Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1520 : Aralık 25, 2015, 21:01:58 »
Talat benim ön camda solar cam filmi olduğu için tabiki bir miktarda etkiliyor olayı.

Olgu bey ile bu akşam telefonda konuştum.

Cam filmini sökün dedi ama yapamam yani.Bir o kadar para verdik o filme.özellikle yaz sıcaklarında bir hayli etkili oluyor.

Ayrıca arka tarafa yeni bir kamera olayı pek mantıklı gelmedi bana.Arkadan gelen araçların ışığı zaten kamerayı kör eder çoğu zaman.

Fotoğrafçılıktan benden çok çok daha iyi anlayan arkadaşlarımız illaki vardır forumda ancak birde şöyle bir durum var.

Lensin iyi bir çekim yapabilmesi için evet işlemci önemlidir ama birde lense dışardan gelen ışık miktarıda çok önemlidir.

Zaten gece ışıksız bir ortamda ve flaş olmadan bir fotoğraf karesi çekseniz ne çıkar? hiç birşey.

dolayısı ile gece karanlığında zaten en iyi kamerada çuvallar.benim kriterim gündüz çekimleri.

Talatında dediği gibi kafama takılan tek bir yer var orasıda pikselleşmeyi benim gözümle görebilmem.

Buda malesef tek çekirdek işlemciden.Kısmet diyelim en kötü ihtimal söküp kutulayıp geri iade...
Abi camda 20 tane film olsa ne olacak? Görüntü en fazla buğulu olur sönük olur vs. Ama senin kamera gündüz vakti bile o kadar karıncalanma yapmış ki gece evlere şenlik olacak. Ne yalan söyleyeyim o kamerada gerçek sony sensör varsa ben bir şey bilmiyorum. O kadar net konuşuyorum abi. Çünkü zamanında pıranha ig telefon alacaktım sony 13mp exmor sensör vs yazıyordu. İncelemelerde kamera çöp çıkmıştı. Sonra adamın biri cihaz parçalamış cihazdan Çin malı 8mp lik uyduruk bir sensör. Çıkmıştı.
Demem o ki sony sensörlü diyen herkese inanmamak lazım.
Arka kamera parlama yapar demissiniz ama sizin taktığınız arka kamerada patlamayı önleyen bir özellik yok.
Ha parlama korkunuz varsa çözümü de var en faz 5 dolarlık araç kamerası onune takılan parlama onleyici ler var.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1520 : Aralık 25, 2015, 21:01:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1521 : Aralık 25, 2015, 21:02:42 »
Niye gücenelim cavit bey, zaten sizlerin fikirlerini almak için buraya ekleme yapıyorum.Yoksa alır kullanırım kimseyede bir şey

danışmazdım.Eğer düzeltilebilir bir şey olsa biraz uğraşayım dedim ama benim elimde olan bir şey yok ne yazıkki.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1522 : Aralık 26, 2015, 21:34:06 »
Allah Kazasız belasız 222.222 km leri görmeyi nasip etsin...

(Yakit tuketim degerine gozunuz takilmasin.Resmi cekmeden kisa bir sure once sifirlamistim degeri.Kis mevsimi ortalamam kis lastigi ile 8.0-8.4 litre arasinda seyrediyor.)
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1523 : Ocak 02, 2016, 19:01:41 »
Arkadaşlar benim sağ ön hoparlörlerden ses artınca patlak sesler geliyor. Özellikle bass sesi çok kulak tırmalıyor. Sanırım oradaki hoparlörden birinde sorun var. Bu durum garantiye girer mi?

Kaç zamandır sorayım diyorum, benim araçta klima kapalıyken auto tuşuna basınca direkt 27 derecede ve Ac ışığı 'on' konununda açılış yapıyor. Her seferinde ' Ac' yi elle kapatmak zorunda kalıyorum. Bunun çözümü nedir?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1524 : Ocak 02, 2016, 19:05:17 »
Arkadaşlar benim sağ ön hoparlörlerden ses artınca patlak sesler geliyor. Özellikle bass sesini çok kulak tırmalıyor. Sanırım oradaki hoparlörden birinde sorun var. Bu durum garantiye girer mi?
Aracınız garantisi devam ediyorsa tabiki girer. Sonuçta ses sistemi değişmedi. Stock haldeki sistem nasıl hoparlor patlatabilir?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1525 : Ocak 02, 2016, 19:32:36 »
Aracınız garantisi devam ediyorsa tabiki girer. Sonuçta ses sistemi değişmedi. Stock haldeki sistem nasıl hoparlor patlatabilir?

Talat hocam sesi açınca cızırtı benzeri bir ses geliyor,bende anlamadım nasıl oldu. Bakalım müsait zamanda bir göstereyim.Mayıs ayına kadar garantisi var. Gerçi hiçgüvenim yokToyota'nın garantisineŞimdi yine kullanın halası derlerse hiç şaşırmam. Hocam bu klima ile ilgili soruna nasıl çözüm buldunuz ? Sizde Auto madda açınca klima otomatik açılıyor mu?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1526 : Ocak 02, 2016, 19:37:55 »
Talat hocam sesi açınca cızırtı benzeri bir ses geliyor,bende anlamadım nasıl oldu. Bakalım müsait zamanda bir göstereyim.Mayıs ayına kadar garantisi var. Gerçi hiçgüvenim yokToyota'nın garantisineŞimdi yine kullanın halası derlerse hiç şaşırmam. Hocam bu klima ile ilgili soruna nasıl çözüm buldunuz ? Sizde Auto madda açınca klima otomatik açılıyor mu?
Onun techstream ile kapatılıyor ama. Bende kablosu yok. Klima ışığı yansa bile kesin açıldığı anlamına gelmiyor siye biliyorum ben. Sorun yaşamıyorum yani.

Hoparlör konusunda ısrarcı olun. Teyp değişmemis. Nasıl olurda hoparlör patlar çok saçma. Israrcı olun derim şikayet ederim sizi deyin. Orijinal tek hoparlör 300 lira civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1527 : Ocak 02, 2016, 19:47:39 »
Evet dediğiniz gibi ısrarci olmak lazım. Hiçbir oynama yok sonuçta ses sistemiyle. Bu olay yeni değil, acaba ben mi kuruntu yapıyorum dedim ama bariz titreme sesi geliyor sağ taraftan. Bakalım hafta içi giderim artık.

Ben bu klimayı çözemedim. Mesela auto ya basınca direkt ayaga ve camlara hava üflüyor buğu için. Ben bu ayarı da değiştirmek istiyorum. Yani özel bir ayar yapıp, aracı daha sonra tekrar çalıştırdıgında benim ayarima göre açılacak.

Onun techstream ile kapatılıyor ama. Bende kablosu yok. Klima ışığı yansa bile kesin açıldığı anlamına gelmiyor siye biliyorum ben. Sorun yaşamıyorum yani.

Hoparlör konusunda ısrarcı olun. Teyp değişmemis. Nasıl olurda hoparlör patlar çok saçma. Israrcı olun derim şikayet ederim sizi deyin. Orijinal tek hoparlör 300 lira civarı
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1528 : Ocak 02, 2016, 19:54:01 »
Evet dediğiniz gibi ısrarci olmak lazım. Hiçbir oynama yok sonuçta ses sistemiyle. Bu olay yeni değil, acaba ben mi kuruntu yapıyorum dedim ama bariz titreme sesi geliyor sağ taraftan. Bakalım hafta içi giderim artık.

Ben bu klimayı çözemedim. Mesela auto ya basınca direkt ayaga ve camlara hava üflüyor buğu için. Ben bu ayarı da değiştirmek istiyorum. Yani özel bir ayar yapıp, aracı daha sonra tekrar çalıştırdıgında benim ayarima göre açılacak.
Hocam oto ayarında alet kendi bildiğini yapar değiştirme şansın yok malesef. Toyota bu olursa kasıma kadar mantığı hat safhads

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1529 : Ocak 02, 2016, 20:03:24 »
Bir aralar benimde sağ taraf baslarda zırıldıyordu sonradan zırıltı kesildi. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1530 : Ocak 02, 2016, 20:10:23 »
Cavit ağbi okuyup, üfledin mi arabaya, nasıl kesildi :) ? Beni çok rahatsız ediyor o patlak bass sesi, zaten bahane arıyorum aracı satmak için, bir de bu çıktı :)

Bir aralar benimde sağ taraf baslarda zırıldıyordu sonradan zırıltı kesildi. :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1531 : Ocak 02, 2016, 20:43:05 »
Bekir bey video yu bende izledim.Çinden alacağınız 100 dolarlik kameralar bundan daha iyi olacaktir.Cavit abinin kullandigi gt680w guzel bir kamera.Ayrica bende any tech kullaniyorum.Kaliteli güzel cihazlari var bakabilirsiniz
Suan kullandigim cihazin gece cekimi 100 dolardan 60 dolar civarina birara düşmüştü hala  ayni mi bilmiyorum tavsiye ederik.170 derece aci ile cekiyor lens olarakta kaliteli
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1532 : Ocak 02, 2016, 20:53:15 »
Cavit ağbi okuyup, üfledin mi arabaya, nasıl kesildi :) ? Beni çok rahatsız ediyor o patlak bass sesi, zaten bahane arıyorum aracı satmak için, bir de bu çıktı :)

İlk başta bas sonuna kadar açıktı biraz kıstım.bir müddet bu şekilde kullandıktan sonra bası sona kadar açtım şimdilik problemim yok.

Satma işine gelince bende bir ara satıp dizel almak için ilan bile verdim.Baktım piyasada sorunsuz araç yok dertsiz başıma iş almıyayım diyerek binmeye devam kararı aldım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1533 : Ocak 19, 2016, 22:40:37 »
Şubat 2016'dan itibaren satilacak tüm Toyota Modellerinde Metalik Renk Farkı olarak 800 tl gibi bir fiyat farkı alınacakmış.
Hayırlara vesile olsun :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1534 : Ocak 20, 2016, 01:01:48 »
Şubat 2016'dan itibaren satilacak tüm Toyota Modellerinde Metalik Renk Farkı olarak 800 tl gibi bir fiyat farkı alınacakmış.
Ellerindeki bi kozu daha feda ediyolar yani kisaca.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1535 : Ocak 20, 2016, 08:48:45 »
Allah'tan benim araç metalik satarken ben de 400 tl fark isterim[emoji51] saf çıkarcı mode.:off

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1536 : Ocak 20, 2016, 08:51:24 »
Bizimki inci beyazı bide. Oooo ne fark istenir :islik:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1537 : Şubat 15, 2016, 18:39:58 »
Uzun süredir istediğim Avensis Orjinal Ayak Aydınlatmasını @Kaan Kara (29002) aracılığı temin ettikten sonra bugün montajını Çavdarlı Toyotada yaptırdım.

Tam istediğim gibi oldu,ne eksik ne fazla aydınlatma tam ayarında oldu.
Ledlerin yeri araç üzerinde hazır arkadaşlar bunu belirteyim.Ancak araç üzerinde soketleri göremedik.

Biz bu ürünü bulabilmek için çok uğraştık nedenine gelince,seri numarasına göre ürün bulunabiliyor ancak içindeki ampulun rengin sistemde görünmüyor.

Montaj ücreti 30 tl verdim.Torpidodaki iç aydınlatmanın hattından pararel hat çekti elektrikçi,sigortaya filan girmeyelim dediler.

Üründen temin etmek isteyen arkadaşlar için Bursa Çavdarlı Toyotadan Yedek Parçadan Neslihan Hanıma bilgiyi verdim.
Ürün kodu artık kendilerinde mevcut.

İki adet Ayak Ucu Aydınlatma ve Soketleri ile beraber 110-120 tl arası birşey tutuyor.Kablolarını elektrikçi bağladı zaten serviste.Maliyet bu kadar.Sıkı pazarlıkla 100 tl ye bağlanır olay.

Bunlarda resimler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1538 : Şubat 15, 2016, 18:58:15 »
Ufak bir ekleme yapayım. @Ufuk Sönmez (16363) abi olmasa bende bulamazdım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1539 : Şubat 15, 2016, 19:03:09 »
Uzun süredir istediğim Avensis Orjinal Ayak Aydınlatmasını @Kaan Kara (29002) aracılığı temin ettikten sonra bugün montajını Çavdarlı Toyotada yaptırdım.

Tam istediğim gibi oldu,ne eksik ne fazla aydınlatma tam ayarında oldu.
Ledlerin yeri araç üzerinde hazır arkadaşlar bunu belirteyim.Ancak araç üzerinde soketleri göremedik.

Biz bu ürünü bulabilmek için çok uğraştık nedenine gelince,seri numarasına göre ürün bulunabiliyor ancak içindeki ampulun rengin sistemde görünmüyor.

Montaj ücreti 30 tl verdim.Torpidodaki iç aydınlatmanın hattından pararel hat çekti elektrikçi,sigortaya filan girmeyelim dediler.

Üründen temin etmek isteyen arkadaşlar için Bursa Çavdarlı Toyotadan Yedek Parçadan Neslihan Hanıma bilgiyi verdim.
Ürün kodu artık kendilerinde mevcut.

İki adet Ayak Ucu Aydınlatma ve Soketleri ile beraber 110-120 tl arası birşey tutuyor.Kablolarını elektrikçi bağladı zaten serviste.Maliyet bu kadar.Sıkı pazarlıkla 100 tl ye bağlanır olay.

Bunlarda resimler...
Hayırlı olsun. Ama şu paspaslar gözüme battı. Sanki havuzlu ile değiştirsen daha hoş olur gibi :)