Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1040 : Temmuz 21, 2015, 23:26:23 »
Ahmet bey 2006 verso ya olan modül 2010 yeni kasa ya olmaz demisti,Yoksa onada ayni.modulnden takacaktik,2009 üstü  yeni.cikan lar canbus lu.
Selcuk cebeci avensis alirsa yapar  aslinda,Forumca para toplayip ya verso sunu sattiirsak avensis alirlar,
Selcuk ile raif verso ya.neler yapmadiki,Hiz sabitleyici den.tut  cam.modulu ön  arka.kamera
Enson raif verso nun on iki koltuguna koltuk isitma yapti hemde toplamda koltuk isitma dugmesi ile birlikte 300 tl.civarina mal oldu ,
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1040 : Temmuz 21, 2015, 23:26:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Temmuz 22, 2015, 00:10:47 »

...... on iki koltuguna koltuk isitma yapti hemde toplamda koltuk isitma dugmesi ile birlikte 300 tl.civarina mal oldu ,

Bir 220V inverter iki tanede elektrikli battaniye ilede olur mu ki :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1042 : Temmuz 22, 2015, 07:45:40 »
Ustalar çözün şu olayı artık diliniz var mail atın şu adama da bizi aydınlatsın [emoji3]

Talat hocam ben zaten bu elemana aylar önce yazdım.

ancak sorun şu ki eleman ingilizce bilmiyor  :argh: :argh:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1043 : Temmuz 22, 2015, 09:35:21 »
Talat hocam ben zaten bu elemana aylar önce yazdım.

ancak sorun şu ki eleman ingilizce bilmiyor  :argh: :argh:
Abi hangi dilde biliyorsa o dilde yazalım  transfer edelim şu adamı.  Siz murat abiyle bu ise kafa yorsaniz kesin çözersiniz de bakma [emoji4] [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1044 : Temmuz 22, 2015, 09:37:08 »
Ahmet bey 2006 verso ya olan modül 2010 yeni kasa ya olmaz demisti,Yoksa onada ayni.modulnden takacaktik,2009 üstü  yeni.cikan lar canbus lu.
Selcuk cebeci avensis alirsa yapar  aslinda,Forumca para toplayip ya verso sunu sattiirsak avensis alirlar,
Selcuk ile raif verso ya.neler yapmadiki,Hiz sabitleyici den.tut  cam.modulu ön  arka.kamera
Enson raif verso nun on iki koltuguna koltuk isitma yapti hemde toplamda koltuk isitma dugmesi ile birlikte 300 tl.civarina mal oldu ,
Demekki arkadaşlar avensis alsa passat highline + sunroof donanımına kafa kafaya getirecekler masallah[emoji1] [emoji1]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1045 : Temmuz 22, 2015, 09:38:34 »
Bir 220V inverter iki tanede elektrikli battaniye ilede olur mu ki :)
Ben doğana taşınabilir klima ile  Logitech 5+1 kuran gördükten sonra olmaması için neden yok[emoji4] [emoji4]
Abi hangi dilde biliyorsa o dilde yazalım  transfer edelim şu adamı.  Siz murat abiyle bu ise kafa yorsaniz kesin çözersiniz de bakma [emoji4] [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Temmuz 25, 2015, 09:40:34 »
T27-Avensis için bir kaç gündür Cam Açma-Kapama modülü ile ilgileniyordum.

@Ahmet Güve (8047), @Talat Serkes (28471) hemde eski üyemiz Ümit Bey ile görüşme fırsatı oldu bu süreçte.

Şimdi şöyle bir durum var arkadaşlar sizlerle paylaşmak istiyorum.Aslında bu durum 2015 COROLLA'sı olanlar içinde geçerli o yüzden onlarda okursa iyi olur.

T27 Avensislerde 4 camda 2009'dan bu yana Autodoor özelliği yani tek tıkla camı aç-kapa özelliği var.

Bu özellik 2015 Corolla modellerine galiba yeni eklenmiş.

Ancak Avensiste otomatik cam açma-kapama özellği yok.Corolla'da da yok bu özellik ancak dışarıdan alınan bir modül ile bu eksiklik gideriliyor.

Olay şu ki artık 2015 Corolla ile T27 Avensis cam açma-kapama olayı bakımından aynı oldu.yani 2015 corolla'ya modül takılsada çalışmayacak.

Çünkü Canbus Özelliği eklenmiş oldu.

Peki bu durumda bizim (daha doğrusu bana göre benim) eksikliğini hissettiğimiz özellikle yaz aylarında otomatik cam açma-kapama özelliği için modül montajı arayışına girdik.

Yurtdışında OBD soketinden bağlantı yapılarak cam açma-kapamayı gerçekleştiren bir soket bulduk.

Fiyatı 20 dolar civarı.

Sonra bu soketle ilgili biraz araştırma yaptım.Türkiyede Chevrolet Cruize forumunda bu soketin aynısından alıp kullanan kullanıcılar var.

araçlarına özelliği eklemiş oldular.Ancak forumda sonraki aylarda bir kaç kişi araçlarda anlamsız ECU KOD HATALARI çıkmaya başladığını belirtmiş.

sonrasında forum moderatörleri servisler ile görüşerek sebebin bu dışarıdan takılan modül olduğunu bulmuşlar ve kullanımını önermiyorlar şu anda.

devam ediyorum...

Bende acaba bu olayı dışarıdan sol kapı içine takılacak bir modül ile çözelim diye uğraştım bir kaç gün.

Ankara'da Otosens isminde bir firma var.ismini duymuş olabilirsiniz.Firmanın amatör bir sitesi var.sadece biz biz buradayız demek için.

Sahibi olan Ali beyin cebi var zaten sayfada.aradım konuştum.

Kendisinin aktardığı bilgi şu-->Bizim ecuya müdahelemiz yok.sadece sol şöför cam düğmesine giden kabloyu bulup ordan hat alıp bizim modülün bağlantısını

yapıyorsunuz bu kadar.Camlardaki sıkışma engelleyici özellik devam ediyor.

5 sn içinde arabanın kumandasındaki kilit düğmesine 2 kez basarsanız camlar ikişerli yada dörtlü kapanır,5 sn içinde iki kez kapatma düğmesine basarsanız

ikişerli yada dörtlü açılır dedi.

Ürün canbus uyumlu olduğunu belirtiyor.(aslında bizim canbus ile işimiz yok diyor)daha önceden 2009 avensise montaj yaotım diyor  :islik:

ancak benim düşündüğüm şey ben aracı kapatıp gittikten sonra kendi kendine kapatma özelliği yok.

Tabi birde aracın servis tarafından elektriksel olaylara karşı garanti dışı kalması ayrı bir konu oraya girmiyorum bile.

galiba bu özellik sonradan takılan hiç bir modülde yok.yada aktive edilemiyor.ya da daha karmaşık bir elektrik devresi olması gerekiyor.

Dün Toyota Çavdarlı'yı arayıp sahibi olan arkadaşım ile görüştüm.yahu  siz niye takmıyorsunuz şu modüllerden allah aşkına dedim.

konuşmayı aktarıyorum!

yanına ürün müdürünü çağırdı?varmı yokmu dedi avensise göre modül!
cevap yok efendim-->niye yok peki?-->üretilmiyor da ondan!-->toyota genel merkeze hemen mail atın,cenmax ile görüşüp bir modül ürettirsinler,çünkü avensis içinde en az bu ay 5-6 müşteri sordu bana hepsine yok cevabı verdim.Bekir abimizde sorduğuna göre önemli bir eksiklik demekki :rofl: bundan sonra 2015 corolla sahipleride gelip sorucak zaten bu modülü.en azından 2015 corolla için yaptırsınlar zaten avensis ilede birebir uyumlu olacak sonuçta.
-->peki efendim bugün yada en geç pazartesi genel merkeze mail atıyorum-->Bekir abicim modül ile ilgili haber gelir gelmez haber veriyorum sana.Öpüyorum,hoşçakal  :asikadam:

bende size haber vericem umarım haber gelince.sağlıcakla kalın :saygi:

Dip Not:Cenmax İstanbul merkezi kendimde aradım.yetkili kişi corolla için Cam Açma Kapama modülünün olduğu ancak 2015 lerde bu modülün çalışmadığını teyit etti gerçekten.Eğer talep gelirse beyefendi üretim yaptırabiliriz dedi dünkü telefon görüşmemde.Bence çok kısa bir süre sonra bu modül işi çözülecek.Tabiki servis biraz fiyatı tuzlu çeker gibime geliyor ama modülü internetten alıp kendisi montaj yapacak yetenekli baya bi üye var sonuçta  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1047 : Temmuz 27, 2015, 21:41:47 »
Bugün öğleden sonra Almanyadan, www.ebay.de üzerinden aldığım Philips Daylight'larıma kavuştum  :alkis: :alkis:

Geriye kaldı montajı--> @Ahmet Güve (8047)  :islik:  :islik:

Önerilerinize açığım  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1048 : Temmuz 27, 2015, 21:57:42 »
Bekir,
Cam kapama modülünü çok kafana taktı isen ki CANBUS ta sorun var gibi.
2005 corollaya takılan modülü senin arabaya uydururum. Ama 4 kapıy trim'ini söküp kablo çekmeliyim.

Lütfen kapı trim sökme işini gözünde büyütme bu arada.   ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1049 : Temmuz 28, 2015, 18:08:38 »
Nereye yerlestireceksin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1050 : Temmuz 28, 2015, 18:42:10 »
Nereye yerlestireceksin

Montaj kolaylığı açısından alt ızgaraların köşeleri daha uygun.

ancak bana göre en temiz ve güzel duracak alan far yıkama kapaklarının orasında işaretlediğim alan.

ancak montajı bir o kadar da zor.tamponu sök sonra o bölgeleri jilet gibi çok düzgün şekilde kes,sonra bakalım ledlerin arka kısımlarını oraya nasıl

tutturacaksın?dışarı taşmaması gerek tampodaki yuvalarından.hatta biraz içeride bile durması gerekebilir.dış darbelere karşı korumak için yani.  :islik:

bakalım  @Ahmet Güve (8047)  ile konuşup,karar vericez artık bir kaç güne kadar herhalde...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2015, 20:52:05
Karar verildi.

Montaj yeri En Üst Izgaralar olacak  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1051 : Temmuz 29, 2015, 16:34:24 »
Konu başlığını açıldığı günden beri takip ediyorum. O kadar güzel ve ayrıntılı anlatılıyor ki yapılanlar insanın Avensis alası geliyor. özellijle bir kaç ay önce ben de Avensis almaya niyetlenmiştim. Hatta bayiden 68 b gibi bir rakam almıştım eleant extra için. tam alacakken, hanımın da yönlendirmesi ile, başka bir yere yatırım yapmaya karar vererek araç alımını erteledim. Allah nasip ederse sene sonu, bir dahaki sene ortası gibi ben de Avensis alacağım. Özellikle yeni kasayı test ettikten sonra kararım kesinleşti gibi. Hatırlarsınız belki ben de avensis ile ilgili bir konu açmıştım o zamanlar.

2 gün önce yeni avensis dizel modelini test etme imkanı buldum, akkoyunlu bursa'da bir tane dizel test araıc var. Önelikle aracın motoru bana çok canlı geldi, önceleri biraz endişem vardı doğrusu motor torku 250 nm gibi güncel 1.6 dizellerle kıyaslandığında düşük ve devir aralığı da 1750-2250 gibi diye hatırlıyorum. Ancak bu motor aracı gayet rahat taşıyor. hızlanmasını yeterli buldum ki zaten çok hız yapan biri değilim. Araç olduça sessiz. Konforu benim auris ile kıyaslanmayacak kadar iyi. İç tasarımı benim çok hoşuma gitti. Ancak fiyatı bana biraz abartılı geldi. dizel orta donanım için 100b tl büyük rakam. benzinli ile dizel arasında 16bin gibi bir fiyat farkı var ki rakiplerde bu 10b civarı.

Buarada yazılanları takip ettikçe bir yandan özlemim artıyor bir yandan da sabrım zorlanıyor. Bu kadar içten, bu kadar samimi, bıu kadar hevesli yazmayın arkadaşlar :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1052 : Temmuz 29, 2015, 18:26:57 »
Erol Sinan bey bu guzel dusunceleriniz icin gercekten tesekkur ederim.

Kendim cogu konuda su prensibi tasirim-->Paylasilmayan bilginin hic bir anlami yoktur<--

Malesef forumlarda bu kronik bir sorundur.

Insanlar uye olur ama bilgi ve tecrube paylasmak yerine acaba benim sorunuma bir cozum varmiymis yada dur bakayim millet ne yapiyo modunda takilirlar.

Halbuki bilsin bilmesin herkesin fikirlerini belli bir seviye dahilinde ve uygun bir dille aktarip bilgi alisverisi yapmasi gereken yerlerdir forumlar.

Sizinde umarim en kisa zamanda gonlunuzdeki benzinli yada dizel araciniza kavusmaniz dileklerimle.

Avensisin dizelinin premium plus 105.000 tl Akkoyunlunum fiyati bana verdikleti.Ancak zorlanirsa 104 bin TL bandinda alabilirsiniz.

Su varki insanlara fiyat evet fazla geliyor bencede bu araci bu donanim seviyesi 95-100 arasi olmaliydi.

Ancak dizel jetta veya dizel corolla fiyatina ve donanimina baktiginizda bu aralik cokta ucuk bir fiyat degil.
Insanlarin gozune fazla gelmesinin sebebi cok satan bir arac olmamasindan dolayi birazda.

Ancak yeni avensiste soylede bir durum var esas onemli olan bu.
Bu arac 2017-2018 gibi uretiminin bitirilmesi gibi duyumlar var.
Egerki boyle bur durum olursa iste bu arabayi 100-110 bin arasi alanlar cok ciddi zarar ederler.

Eger bu olay dogrulugu kanitlanirsa sifir km avensis yerine 2014-2015 temiz ikinci el avensis almaniz yonunde onerim olur.en azindan ciddi bir miktar paranizda cebinizde kalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1053 : Temmuz 29, 2015, 19:14:08 »
Toyota Avensis üretimini durdurabilir ancak D segmentinden çekileceğini şahsen düşünmüyorum. Yerine farklı bir isim ile farklı bir model gelebilir. zamanında D segmentinde corona adı ile model üretiyordu, corona yerine avensis geldi. benzer bir durum olabilir.

ayrıca ben de araç konusunda sizin gibi düşünenlerdenim. aracı aldım mı üretimden kalkması beni pek alakadar etmez. önemli olan benim keyif ve huzur içinde binebilmem. araçtan keyif alamazsam o başka tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1054 : Temmuz 29, 2015, 19:15:32 »
neredeyse bir daire parasını sokağa atamam:) 110bin tl nedir yahu,

taş çatlasın 45bin e 2010 1.6 elegant alınıp keyifle binilir:)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1055 : Temmuz 29, 2015, 19:18:41 »
Bende gece sene araci alirken zaten bu konu konusuluyordu.
Ancak o zamanda soylemistim sonucta benim araca binip, içimin isinip isinmamasi onemli.
Cunku sık sık arac degistiren bi tip degildim.
Allah kaza bela vermezse en az 10-11 yil binmek icin almistim ben.
Dolayisiyla aracin devaminin gelip gelmemesi bu kadar sure kullandiktan sonra cok onemli degildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1056 : Ağustos 03, 2015, 22:21:21 »
bugün internette Avensis testlerini araştırırken yeni kasa avensis incelemesinin altında bir kaç kullanıcı yorumu dikkatimi çekti.

Öncelikle yeni avensis için tüm sitelerde aynı yorumlar var, araç bir önceki kasaya göre oldukça geliştirilmiş, sürüş olarak, iç malzeme kalitesi olarak, tasarım olarak olumlu yorumlar var ancak ne hikmetse hepsi aynı ağızla "iyi bir araç ancak segment lideri passat kadar iyi değil" diyor. iyi de hangi konularda daha kötü olduğuna veya hangi seviyede daha kötü olduğuna dair hiç bir yorum yok. tek objektif konu bagaj hacmi sw modeller için passat 600 küsür litre ile daha büyük, avensis 569lt bagaj sunuyor ancak avensis'in bagaj zemini tamamen düz ve çok kullanışlı. Yani araç iyi ama passat daha iyi. neyse göreceli bir konu.

Gelelim asıl meseleye, yorumları okuduğumda 2017 yılında bu kasanın sonu gelecek deniyor. Ancak Toyota yeni bir platform üzerinde çalışıyormuş. BU yeni platform önce Prius modelinde kullanılacak sonrasında ise Avensis ve muhtemelen 2017 Verso için de kullanılacak. İşin doğrusu daha önce çalıştığım iş yerinde 2017 Verso için bir vites topuzu geliştirme projesinde çalışmıştım geçen sene.  Bu kasa avensis'in de vites topuzunun imalatına şahit olmuştum hatta deri kılıfın altında kullanılan malzeme ile ilgili kalıp sorunları ile ilgilenmiştim.

Daha önce de belirttiğim gibi sanırım 2017'de Avensis'in (Verso'nun da) üzerine kurulduğu bu platform sona erecek ve Toyota'da aynı VW'nin yaptığı gibi birden fazla model ve markada kullanılacak modüler bir platform geliştirecek. Zaten adamlar bu sene dünyanın en fazla araç üreten firması yerine karlılık üzerine yoğunlaşan bir firmaya dönüşeceklerini bildirmişlerdi. Bu da ancak aynı platformu kullanan farklı model ve marka araçlar ile mümkün olabilir. 2017 yılında bu yeni değişimin ilk meyvelerini görmeye başlayacağız. İlk örnek'te sanırım Verso olacak. Yeterince eskide bu kasa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1057 : Ağustos 04, 2015, 17:48:47 »
Herkese merhaba tekrardan.

Kısa bir süre önce buradan konuştuğumuz Avensis Cam-Açma Kapama modülünün üretimi nerdeyse bitmek üzereymiş.

Bizim burda bu konuyu tartıştıktan sonra görüştüğümüz Çavdarlı Toyota Yetkilileri hemen Genel Merkeze mail yollayıp,Cenmax ile görüşmeyi sağlamışlar.

Bugün telefon ile bizzat görüştüğüm Cenmax Ürün Geliştirme Müdürü Kerim bey,modülün kablo ve soketlerinin hazır olduğunu ancak Avensisin yazılımsal

olarak zor bir araç olduğunu ve yazılımı kıramadıklarını (Alman araçlarını ise çok kolay kırdıklarınıda belirtti) ancak deneme yanılma yoluyla cam ile ilgili

sinyallleri aldıkları yerlerde uygun komutlar geliştireceklerini en geç 1-2 ay içinde gerekli kalite kontrol testlerini gerçekleştirdikten sonrada hem Cenmax

internet sitesinde hemde yetkili Toyota Servislerinde ürünlerin satışa hazır hale geleceğini belirtti.

"Adamlarla konuşarak modül yaptırdık ya ne diyim artık.Kimse bizi tutamaz :rofl:"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1058 : Ağustos 05, 2015, 13:39:45 »
Bende mail attım.  Dedim kablo kesme biçmeden tak çalıştır olsun.  Birde kendimiz yapabilmemiz için resimli kılavuz yayınlayın dedim.  Bu şekilde mesaj atan bir kaç kişi daha olursa bence kesinlikle yaparlar bakalım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1059 : Ağustos 05, 2015, 13:48:14 »
300-500 TL ye satarlarsa ne olacak?
THE END