0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
shift ışığı izin vermıyoki 5500 devire çıkalım 2000 devir dedımı shift ışığını vites yükselt diye gözümüze sokuyor hemen çekiyoz gazdan ayağımızı amman bışey olmasın diyeee yaaa acaba bu shift ığınını dikkate almasak nolur arabaya bır zararı olurmu gerçi dikkate alınnca zararlı olucak gıbı ama neyse
Valfmatik motorun karakteristik özelligi.Düşük devirde subaplar ekonomik konumda oldugundan ani performans isteklerine cevap verememesi normal.
Ercümen bey siz haklı olabılırsınız belkıde arabayı tanımak lazım yüksek devir falan daha hıç denemedik deneyemıoruz ki shift ışığı 2000 devirde yanıyor bu ne böyle arabaya konsantre olamıyoruz ya araba tatlı tatlı gidiyor shift ışığı vites düşür ışığı yanıyoor araba devir almamış shift ışığı vites yükselt diyor çok buyuk saçmalık ya araba devrini almadan vitesmi yükselir vites yükseltıyorum arabanın içinde kasılıyorum resmen..
Shift uyarılarını dikkate almazsanız bir şey olmaz sadece daha yüksek devir çevirip biraz fazla yakarsınız. Shift, motorun en doğru devirde en ekonomik olarak kullanılmasına yönelik yapılmış bir sistem.
Ancak vites ne kadar yuksekse yani shift isigina bakarak yukselltigimiz takdirde yakit orannida ona gore cogalma gibi bi durumda var.3.viteste 70 le giderken 4.vitesle 70le gitmek yakit olarak farkli gibi geldi bana.4 vitese attigimizda arac daha fazla yakit aliyor
Yüksek vites düşük devir her zaman daha az yaktırır, bu örnekte 4. vites 70 le gitmek daha ekonomik olacaktır.
her zaman değil. 2000 d/dak altında tüketim devir düştükçe artıyor. önemli olan aracın motor devri, vites değil. en doğrusu ulaşılmak istenen hıza çabuk bir şekilde ulaşmak ve sabit hızda devir çok düşük kalmayacak şekilde uygun olan en yüksek vitesi tercih etmek. o zaman gerçekten ekonomiden bahsedebilir, fabrika verilerinin bile altına inebiliriz.
Aslında aynı şeyden bahsediyoruz, bu arada fabrika verilerinin altına inilmesi bence hayal
Sport modunu kullanmak bir çözüm olabilir mi? Benimki Auris ve sport modu ile kalktım mı sırtın koltuğa yapışması gerçekleşiyor (ya da ban öyle geliyor)...