0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben yazın denk geldim Bursada, acemler kavşağından izmir yol ayrımına dönüyorum,baktım soldan gelen var biraz basayım dedim asfalt sıcak erimiş, bi anda araba uyarı vermeye başladı patinaj çekiyordu ama o an yola tutunamadı. Işık yandıkça gaza bastım hala devam etti kaymaya sonra yeter dedim gazı bıraktım kendine geldi. Bu arada kafadan kaydı . Arkası kaymış olsaydı yine aynı ışık yanıyor. Otomobil dünyam auris testinde gördüm araç virajda kaymaya başladığı anda kayma ışığını gördüm.Birde kışın yağmurlu havada manisadan izmire inerken her frene dokunduğumda araç kayma uyarısı veriyordu yine
yahu arkadaslar konuyla alakasi yok ama bizim araclardaki Kisa ve uzun far ampul tipleri nedir?Cavdarlidaki eleman bizim sistemimizde sadece amper ve volt degerleri cikar dedi.Kisalar 12 amper 55 volt,uzunlar ise 12 amper 65 volt dedi.Akkoyunlu abi kisa farla H11 diyor.İstanbuldaki bir servis kisalar icin HB4 alin,uzunlar icin HB3 alin dedi.Kafam iyice karisti...
Ayağınızı gazdan çektiğinizde araç çizgisine geri geliyor mu peki?
Cavit bey ozellikle baktim esp isigiydi 2-3 kere yanip sondu.eminim yani.Ama sanki bana ayrica TRC simgeside olmasi lazim gibi geldi.İsyerinde oldugum icin aracin kitapciginida aksam bakicam...
Az once hastaneye girerken giristeki yokus kismi baya kar ve camur birikintisi vardi.o bolgede araclar cok ciddi patinaja dusup durdu onumdekiler geri geri gidip yokus asagi inerek baska yer bulmaya calistilar.Sira bana geldi tabiki Gercekten bu VSC ve TRC ne ise yaradigini daha iyi anladim.Araba 4-5 kez patinaj yapti ama gazi tekerlere kesikli olarak yolladigi cok belliydi ve kis lastigi olmamasina ragmen yokusu cikip park etmeyi basardik
sırf bu trc yüzünden aracıma 4 çeker muamelesi yapıp karlı yokuşlara vuruyorum tabi kış lastiğinin de etkisiyle canavar gibi çıkıyor hakkaten. kış lastiğiniz varsa ve en kötü yoküşta incecikte olsa karsız bir alan varsa tekerin birini oraya getirin usul usul çıktığını göreceksiniz
Talat hocam senin yazlık lastiklerle benimkiler aynı, Kumho KU31, millet yollarda patır patır dökülürken hep aklımdan geçirdim çıkıp denesem mi ki diye ama yemedi. Nasıl yol tutuşu falan , karlı yolarda Kumhoların?
abi ben kumhoları sökeli 2 ay oldu. aman deyim yaz lastiğiyle karda deneme yapma subaru asimetrik 4 çeker aracın bile olsa yaz lastiğiyle bir hiç.ben 16 inç corolla jantı almıştık kışlıkları ona taktım.ebatlarım 205-60-16 oldu petlas snowmaster aldım canavar gibi kar buz dinlemiyor maşallah.
Biliyorum kışlık lastik aldığını en güzelini yapmışsın, ama işte bende merak ettim acaba bu araba + kumho yazlık nasıl bir performans sergiler ki diye
Murat Abi, bende yazlıklar var. Yılbaşı arefesinde İstanbul'a gittim o gece tipisinde. İşlek yollarda filan sıkıntı olmadı, sadece Dilovası rampasında bir ara TRC yandı ama mahalleye girmemle korku filmi başladı. Maksimum %5-6 eğimli, karlı rampada tabiri caizse mal gibi kaldım. Allah'tan arkam boştu, arabayı salıp gaz vermeden zar zor çıktım. İnerken de Allah'a emanet indim. ABS çılgın attı. Duramadım, en son lastiği usulca kaldırıma yasladım. Ne yalan söyleyeyim, güveniyordum TRC, VSC filan, bir şekilde gidilir diye, artık korkuyorum. Kış lastiği şart.
Can,Kontrolsüz güç, güç degildir.
Aynen bende TRC VCS denen şeylere güvenip deniyeyim demiştim, hatta hanıma bak bu arabalar çıkamıyor bizimkisi çıkar diyordum Demek ki fazla fanteziye gerek yok Kış lastikleri hakikatten farklıymış demek ki, ben benim lastikler yeni vede dişli diye azcık güveniyordum