Gönderen Konu: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay  (Okunma sayısı 155403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay
« Yanıtla #80 : Temmuz 04, 2014, 17:32:49 »

foto bomba ilke yaa vallahi hiç gülecegim yoktu :rofl: :rofl: :rofl: :alkis:

Tekirdağdaydım haftasonu sahile inecektim :) baktım çevirme vardı ileride hemen birayı oraya soktum :d
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 04, 2014, 17:32:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 04, 2014, 17:33:27 »
Tekirdağdaydım haftasonu sahile inecektim :) baktım çevirme vardı ileride hemen birayı oraya soktum :d

:D :D türkde çözüm tükenmez yaa :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 04, 2014, 17:34:14 »

Tekirdağ'daydın ama yanlış içecek olmuş bu :rofl: :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Temmuz 04, 2014, 17:36:10 »

:D :D türkde çözüm tükenmez yaa :rofl:
:D :D :D
Tekirdağ'daydın ama yanlış içecek olmuş bu :rofl: :rofl:
Foça dayken daha iyileri vardı :rofl: birde orda askeri gazinodan alıyordum vergisiz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Temmuz 04, 2014, 21:20:48 »
Varmı gelişme şu araba getirme konusunda sadece yılla bir defa çıkıp gelmekse hiçççç sorun değil gezeriz hehehehhe
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 04, 2014, 21:41:37 »
Varmı gelişme şu araba getirme konusunda sadece yılla bir defa çıkıp gelmekse hiçççç sorun değil gezeriz hehehehhe
6 ay olsa gene gidilir abi...
Güzel bir tatil yapılıp gelinir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 04, 2014, 21:42:25 »

6 ay olsa gene gidilir abi...
Güzel bir tatil yapılıp gelinir...
Aynen 6 ay olsa yine giderim abi :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Temmuz 04, 2014, 21:44:02 »
Aslında normalde 6 ay olması lazım, bu son ilanda 1 yıl demişler doğru olmayabilir. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 04, 2014, 22:41:55 »
eğer daha önceki sayfalarda örnek gösterilen konuşmadakiler doğruysa ve cezaya faiz uygulanmıyorsa yılda 1 ya da 2 defa gümrük kapısından çıkış yapmaya gerek kalmaz. o kadar yolu git-gel zaten masrafı cezayı geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Temmuz 04, 2014, 23:35:55 »
2 yada 3 yil gitmesek mesela o sure sonunda gidip arabayi satsak ne kadar ceza vergi harc ne varsa çıkar acaba ??
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Temmuz 04, 2014, 23:44:24 »
Memlekette araç satışları durmuşken sanmıyorum ki bu olaya da el konmasın. Eli kulağındadır. :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 05, 2014, 00:01:47 »
Memlekette araç satışları durmuşken sanmıyorum ki bu olaya da el konmasın. Eli kulağındadır. :islik:
Aynen...
Suyun başını erkenden tutmak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '98
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Temmuz 05, 2014, 01:49:27 »
Merhaba Arkadaşlar Konuyu Açan ben olduğum içinde takibinide yapıyorum merak etmeyin siz merak ettiklerinizi buraya yazın zaman yaklaşıyor ayın 20 sinde gidiyorum hazırlıklarım tamam.. kendi aracımla çıkacağım için araçda benim üzerimde değil annemin üzerine vekalet gerekiyormuş vekaletimi aldım yurt dışında kullanılabilir diye. 70 tl verdim. Gürcistan büyük elçiliğinde de gürcü çevirisi yapılması gerekiyormuş pazarteside onu halledeceğim gene kendi aracımla çıkacağım için yeşil sigorta yapılması gerekiyormuş oda 30 günlük 30 tl ymiş onuda yaptırtacağım hafta içi zaten 5-6 gün kalacağım 30 günlük sigorta yeter diye düşündüm. Siz merak ettiklerinizi yazın ben hepsini not alıyorum ve orada hepsine cevap bulacağım gelip git gel sırasında yaşadıklarımızda dahil burada açıklayacağım. Daha öncede söylemiştim araç getirenlerle yüz yüze tanıştıklarımda oldu telefon ile gürcistandan ve rizeden görüştüklerimde oldu getirile biliyor bunda herhangi bir aksilik yok. ben sadece oraya Meseleyi yerinde görmeye araç piyasaını görmeye ve Gürcistanın yetkili makamlarından bu meseleyi duymak için gidiyorum + karadeniz turu için.

Şuanki taze bilgileri aktarayım size.. Oradan aracı alıyoruz kapıdan girerken Ülkemizde gezebilmesi için sigorta yaptırıyoruz araç ne olursa olsun fark etmiyor sabit 1 Yıllık 230 tl tutuyor satış masrafları 200 dolar tutuyor muş. Ayrı yeten orada parayı onların parasına göre çevirtmemiz gerekiyor buda 100 TL onların parası ile 85 Lari civarı yapıyormuş.

En taze aldığım şuanki bilgi. Araç 6 ayda bir Gümrük kapısından giriş çıkış yapması gerekiyormuş ki bunu daha öncede söyledik. ama şöyle bir ayrıntı yakaladık araç 6 ay bir gün geçtiği zaman 6 ay dediğimizde 180 iş günü geçtiği zaman yani geciktiğinizde Türk Lirası olarak 700 tl cezası var.. Ama bu ceza 180 günüde geçse aynı 5 seneyide geçse aynıymış. Mış diyorum anlatan vatandaş bu şekilde anlatıyor. Zaten gitmemizdeki amaçda bu bu ufak ayrıntıları öğrenip gelip burada sizleri bilgilendirmek.. ToyotaClubTr ailesinden bir kişi olarak oraya gidiyorum ve her şeyide öğreneceğim bundan merakınız olmasın benim başlıca araştırıp öğreneceğim ve peşinde koşacağım işler şunlar.

- Araç getirme ve şartları.
- Hurda araç parçaları şanzıman Motor aksamları elektronik aksamlar vs. ve ne kadar getirebileceğimiz.
- Cep telefonu
- Bizim araçlarımızın Gürcistanda servis olanakları vs..

Sizde bu tür meraklarınızı yazın ben konuyu takip ediyorum ve notlarımı alıyorum İnşallah en son ayın 19 unda burada sizle konuşmuş ve 20 sinde yola çıkmış olurum. Bütün hazırlıklarım büyük ölçüde tamam :) Allah'ım bu mübarek ayda kalkıştığımız bu işde yardımcımız olsun İnşallah
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Temmuz 05, 2014, 01:53:10 »
Yakından takip ediyoruz , şu an 6 ayda bir girip çıkmak gerekiyor. Ama çalışma varmış , bu süreyi 2 yıla çıkarabilirlermiş.

Bizde bunu getirmeyi düşünüyoruz ama , Kırgızistan uzak olduğu için , girip çıkma olayı zor ; uçakla gidip gelmesi de ayrı bir masraf , inşallah 2 yıla çıkarırlar.

Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 05, 2014, 01:58:05 »
Ben araç alma prosedürünü de merak ediyorum...
Cebimizde para kalktık gittik diyelim, Türkçe ve İngilizce bilerek kolaylıkla halledebiliyor muyuz araç bulma ve alma işini..?
Birde araçların vergileri nasıl oluyor, gürcü hükumetine veriliyor sanırım, miktarları ne düzeyde..?
Bir de bu araçlara Türkiye'de kasko yapılabiliyor mu..?

Şimdiden size hayırlı yolculuklar olsun buarada...

Edit: şu güzelliğe bakar mısınız arkadaşlar...
VW dediğin olacaksa böyle olmalı...
http://myauto.ge/?action=details&car_id=9978201

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: '98
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Temmuz 05, 2014, 02:08:47 »
Ben araç alma prosedürünü de merak ediyorum...
Cebimizde para kalktık gittik diyelim, Türkçe ve İngilizce bilerek kolaylıkla halledebiliyor muyuz araç bulma ve alma işini..?
Birde araçların vergileri nasıl oluyor, gürcü hükumetine veriliyor sanırım, miktarları ne düzeyde..?
Bir de bu araçlara Türkiye'de kasko yapılabiliyor mu..?

Şimdiden size hayırlı yolculuklar olsun buarada...

Şuan için getirenlerden öğrendiğimiz kadarı ile 10 yaş üstü araçların vergisi yok olmadığı için gürcü yada Ülkemize vergi ödemiyoruz Kasko yok. Sadece Kapıdan çıkarken Sigorta yapılabiliyor oda yıllık fiyatını yıkarıda yazdım. Türkçe dili ili  işlerimizi kolayca halledebiliyoruz Türkçeyi bile düzgün konuşamayan ama araba getirmiş olanlarla tanıştım meseleyi çok uzun zamandır araştırıyorum oyuzden icraate dökmeye karar verdim :) Hayır dilekleriniz için teşekkür ederim.
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Temmuz 05, 2014, 02:54:38 »
Merhaba Arkadaşlar Konuyu Açan ben olduğum içinde takibinide yapıyorum merak etmeyin siz merak ettiklerinizi buraya yazın zaman yaklaşıyor ayın 20 sinde gidiyorum hazırlıklarım tamam.. kendi aracımla çıkacağım için araçda benim üzerimde değil annemin üzerine vekalet gerekiyormuş vekaletimi aldım yurt dışında kullanılabilir diye. 70 tl verdim. Gürcistan büyük elçiliğinde de gürcü çevirisi yapılması gerekiyormuş pazarteside onu halledeceğim gene kendi aracımla çıkacağım için yeşil sigorta yapılması gerekiyormuş oda 30 günlük 30 tl ymiş onuda yaptırtacağım hafta içi zaten 5-6 gün kalacağım 30 günlük sigorta yeter diye düşündüm. Siz merak ettiklerinizi yazın ben hepsini not alıyorum ve orada hepsine cevap bulacağım gelip git gel sırasında yaşadıklarımızda dahil burada açıklayacağım. Daha öncede söylemiştim araç getirenlerle yüz yüze tanıştıklarımda oldu telefon ile gürcistandan ve rizeden görüştüklerimde oldu getirile biliyor bunda herhangi bir aksilik yok. ben sadece oraya Meseleyi yerinde görmeye araç piyasaını görmeye ve Gürcistanın yetkili makamlarından bu meseleyi duymak için gidiyorum + karadeniz turu için.

Şuanki taze bilgileri aktarayım size.. Oradan aracı alıyoruz kapıdan girerken Ülkemizde gezebilmesi için sigorta yaptırıyoruz araç ne olursa olsun fark etmiyor sabit 1 Yıllık 230 tl tutuyor satış masrafları 200 dolar tutuyor muş. Ayrı yeten orada parayı onların parasına göre çevirtmemiz gerekiyor buda 100 TL onların parası ile 85 Lari civarı yapıyormuş.

En taze aldığım şuanki bilgi. Araç 6 ayda bir Gümrük kapısından giriş çıkış yapması gerekiyormuş ki bunu daha öncede söyledik. ama şöyle bir ayrıntı yakaladık araç 6 ay bir gün geçtiği zaman 6 ay dediğimizde 180 iş günü geçtiği zaman yani geciktiğinizde Türk Lirası olarak 700 tl cezası var.. Ama bu ceza 180 günüde geçse aynı 5 seneyide geçse aynıymış. Mış diyorum anlatan vatandaş bu şekilde anlatıyor. Zaten gitmemizdeki amaçda bu bu ufak ayrıntıları öğrenip gelip burada sizleri bilgilendirmek.. ToyotaClubTr ailesinden bir kişi olarak oraya gidiyorum ve her şeyide öğreneceğim bundan merakınız olmasın benim başlıca araştırıp öğreneceğim ve peşinde koşacağım işler şunlar.

- Araç getirme ve şartları.
- Hurda araç parçaları şanzıman Motor aksamları elektronik aksamlar vs. ve ne kadar getirebileceğimiz.
- Cep telefonu
- Bizim araçlarımızın Gürcistanda servis olanakları vs..

Sizde bu tür meraklarınızı yazın ben konuyu takip ediyorum ve notlarımı alıyorum İnşallah en son ayın 19 unda burada sizle konuşmuş ve 20 sinde yola çıkmış olurum. Bütün hazırlıklarım büyük ölçüde tamam :) Allah'ım bu mübarek ayda kalkıştığımız bu işde yardımcımız olsun İnşallah

Yeşil sigorta ücreti 30 gün için 78,75€ fakat Gürcistan için buna gerek yok.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 05, 2014, 05:44:22 »
İlginç bir konu, inşallah anlatıldığı gibi kolaydır. Birkaç sene önce mevzuatı incelemiştim. Hatırladığım kadarıyla bu işi mümkün olmaktan çıkarmıştı devletimiz. Ya kanunlar gevşetildi ya da vstandaşımız faydalı boşluklar buldu...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Temmuz 05, 2014, 10:49:11 »
İlk günden beri ara ara bakıyorum konuya.

Gümrük mevzuatına göre aracın Türkiye'de kalması için kişinin yurtdışında ikamet ediyor olması gerekiyor. Hatta yurtdışında ikamet ettiğiniz gün kadar Türkiye'de aracı bulundurabilirsiniz.

180 günü geçen sürelerde 90 güne kadar her 30 günlük çevrim için 180 lira cezası var. 90 günü geçerse gümrük araca el koyma ya da yüksek meblağlarda para cezası uygulama hakkına sahip oluyor diye biliyorum.

6 ayda bir giriş çıkış yapmakla mesele hallolmuyor diye biliyorum. Altı ay burada kaldı araç çıktınız bir günlük yurtdışına ertesi gün geldiğinizde gümrük görevlisi yurtdışında ne kadar bulunduğunuza bakacaktır. 1 gün olduğunu görünce ya 1 gün verir ya da içeri sokamazsınız der. Biraz gümrük görevlisinin insafına/iş bilirliğine kalmış bir durum.

Selamlar.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Temmuz 05, 2014, 11:49:51 »

wv görünce phaton felan sandım bende..

işte mesela benim takıldığım nokta sormak istediğim nokta da bu:

aracı aldım atıyorum 6 ay kullandım ama dışarı çıkamadım.. 7 ay zaten cezayı yemiş oluyoruz onda da sorun yok ama Türk polisi kardeşim bu aracın giriş çıkışı yapılmamış deyip el koyarmı? yada yaptırımı ne olur?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)