Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Toyota Club Türkiye

Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #580 : Ocak 06, 2015, 15:17:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #581 : Ocak 06, 2015, 15:45:59 »
Ben yazın denk geldim Bursada, acemler kavşağından izmir yol ayrımına dönüyorum,baktım soldan gelen var biraz basayım dedim asfalt sıcak erimiş, bi anda araba uyarı vermeye başladı patinaj çekiyordu ama o an yola tutunamadı. Işık yandıkça gaza bastım hala devam etti kaymaya sonra yeter dedim gazı bıraktım kendine geldi. Bu arada kafadan kaydı .
Arkası kaymış olsaydı yine aynı ışık yanıyor.
Otomobil dünyam auris testinde gördüm araç virajda kaymaya başladığı anda kayma ışığını gördüm.
Birde kışın yağmurlu havada manisadan izmire inerken her frene dokunduğumda araç kayma uyarısı veriyordu yine
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Ocak 06, 2015, 15:57:52 »
yahu  arkadaslar konuyla alakasi yok ama bizim araclardaki Kisa ve uzun far ampul tipleri nedir?
Cavdarlidaki eleman bizim sistemimizde sadece amper ve volt degerleri cikar dedi.
Kisalar 12 amper 55 volt,uzunlar ise 12 amper 65 volt dedi.
Akkoyunlu abi kisa farla H11 diyor.
İstanbuldaki bir servis kisalar icin HB4 alin,uzunlar icin HB3 alin dedi.
Kafam iyice karisti...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Ocak 06, 2015, 16:02:02 »
Ben yazın denk geldim Bursada, acemler kavşağından izmir yol ayrımına dönüyorum,baktım soldan gelen var biraz basayım dedim asfalt sıcak erimiş, bi anda araba uyarı vermeye başladı patinaj çekiyordu ama o an yola tutunamadı. Işık yandıkça gaza bastım hala devam etti kaymaya sonra yeter dedim gazı bıraktım kendine geldi. Bu arada kafadan kaydı .
Arkası kaymış olsaydı yine aynı ışık yanıyor.
Otomobil dünyam auris testinde gördüm araç virajda kaymaya başladığı anda kayma ışığını gördüm.
Birde kışın yağmurlu havada manisadan izmire inerken her frene dokunduğumda araç kayma uyarısı veriyordu yine
Ayağınızı gazdan çektiğinizde araç çizgisine geri geliyor mu peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Ocak 06, 2015, 16:05:42 »
yahu  arkadaslar konuyla alakasi yok ama bizim araclardaki Kisa ve uzun far ampul tipleri nedir?
Cavdarlidaki eleman bizim sistemimizde sadece amper ve volt degerleri cikar dedi.
Kafam iyice karisti...

Kullanıcı kitabında yazıyor  bunlar Bekir abi. Bi de benim Auriste farın üstüne de yazmışlar. Kaputu kaldırınca far kapağının üstünde yazıyordu.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Ocak 06, 2015, 16:08:30 »

Kafam iyice karisti...
Kısalar H11 uzunlar HB3 olarak biliyorum ben
Kaputu açıpta farların montaj yerine ışık tutup bakınca ufak yazılar halinde yazıyor .
Slyvania uzun ampuller HB3 tü bizde, kısalar Osram H11 di.ben çavdarlıyı aradım başka yere bağladılar beni oradan teyit etmiştim kendim baktıktan sonra
Sisler H16 :(

Ayağınızı gazdan çektiğinizde araç çizgisine geri geliyor mu peki?
Evet bıraktığım gibi düzeldi

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 16:46:22
Sıcak bilgiler geldi ,bu arada Bekir bey plakanızı kullanmam gerekti. Çavdarlıyı aradım banada size denilen dendi sadece voltaj gözüküyor diye. yazın aradım siz bana söylemiştiniz dedim plakamızı verdim tamam görünüyor dedi. sizin aracın plakasını verdim
Kısalar (mercektekiler) H11
Uzunlar H9
Sisler H11

Osram NB unlimited mı geliyor acaba :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Ocak 06, 2015, 17:13:09 »
Cavit bey ozellikle baktim esp isigiydi 2-3 kere yanip sondu.eminim yani.
Ama sanki bana ayrica TRC simgeside olmasi lazim gibi geldi.
İsyerinde oldugum icin aracin kitapciginida aksam bakicam...

ışık yanıp sönüyorsa trc dir

ışık yanıp söner biipleme gelirse esp dir.

ama

o esp biplemesini duymadım ben :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Ocak 07, 2015, 01:01:02 »
Buğün kartepe eteklerinde yoğun kar yağışıyla kar kümesi içine girdim ve araç patinaj yaptı   ve ışık tekrar yandı talat beyin dediği gibi sesli ikaz hiç duymadım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Ocak 07, 2015, 08:35:30 »
Az once hastaneye girerken giristeki yokus kismi baya kar ve camur birikintisi vardi.
o bolgede araclar cok ciddi patinaja dusup durdu onumdekiler geri geri gidip yokus asagi inerek baska yer bulmaya calistilar.
Sira bana geldi tabiki  :saygi:
Gercekten bu VSC ve TRC ne ise yaradigini daha iyi anladim.
Araba 4-5 kez patinaj yapti ama gazi tekerlere kesikli olarak yolladigi cok belliydi ve kis lastigi olmamasina ragmen yokusu cikip park etmeyi basardik :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #589 : Ocak 07, 2015, 12:27:36 »
Az once hastaneye girerken giristeki yokus kismi baya kar ve camur birikintisi vardi.
o bolgede araclar cok ciddi patinaja dusup durdu onumdekiler geri geri gidip yokus asagi inerek baska yer bulmaya calistilar.
Sira bana geldi tabiki  :saygi:
Gercekten bu VSC ve TRC ne ise yaradigini daha iyi anladim.
Araba 4-5 kez patinaj yapti ama gazi tekerlere kesikli olarak yolladigi cok belliydi ve kis lastigi olmamasina ragmen yokusu cikip park etmeyi basardik :tamam:

sırf bu trc yüzünden aracıma 4 çeker muamelesi yapıp karlı yokuşlara vuruyorum tabi kış lastiğinin de etkisiyle canavar gibi çıkıyor hakkaten. kış lastiğiniz varsa ve en kötü yoküşta incecikte olsa karsız bir alan varsa tekerin birini oraya getirin usul usul çıktığını göreceksiniz :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #590 : Ocak 07, 2015, 12:30:51 »
sırf bu trc yüzünden aracıma 4 çeker muamelesi yapıp karlı yokuşlara vuruyorum tabi kış lastiğinin de etkisiyle canavar gibi çıkıyor hakkaten. kış lastiğiniz varsa ve en kötü yoküşta incecikte olsa karsız bir alan varsa tekerin birini oraya getirin usul usul çıktığını göreceksiniz :)

Talat hocam senin yazlık lastiklerle benimkiler aynı, Kumho KU31, millet yollarda patır patır dökülürken hep aklımdan geçirdim çıkıp denesem mi ki diye ama yemedi. Nasıl yol tutuşu falan , karlı yolarda Kumhoların?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #591 : Ocak 07, 2015, 12:32:53 »
Talat hocam senin yazlık lastiklerle benimkiler aynı, Kumho KU31, millet yollarda patır patır dökülürken hep aklımdan geçirdim çıkıp denesem mi ki diye ama yemedi. Nasıl yol tutuşu falan , karlı yolarda Kumhoların?

abi ben kumhoları sökeli 2 ay oldu. aman deyim yaz lastiğiyle karda deneme yapma subaru asimetrik 4 çeker aracın bile olsa yaz lastiğiyle bir hiç.

ben 16 inç corolla jantı almıştık kışlıkları ona taktım.

ebatlarım 205-60-16 oldu petlas snowmaster aldım canavar gibi kar buz dinlemiyor maşallah. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #592 : Ocak 07, 2015, 12:33:55 »
abi ben kumhoları sökeli 2 ay oldu. aman deyim yaz lastiğiyle karda deneme yapma subaru asimetrik 4 çeker aracın bile olsa yaz lastiğiyle bir hiç.

ben 16 inç corolla jantı almıştık kışlıkları ona taktım.

ebatlarım 205-60-16 oldu petlas snowmaster aldım canavar gibi kar buz dinlemiyor maşallah. :D

Biliyorum kışlık lastik aldığını en güzelini yapmışsın, ama işte bende merak ettim acaba bu araba + kumho yazlık nasıl bir performans sergiler ki diye  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #593 : Ocak 07, 2015, 12:37:45 »
Biliyorum kışlık lastik aldığını en güzelini yapmışsın, ama işte bende merak ettim acaba bu araba + kumho yazlık nasıl bir performans sergiler ki diye  :saygi:

boş alan bulursan kontrollü dene istersen ama trafikte asla :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #594 : Ocak 07, 2015, 12:44:04 »

Murat Abi, bende yazlıklar var. Yılbaşı arefesinde İstanbul'a gittim o gece tipisinde. İşlek yollarda filan sıkıntı olmadı, sadece Dilovası rampasında bir ara TRC yandı ama mahalleye girmemle korku filmi başladı. Maksimum %5-6 eğimli, karlı rampada tabiri caizse mal gibi kaldım. Allah'tan arkam boştu, arabayı salıp gaz vermeden zar zor çıktım. İnerken de Allah'a emanet indim. ABS çılgın attı. :D Duramadım, en son lastiği usulca kaldırıma yasladım. Ne yalan söyleyeyim, güveniyordum TRC, VSC filan, bir şekilde gidilir diye, artık korkuyorum. Kış lastiği şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #595 : Ocak 07, 2015, 12:48:07 »
Can,
Kontrolsüz güç, güç degildir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #596 : Ocak 07, 2015, 12:48:34 »
Murat Abi, bende yazlıklar var. Yılbaşı arefesinde İstanbul'a gittim o gece tipisinde. İşlek yollarda filan sıkıntı olmadı, sadece Dilovası rampasında bir ara TRC yandı ama mahalleye girmemle korku filmi başladı. Maksimum %5-6 eğimli, karlı rampada tabiri caizse mal gibi kaldım. Allah'tan arkam boştu, arabayı salıp gaz vermeden zar zor çıktım. İnerken de Allah'a emanet indim. ABS çılgın attı. :D Duramadım, en son lastiği usulca kaldırıma yasladım. Ne yalan söyleyeyim, güveniyordum TRC, VSC filan, bir şekilde gidilir diye, artık korkuyorum. Kış lastiği şart.

Aynen bende TRC VCS denen şeylere güvenip deniyeyim demiştim, hatta hanıma bak bu arabalar çıkamıyor bizimkisi çıkar diyordum :) Demek ki fazla fanteziye gerek yok :)

Kış lastikleri hakikatten farklıymış demek ki, ben benim lastikler yeni vede dişli diye azcık güveniyordum :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #597 : Ocak 07, 2015, 12:53:56 »
Can,
Kontrolsüz güç, güç degildir.

Aynen öyle Ahmet Abi, teknoloji de bir yere kadar.  :hoş:

Aynen bende TRC VCS denen şeylere güvenip deniyeyim demiştim, hatta hanıma bak bu arabalar çıkamıyor bizimkisi çıkar diyordum :) Demek ki fazla fanteziye gerek yok :)

Kış lastikleri hakikatten farklıymış demek ki, ben benim lastikler yeni vede dişli diye azcık güveniyordum :(

Aman deyim Abi. Benim lastikleri kondisyonu da fena sayılmaz ama bir yere kadarmış demek ki. Artık küresel soğuma da başladı diyorlar, Ali Bey gibi ben de 16 jant alıp fiyat farkından lastikleri bedavaya getirmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #598 : Ocak 07, 2015, 13:11:14 »

trc değil 4 çeker subarunuz olsa da yaz lastiğiyle karda kışta araçtan yol tutuşu beklemek zaten imkansızdır. ama çin malı kış lastiği bile alsanız çoğu yerde işinizi görebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #599 : Ocak 07, 2015, 17:36:12 »
Yaz lastigi ile isiklarda en one durup kalkamayan ve tekrar kirmizi isigin yanmasina kadar patinaj cekenleri gordukce kar lastigim iyi ki var diyorum ama kar lastigim var diye cok fazla guvenmemek gerek. Bugun siteye girerken kapi acilana kadar bekledim ancak site girisi hafif yokus olunca araba yerinden kalkamadi. Biraz geriye cikip hizlanarak denedim. Yine cikamadim geriye dogru kaydim arkada araba olsa kesin vurmustum.
Lastiklerim 2 yillik petlas snowmaster.