Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1000 : Haziran 12, 2015, 23:05:53 »
evet corollada da yüksek ihtimalle aynı ampul tipi kullanılıyor.

@Kaan Kara (29002) bilirkişi olarak daha doğru bilgi verebilir.

Böylece konudaki 1000.mesaj bana kısmet olmuş oldu  :alkis:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1000 : Haziran 12, 2015, 23:05:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1001 : Haziran 12, 2015, 23:12:24 »

Böylece Konumdaki 1000.mesaj bana kısmet olmuş oldu  :alkis:
teşekkür ediyorum ledi bulup size bir danışacağım sanırım :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1002 : Haziran 12, 2015, 23:28:05 »
eski kasa Corollada Tek geri lambası var, belki farklı ampuldür. en garanti yolu sökmekmiş bence  :tamam: :tamam: :saygi: :saygi:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1003 : Haziran 12, 2015, 23:28:50 »
@Eren Acar (23655) özelden cevapladım.

@Kaan Kara (29002) nın dediği gibi ampulu söküp tipini belirlemen açısından en kesin bilgi olacaktır.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1004 : Haziran 12, 2015, 23:42:07 »

eski kasa Corollada Tek geri lambası var, belki farklı ampuldür. en garanti yolu sökmekmiş bence  :tamam: :tamam: :saygi: :saygi:
t20 ile arasında kalmıştım ama bu sanırım alır olmadı deneriz :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1005 : Haziran 25, 2015, 00:39:21 »

Böylece Konumdaki 1000.mesaj bana kısmet olmuş oldu  :alkis:
Uzunca bir süredir foruma takılmıyordum, şimdi biraz bakındım konuya üstün körü, Bekir bey ne güzel olmuş aracınız, vallahi çok beğendim, elinize sağlık, aynı araca sahip kişilere çok iyi fikirler çıkıyor konudan, bana gelince hala arabanın bir yerine dokunamadım fırsat bulup, ama ilk fırsatta sizin araçtan kopyaladığım bütün 'mod' ları kendi aracıma aktaracağım :) :) :) Çok yaşayın.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 00:50:42
Bugün bekir beyin satın aldığı satıcıdan t15 geri vites cree ledlerin siparişini hazır indirimdeyken verdim.  :tamam:

http://www.ebay.com/itm/271746415856
Ağabey ürününüz elinize ulaştı mı acaba? Şu an güncel fiyat 25 dolar, bu indirimli hali mi? Son olarak kaç tane led ampul geliyor tam anlayamadım, tek mi çift mi?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1006 : Haziran 25, 2015, 10:27:28 »
Evet elime ulaştı montajınıda yaptım ben indirimdeyden 21 $ almıştım çimdi 25$ olmuş resimleri foruma çinden yurt dışı alışveriş kısmına dün ekledim

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58937.600
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1007 : Temmuz 02, 2015, 10:07:36 »
Aracımı 10 bin bakımına verdiğimizde daha önceden yazdığım gibi Toyotanın 0w-20 yağını koydurmuştum.

Yani aracın kendi fabrikasından çıkarken içinde olan yağın numarasını değiştirmek istememiştim.

içimdeki tek endişem, yağ ince olduğu için zamanla eksilme yaparmı diye düşünüyordum.

Motoru çok performanslı kullanmam.dip gaz yapmam.çok nadiren özellikle aracın 2. ve 3.vitesteki hızlanması beğendiğim için o sırada nadiren 5000  deviri

görüyorum o kadar.

Bu sabah yaklaşık 6 km yoldan sonra yağ çubuğunu çekip baktım.şu anda 14.000 km ve aracı alalı tam 1 yıl oldu.yani yağın konulmasının üzerinden 4700

km geçti.

Yağın rengi sanki ilk gün konulmuş gibi kendi renginde ve yağ çubuğunda çok şükür herhangi bir azalma yok.

Yakıt tüketimi ise şehir içi kullandığım için devamlı sabah ve akşam trafiği dur kalk,klima, ve 2 tane trafik lambası geçtikten sonra genellikle

ortalama 8,4-8,8 litre civarı geziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1008 : Temmuz 20, 2015, 19:57:24 »
en sonunda dağınık olan bagajımı toplayacak bir bagaj çantası buldum hafta sonu Bauhousedan.

15 tl ye aldığım çantanın hem arka yüzünde hemde tabanında çift taraflı yapışkan cırt cırtlı bant var arkadaşlar.

Hem bagajın yan yüzüne hemde tabanına rahatlıkla yapıştırıp içindeki bakım malzemelerinin devrilmesini engelleyebilirsiniz.

Benim bagajın tabanında bagaj havuzu olduğu içim sadece arka yüzündeki yapışan bile sabitlemeye yetiyor.

Ayrıca aracımın temizliğinde kendi kullanıdığım ürünlerin resminide ekliyorum belki bakım yapmak isteyen arkadaşlara yol gösterir ümidiyle.

Not:Meguiars'ın torpido ve deri temizlecisinin yerine Kesinlikle turtle wax öneririm.Dün akşam tüm torpido,direksiyon,kapı içleri ve eşiklerini bununla sildim.

Meguiarsa göre çok daha iyi sonuç verdi.Halbuki sildiğim bez ve uygulama şeklim aynı olmasına rağmen.

Yangın tüpümüz 1 sene dolmasına rağmen basıncında çok şükür bir düşme olmadı.Allah kullandırmayı nasip etmesin orası ayrı konu.

Turtle Waxın jant temizleyecisi aslında temizlemeden ziyade dikkatimi çeken,balata tozu daha geç beliriyor jantlarda.zaten parlatmayı bütün markalar

yapıyor.

Ayrıca resimde en solda gözüken Turtle Wax'ın Çizik giderici pastasınıda şiddetle tavsiye ederim.Ciddi anlamda faydası var.

Meguiarsın cilalı oto şampuanı bu serinin içindeki 1 numaram diyeceğim üründür.45 tl gibi bir fiyatı var.Yarım kapak yetiyor 1 kova suyun içinde.

Ziebartta her seferinde bunla yıkatıyorum aracı ve her seferinde elemanlar markasını soruyor bu ürünün.

Çizik giderici cila Pasta için Mutlaka üstübü bulundurun.Mikrofiber bezlere göre daha iyi sonuç veriyor.Pasta Polish cihazınız varsa tabiki o daha iyi ama bende

bulunmadığı için lazım olduğunda bunu kullanıyorum.

Mikrofiber bez konusunda Baohouseda satılan Mavi renki fiberlerin kalitesine kefilim.Almak isteyenlere tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1009 : Temmuz 21, 2015, 00:27:41 »
Vay hocam detailing ruhu var sizde de. İşin açığı şu çizik gidericilerin alayını para tuzağı görüyorum.  İşin aslı çizik gitmiyor sadece görunurlugu azalıyor hatta pasta vs ile geçirmeye çalışırken diğer sağlam boya yi da aşındırmis oluyorsun. Ha lazım olmaz inşallah ama benim çizikler kabak gibi duruyor çok yadırgamiyorum. Bu arada deri aksamlar  için ne kullanıyorsun abi.  Meugiars mıdır nedir ondan deme o çak pahalı geliyor bana
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1010 : Temmuz 21, 2015, 00:50:45 »
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici-450ml__isp24107038

talat benim araç full deri. ben bunu kullanıyorum. fiyatıda gayet makul :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1011 : Temmuz 21, 2015, 00:53:21 »
Talat Hocam bizim arabada Deri yer mi var ki? Benim arabada deri görünümlü tek yer kolumuzu koyduğumuz ortadaki şeyin üstü, oda naylon herhalde  :rofl:

Diğer yerlerde Plastik
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1012 : Temmuz 21, 2015, 01:20:28 »
Vay hocam detailing ruhu var sizde de. İşin açığı şu çizik gidericilerin alayını para tuzağı görüyorum.  İşin aslı çizik gitmiyor sadece görunurlugu azalıyor hatta pasta vs ile geçirmeye çalışırken diğer sağlam boya yi da aşındırmis oluyorsun. Ha lazım olmaz inşallah ama benim çizikler kabak gibi duruyor çok yadırgamiyorum. Bu arada deri aksamlar  için ne kullanıyorsun abi.  Meugiars mıdır nedir ondan deme o çak pahalı geliyor bana

@Talat Serkes (28471) Sarı renkli şampuanın hemen yanında Turtle Wax ürününü kullanıyorum.23 tl gibi bir fiyatı var.
Hem deri için hemde torpido,kapı eşikleri,direksiyon için harika bir ürün.
Meguairs aldım ancak daha pahalı olmasına rağmen kesinlikle memnun kalmadım.Turtle wax hem daha ucuz hem daha iyi.
uygulamayı kaliteli mikrofiber bezle yapmanı tavsiye ederim.sonucu kesinlikle etkileyen bir faktör.

Çizik giderici pasta olayına gelince.sen ne kadar gereksiz görüyorsan ben senden beterdim.
ama cidden öyle değil.yada benim araba beyaz diye böyle duruyor.
mesela dün akşam indim hem camları temizleyim hemde varsa çiziklere müdahele edeyim diye,iki kapıda saolsun kapı açmayı bilmeyen vatandaşlarımızın bıraktığı izler mevcuttu.bezle sildim çıkmadı.
Üstübü ile önce yedirdim çiziğin olduğu yere2-3 dk kurumasını bekle sonra iyice bastıra bastıra sildim.
sonuç-->tertemiz hiç bir leke kalmadı.

Eğer boya kalktıysa ve tırnak giriyorsa o  çiziğe faydası olurmu bilemem.ustalara sormak lazım bu durumu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1013 : Temmuz 21, 2015, 02:20:35 »
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici-450ml__isp24107038

sağol hocam ürün kalite belli ediyor fiyatı biraz yüksek bana sonuçta direksiyonda vites topuzu deri.  Bu ürünü 5 senede bitiremem[emoji4] [emoji4] ama aklımda olsun
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1014 : Temmuz 21, 2015, 02:22:43 »
Talat Hocam bizim arabada Deri yer mi var ki? Benim arabada deri görünümlü tek yer kolumuzu koyduğumuz ortadaki şeyin üstü, oda naylon herhalde  :rofl:

Diğer yerlerde Plastik
Abi bak yine beni iskillendirdin haa.  Direksiyon simidi ile vites topuzu deri ya bizim[emoji4] [emoji4]
@Talat Serkes (28471) Sarı renkli şampuanın hemen yanında Turtle Wax ürününü kullanıyorum.23 tl gibi bir fiyatı var.
Meguairs aldım ancak daha pahalı olmasına rağmen kesinlikle memnun kalmadım.Turtle wax hem daha ucuz hem daha iyi.
uygulamayı kaliteli mikrofiber bezle yapmanı tavsiye ederim.sonucu kesinlikle etkileyen bir faktör.

Çizik giderici pasta olayına gelince.sen ne kadar gereksiz görüyorsan ben senden beterdim.
mesela dün akşam indim hem camları temizleyim hemde varsa çiziklere müdahele edeyim diye,iki kapıda saolsun kapı açmayı bilmeyen vatandaşlarımızın bıraktığı izler mevcuttu.bezle sildim çıkmadı.
Üstübü ile önce yedirdim çiziğin olduğu yere2-3 dk kurumasını bekle sonra iyice bastıra bastıra sildim.

Eğer boya kalktıysa ve tırnak giriyorsa o  çiziğe faydası olurmu bilemem.ustalara sormak lazım bu durumu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1015 : Temmuz 21, 2015, 02:26:14 »

Abi şu çizik giderici uyguladığın yerleri bi gözle de eğer atıyorum 3 4 ay etkisi gitmezse ben de alayım.  Benim araba sende olsa sen 2 kutu bitirirmissin  rahat.  Benim bir ön kaput var ki evlere şenlik.  Çocuklar boyama sayfasına çevirmişler tabi aldığımda oyleydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1016 : Temmuz 21, 2015, 09:18:38 »
Abi bak yine beni iskillendirdin haa.  Direksiyon simidi ile vites topuzu deri ya bizim[emoji4] [emoji4]

Vites topuzu derimi sende? :huh: :huh: :huh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1017 : Temmuz 21, 2015, 11:00:11 »
Arkadaşlar Avensis için Cam Kaldırma Modülü taktırmak mümkünmü acaba?Yaz sıcaklarında çok yararlı olan bir özellik bence :tamam:

Ankarada Otosens adında bir firma var.

2011 versoya yapılmış.

Önemli olan 4 camda Autodoor varmı yokmu dediler?

bizimkinde var ancak montaj için sadece sol kapı içini açıp oraya montaj yapıyorlarmış.

Canbus gibi bir özellikten filan bahsedilmedi!

Acaba bizim araçlarda montajı engelleyen yada çalışmasına engel olacak bir sistem varmıdır?

Yada daha önceden taktıran birileri varsa onlarında görüşlerini alabiliiriz.

Teşekkürler şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1018 : Temmuz 21, 2015, 11:08:06 »
Bekir Hocam, Talat Hocanın yarasını deşmişin :)

Mekan Ankaradaymış, E Ankarada da Talat Hoca var :) O kadar hevesli bu işe, kesin gider oraya :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1019 : Temmuz 21, 2015, 11:23:47 »
Talat hocam şimdi servis ilede görüştüm.

Corolla ve Auris için var ancak Avensis için yok.Onlarınkide bizim araçlara uyumsuzmuş.

yahu  ne tuhaf bi durum bu  :blink: :blink: