Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #340 : Ağustos 31, 2014, 17:45:31 »
Bekir bey Avensis doktor arabası olarak bilinir. Ben hep duyardım bunu. Doktorlar bu işi biliyor  :tamam: Ama ben öğretmenim  :) Trafikte bir çok Avensiste 'dr' plaka görebilirsiniz.
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ağustos 31, 2014, 17:45:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ağustos 31, 2014, 18:24:16 »
Bekir bey Avensis doktor arabası olarak bilinir. Ben hep duyardım bunu. Doktorlar bu işi biliyor  :tamam: Ama ben öğretmenim  :) Trafikte bir çok Avensiste 'dr' plaka görebilirsiniz.

İkinci olarakta öğretmenlerde var galiba baksana şimdiden 2 olmuşuz :lol:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ağustos 31, 2014, 18:44:07 »
Hastanenin otoparkında 4 tane T27 var. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Ağustos 31, 2014, 18:50:44 »
Bizim sitede inşaat mühendisinin t25 vardi simdi mercedes e250 aldi :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #344 : Ağustos 31, 2014, 18:59:42 »
İkinci olarakta öğretmenlerde var galiba baksana şimdiden 2 olmuşuz :lol:
2 öğretmen arkadaşimda daha Avensis var :) Benim aklımda, hayalimde hep 3.20 d vardı ama Türkiye şartlarında bu çok zor gibi gözüküyor. Avensis bana göre tsm bir f/p aracı.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #345 : Ağustos 31, 2014, 19:07:19 »
2 öğretmen arkadaşimda daha Avensis var :) Benim aklımda, hayalimde hep 3.20 d vardı ama Türkiye şartlarında bu çok zor gibi gözüküyor. Avensis bana göre tsm bir f/p aracı.
Bence de.

Tek eksiği 1.6'da otomatik vites yok.

O da rakiplerinin birçoğunda yok.

Ayrıca yol tutuşu şaşırtıcı şekilde iyi. Auris, Corolla gibi virajlarda kendinden geçmiyor. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Ağustos 31, 2014, 20:01:06 »

bmw 3.20 d bambaşka bir ekol tabiki.
ancak bu tip araçları aldığında benim ön görüm şudur.emekli oldun yada oldu ya bir anda işsiz kaldın.ben bu arabayı servise götürdüğünde çıkan ücreti ödeyebilecekmiyim?ben hep bunu düşünürüm.aynı hastanedeki dr abimizde 2012 bmw 5.20d vardı.almadan önce onada aynısını söylemiştim.2 yılda 35 bin km yol yaptı.30 bin bakımına girdi 1400 tl tuttu ertesi hafta aracı direkt satışa çıkardı.1 ay sonra satıldı araç.
yani aracı almak sorun değil aldığın aracı masraflarıyla birlikte yürütebilmek önemli.
dayımın bir lafı vardı mesleği 44 yıldır şöförlük yaptı. istanbuldaki büyük holdinglerin birinde birinci şöför olarak çalıştı.
Saçlarınız beyazlamadan bmw-mercedes-audi alırsan o araçların tadını alamazsın derdi.
ben o zamanlar ufaktım anlamazdım ne demek istediğini.
ancak bu zamanda düşününce galiba haklıymış.birikimin olmadan (maddi ve manevi yani) bu araçlara yaklaşmayacaksın benim kendi görüşüm.
çünkü kıymet ve değerleri bilinmiyor.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #347 : Ağustos 31, 2014, 20:05:54 »
Aslında dediğiniz doğru.

Krediye boğulup Mercedes alirsam ne anlamı kalır ki?

Dedemin bir lafı vardır: Paran kadar arabaya bineceksin diye. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #348 : Ağustos 31, 2014, 20:10:42 »
Bu arada Elegant Extra'da xenon far var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #349 : Ağustos 31, 2014, 20:12:49 »
Bekir bey söylediklerinin çoğuna katılmakla birlikte, Türkiye'de yaşayan insanlar olarak hak ettiğimiz şekilde yaşayamadığımızı düşünüyorum. Düşün Amerika'da akademisyen olan ve oranın şartlarına göre benim gibi ortalama maaş alan bir arkadaşım geçtiğimiz ay Bmw 3.30 2005 model aracını 4000 dolar gibi komik bir rakama sattı  :argh: Burada 4 adet jantını bile alamıyoruz o paralara. Bence bilerek ve isteyerek bizim bu şekilde yaşam standardımızın düşük kalmasını sağlıyor birileri. Ne diyeyim daha bilemedim ama 20 yaşımdan önce daha geçen yıl görebildığim Avrupa ülkelerini falan gezseydim şu anda Türkiye'de yaşıyor olurmuydum bilmiyorum.. Kimse yanlış anlamasın bu memleketin her şeyine canım feda, çokta seviyorum ama, neyse..Bunada şükür  :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #350 : Ağustos 31, 2014, 20:16:23 »

Bmw 3.30 2005 model aracını 4000 dolar gibi komik bir rakama sattı  :argh:

Bu kısmı üç defa okudum. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #351 : Ağustos 31, 2014, 20:17:52 »
Standart donanım olarak yok hocam malesef.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Ağustos 31, 2014, 20:18:58 »
Standart donanım olarak yok hocam malesef.
Premium'da var galiba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #353 : Ağustos 31, 2014, 20:19:47 »

hayır yok.
premium donanımda mevcut sadece 2.0 litre onlarda zaten.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2014, 20:20:49
Bekir bey söylediklerinin çoğuna katılmakla birlikte, Türkiye'de yaşayan insanlar olarak hak ettiğimiz şekilde yaşayamadığımızı düşünüyorum. Düşün Amerika'da akademisyen olan ve oranın şartlarına göre benim gibi ortalama maaş alan bir arkadaşım geçtiğimiz ay Bmw 3.30 2005 model aracını 4000 dolar gibi komik bir rakama sattı  :argh: Burada 4 adet jantını bile alamıyoruz o paralara. Bence bilerek ve isteyerek bizim bu şekilde yaşam standardımızın düşük kalmasını sağlıyor birileri. Ne diyeyim daha bilemedim ama 20 yaşımdan önce daha geçen yıl görebildığim Avrupa ülkelerini falan gezseydim şu anda Türkiye'de yaşıyor olurmuydum bilmiyorum.. Kimse yanlış anlamasın bu memleketin her şeyine canım feda, çokta seviyorum ama, neyse..Bunada şükür  :)

ah bahadır hocam yaramı deştin hiç girme o konulara zaten...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2014, 20:26:26
bu arada otopark.com sitesinde az önceki güncelleme sonucunda TOYOTA AURİS ile HYUNDAİ İ30 karşılaştırmalı videosunun ilk 2 dk lık kıısmı yayınlandı.yorumlar biraz ilginç gibi...
videoları biraz geç yükleniyor çünkü arkadaşlar montajlama ve kurgu işleriyle gerçekten profosyonelce ilgileniyorlar.

http://www.otopark.com/2014/08/30/toyota-auris-testi-kamera-arkasi/

sırada avensis var.çok kısa bir zaman içinde testi yapılıp o videoda konucak umarım.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Eylül 01, 2014, 08:23:11 »
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #355 : Eylül 01, 2014, 10:27:31 »
hayır yok.
premium donanımda mevcut sadece 2.0 litre onlarda zaten.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2014, 20:20:49
ah bahadır hocam yaramı deştin hiç girme o konulara zaten...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 31, 2014, 20:26:26
bu arada otopark.com sitesinde az önceki güncelleme sonucunda TOYOTA AURİS ile HYUNDAİ İ30 karşılaştırmalı videosunun ilk 2 dk lık kıısmı yayınlandı.yorumlar biraz ilginç gibi...
videoları biraz geç yükleniyor çünkü arkadaşlar montajlama ve kurgu işleriyle gerçekten profosyonelce ilgileniyorlar.

http://www.otopark.com/2014/08/30/toyota-auris-testi-kamera-arkasi/

sırada avensis var.çok kısa bir zaman içinde testi yapılıp o videoda konucak umarım.
Evet Auris testinin kamera arkasını yayınlamışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #356 : Ekim 02, 2014, 13:27:41 »
Bekir Bey,
Yeni güncel haritayı sayenizde download ettim. Bu dosya zipli. Bunu açıp USB ye öy mi atıyoruz? Yoksa açmadan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #357 : Ekim 02, 2014, 15:41:41 »
Bekir Bey,
Yeni güncel haritayı sayenizde download ettim. Bu dosya zipli. Bunu açıp USB ye öy mi atıyoruz? Yoksa açmadan mı?
Yeni 2014 Avensis araciniz hayirli olsun oncelikle Aziz Bey.
Rica ederim yardimci olabildiysem sevindim.
Aziz bey usb belleginiz ici tamamen bos olmasi gerekiyor ve FAT 32 formatinda bicimlendirilmis olmasi gerek.NTFS biciminde ise bellegi tanimaz Touch 2.
Zipli dosyayi acip icinden cikanlari aynen usb bellegin icine atin.
Sonra araca gidip motoru calistirin cunku guncelleme 30 dk filan suruyor.sadece yarim kontak yapip bu isi yapmayin akuyu bosaltirsiniz.
Tavsiyem aracla seyir halindeyken yapin zaten cihaz herseyi kendisi yapiyor surus guvenliginizi tehlikeye atmiyor.
twitter guncellemesi dahil hepsini indirin ancak usb bellege teker atip guncellemeleri yapin.
Kolay gelsin...

Bu arada Bursa ya yakin bir yerdeyseniz 18 Ekim Bursa bulusmasina sizide aramizda gormekten mutluluk duyariz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 02, 2014, 19:59:13
toyota.com.tr yi yakın zamanda ziyaret eden varmı bilmiyorum ama Audi-Bmw-Mercedes'in internet sitesi gibi konfigrasyonu yap aracını oluştur

seçeneği eklemişler.

gerçi ekledikleri seçenekler aslında aksesuar adı altındaki aparatlar ama yinede fena olmamış.

avensisler ilgili bir hayli jant seçeneği var,navigasyon modülünü bile eklemişler opsiyonel olarak.

en sonunda özet kısmında bir kod veriyor ve toyota bayisine kodu verdiğinizde size aracın sipariş fiyatını veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Ekim 02, 2014, 22:33:28 »
Bekir bey, işlem tamam. Maalesef, İzmirdeyim. Davetiniz için teşekkür ederim. Son güncelleme sonrasında  sesli komut özelliği, bende hala aktif değil.Siz kullanabiliyor musunuz? Lastik basıncı konusuna gelince bu durum güncellemeyle olacak gibi değil donanım olarak Avensise hala koymamış olmaları ve çok daha alt modellerde bu özelliği koymaları Toyotaya yakışmamış. Buna rağmen, fiyat/performans/donanım açısından yeni Avensis kıyas kabul etmez bir araç olmuş.Ülkemizde hak ettiği ilgiyi görmemesi , bizler açısından , çok da sorun değil. Herkeste olsa, bu kadar keyifli olmazdı. Bırakın onlar turbo ve şanzıman arızalarıyla uğraşsınlar. Avensis sorunsuzlukta açık ara lider!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #359 : Ekim 02, 2014, 23:55:32 »
Bekir bey, işlem tamam. Maalesef, İzmirdeyim. Davetiniz için teşekkür ederim. Son güncelleme sonrasında  sesli komut özelliği, bende hala aktif değil.Siz kullanabiliyor musunuz? Lastik basıncı konusuna gelince bu durum güncellemeyle olacak gibi değil donanım olarak Avensise hala koymamış olmaları ve çok daha alt modellerde bu özelliği koymaları Toyotaya yakışmamış. Buna rağmen, fiyat/performans/donanım açısından yeni Avensis kıyas kabul etmez bir araç olmuş.Ülkemizde hak ettiği ilgiyi görmemesi , bizler açısından , çok da sorun değil. Herkeste olsa, bu kadar keyifli olmazdı. Bırakın onlar turbo ve şanzıman arızalarıyla uğraşsınlar. Avensis sorunsuzlukta açık ara lider!

sesli komutu hiç kullanmadım hiç lazımda olmadı açıkçası.
ama aracın kullanma kılavuzunda ayrıntılı şekilde anlatıyor nasıl aktifleştirildiği.
kitaptan bakıp kullanımını sağlıyabilirsiniz.
lastik basınç sensörüne gelince aslında zor bir şey değil touch 2 de bu değerleri görmek.
çünkü adamlar ortalama yakıt tüketimini bile grafik şeklinde ekrana yansıtmayı başarmışken diğerini yapmamaları ilginç.
navigasyonu çok başarılı toyotanın bunu belirteyim.
zaten sizde kurcaladıkça göreceksiniz touch 2'nin nasıl bir şey olduğunu.