0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gaz telinin bir özelliği yok. her devirde en verimli ayarı arabanın yapması daha iyi. hissiyat olarak kötü olabilir ama teknolojik gelişimdir , kullanımına alışmamız gerek..
mrhaba arkdslar ben aranızda yeniyim..ben de aracımın kalkısta sıkıntı yaratmadığını yalnız hafif rampada bile cok cabuk vites düşürmemi istediğini,gaz versem dahi diğer aracımız olan 2005 corolla gbi tepki vermediğini gördüm..düz yolda 132 hp yi hissedıyorum ama gelgelelım rampada tık yok...sanırım aracın bıraz daha alışması gerekıyor..gerci 8000 oldu daha ne kadar gerekır bılemem..
Yüksek vites düşük devir her zaman daha az yaktırır, bu örnekte 4. vites 70 le gitmek daha ekonomik olacaktır.
Tabi şunu da eklemekte fayda var: Düşük devir-yüksek vites kullanımı yakıt ekonomisinde etkilidir ancak benzinli araçlar için bu böyledir. Dizel bir araçta düşük devir yüksek viteste uzun süreli hareket edilirse ve araç bu şekilde kullanılmaya devam ederse mazot pompasına zarar verilmesi muhtemeldir. Yakıttan tasarruf sağlansın derken bir kaç binlira zarara uğranabilir.
Eski kasaların motor teknolojisi farklı daha seriler ve daha fazla yakıyorlar, yenileri valvematic'ler daha ekonomi odaklı, max hp'yi almak daha zor.
Tekin Bey,Dizel motorların yapısı dediğiniz gibi düşük viteste yüksek güç sağlamaktır. Bu, mazotun yanma yapısına göre dizel motorun dizayn edilmesinden kaynaklanan bir durumdur. Ya da bize askeri okulda yanlış öğretildi, ben bu şekilde hatırlamaktayım. Ancak dizel bir araçta bunun sınırlarını zorlayacak kadar, hatta zaman zaman aracı titretecek kadar düşük devirde yüksek viteste araç kullanmak mazot pompasına yüklenecek basınç nedeniyle tehlikelidir. Bu yüzdendirki özellikle dizel araçları devrini bularak ilerlemek daha faydalı olacaktır. Dizel araçların ne çok yüksek ne de çok düşük devirlerde kullanılması tavsiye edilmez. Dizeli bırakalım 96 model AE101'in bile kullanım kitapçığında çok düşük devirde yüksek viteste kullanılmasının sakıncalı olduğuna dair bilgiyi kendi aracımın kullanma kitapçığında okudum. Mesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2014, 16:25:31Bir önceki aracım dizel 1.5 crdi cerato idi. Onunda kullanım kitapçığında böyle bir uyarı olduğunu hatırlamaktayım.
...Eski tabirle, avans vurduracak kadar düşük devirde, piston yüzdürecek kadar yüksek devirde kullanmak, hangi yakıtla çalışırsa çalışsın, genel olarak motor için elbette iyi değildir.