Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1320 : Kasım 30, 2015, 19:05:42 »
Dün akşam arabadan saat 20:30 civarında inerken gözlük kabının ordaki aydınlatmayı yanlışlıkla açık unutup araçtan inmişim

Sabah bindim ve ışık halen yanıyor,ahaa dedim akü gitti  :argh:

Ancak tek marşta anında çalıştı.

Sizce akünün ömründen gittimi dersiniz?

Birde bugün çok yakın arkadaşımın sıfır km olarak aldığımız 2012 Ocak çıkışlı Kia Ceed Dizel Premium (sıfır km ve en fulu) aküsü bitmiş.

Sizce bu akü neden bu kadar çabuk biter.70 amperlik Rocket (güney kore markası) akü vardı üzerinde ve Varta 70 amper ile değiştirildi.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1320 : Kasım 30, 2015, 19:05:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1321 : Kasım 30, 2015, 19:09:31 »
Dün akşam arabadan saat 20:30 civarında inerken gözlük kabının ordaki aydınlatmayı yanlışlıkla açık unutup araçtan inmişim

Sabah bindim ve ışık halen yanıyor,ahaa dedim akü gitti  :argh:

Ancak tek marşta anında çalıştı.

Sizce akünün ömründen gittimi dersiniz?

Birde bugün çok yakın arkadaşımın sıfır km olarak aldığımız 2012 Ocak çıkışlı Kia Ceed Dizel Premium (sıfır km ve en fulu) aküsü bitmiş.

Sizce bu akü neden bu kadar çabuk biter.70 amperlik Rocket (güney kore markası) akü vardı üzerinde ve Varta 70 amper ile değiştirildi.
Bir şey olmaz abi bence. Şarj olur sonuçta. Mars basacak kadar akü kaldıysa tehlikeli bir durum bence olusmaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1322 : Kasım 30, 2015, 19:11:01 »
Anca bu kadar olur :) Bende dün aynı ışığı açık bırakmışım, akşam eve gelirken bir bakem ön kamera yerinde duruyormu dedim. Bi baktım arabanın içnden ışık geliyor, uzaktan gördüm, yanına yaklaşınca yandığı gibi değil. Anam dedim akü bitti, ama arabanın kumandası açtı kapıları. Ama kontak basmadım  :saygi:

Birde bu ROKET marka aküden sizde mi takmıştınız?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1323 : Kasım 30, 2015, 19:31:13 »
Rocket marka aküler Güney Kore araçlarında kullanılan aküdür.

Genellikle uzun ömürlülüğü ile bilinirler.

eski aracımda 6,5 yıl aynı aküyü kullanmıştım.

Multimedia Navigasyon Double Din,Ledli Kapı Eşikleri,Xenonlar olmasına rağmen çok iyi gitmişti ömür olarak.

Ancak akü 90 Amperlik Rocket marka aküydü orjinal üzerinde olan.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1324 : Kasım 30, 2015, 19:51:25 »
Akü kullanıldıktan sonra aracı çalıştırın yada kullanın

Mesela gündüz ledi montajında Ahmet abi çakmaklıktan enerji aldı 12to220 cihazı vardı. kullandıktan sonra bir süre aracı çalışır bıraktık

Tüh yine ağzımdan kaçtı  :islik:  :rofl:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1325 : Kasım 30, 2015, 19:57:05 »
Akü kullanıldıktan sonra aracı çalıştırın yada kullanın

Mesela gündüz ledi montajında Ahmet abi çakmaklıktan enerji aldı 12to220 cihazı vardı. kullandıktan sonra bir süre aracı çalışır bıraktık
Tüh yine ağzımdan kaçtı  :islik:  :rofl:

Gündüz Ledlerini montaj yapmışsınız ama kardeşim bu nasıl çıraklıktır  :rofl: :rofl:

Sağ taraftakinin naylon streçi halen üzerinde duruyomuş meğerse onuda dün akşam ben kendim fark edip çıkarttım  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1326 : Kasım 30, 2015, 22:10:27 »
Geçen bakımda otomatik el freni kurmasın diye kontağı iki saat kadar açık bıraktılar.Fren hidroliğide değiştiğinden frenleride devamlı pompalayarak havasını aldılar.Aracı çalıştırmaya sıra gelince marş basmadı takviye ile çalıştırdılar hatta bana yakında akü iflas eder dediler.İki haftadır kullanıyorum şimdilik problem yok inşallah soğuklarda su koyvermez.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1327 : Kasım 30, 2015, 22:49:27 »
Geçen bakımda otomatik el freni kurmasın diye kontağı iki saat kadar açık bıraktılar.Fren hidroliğide değiştiğinden frenleride devamlı pompalayarak havasını aldılar.Aracı çalıştırmaya sıra gelince marş basmadı takviye ile çalıştırdılar hatta bana yakında akü iflas eder dediler.İki haftadır kullanıyorum şimdilik problem yok inşallah soğuklarda su koyvermez.
İlginç ben Geçenlerde tamir kılavuzuna baktığımda fren hidroliği değişiminde mutlaka el freni çekilik olacak yazıyordu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1328 : Kasım 30, 2015, 22:54:23 »
İlginç ben Geçenlerde tamir kılavuzuna baktığımda fren hidroliği değişiminde mutlaka el freni çekilik olacak yazıyordu.

Belki o an çekmiş olabilirler balataları kontrol etmek ve liftte bakımı tamamlamak için el freninin çekili olmaması gerekiyordu. -_-

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1329 : Kasım 30, 2015, 22:59:07 »
Abi havamı yaptı frenler sende? Fren hidroliği değişiminde devamlı yağ eklenmesi lazım hazneye ki hava yapmasın. Ben bu olayıda anlamadım. Kaç saat fren hidroliği kapağı açık kalıyor hava ile temas edince hani bu hidrolik yağı bozulurdu.  !!!
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1330 : Kasım 30, 2015, 23:46:49 »
Abi havamı yaptı frenler sende? Fren hidroliği değişiminde devamlı yağ eklenmesi lazım hazneye ki hava yapmasın. Ben bu olayıda anlamadım. Kaç saat fren hidroliği kapağı açık kalıyor hava ile temas edince hani bu hidrolik yağı bozulurdu.  !!!

Fren hidrolik haznesinden yeni yağ konurken tektek tekerlerden  fren pedalı pompalanarak eski yağ boşaltılıp havası alındı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1331 : Aralık 03, 2015, 19:25:29 »
arkadaşlar Philips Lumiled'ler bugün elime ulaştı.

Ancak satıcıya ürünü almadan önce H9 istiyorum diye öncesinde mail atmama rağmen satıcı H11 yollamış.  :argh:

Bu arada ürünün her ikisinede elektrik vererek küçük bir deneme yaptık,Işık gücü dehşet ötesi bir şey  :tamam:

Open dispute yapmadım henüz ancak satıcıya resimli bir mail attım.

Eğer ürünü geri gönderin derse kargo ücretini karşı tarafmı ödeyecek bir bilgisi olan varmı?

Yada doğru ürün elime ulaşmadan bunu göndermem ne kadar doğru?

son seçenek abi hiç uğraşma H11 isteyen birisine direkt satmı diyorsunuz  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1332 : Aralık 03, 2015, 20:07:11 »
arkadaşlar Philips Lumiled'ler bugün elime ulaştı.

Ancak satıcıya ürünü almadan önce H9 istiyorum diye öncesinde mail atmama rağmen satıcı H11 yollamış.  :argh:

Bu arada ürünün her ikisinede elektrik vererek küçük bir deneme yaptık,Işık gücü dehşet ötesi bir şey  :tamam:

Open dispute yapmadım henüz ancak satıcıya resimli bir mail attım.

Eğer ürünü geri gönderin derse kargo ücretini karşı tarafmı ödeyecek bir bilgisi olan varmı?

Yada doğru ürün elime ulaşmadan bunu göndermem ne kadar doğru?

son seçenek abi hiç uğraşma H11 isteyen birisine direkt satmı diyorsunuz  :islik:
Yahu gerizekalı mu bu satıcı hayret!
İhtimalleri siraliyorum
Gel sana aynı ürünü tekrar yarı fiyatina  gönderelim. (doğru ampul tipini)
Bize geri gönder kargo ücreti bize ait yenisini gonderelim
3.bir ihtimal olacağını sanmıyorum.  Led lerin üzerinde philips logosu falan var mı abi?  Keşke şöyle 10 dk falan yakıp işi durumuna baksaydın.
Birde bunlarda tek balast mu var abi 2 balast mi?  Tek gibi geldi de. Arıza ışığı falan yakmaz herhalde
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1333 : Aralık 03, 2015, 20:30:50 »
Genelde şartlarda ürün sipariş verilenden farklıysa kargo göndericiye ait olmak üzere tam iade garantisi oluyor ama sanırım siz göndermeye kalkarsanız en az 50 -60 dolar kargo parası isteye bilirler. En iyisi internet üzerinden bir başkasına satın. Ben Yarise ebaydan 230 tl ye aldığım sis farlarını sahibinden de 175 e satabilmiştim. Oda ürünü test etmediğim için tuşu ve kapakları bozukmuş satınca öğrendim. Satıcıdan tekrar istemiştim yurt dışından göndermişti tekrardan.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1334 : Aralık 03, 2015, 20:54:01 »
Genelde şartlarda ürün sipariş verilenden farklıysa kargo göndericiye ait olmak üzere tam iade garantisi oluyor ama sanırım siz göndermeye kalkarsanız en az 50 -60 dolar kargo parası isteye bilirler. En iyisi internet üzerinden bir başkasına satın. Ben Yarise ebaydan 230 tl ye aldığım sis farlarını sahibinden de 175 e satabilmiştim. Oda ürünü test etmediğim için tuşu ve kapakları bozukmuş satınca öğrendim. Satıcıdan tekrar istemiştim yurt dışından göndermişti tekrardan.
O kadar tutmuyor hocam.  Ptt ile anlaşmaları var ya tahminim 20 tl yi geçmez Çine gönderim. Daha önce okumuştum. Sizden çıkmayacağı için de sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1335 : Aralık 03, 2015, 21:04:56 »
Ağırlığına göre hesaplanıyor daha önce araç kamerası gönderenler olmuştu 10 ila 15 lira para ödemişlerdi diye hatırlıyorum.Karğo ile gönderirseniz meblağ çok fazla olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1336 : Aralık 03, 2015, 21:15:44 »
valla az önce arabaya inip soketlerin resmini çektim.

Ne H11 soketi ne de H9 soketi bu.

Bugün elektrikçide deneme yaparken balastlarının soketi ile ampulde gelen soketi birbirine bağladı sorun yok.

Benim anlamadığım şey bizim uzun farın arkasında giren soket bu sistemde nereye takılacak?

@Talat Serkes (28471) 2 tane balast var.Ledlerin ışık gücü harika diyebilirim.

Ledlerin markası Philips.Arka kısımlarında fanlı soğutma sistemleri mevcut zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1337 : Aralık 03, 2015, 21:30:13 »
valla az önce arabaya inip soketlerin resmini çektim.

Ne H11 soketi ne de H9 soketi bu.

Bugün elektrikçide deneme yaparken balastlarının soketi ile ampulde gelen soketi birbirine bağladı sorun yok.

Benim anlamadığım şey bizim uzun farın arkasında giren soket bu sistemde nereye takılacak?

@Talat Serkes (28471) 2 tane balast var.Ledlerin ışık gücü harika diyebilirim.

Ledlerin markası Philips.Arka kısımlarında fanlı soğutma sistemleri mevcut zaten.
Anladım abi fanli olması bence iyi aşırı ısınmaz far tasına zarar da Vermez inşallah odaklanması da güzel olur. Soket konusunda pek bilgim yok abi. Satıcıyla bir görüş istersen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1338 : Aralık 03, 2015, 21:42:43 »
Soket kısmı tüm H11 H9 vs aynı değil mi?
H11, H7 farkı olarak sadece ampul uzunluğu ve odak noktası diye biliyorum. Yanlış biliyor da olabilirm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1339 : Aralık 03, 2015, 21:48:22 »
Soket kısmı tüm H11 H9 vs aynı değil mi?
H11, H7 farkı olarak sadece ampul uzunluğu ve odak noktası diye biliyorum. Yanlış biliyor da olabilirm.

@Kaan Kara (29002) da sizin gibi söylüyor Burak hocam.Universal abi o soketler diyor yani uymaması için bir sebp yok diyor.

O zaman bu satıcı ne halt yemeye bana H11 yolladı  :islik: :islik: