Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1380 : Aralık 07, 2015, 13:30:33 »
talat aklımdan geçmedi değil yahu !

sonra montajcı eleman ararmış abi mercekte sığmıyor buraya derse sen o zaman gör olayı  :rofl: :rofl:

yahu  o kadar saçmaki uzun farın arka kısmı bir türlü anlam veremedim.hayır oraya inanki normal far ampulu dışında bir şey sığmaz abi çok zor yani  :nija:

Kısa farların merceğine hiç bir şey olmayacak sen merak etme!

Ne kararma ne başka bir şey! (Bu bilgiyi Türkiyedeki en büyük iki far üreticisi olan Bursa'daki bir fabrikanın Ürün Müdüründen aldım)

Kararma dedikleri olayın sebebi başka bir şey aslında.Konuyu dağıtmayalım  :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1380 : Aralık 07, 2015, 13:30:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1381 : Aralık 07, 2015, 13:34:56 »
talat aklımdan geçmedi değil yahu !

sonra montajcı eleman ararmış abi mercekte sığmıyor buraya derse sen o zaman gör olayı  :rofl: :rofl:

yahu  o kadar saçmaki uzun farın arka kısmı bir türlü anlam veremedim.hayır oraya inanki normal far ampulu dışında bir şey sığmaz abi çok zor yani  :nija:

Kısa farların merceğine hiç bir şey olmayacak sen merak etme!

Ne kararma ne başka bir şey! (Bu bilgiyi Türkiyedeki en büyük iki far üreticisi olan Bursa'daki bir fabrikanın Ürün Müdüründen aldım)

Kararma dedikleri olayın sebebi başka bir şey aslında.Konuyu dağıtmayalım  :rofl:
Bak yine beni vuran bir bilgi verdin. Allah razı olsun.  Geceucusu.com da korkuttular beni  en iyisi 3 sene dayanır diye.  Sen müdürden almışsın bilgiyi sorun yok abi. [emoji56]
Başta dedim abi dedim arkası dar dedim ölç dedim ona göre al dedim. Gitme diyeydim alma diyeydim açayım gollarimi olcte öyle al diyeydim [emoji4] [emoji4]
İnşallah çözüm bulunur. Kaan da almıştı acaba o olctu mu ki.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1382 : Aralık 07, 2015, 13:36:57 »
Kaan ile bu sabah görüştüm Talat.

Corollada kısa ve uzun farların arkasında kapak filan yokmuş.

Ve farın ön tarafı nasılsa arka tarafta düz yani.Dolayısı ile onlarda sorun olmaz.

Ama bizim farların ön tarafında şekli nasılsa arka tarafıda aynı şekilde geliyor.

Ön tarafta biliyosun gündüz farı kısmı uzun farın ortasına doğru iniyor arka tarafıda öyle yaptıkları için uzun farın arka kapak kısmı içi dar kalıyor...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1383 : Aralık 07, 2015, 13:58:47 »
Kaan ile bu sabah görüştüm Talat.

Corollada kısa ve uzun farların arkasında kapak filan yokmuş.

Ve farın ön tarafı nasılsa arka tarafta düz yani.Dolayısı ile onlarda sorun olmaz.

Ama bizim farların ön tarafında şekli nasılsa arka tarafıda aynı şekilde geliyor.

Ön tarafta biliyosun gündüz farı kısmı uzun farın ortasına doğru iniyor arka tarafıda öyle yaptıkları için uzun farın arka kapak kısmı içi dar kalıyor...
Hmm o zaman evet ona sorun olmaz. İnşallah çözüm bulunur ya benim de yapmak istediğim bir uygulama ileriki yıllarda. Bizim farlar tıpatıp aynı mı acaba arka genişliği bakmak lazım. Öyleyse bizimki de zor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1384 : Aralık 08, 2015, 17:49:16 »
Arkadaşlar uzun farların aydınlatmasını iyileştirme konusunda ciddi bir çözüm bulduk en sonunda.

Bildiğiniz gibi makyajlı avensislerde uzun farlar H9 ve dünya üzerinde malesef doğru düzgün performans ampulu yok H9 olarak.

Hella marka buldum Amerika'da ancak Türkiye'ye gönderimi yok.

Bende bugün Ümit Otansev ile görüşürken kendisinin bir fikir jimnastiği yaparak söylediği bir şeyi araştırınca gerçekten böyle bir ürün olduğunu öğrenmiş olduk.

H9 to H11 converter kablo.

Bursa'daki Yalaz Oto ile görüştüm bunları bulduktan sonra.

Bunları yaptırmak bizim için çok kolay çünkü Ağır Sanayideki Fabrikaların pres makinaları ve jeneratörleri için uygun olan soketleri orjinali gibi birebir yaptırdığımız soketçimiz var bizim dedi.
Resimleri gönderdim kendisine bugün.Çok kısa süre içinde yaptıracak.

H11'ler watt olarak 55 watt H9 lar ise 65 watt.Ancak alacağım ampuller performans ampulu olduğu için aradaki açığı fazlası ile kapatacaklar.
Benimde uzun far ampulu sorunu bitecek inşallah.

Sonrası ise  H11 Philips Diamond Vision
                 H11 Philips Cyrstal Vision
                 H11 Philips Ultimate Vision
                 H11 Osram NB Unlimited
                 H11 General Electric Megalight Ultra serisi hepsi benimdir.Seç beğen al yani  :alkis:

Not:
Aliexpressten gelen Philips Lumiledler ise ilgilenen arkadaş olursa Satılıktır.Bilginize.(H11 6000K 8000Lümen değerleri var.Arka kısımları fan ve soğutuculu)
Kullanmak nasip olmadı ve kutusunda öylece bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1385 : Aralık 08, 2015, 18:06:12 »
Arkadaşlar uzun farların aydınlatmasını iyileştirme konusunda ciddi bir çözüm bulduk en sonunda.

Bildiğiniz gibi makyajlı avensislerde uzun farlar H9 ve dünya üzerinde malesef doğru düzgün performans ampulu yok H9 olarak.

Hella marka buldum Amerika'da ancak Türkiye'ye gönderimi yok.

Bende bugün Ümit Otansev ile görüşürken kendisinin bir fikir jimnastiği yaparak söylediği bir şeyi araştırınca gerçekten böyle bir ürün olduğunu öğrenmiş olduk.

H9 to H11 converter kablo.

Bursa'daki Yalaz Oto ile görüştüm bunları bulduktan sonra.

Bunları yaptırmak bizim için çok kolay çünkü Ağır Sanayideki Fabrikaların pres makinaları ve jeneratörleri için uygun olan soketleri orjinali gibi birebir yaptırdığımız soketçimiz var bizim dedi.
Resimleri gönderdim kendisine bugün.Çok kısa süre içinde yaptıracak.

H11'ler watt olarak 55 watt H9 lar ise 65 watt.Ancak alacağım ampuller performans ampulu olduğu için aradaki açığı fazlası ile kapatacaklar.
Benimde uzun far ampulu sorunu bitecek inşallah.

Sonrası ise  H11 Philips Diamond Vision
                 H11 Philips Cyrstal Vision
                 H11 Philips Ultimate Vision
                 H11 Osram NB Unlimited
                 H11 General Electric Megalight Ultra serisi hepsi benimdir.Seç beğen al yani  :alkis:

Not:
Aliexpressten gelen Philips Lumiledler ise ilgilenen arkadaş olursa Satılıktır.Bilginize.(H11 6000K 8000Lümen değerleri var.Arka kısımları fan ve soğutuculu)
Kullanmak nasip olmadı ve kutusunda öylece bekliyor.

gözün aydın abi. Şu cree ledleri çok istiyorum ama bizim farlara da uymaz.Corolla sahibi olsam alabilirdim. corollalara uyar.
Bu arada ümit abiye selam ve saygılarımı iletirsen sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1386 : Aralık 08, 2015, 18:09:16 »
Tabiki selamını söylerim Talat ne demek.

Corolla'ya olmaz çünkü HB3 kullanıyor onlar uzunlarda.

Ancak kısa farda mercekli sistem varsa ve H11 ise kısa farlarda harika olur.

Yada H8-H9-H11 uzun far yapısı olacak.ve tabiki farın arka kısmı sorun çıkarmayacak bizdeki gibi  :nija: :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1387 : Aralık 08, 2015, 18:48:37 »
Tabiki selamını söylerim Talat ne demek.

Corolla'ya olmaz çünkü HB3 kullanıyor onlar uzunlarda.

Ancak kısa farda mercekli sistem varsa ve H11 ise kısa farlarda harika olur.

Yada H8-H9-H11 uzun far yapısı olacak.ve tabiki farın arka kısmı sorun çıkarmayacak bizdeki gibi  :nija: :nija:
Pardon ya ampul tipi farklı demi tamam[emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1388 : Aralık 08, 2015, 20:31:38 »
Talat abi , Bekir abi H11 to HB3 kablo yaptırabilirse sen alıp kullanırsın abi :)
Gündüz farı takarken baktın mı abi yuvası nasıl ne durumda?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1389 : Aralık 08, 2015, 20:37:44 »
Talat abi , Bekir abi H11 to HB3 kablo yaptırabilirse sen alıp kullanırsın abi :)
Gündüz farı takarken baktın mı abi yuvası nasıl ne durumda?

yuva aynı kaan. girmiyor içeri işte sıkıntılı bir de bizim uzunlar farklı ampul tipinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1390 : Aralık 08, 2015, 20:52:24 »
Bekir abi kısa farlar için ben talip olabilirim :) Normalde uzunlar için olduğu için bizde kısada çok parlak göz alan bişey çıkar mı ortaya?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1391 : Aralık 08, 2015, 21:01:05 »
Bekir abi kısa farlar için ben talip olabilirim :) Normalde uzunlar için olduğu için bizde kısada çok parlak göz alan bişey çıkar mı ortaya?

Ledlerin uzun yada kısa olması ile ilgisi yok Yasin.

Kısalarda kullanacaksan Mutlaka Mercekli olması gerek.
eğer uzunlara takarım diyosan zaten Şimşek efekti ve net görüş elde edersin.

@Kaan Kara (29002) 'nın farlar hala sendeyse kısa farlarının arkasındaki boşluğa sığıyormu diye bir bak istersen!
Yani led farların ve soğutmanın tamamen arkadaki cebe girip,farın toz kapağınında kapanmasını görmen gerek.
Youtubeda filan toz kapağını kapatmadan montaj yapıp durmuşlar ve milleti yanıltıyor o tip videolar.
Ona göre yardımcı olurum zaten sonrasında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1392 : Aralık 08, 2015, 21:04:02 »
Ledlerin uzun yada kısa olması ile ilgisi yok Yasin.

Kısalarda kullanacaksan Mutlaka Mercekli olması gerek.
eğer uzunlara takarım diyosan zaten Şimşek efekti ve net görüş elde edersin.

@Kaan Kara (29002) 'nın farlar hala sendeyse kısa farlarının arkasındaki boşluğa sığıyormu diye bir bak istersen!
Yani led farların ve soğutmanın tamamen arkadaki cebe girip,farın toz kapağınında kapanmasını görmen gerek.
Youtubeda filan toz kapağını kapatmadan montaj yapıp durmuşlar ve milleti yanıltıyor o tip videolar.
Ona göre yardımcı olurum zaten sonrasında...

Farlarımız mercekli. Arabadan aforoz edilmiştim ama geri alıyorum hayırlısıyla bir iki güne arabayı. Kaan ın ledler bende hala. Onlarla bir deneyeyim. Uyarsa çok güzel olacak :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1393 : Aralık 09, 2015, 11:33:57 »
Bekir bey biraz konuyu değiştiriyorum ama buradan sizin aracılığinızla makyajlı t27 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
Bizim araçlarda telefonla arama yapabilmek için sesli arama özeliği birde follow me home özelliği var mı acaba? Direksiyon üzerindeki sesli arama düğmesine bastığimda 'voice recognition is not available' şeklinde bu özelliğin oolmadığını gösteren bir uyarı veriyor touch ekran. Ancak 2011 model Avensis'i olan bir arkadaş kendi araçlarında bu özelliğin olduğunu söyledi.  >:( Sizde durum nedir? 
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1394 : Aralık 09, 2015, 11:58:10 »
Bekir bey biraz konuyu değiştiriyorum ama buradan sizin aracılığinızla makyajlı t27 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
Bizim araçlarda telefonla arama yapabilmek için sesli arama özeliği birde follow me home özelliği var mı acaba? Direksiyon üzerindeki sesli arama düğmesine bastığimda 'voice recognition is not available' şeklinde bu özelliğin oolmadığını gösteren bir uyarı veriyor touch ekran. Ancak 2011 model Avensis'i olan bir arkadaş kendi araçlarında bu özelliğin olduğunu söyledi.  >:( Sizde durum nedir?

Evet doğru demiş, bende de çalışıyor bu özellik, ama sizinkisi farklı herhalde. Voice recognition olayı başka komutlar vermek için diye biliyorum. Yabancı tanıtımlarında izlemiştim, multimedia ile konuşuyordu, bizim elle bastığımız Cancel Confirm vb komutları konuşarak yapıyordu. Telefon komutuda hafızadaki kayıtlı numaraya ses ataması yapıyorsunuz onu söyleyince arıyor yoksa kayıtsız Ahmet mehmet falan deyince arama yapmıyor. Belki siz bu ayarı yapmamışsınızdır.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1395 : Aralık 09, 2015, 12:12:26 »

Bahadır bey benim araçta belkide tek kurcalamadığım özellik sizin sorduğunuz şey.
Yani sesli arama özelliği mevcutmu türkiye şartlarında kullanıyormu yada Murat beyin dediği gibi Telefon defterinden daha önceden touch cihaza kayıt ile eşleştirmek mi gerekiyor inanın bilemiyorum.

Follow me özellği mevcut.
Sadece araçtan inerken yani motoru kapattıktan sonra Uzun Far yani selektör yapma hareketini yapıyorsunuz ve kısa farlar 10-15 saniye kadar yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1396 : Aralık 09, 2015, 12:19:27 »

Bende ikiside yok.inerken sellektör yapıyorum kapıyı açınca farlar sönüyor.Sesli aramadada düğmeye basınca  dediğiniz gibi uyarı çıkıyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1397 : Aralık 09, 2015, 12:22:31 »
Cavit bey sizinki Makyajlı Kasa T27.

Follow me özelliğinin olması lazım.

Eminmisiniz Olmadığına???

"Kapınızı açtıktan sonra selektör yapmayı denedinizmi?"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1398 : Aralık 09, 2015, 12:26:40 »
Cavit bey sizinki Makyajlı Kasa T27.

Follow me özelliğinin olması lazım.

Eminmisiniz Olmadığına???

"Kapınızı açtıktana sonra selektör yapmayı denedinizmi?"

Kapıyı açıpta hiç denemedim.Arabayı stop edip kısalar yanar iken sellektör yapıp denemiştim kapıyı açıncada kısa farlar sönüyordu.Dediğiniz gibi bir deneyeyim bakalım olacakmı. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1399 : Aralık 09, 2015, 12:28:11 »
Cavit bey zaten motoru stop ettikten sonra selektör yaptığınızda follow me özelliği olarak sadece kısa farlar yanıyor.

Ancak kapıların açılıp kapanması ile alakası varmı onu tam hatırlayamıyorum.

Ama sizin araçtada olmaması mümkün değil gibime geliyor.