0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
foto bomba ilke yaa vallahi hiç gülecegim yoktu
Tekirdağdaydım haftasonu sahile inecektim baktım çevirme vardı ileride hemen birayı oraya soktum :d
türkde çözüm tükenmez yaa
Tekirdağ'daydın ama yanlış içecek olmuş bu
Varmı gelişme şu araba getirme konusunda sadece yılla bir defa çıkıp gelmekse hiçççç sorun değil gezeriz hehehehhe
6 ay olsa gene gidilir abi...Güzel bir tatil yapılıp gelinir...
Memlekette araç satışları durmuşken sanmıyorum ki bu olaya da el konmasın. Eli kulağındadır.
Ben araç alma prosedürünü de merak ediyorum...Cebimizde para kalktık gittik diyelim, Türkçe ve İngilizce bilerek kolaylıkla halledebiliyor muyuz araç bulma ve alma işini..?Birde araçların vergileri nasıl oluyor, gürcü hükumetine veriliyor sanırım, miktarları ne düzeyde..?Bir de bu araçlara Türkiye'de kasko yapılabiliyor mu..?Şimdiden size hayırlı yolculuklar olsun buarada...Edit: şu güzelliğe bakar mısınız arkadaşlar...VW dediğin olacaksa böyle olmalı...http://myauto.ge/?action=details&car_id=9978201
Merhaba Arkadaşlar Konuyu Açan ben olduğum içinde takibinide yapıyorum merak etmeyin siz merak ettiklerinizi buraya yazın zaman yaklaşıyor ayın 20 sinde gidiyorum hazırlıklarım tamam.. kendi aracımla çıkacağım için araçda benim üzerimde değil annemin üzerine vekalet gerekiyormuş vekaletimi aldım yurt dışında kullanılabilir diye. 70 tl verdim. Gürcistan büyük elçiliğinde de gürcü çevirisi yapılması gerekiyormuş pazarteside onu halledeceğim gene kendi aracımla çıkacağım için yeşil sigorta yapılması gerekiyormuş oda 30 günlük 30 tl ymiş onuda yaptırtacağım hafta içi zaten 5-6 gün kalacağım 30 günlük sigorta yeter diye düşündüm. Siz merak ettiklerinizi yazın ben hepsini not alıyorum ve orada hepsine cevap bulacağım gelip git gel sırasında yaşadıklarımızda dahil burada açıklayacağım. Daha öncede söylemiştim araç getirenlerle yüz yüze tanıştıklarımda oldu telefon ile gürcistandan ve rizeden görüştüklerimde oldu getirile biliyor bunda herhangi bir aksilik yok. ben sadece oraya Meseleyi yerinde görmeye araç piyasaını görmeye ve Gürcistanın yetkili makamlarından bu meseleyi duymak için gidiyorum + karadeniz turu için. Şuanki taze bilgileri aktarayım size.. Oradan aracı alıyoruz kapıdan girerken Ülkemizde gezebilmesi için sigorta yaptırıyoruz araç ne olursa olsun fark etmiyor sabit 1 Yıllık 230 tl tutuyor satış masrafları 200 dolar tutuyor muş. Ayrı yeten orada parayı onların parasına göre çevirtmemiz gerekiyor buda 100 TL onların parası ile 85 Lari civarı yapıyormuş.En taze aldığım şuanki bilgi. Araç 6 ayda bir Gümrük kapısından giriş çıkış yapması gerekiyormuş ki bunu daha öncede söyledik. ama şöyle bir ayrıntı yakaladık araç 6 ay bir gün geçtiği zaman 6 ay dediğimizde 180 iş günü geçtiği zaman yani geciktiğinizde Türk Lirası olarak 700 tl cezası var.. Ama bu ceza 180 günüde geçse aynı 5 seneyide geçse aynıymış. Mış diyorum anlatan vatandaş bu şekilde anlatıyor. Zaten gitmemizdeki amaçda bu bu ufak ayrıntıları öğrenip gelip burada sizleri bilgilendirmek.. ToyotaClubTr ailesinden bir kişi olarak oraya gidiyorum ve her şeyide öğreneceğim bundan merakınız olmasın benim başlıca araştırıp öğreneceğim ve peşinde koşacağım işler şunlar.- Araç getirme ve şartları.- Hurda araç parçaları şanzıman Motor aksamları elektronik aksamlar vs. ve ne kadar getirebileceğimiz. - Cep telefonu - Bizim araçlarımızın Gürcistanda servis olanakları vs.. Sizde bu tür meraklarınızı yazın ben konuyu takip ediyorum ve notlarımı alıyorum İnşallah en son ayın 19 unda burada sizle konuşmuş ve 20 sinde yola çıkmış olurum. Bütün hazırlıklarım büyük ölçüde tamam Allah'ım bu mübarek ayda kalkıştığımız bu işde yardımcımız olsun İnşallah
Edit: şu güzelliğe bakar mısınız arkadaşlar...VW dediğin olacaksa böyle olmalı...http://myauto.ge/?action=details&car_id=9978201