gidiyor ne kadar doğru bilmiyorum 100 km de 3,4-3,6 yakıyor diyo
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
fransız ekonomik araba , tam bizlik. kalite demek para demek. fazla para veren enayi :) oyüzden fransız iyidir iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
n cap testleri değişti diyorlardı ondan mı kaynaklı bilmiyorumda aracın direksiyon tepkileri falan çok iyiydi. bunların bir donanımı var envy mi ne full arabada malzeme kalitesi baya iyi b segmentinde. ayrıca bir aracın dıştan çok darbe alması kötü anlamına gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
teneke olabilirler ama adamlar bir konuda toyotayı havada öpüyorlar o da küçük hacimli dizel araçlar ve yine turbo benzinli motorlar..... :alkis:

fransızlar bile küçük hacimli turboya geçebilirken(!) toyotanın 20 yıllık atmosferik inadına anlam veremiyorrum. lütfen bana bilmediğim bir şey söylesin neden neden?[/b]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
teneke olabilirler ama adamlar bir konuda toyotayı havada öpüyorlar o da küçük hacimli dizel araçlar ve yine turbo benzinli motorlar..... :alkis:

fransızlar bile küçük hacimli turboya geçebilirken(!) toyotanın 20 yıllık atmosferik inadına anlam veremiyorrum. lütfen bana bilmediğim bir şey söylesin neden neden?[/b]

Bilmediğiniz bir şey yok, çok basit sorunsuzluk. :) Japonya'daki merkeze gidildiğinde sorulacak ilk soru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bilmediğiniz bir şey yok, çok basit sorunsuzluk. :)

hocam iyi de hdı ya da dcı motorlu araçlarda hiç kronik motor sorunu duydunuz mu?

yine tsı motorlarda aynı şekilde ilk partileri sorunluydu şimdi audi bile kullanıyor sorun yok ki ::)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
hocam iyi de hdı ya da dcı motorlu araçlarda hiç kronik motor sorunu duydunuz mu?

yine tsı motorlarda aynı şekilde ilk partileri sorunluydu şimdi audi bile kullanıyor sorun yok ki ::)

Sorun olmadığı risk alacakları anlamına gelmez, adamların bir bildiği var ondan şaşmıyor demek ki, dedim ya Japonya'ya hangimizin yolu düşerse yakaya yapışıp sorlnacak olan ilk soru bu zaten, bütün dünya merak ediyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Sorun olmadığı risk alacakları anlamına gelmez, adamların bir bildiği var ondan şaşmıyor demek ki, dedim ya Japonya'ya hangimizin yolu düşerse yakaya yapışıp sorlnacak olan ilk soru bu zaten, bütün dünya merak ediyor. :)
[/quote

Mesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2014, 15:34:21
[/quote

umarım tüketiciden kocaman bir sille yerler ondan sonra görürler atmosferiğe milleti mahkum etmeyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Atmosferik motor istemezsen Toyota almazsın olur biter Ali Bey, düz mantık. Kimseye kimseye mahkum değil. Bak ne güzel diyorsun diğer markalarda sorun yok diye. :) Al turboyu bas gaza. :)