0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı olabilir kırarım diye pek ellemedim ne zamandır. Elimde iki adet t10 dipsiz var çinden gelecekleri bekliyorum.
@Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) Bekir Bey, Kısmet oldu Avensis'i aldınız hatta eskidi bile konu başlığını değiştirsek mi diye düşünüyorum
Bekir abi 28 tl çok değil mi? Ben photon değil ama daha farklı bişey almıştım 6 lira vermiştim. 28 liralık olanlar bundan çok da farklı olmazlar gibi geliyor bana.
Cavit abi iç aydınlatmaları değiştirince bence hava sıcaklığına dikkat etsen iyi olur.Çünkü hava soğuyunca pilastik aksamlar , çelik bir aksamı büktüğümüzde genleşip bükülmeden hemen kırılıyorsa , pilastik aksamlarda aynı şekilde soğuk havalarda elastik yapısını kaybederek hemen kırılıyor.Benim başıma iki defa geldi ve bir daha soğuk havalarda pilastik aksamı değil açmak oynamak bile istemiyorum. Birincisi araç üzetindeki anteni biraz yatırıyım dedim kışın anten elimde kaldı, ikincisi kışın gine oldu güneşkiği alıyım dedim yolda giderken , güneşkiği bir pilastik kelepçe gibi bir tutucu vardı , güneşliği çektiğimde pilastik kelepçe kırıldı ( ozamanki araç fiat idi)...
Üstadlar benim kısa farların ışığı çok düşük gibi geliyor. Sizde de bu sorun var mı? Yoksa bu sorundan dolayi mi değiştiriyorsunuz?
Nizam bey 2 ay önce servise gidip farlar ya yetersiz yada aşağıyı aydınlatıyor diyerekten tekrar bakmalarını istemiştim.aracı teslim ederken abi farlar gerçekten aşağı yöndeymiş dediler.baktım karanlık yolda giderken biraz düzelme olmuştu.ancak geçen gecede fark ettimki aşağı yukarı olması değil galiba içindeki ampullerden kaynaklanan bir sorun var.dolayısıya bende kısa farlara bu ürünü alıcam.(kısalar H11)nerdeyse tam beyaz aydınlatma yapıyor.philipsin en iyi serisi.(bir alt seri cyrstal vision)ama türkiyede yok malesef.http://www.ebay.com/itm/Philips-Diamond-Vision-5000k-H11-Ultimate-white-light-US-Location-/300782917195?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item46080f164b&vxp=mtruzunlar için henüz araştırmadayım.(uzunlar ise H9)eğer uğraşmayım direkt kısalara xenon takayım derseniz muayeneye gidene kadar sorun yok.giderken ise xenonları söktürüp tekrar normal halojen ampul takmanız gerekecek.uğraşırım derseniz direkt xenon takın bence.ancak xenon'da şöyle bir handikap olacak haberiniz olsun.elegant extralarda mercekler xenon uyumlu bir mercek değil.halojen ampul uyumlu.bu şu anlama geliyor.zamanla merceklerinizin parlaklığı azalacak.eğer xenonda yıllarca devam edecek olursanız farları komple değiştirmeniz gerekicek.çifti yaklaşık 5000 tl gibi bir rakam.premium paketteki farların merceği xenon uyumlu.yani kararma yapmayan türden.onlarda istediğin xenonu kullanabilirsin.bu bilgiyi 2 tane farklı toyota servisinden öğrendim.ayrıca ön parkların yerine bunlardan takmayı düşünüyorum.5 watt güçle çalışıyormuş normalde bizdeki gündüz ampulu.http://www.n11.com/photon-led-ampul-ph7215-na-t20-6000k-P38423572?cid=604001&gclid=CIbwnpX7hMMCFUsJwwod0ZAArwancak gündüz farı gücünü direkt ecudan aldığı için galiba sorun oluyormuş araya direnç gibi bir şey konulması gerkeiyormuş.şöylede bir direnç buldum ama istediğimiz şey bumu tam anlayamadımhttp://www.fardoktoru.com/?newUrun=1&Id=542367&CatId=bs359982&Fstate=&/5W-PARK-PLAKA-LED-AMPUL%C3%9C-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-DEKODER
Bekir bey bildiğiniz gibi bende farlardan şikayetçiyim. En son serviste far ayarı yaptırdım. Eskiye oranla gayet iyi düzelme oldu. Önceleri bildiğin körmüş farlar Ama daha iyi olması için 'philips photon' markalı 6000 k xenon farlar alıp taktirmayı düşünüyordum. Yazdıklarını okuyunca gözüm korktu açıkcası. İlerde bir sıkıntı olması durumunda sadece merceklerin değişmesi yetmez mi? T26 Avensis'lerde bu şejilde bir çözüm vardı bildiğim kadarıyla.
bazı elektrikçiler farları söküp o merceğe boschun zenon uyumlu mercekelrini takabiliyor.http://forum.donanimhaber.com/m_86013705/tm.htm
@Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) mercekleri Toyotanın yaptığını bir yerde okudumuz mu?2007/2012 arasında ürettiğimiz Auris'in 13 farklı far'ı vardı.Hepside Valeodan geliyordu.