Gönderen Konu: PEUGEOT 301 VE CİTROEN C-ELYSEE KARDEŞLERİN EURONCAP SINAVI - FASA FİSO  (Okunma sayısı 5429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Atmosferik motor istemezsen Toyota almazsın olur biter Ali Bey, düz mantık. Kimseye kimseye mahkum değil. Bak ne güzel diyorsun diğer markalarda sorun yok diye. :) Al turboyu bas gaza. :)

:)hahah  napim lpg uyumlu sorunsuz  :rofl: ame ben çok şey istiyorum hem lpg uyumlu hem turbolu hem de sorunsuz motor istiyorum ve bunu da sadece toyotanın yapacağını biliyorum  :rofl: tabi elektrikli araç devrine girmeden olursa iyi olur :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
bu konu enson bravo 120hp 290tork turbolu motoruyla e12 atmosferik olarak karşılaştırılmıştı ve kafa kafaya hatta iyi bir sürücü ile e12 nin alabilcegi konusuna karar kılınmıştı.0-100km hızı bile e12 nin daha iyiydi.turbolu motorun en iyisi tsi motor onun dışındakiler bence palavra.şahsi görüşüm.ama hiçbir turbolu motor atmosferik keyfi vermez asla bence.atmosferik motor turbolu bir motora göre daha sınırsız bir motor.enazından ikide bir turbo kontrolü yapmıyorum yada bu turbo nezaman elimde patlıcak diye düşünmüyorum.bunlar şahsi düşüncem tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür etti
Testler yeni sisteme uygun. Sonuçlar şaşırtıci değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi

hocam iyi de hdı ya da dcı motorlu araçlarda hiç kronik motor sorunu duydunuz mu?

yine tsı motorlarda aynı şekilde ilk partileri sorunluydu şimdi audi bile kullanıyor sorun yok ki ::)

Kim demis sorun yok diye? Peugeot var karsimizda hergun hdi sokuyorlar 40.000km yapmis arac 2000km'de yag birakmiyor, ustelik garantiye bile sokmuyorlar.

1.2TCe'ler garanti kapsaminda KKK turbolari degisiyor.

K9 dci'ler ayri bir alem, motor yagini fabrikanin belirttigi miktarda koydugunuzda turboya yag verip yatak sariyor.

Hele sanayiye gelinde sorunlu arac nasil olur gorun, baska markaya bakan servislerdeki ustalar bile "Toyota ile Honda, baskasini tanimam" diyor.

Turbo konusuna gelince 1-2 sene sabredin 1.2T direkt enjeksiyonlu 130ps bir motor geliyor, muhtemelen cvt sanziman ile ve supriz bir karoseri ile sunulacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
ben atmosferik candır diyorum ufuk abi ya.şahsi görüşüm tabi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
ben atmosferik candır diyorum ufuk abi ya.şahsi görüşüm tabi.
Muhendislikte fizik kurallari esastir, kullanim omru icinse dedigine sonuna kadar katiliyorum ama turbo da baska bir alem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Muhendislikte fizik kurallari esastir, kullanim omru icinse dedigine sonuna kadar katiliyorum ama turbo da baska bir alem :)

bu çıkmazda daha sonuç çıkmadı zaten abi :D yüklü bir atmosferik ve bir turbo karşılaştırması driftçileri bile kararsız bıraktıki kendilerine bir atmosferik birde turbolu araç yaptılar :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
valla biz son direnişçileriz. bir arabayı uzun süre kullanamazsınız. kullanmamalısınız. yenisi ile değiştirmelisiniz. eskisi ile uğraşmamalısınız.

yenisini alarak ekonomiye can verin. yerli malı yurdum malı demeyin :) yenisi üretilirse satılmak zorunda. yoksa para dönmez.
kredinizi çekin, arabanızı alın. sonra kredi bitince satın yenisini alın. alın ki paranın keyfini başkası sürsün bizde arabamızı sürelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Mantik aynen bu yonde Anil, dogru noktaya parmak bastin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Turbo konusuna gelince 1-2 sene sabredin 1.2T direkt enjeksiyonlu 130ps bir motor geliyor, muhtemelen cvt sanziman ile ve supriz bir karoseri ile sunulacak.
Ufuk abi hangi markadan bahsediyorsun ?
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Ufuk abi hangi markadan bahsediyorsun ?
Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi

Kim demis sorun yok diye? Peugeot var karsimizda hergun hdi sokuyorlar 40.000km yapmis arac 2000km'de yag birakmiyor, ustelik garantiye bile sokmuyorlar.

1.2TCe'ler garanti kapsaminda KKK turbolari degisiyor.

K9 dci'ler ayri bir alem, motor yagini fabrikanin belirttigi miktarda koydugunuzda turboya yag verip yatak sariyor.

Hele sanayiye gelinde sorunlu arac nasil olur gorun, baska markaya bakan servislerdeki ustalar bile "Toyota ile Honda, baskasini tanimam" diyor.

hdı arızalarını sizden duydum hocam doğrudur bu 1.2t motoru toyota mı yapacak yoksa başka bir gruptan mı alacak merak ettim ve kaynağınız nedir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
hdı arızalarını sizden duydum hocam doğrudur bu 1.2t motoru toyota mı yapacak yoksa başka bir gruptan mı alacak merak ettim ve kaynağınız nedir
Bizim calisan bir elemanimiz 307SW 1.6Hdi aldi yaklasik 1-2 sene once, haftada 1-2 sefer birseyleri sokmek,degistirmek zorunda kaliyordu, birgun dedi ki "abi sanayide calismasam,bu isin icinde olmasam, benzin döker yakarim".

Sizinde tahmin edeceginiz uzere kaynak belirtemem ama bilgi net.Hatta hybrid versiyonda dusunuluyordu, belki onunda uretim karari verilmistir.Toyota kendisi gelistiriyor motoru.

Daihatsu'nun Toyota catisi altinda oldugunu, ve K3-VET gibi bir motorlari oldugunu dusunursek, gayet normal bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
corolla 2008 kasa kullanım klavuzu sonunda bir yerde araç ömrü 10 yıldır gibi bir not vardı. toyota kullanım klavuzuna bunu yazıyorsa... 10 yıl sonunda dökülürse şaşırmayın. yenilerde evladiyelik araç kalmadı özetle.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
corolla 2008 kasa kullanım klavuzu sonunda bir yerde araç ömrü 10 yıldır gibi bir not vardı. toyota kullanım klavuzuna bunu yazıyorsa... 10 yıl sonunda dökülürse şaşırmayın. yenilerde evladiyelik araç kalmadı özetle.

Orada belirtilmek istenen aslında o degil.

Uluslar arası kanunlarda üretici model bitişinden sonra 10 yıl yedek parça üretmek zorunda.
10 yıl sonra ise yedek parça üretimini bitirip yan sanayiye devredebilir.

Bahsetmek istedigi aslında bu konu.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Ahmet abi dogrusunu yazmis, resmi parca temin etme zorunluluk suresi 10 yil ama ben 20 yildan once uretimi duran orijinal yedek parca gormedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
3 yıldızı çok bile vermişler...

şirket araçlarının neredeyse tamamını bundan aldılar, fiyat olarak renault symboldan bile ucuzdu, artı cc  ve diğerlerine göre hava yastığı ile görüntü olarak daha üst segment gibi duruyordu...

ön kaportaları aluminyum ve darbe emme yi bırak anında katlanıyor... en azından araçların kazalarında en çok hasarı alanlar bunlar oldu...

fotoğrafdaki hasarlı araç, alttaki kangoo vurarak bu hale gelmiştir...

olur şey değil yau..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
olur şey değil yau..

Bence yanlış düşünüyorsunuz.

Bir aracın tank gibi yapılması istenmez.
Bir aracın yaşam alanını koruması istenir.
Bunuda başarmış.

Kalan diğer yerlerin insan yaşamı ile kıyaslanması önemsiz.
Bu nedenlede kaza sırasında bu gereksiz yerlerin bir an önce dökülerek aracın ağırlık ve moment kaybetmesi istenen bir durumdur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
Ayrica kaza aninda kaput katlanmasi yaya guvenligi, karsi arac ici guvenligi icin istenen ve kaputa ozel katlanma noktalari yapilmasini gerektiren bir durum.

Bagaj kapaginda da durum ayni, arkadan carpmalarda şok dalgasinin absorbe edilerek kabin icerisine en az etki ile ulasarak ozellikle boyun sakatlanmalari engellenmektedir.

On ve Arka tampon demiri baglantilarida akordiyon seklinde tasarlanarak darbeyi emme yetenegi kazandirilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ben şoförlüğü 504 de öğrendim.  :rofl: :rofl: :rofl: Ne arabaydı yaa Kule motoru koy ustune eskavatör niyetine kullan. Altına palet üstüne namlu at tank niyetine kullan. Fransız mercedesi lakabını aldıran seri 2000 cc yaklaşık 2 tonluk alet. O arabayla bi yere dalsan sonucunu düşünemiyorum mazallah.... Günümüz araçlarında kaza anında paramparça olması normal ve istenilen bir özelliktir. Amaç ARACI değil İÇİNDEKİLERİ korumaktır. İçinden sağ çıkılmışsa ( ki kazada öle aman aman bi kaza olarak durmuyor) şükredilmelidir. RAB' bim cümlemizi kazalardan korusun...
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!