Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #620 : Ocak 07, 2015, 21:09:52 »
Aynı olabilir kırarım diye pek ellemedim ne zamandır. Elimde iki adet t10 dipsiz var çinden gelecekleri bekliyorum. ::)

abi ben sökmedim ama yabancı bir site vardı toyota montajlarını gösteren orada hatırladığım kadarıyla

2 adet iç tarafta demir çıkıntı var o noktaları bulup ince bir şeyle bastırıp tık atması lazım işim olmasa bulurdum abi sana kusura bakma ama o sitede var double din takma konusundaydı galiba
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Ocak 07, 2015, 21:09:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Ocak 07, 2015, 21:09:53 »
Şuanki Avensis ile Corollanın aynı iç aydınlatmalar ,tornavida ucuna bant yapıştırıp aradan ufakça çekin aşağıya doğru,hemen bırakıyor kendini :)
Takması kolay ama korkmamak lazım ,uzunlarda şimşek gibi oluyorsa ,ıııımmm :)

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #622 : Ocak 07, 2015, 21:16:17 »
Ledler gelince tavsiyeleriniz doğrultusunda değirtiricem.sağolun.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #623 : Ocak 07, 2015, 21:58:36 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) Bekir Bey, Kısmet oldu Avensis'i aldınız hatta eskidi bile :) konu başlığını değiştirsek mi diye düşünüyorum :)

Aytaç bey değiştirmesine değiştirelimde forumda açıkçası konu kalabalığı olsun istemediğim için burdan devam ediyordum.
böyle yapmasaydım muhtemelen forumda şu anda en az 11-12 konu başlığı açmış olacaktım.
Murat Köse beyde söylemiş ya zaten "alıştık artık"diye  :rofl:
eğer değiştirelim dersenizde hiç sorun değil benim için.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 22:00:22
Bekir abi 28 tl çok değil mi? Ben photon değil ama daha farklı bişey almıştım 6 lira vermiştim. 28 liralık olanlar bundan çok da farklı olmazlar gibi geliyor bana.

yasin, hepsiburada.com da yanlış hatırlamıyorsam 33 tl gibi bir fiyatı vardı.
photonda en ucuz led 5 li olan T10 tipi 18,5 tl.
piyasadaki ucuz ledlerden farkı muhtemelen ömür ve çalışma saati.tabi bunu yaşayarak öğrenicez :islik:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 22:04:34
şimdi geldi ön kapı içlerine.

bu arada aksesuar montaj kılavuzlarını incelerken birşey dikkatimi çekti.

sw avensislerin arka kapıların iç tarafındada aydınlatma varken bizdeki sedan kasada sadece ön kapı içlerinde aydınlatma var.

acaba türkiyeye gelenlerde de böylemi?

geçende trafikte Cavit Yordam beyin aracıyla aynı renk 2014 sw avensis gidiyordu.ama araba ağır abiyim diyor gerçekten.

şöyle mahalle arasında bi yerde yakalasaydım selektör yapıp durdurup "Aç Bakayım Arka Kapılarını" diyecektim  :rofl: :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #624 : Ocak 08, 2015, 00:17:39 »
Murat abi de demiş Bekir abi de ikinize birden cevap vereyim. Ben ledleri 2012 yazında aldım yanlış hatırlamıyosam yani 2,5 sene oldu diyebiliriz. HB den çok alışveriş yaptım o zaman bakmıştım led için ama bu şekil dipsiz vs seylerin ayrıntısını bilmediğim için sanayiye gidip bi elektrikçiden almıştım. Sanayiye gidince iyiki gelmişim dedim. Hem 6 liraya hem de 2 dk da hangisinin olduğunu görerek aldım. O zaman hb de fiyatlar yine aynı seviyedeydi photon hatırlıyorum 18,5 dediğiniz 15 bi çeşit daha vardı sanırım sizin aldığınız 23 lira gibi bir rakamdı. Eskiye dönük hafızam çok hızlı bir şekilde azalamaya başladı son zamanlarda yanlış olabilir rakamlar ama 3 aşağı 5 yukarı o fiyatlardı.

Ledlerin sağlamlığına gelirsek(nazar değmesin) Gündüz de far açıp gezen birisiyim. Sislerimi  gündüz farı niyetine kullanıyorum desem yeri. Hala daha bişey yok çok şükür. İnşallah ledlere bişey olmaz maddi iflastayım yeni led alamayacağım için sarılara geri dönmek zornda kalırım yoksa
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #625 : Ocak 08, 2015, 11:35:49 »
Cavit abi iç aydınlatmaları değiştirince bence hava sıcaklığına dikkat etsen iyi olur.
Çünkü hava soğuyunca pilastik aksamlar , çelik bir aksamı büktüğümüzde genleşip bükülmeden hemen kırılıyorsa , pilastik aksamlarda aynı şekilde soğuk havalarda elastik yapısını kaybederek hemen kırılıyor.
Benim başıma iki defa geldi ve bir daha soğuk havalarda pilastik aksamı değil açmak oynamak bile istemiyorum. Birincisi araç üzetindeki anteni biraz yatırıyım dedim kışın anten elimde kaldı, ikincisi kışın gine oldu güneşkiği alıyım dedim yolda giderken , güneşkiği bir pilastik kelepçe gibi bir tutucu vardı , güneşliği çektiğimde pilastik kelepçe kırıldı ( ozamanki araç fiat idi)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Ocak 08, 2015, 12:52:44 »
Cavit abi iç aydınlatmaları değiştirince bence hava sıcaklığına dikkat etsen iyi olur.
Çünkü hava soğuyunca pilastik aksamlar , çelik bir aksamı büktüğümüzde genleşip bükülmeden hemen kırılıyorsa , pilastik aksamlarda aynı şekilde soğuk havalarda elastik yapısını kaybederek hemen kırılıyor.
Benim başıma iki defa geldi ve bir daha soğuk havalarda pilastik aksamı değil açmak oynamak bile istemiyorum. Birincisi araç üzetindeki anteni biraz yatırıyım dedim kışın anten elimde kaldı, ikincisi kışın gine oldu güneşkiği alıyım dedim yolda giderken , güneşkiği bir pilastik kelepçe gibi bir tutucu vardı , güneşliği çektiğimde pilastik kelepçe kırıldı ( ozamanki araç fiat idi)...

Öneriniz için teşekkür ederim.soğuk havalarda dediğiniz gibi plastik aksam sertleşiyor ve kırılma riski fazlalaşıyor.Şimdilik bu soğuklarda zaten uğraş mak istemiyorum havalar düzelsin ve ledlerim elime ulaşsın bir ara uygulama yaparım.  :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #627 : Ocak 08, 2015, 16:09:00 »
Bilgi sahibi arkadaşlara birşey danışmak istiyorum.

Tüvtürk muay'de kısa-mercekli farda(yani bizimkiler gibi) 5000 kelvinlik yani tam beyaza yakın (ama xenon değil-halojen ampul) bir aydınlanmada
bu adamlar sorun çıkartırmı?aracı muayenden geçirmeme gibi yani...

http://www.ebay.com/itm/Philips-Diamond-Vision-5000k-H11-Ultimate-white-light-US-Location-/300782917195

bu soruyu ters çevirirsem uzun farlada merceksiz,aynı yada benzer ürünün H9'u kullanılırsa yine tam beyaza yakın aydınlatma yapıyor diyelim.
sıkıntı yaşatırmı acaba?sonuçta buda halojen...

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #628 : Ocak 08, 2015, 17:06:59 »
Far ayarı tamsa birşey diyemezler bence. Geçirmezlerse de çok zor değil ampülü çıkar tak 5 dk :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #629 : Ocak 08, 2015, 18:02:21 »
tavan lambasına ben led takmıştım ama begenmedim için sarıya döndüm
led dalga boyu değişik olduğu için düştüğü yeri aydınlatıyor ama bizim tavan lambalarına piyasada dipsiz park ampulu tabir edilen ampul takılmış ve gayet iyi yanıyor  geniş bir alanı aydınlatıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #630 : Ocak 08, 2015, 20:15:13 »
Üstadlar benim kısa farların ışığı çok düşük gibi geliyor. Sizde de bu sorun var mı? Yoksa bu sorundan dolayi mi değiştiriyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Ocak 08, 2015, 20:22:53 »
Üstadlar benim kısa farların ışığı çok düşük gibi geliyor. Sizde de bu sorun var mı? Yoksa bu sorundan dolayi mi değiştiriyorsunuz?

Evet hocam öyleymiş malesef, Aurislerde falan da durum bu şekildeymiş kimse memnun değil. Benimkiler xenon olduğundan sıkıntım yok  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #632 : Ocak 08, 2015, 21:12:24 »

Nizam bey 2 ay önce servise gidip farlar ya yetersiz yada aşağıyı aydınlatıyor diyerekten tekrar bakmalarını istemiştim.

aracı teslim ederken abi farlar gerçekten aşağı yöndeymiş dediler.baktım karanlık yolda giderken biraz düzelme olmuştu.

ancak geçen gecede fark ettimki aşağı yukarı olması değil galiba içindeki ampullerden kaynaklanan bir sorun var.

dolayısıya bende kısa farlara bu ürünü alıcam.(kısalar H11)nerdeyse tam beyaz aydınlatma yapıyor.philipsin en iyi serisi.(bir alt seri cyrstal vision)
ama türkiyede yok malesef.

http://www.ebay.com/itm/Philips-Diamond-Vision-5000k-H11-Ultimate-white-light-US-Location-/300782917195?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item46080f164b&vxp=mtr

uzunlar için henüz araştırmadayım.(uzunlar ise H9)

eğer uğraşmayım direkt kısalara xenon takayım derseniz muayeneye gidene kadar sorun yok.giderken ise xenonları söktürüp tekrar normal halojen ampul takmanız gerekecek.uğraşırım derseniz direkt xenon takın bence.

ancak xenon'da şöyle bir handikap olacak haberiniz olsun.
elegant extralarda mercekler xenon uyumlu bir mercek değil.halojen ampul uyumlu.bu şu anlama geliyor.zamanla merceklerinizin parlaklığı azalacak.
eğer xenonda yıllarca devam edecek olursanız farları komple değiştirmeniz gerekicek.çifti yaklaşık 5000 tl gibi bir rakam.
premium paketteki farların merceği xenon uyumlu.yani kararma yapmayan türden.onlarda istediğin xenonu kullanabilirsin.

bu bilgiyi 2 tane farklı toyota servisinden öğrendim.

ayrıca ön parkların yerine bunlardan takmayı düşünüyorum.5 watt güçle çalışıyormuş normalde bizdeki gündüz ampulu.
http://www.n11.com/photon-led-ampul-ph7215-na-t20-6000k-P38423572?cid=604001&gclid=CIbwnpX7hMMCFUsJwwod0ZAArw
ancak gündüz farı gücünü direkt ecudan aldığı için galiba sorun oluyormuş araya direnç gibi bir şey konulması gerkeiyormuş.

şöylede bir direnç buldum ama istediğimiz şey bumu tam anlayamadım
http://www.fardoktoru.com/?newUrun=1&Id=542367&CatId=bs359982&Fstate=&/5W-PARK-PLAKA-LED-AMPUL%C3%9C-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-DEKODER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #633 : Ocak 08, 2015, 21:59:11 »
Bekir bey bildiğiniz gibi bende farlardan şikayetçiyim. En son serviste far ayarı yaptırdım. Eskiye oranla gayet iyi düzelme oldu. Önceleri bildiğin körmüş farlar :( Ama daha iyi olması için 'philips photon' markalı 6000 k xenon farlar alıp taktirmayı düşünüyordum.  Yazdıklarını okuyunca gözüm korktu açıkcası. İlerde bir sıkıntı olması durumunda sadece merceklerin değişmesi yetmez mi? T26 Avensis'lerde  bu şejilde bir çözüm vardı bildiğim kadarıyla.

Nizam bey 2 ay önce servise gidip farlar ya yetersiz yada aşağıyı aydınlatıyor diyerekten tekrar bakmalarını istemiştim.

aracı teslim ederken abi farlar gerçekten aşağı yöndeymiş dediler.baktım karanlık yolda giderken biraz düzelme olmuştu.

ancak geçen gecede fark ettimki aşağı yukarı olması değil galiba içindeki ampullerden kaynaklanan bir sorun var.

dolayısıya bende kısa farlara bu ürünü alıcam.(kısalar H11)nerdeyse tam beyaz aydınlatma yapıyor.philipsin en iyi serisi.(bir alt seri cyrstal vision)
ama türkiyede yok malesef.

http://www.ebay.com/itm/Philips-Diamond-Vision-5000k-H11-Ultimate-white-light-US-Location-/300782917195?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item46080f164b&vxp=mtr

uzunlar için henüz araştırmadayım.(uzunlar ise H9)

eğer uğraşmayım direkt kısalara xenon takayım derseniz muayeneye gidene kadar sorun yok.giderken ise xenonları söktürüp tekrar normal halojen ampul takmanız gerekecek.uğraşırım derseniz direkt xenon takın bence.

ancak xenon'da şöyle bir handikap olacak haberiniz olsun.
elegant extralarda mercekler xenon uyumlu bir mercek değil.halojen ampul uyumlu.bu şu anlama geliyor.zamanla merceklerinizin parlaklığı azalacak.
eğer xenonda yıllarca devam edecek olursanız farları komple değiştirmeniz gerekicek.çifti yaklaşık 5000 tl gibi bir rakam.
premium paketteki farların merceği xenon uyumlu.yani kararma yapmayan türden.onlarda istediğin xenonu kullanabilirsin.

bu bilgiyi 2 tane farklı toyota servisinden öğrendim.

ayrıca ön parkların yerine bunlardan takmayı düşünüyorum.5 watt güçle çalışıyormuş normalde bizdeki gündüz ampulu.
http://www.n11.com/photon-led-ampul-ph7215-na-t20-6000k-P38423572?cid=604001&gclid=CIbwnpX7hMMCFUsJwwod0ZAArw
ancak gündüz farı gücünü direkt ecudan aldığı için galiba sorun oluyormuş araya direnç gibi bir şey konulması gerkeiyormuş.

şöylede bir direnç buldum ama istediğimiz şey bumu tam anlayamadım
http://www.fardoktoru.com/?newUrun=1&Id=542367&CatId=bs359982&Fstate=&/5W-PARK-PLAKA-LED-AMPUL%C3%9C-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-DEKODER
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #634 : Ocak 08, 2015, 22:03:24 »
Bekir bey bildiğiniz gibi bende farlardan şikayetçiyim. En son serviste far ayarı yaptırdım. Eskiye oranla gayet iyi düzelme oldu. Önceleri bildiğin körmüş farlar :( Ama daha iyi olması için 'philips photon' markalı 6000 k xenon farlar alıp taktirmayı düşünüyordum.  Yazdıklarını okuyunca gözüm korktu açıkcası. İlerde bir sıkıntı olması durumunda sadece merceklerin değişmesi yetmez mi? T26 Avensis'lerde  bu şejilde bir çözüm vardı bildiğim kadarıyla.

bazı elektrikçiler farları söküp o merceğe boschun zenon uyumlu mercekelrini takabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_86013705/tm.htm
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #635 : Ocak 08, 2015, 22:14:42 »
bazı elektrikçiler farları söküp o merceğe boschun zenon uyumlu mercekelrini takabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_86013705/tm.htm
Farları söküp göndermek gerekiyormuş. Çok zor iş.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 22:17:41
Bir daha araba aldığımda sırf bu far olayı yüzünden Toyota markalı araç almayacağım. Yap şunu opsiyon arkadaş,  bizde verelim parasıni alalım. Hem sen kazan hem ben mutlu olayım. Bu Japonları anlamıyorum arkadaş  |-\
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #636 : Ocak 08, 2015, 22:20:17 »
Arkadaslar toyotanin kotu bir huyu var aslinda onceki sayfalarda yazmistim.
Toyota avensis,auris,yaris gibi modellerdeki mercegi kendisi uretiyormus.
Yani bir bosch,valeo yada hella gibi degil mercegin yapisi.
Ayrica bu bizim merceklerin yerine bu saydigim mercekler oturmuyo yuvalarina.
Ama siz ben fari feda ederim icini acsinlar sonra tekrar yapistirsinlar diyorsaniz o zaman zorlamayla olur.
Sadece bir donemki aurislerde mercek olarak Valeo kullanilmis zaten onlarda sorun yok.
Dolayisiyla mercegi degistirme sansimiz olmadigini farz edersek iceriye daha guclu ve kaliteli ampul koyucaz,farinda mercegini etkilemeyecegiz.
Cunku 12 watt 55 volt.orjinali ile ayni.
Bu kararma sorununu soyle anlatayim.eski aracimda mercek olmamisina ragmen 4,5 yil araliksiz 6000 K lik xenon kullanmistim.servise bakima goturdugumde elektrikci usta dediki bir gun abi farlarin plastigine baktinmi hic dedi?
Bir baktik xenonlarin fari kestigi noktalarda kusak gibi sinirlari belli olan kararma olusmus.
Sokturup halojenlere gecmistim hemen.
Onceki kasa avensiste ise far problemi mercegin arkasindaki bakalitte isiya karsi dayanimsizlik olayiydi
Bu far olayini inanin 2 aydir arastiriyorum ve kararim philips diamond vision oldu.(bununda kotu yani turkiyede satilmiyor ebay.com da satiliyor ordan getirtiricem muhtmelen.)
Osram Night Braker Unlimited serisinde ise kisa omur sorunu var malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Ocak 08, 2015, 22:41:42 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) mercekleri Toyotanın yaptığını bir yerde okudumuz mu?
2007/2012 arasında ürettiğimiz Auris'in 13 farklı far'ı vardı.

Hepside Valeodan geliyordu.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #638 : Ocak 08, 2015, 22:47:39 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) mercekleri Toyotanın yaptığını bir yerde okudumuz mu?
2007/2012 arasında ürettiğimiz Auris'in 13 farklı far'ı vardı.

Hepside Valeodan geliyordu.

zaten yazıda belirtmiştim bir dönem aurislere valeo takılmıştı diye onlarda sorun olmadığını.ancak şimdikilerde böyle değil malesef.
(kaynak:yıllardır profosyonel mercek-xenon uygulamaları yapan xenonmercek.com sitesi sahibi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #639 : Ocak 08, 2015, 22:52:29 »
Servisler kendisi philips 4300k xenon takıyodular garantili şekilde. Eğer bir sorun olduğunu bilseler garanti verip de bu montajı yapmazlar.

İkinci bir husus ise Toyotanın uzun zamandır farlarını valeoya ürettiğini biliyorum. Zaten buğu yapan veya sararma yapan farlar valeo üretimi. Toyota nın kendi üretimi farların kullanıldığı araçlarda bu gibi şikayetler bulunmuyor. Bekir abinin söylediğini biraz mantıksız buldum açıkçası. Farda valeo etiketi varken merceği toyota neden koysun ki? Valeoya yaptırıyosalar merceğini ampulünü herşeyini valeo takar fabrikada montaj olur sadece.
R1 35 
  24 6