Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #640 : Ocak 08, 2015, 23:02:15 »
Servisler kendisi philips 4300k xenon takıyodular garantili şekilde. Eğer bir sorun olduğunu bilseler garanti verip de bu montajı yapmazlar.

İkinci bir husus ise Toyotanın uzun zamandır farlarını valeoya ürettiğini biliyorum. Zaten buğu yapan veya sararma yapan farlar valeo üretimi. Toyota nın kendi üretimi farların kullanıldığı araçlarda bu gibi şikayetler bulunmuyor. Bekir abinin söylediğini biraz mantıksız buldum açıkçası. Farda valeo etiketi varken merceği toyota neden koysun ki? Valeoya yaptırıyosalar merceğini ampulünü herşeyini valeo takar fabrikada montaj olur sadece.

Yasin fari valeo koymuyor.
Valeo mercek uretiyor!
Ayrica toyota servislerinde xenon takilmasi yasaklandi haberiniz varmi bilmiyorum.
Belki hala takanlar vardi ama Akkoyunlu ve Cavdarli kendileri soyledi bana.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Ocak 08, 2015, 23:02:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Ocak 08, 2015, 23:36:41 »
Yurtdisi montaj li toyotalarin farlari Valeo yurt ici corolla verso nunki Farba idi yanlis degilsem.
T25 avensislerin cogunda mercek kararmasi var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #642 : Ocak 08, 2015, 23:44:21 »
bugüne kadar T27 kullanan tecrübeli arkadaşlar;

gündüz farlarından acaba herhangi biri patlayıp yada arıza nedeniye sönen oldumu acaba?

olduysa benim için şu anda önemli olan göstergelerde herhangi bir arıza lambası veya uyarı lambası yanıyormu bilgisi olan varmıdır?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Ocak 09, 2015, 00:04:50 »
Yasin fari valeo koymuyor.
Valeo mercek uretiyor!
Ayrica toyota servislerinde xenon takilmasi yasaklandi haberiniz varmi bilmiyorum.
Belki hala takanlar vardi ama Akkoyunlu ve Cavdarli kendileri soyledi bana.

Ufak bir hata var Bekir bey, farın komple markası valeo olduğu için mercekte doğal olarak valeo oluyor.
sizin araçta valeo yada koito far olabilir.
şuanki aurislerde ve yarislerin makyajlı makyajsız kasalarında ve versoda koito kullanılıyor. bi corollada farba var sağolsunlar :)

evet onu banada söylediler iyiki gaza gelip xenon takmamışım. buğudan dolayı garantiden değişim yaptılar.

birde , çıkma far çifti 600-700 arası . bi-xenon mercek montajı 600 TL
imkan varsa bu tarz bir işlem daha iyi olur bence Bekir bey. kendi orjinal farlarınızda sizde kalır. ama siz zaten aracı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız çıkma ile uğraşmaya gerek olmaz kendi farlarınızı söküp gönderebilirsiniz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #644 : Ocak 09, 2015, 00:11:29 »
Ufak bir hata var Bekir bey, farın komple markası valeo olduğu için mercekte doğal olarak valeo oluyor.
sizin araçta valeo yada koito far olabilir.
şuanki aurislerde ve yarislerin makyajlı makyajsız kasalarında ve versoda koito kullanılıyor. bi corollada farba var sağolsunlar :)

evet onu banada söylediler iyiki gaza gelip xenon takmamışım. buğudan dolayı garantiden değişim yaptılar.

birde , çıkma far çifti 600-700 arası . bi-xenon mercek montajı 600 TL
imkan varsa bu tarz bir işlem daha iyi olur bence Bekir bey. kendi orjinal farlarınızda sizde kalır. ama siz zaten aracı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız çıkma ile uğraşmaya gerek olmaz kendi farlarınızı söküp gönderebilirsiniz.

ben gerçekten sadece merceğin markası olarak biliyorum ancak yanlış biliyorsamda öğrenmiş olduk teşekkür ederim.

kaan ampulleri değiştiricem onu artık kafamda bitirdim şu anda gündüz ampullerinide Photon ile değiştirmenin ayrıntılarını araştııyorum onda da sona geldim sayılır.
daha önceden gücünü direkt ecudan alıyor led ampulu çalıştırmaz filan deniyordu ama olay galiba öyle değil.1 haftaya kadar onuda öğrenicem.
eğer öyle bir durum yoksa 6000K lık gündüz farı hazır Photon T20.
yarın arabayı çavdarlıya götürüp bütün ampul tiplerinin aracın üzerine bakarak bana söyleyin diyeceğim artık.
her telefon açmamda farklı birşeyler söylüyorlar.

farı söküp gönderme gibi bir düşüncem yok Kaan.bana ters geliyor biraz.esas orjinallik o zaman bozuluyor gibime geliyor.
xenon olsun diyede bir takıntım yok zaten.sadece net bir görüş istiyorum o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #645 : Ocak 10, 2015, 08:12:30 »
Buda dun Toyota Çavdarlida taktirdigim ledler.
Photon marka.
Cavit bey ledlerin ebat bilgilendirmesi konusunda,Kaan sanada marka konusunda yonlendirdigin icin tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Ocak 10, 2015, 13:22:59 »
ben gerçekten sadece merceğin markası olarak biliyorum ancak yanlış biliyorsamda öğrenmiş olduk teşekkür ederim.

kaan ampulleri değiştiricem onu artık kafamda bitirdim şu anda gündüz ampullerinide Photon ile değiştirmenin ayrıntılarını araştııyorum onda da sona geldim sayılır.
daha önceden gücünü direkt ecudan alıyor led ampulu çalıştırmaz filan deniyordu ama olay galiba öyle değil.1 haftaya kadar onuda öğrenicem.
eğer öyle bir durum yoksa 6000K lık gündüz farı hazır Photon T20.
yarın arabayı çavdarlıya götürüp bütün ampul tiplerinin aracın üzerine bakarak bana söyleyin diyeceğim artık.
her telefon açmamda farklı birşeyler söylüyorlar.

farı söküp gönderme gibi bir düşüncem yok Kaan.bana ters geliyor biraz.esas orjinallik o zaman bozuluyor gibime geliyor.
xenon olsun diyede bir takıntım yok zaten.sadece net bir görüş istiyorum o kadar...

ampul konusunda sizi takip ediyorum hocam. farlardan şıkayetim yok ama daha iyi gösteren ampul varsa neden takmayalım. ama bana sarı olması şart beyaz yağmurda karda faydadan çok zararlı yolu göstermiyor. yaşadığım yerde sürekli kar ve yağmurlu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #647 : Ocak 10, 2015, 18:59:12 »
TOYOTA''da acaba Alimünyum Kaporta kullanılıyormu hiç?

bugün akşam Mercedes bayisinde E180'i inceledim.

söyleyecek çok bir şey yok  :olu:

ancak aracın kaportasını indirip kapatacağım sırada bırakmamla teneke gibi bir ses gelmesi bir oldu.

satış danışmanı tuhafıma gittiğini anladı ve hemen ekledi.Kaportası Alimünyumdur dedi.

birşey sormadım onun üzerine ama bu bir avantajmı acaba(aracı hafifletmek gibi) yoksa başka bir şeymi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #648 : Ocak 10, 2015, 19:20:56 »
Photon marka.
Cavit bey ledlerin ebat bilgilendirmesi konusunda,Kaan sanada marka konusunda yonlendirdigin icin tesekkurler.
Güle güle kullanın yakismis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #649 : Ocak 10, 2015, 19:28:29 »
Güle güle kullanın yakismis

Eksik olmayin mahir bey.
elimizden geldigince amatorce birseyler yapmaya calisiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Ocak 10, 2015, 20:23:01 »
Photon marka.

Hocam o stopların led takılmadan önceki halinin fotografı varmıdır.

Çok hoş olmuş bu arada güle güle kullanın.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #651 : Ocak 10, 2015, 20:25:51 »

yunus emre bey onlar zaten orjinali.sonradan birşey takılmadı.
2012 ve üzeri makyajlı avensislerin hepsinde öyle.
ayrıca onlar gece park lambası.stoplar onların altında 3 lü demet halinde LED olarak tasarlanmış şekildeler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Ocak 10, 2015, 20:26:06 »

Stoplar orjinal hali :) Ledler plakaya ve kapılara takıldı.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #653 : Ocak 10, 2015, 20:28:20 »

Yunus bey stoplardaki ledler araçta orjinal olarak var zaten
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #654 : Ocak 10, 2015, 20:28:44 »
arkadaşlar Danimarka'dan sinyal kablosu ile ilgili mail geldi en sonunda.
kabloyu üreten firma yetkilisi yazmış aynen kopyalıyorum.

Dear Bekir Ugur Yavuzcan,

Thank you for the inquiry. We have no distributors in Turkey but you can buy the product from us.
The price is approximately 85,00 EUR incl. freight to Turkey.   

Best regards / Med venlig hilsen
Lindgaard · Pedersen A/S

Lars Kiel Jensen

Yani eleman derki;türkiyede çalıştığımız bir distribtör yok ancak ürünü bizden temin edebilirsiniz fiyatıda 85 euro der.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #655 : Ocak 10, 2015, 20:45:08 »
Nizam bey 2 ay önce servise gidip farlar ya yetersiz yada aşağıyı aydınlatıyor diyerekten tekrar bakmalarını istemiştim.

aracı teslim ederken abi farlar gerçekten aşağı yöndeymiş dediler.baktım karanlık yolda giderken biraz düzelme olmuştu.

ancak geçen gecede fark ettimki aşağı yukarı olması değil galiba içindeki ampullerden kaynaklanan bir sorun var.

dolayısıya bende kısa farlara bu ürünü alıcam.(kısalar H11)nerdeyse tam beyaz aydınlatma yapıyor.philipsin en iyi serisi.(bir alt seri cyrstal vision)
ama türkiyede yok malesef.

http://www.ebay.com/itm/Philips-Diamond-Vision-5000k-H11-Ultimate-white-light-US-Location-/300782917195?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item46080f164b&vxp=mtr

uzunlar için henüz araştırmadayım.(uzunlar ise H9)

eğer uğraşmayım direkt kısalara xenon takayım derseniz muayeneye gidene kadar sorun yok.giderken ise xenonları söktürüp tekrar normal halojen ampul takmanız gerekecek.uğraşırım derseniz direkt xenon takın bence.

ancak xenon'da şöyle bir handikap olacak haberiniz olsun.
elegant extralarda mercekler xenon uyumlu bir mercek değil.halojen ampul uyumlu.bu şu anlama geliyor.zamanla merceklerinizin parlaklığı azalacak.
eğer xenonda yıllarca devam edecek olursanız farları komple değiştirmeniz gerekicek.çifti yaklaşık 5000 tl gibi bir rakam.
premium paketteki farların merceği xenon uyumlu.yani kararma yapmayan türden.onlarda istediğin xenonu kullanabilirsin.

bu bilgiyi 2 tane farklı toyota servisinden öğrendim.

ayrıca ön parkların yerine bunlardan takmayı düşünüyorum.5 watt güçle çalışıyormuş normalde bizdeki gündüz ampulu.
http://www.n11.com/photon-led-ampul-ph7215-na-t20-6000k-P38423572?cid=604001&gclid=CIbwnpX7hMMCFUsJwwod0ZAArw
ancak gündüz farı gücünü direkt ecudan aldığı için galiba sorun oluyormuş araya direnç gibi bir şey konulması gerkeiyormuş.

şöylede bir direnç buldum ama istediğimiz şey bumu tam anlayamadım
http://www.fardoktoru.com/?newUrun=1&Id=542367&CatId=bs359982&Fstate=&/5W-PARK-PLAKA-LED-AMPUL%C3%9C-%C4%B0%C3%87%C4%B0N-DEKODER
Hocam acaba hepimiz toyotaya bu konuda şikayet bildirsek ve toyota türkiyeye de mail atsak. Bir çözüm bulmazlar mi? O kadar para verdigimiz arabayla önümüzü  resmen görmüyoruz. Ben hiç bir şey görmüyorum. İşin ilginç yanı da şu: ben geceleri sürekli uzun farları açıyorum ve kimse de söndürmem yönünde beni uyarmıyor. Demek ki Uzunlar da iyi aydınlatmıyor...
Bekir bey bildiğiniz gibi bende farlardan şikayetçiyim. En son serviste far ayarı yaptırdım. Eskiye oranla gayet iyi düzelme oldu. Önceleri bildiğin körmüş farlar :( Ama daha iyi olması için 'philips photon' markalı 6000 k xenon farlar alıp taktirmayı düşünüyordum.  Yazdıklarını okuyunca gözüm korktu açıkcası. İlerde bir sıkıntı olması durumunda sadece merceklerin değişmesi yetmez mi? T26 Avensis'lerde  bu şejilde bir çözüm vardı bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Ocak 10, 2015, 20:51:00 »
yunus emre bey onlar zaten orjinali.sonradan birşey takılmadı.
2012 ve üzeri makyajlı avensislerin hepsinde öyle.
ayrıca onlar gece park lambası.stoplar onların altında 3 lü demet halinde LED olarak tasarlanmış şekildeler...

Hiç görmedim frene basmış ve parkları yakmış avensis kusuruma bakmayın  :asikadam:
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #657 : Ocak 10, 2015, 20:55:31 »
nizam bey bende anlamadım açıkçası.
gözlerimde çok şükür bir sorunda yok.
yazsakda bence bir şey çıkmaz servise başvurun ayarlara bakılsın derler.
benimkinin sağ taraf yukarıdaymış şimdi biraz daha adam akıllı oldu.
kısalar yanlış ayarlıysa zaten uzunlarda iyi aydınlatmıyor.çünkü ayarları pararel diye biliyorum.
ama ben kararı verdim bu kısaları arabadan kesin çıkartıcam.Philips Diamond Vision alıcam.
türkiyede bulamadık hala bakalım önümüzdeki hafta görüşücem bikaç yerle.gelişmeleri yazarım burdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Ocak 11, 2015, 00:13:08 »
nizam bey bende anlamadım açıkçası.
gözlerimde çok şükür bir sorunda yok.
yazsakda bence bir şey çıkmaz servise başvurun ayarlara bakılsın derler.
benimkinin sağ taraf yukarıdaymış şimdi biraz daha adam akıllı oldu.
kısalar yanlış ayarlıysa zaten uzunlarda iyi aydınlatmıyor.çünkü ayarları pararel diye biliyorum.
ama ben kararı verdim bu kısaları arabadan kesin çıkartıcam.Philips Diamond Vision alıcam.
türkiyede bulamadık hala bakalım önümüzdeki hafta görüşücem bikaç yerle.gelişmeleri yazarım burdan.
Bekir bey burada paylaşırsanız ben de düşüneceğim. Benimkiler berbat ötesi. Şehir içinde bile karanlık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #659 : Ocak 13, 2015, 14:45:05 »
Bekir bey ve diğer Avensis kullanıcılarına ufak tavsiyem

avensislerin yedek laastikleri bildiğim kadarıyla çelik jant. peki bakımda yapılan lastik rotasyon değişiminde yedek lastikte rotasyona dahil ediliyor mu?
bence olması gereken birşey. yedek lastiği bagajda öldürmemek lazım

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara