Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #620 : Ocak 03, 2010, 21:13:47 »
bitermi ahmet abicim o kadar lüks yaşama uçaklar şunlar bunlar tabi bitmez.ama tokata şehit olan kardeşlerimizin bitanesinin ailesi istanbuldan tokata """""otobüs bileti"""" !!! bulamadıkları için şehitlerini bir gün sonra almak zorunda kaldılar.öbür şehidimiz arkadaşım fatih yoncanında durumunu gördünüz hem lisede hem üniversite beraber okuduk aslında makina bölümünü okudu.durumu içler acısı.devlet bu kadar vergi keserken insanlarına bir ev dahi veremiyor.millet mazda 626 larla transporterlarla kömür alıp gidiyor bu kadar vergi alıp eşit bi adelet sistemi bence kurmaları lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #621 : Ocak 03, 2010, 21:15:03 »
ben bunların ümmetçi-dinci-allahlı-adaletli olduğunua zaten inanmıyorum..biliyorum ki bunlar halkın dinini istismar eden bir anlayışın zamanla kadrolaşmış bir yüzüdür..
bunlara destek veren insanlarda gerçekten beyni yıkanmış ya da inancı gereği olsa gerek destek veren,aynı zamanda da oldukça cahil insanlardır..hatta hükümet zam yapıyorsa bir bildiği vardır bile diyecek kadar ütülmeye alışmışlardır da.....hatta içkiye yapılanzammı kutsal bulan anlayışta vardır...
en az 600 öğrencime uzunuzun benzin zammı eczanelerle diyalog falan falan 600 karşı oy 2010 aralıkkta hazır..durmayacağım bu 600 ü 6000 yapacağım....ister politik yorum olsun apolitik hiç farketmez ben yemin ettim artık...sizde yemin edin ve zamlara karşı durun yapabileceğimiz şey budur...
yok uluslararası piyasalar yok bilmem ne....hangi ingiliz vatandaşı böyle yaşıyor hangi bulgar böyle eziliyor...şuraya bak ya şu terbiyesizliğe bak..allah öbür tarafta zaten yerlerini hazırlamıştır inancım tam fakat yüce divana çıkmak ta bu dünyadaki cezaları olacaktır temmennim bu....
uyarıyorum hepiniz buraya 1-2 hafta daha yorum yapıp hayatımıza devam edeceğiz..aama şuan seçime sadece 1 yıl kaldı..dayanamazlar erken seçim olacak....mesele ak mak meselesi olmaktan çıkmıştır....herhangi bi hükümet değişikliği haline gelmiştir...
benzin 4 liraya gittiğinde iç savaş eşiğine gelinecek bu riski nasııl göze alabilirler...ama bizi bize kırdıran açılım üstüne açılım yaparak evli insanların ailelerini bile birbirine düşüren bunlar değil mi????
bazı insanların söylediği gibi atam kalkda gel bunları gör diyorlar gerek yok atam zaten benim ve beinim gibi yetiştirdiğim kendim gibi bildiğim binlerce tanıdığımla beraber yaşıyor...
vakit gelecek keser dönecek sap dönecek ve gün geldiğinde hesap dönecek.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #622 : Ocak 03, 2010, 21:21:04 »
hala insanlar bu sefer oy vermiyecegim diyor ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #623 : Ocak 03, 2010, 21:26:29 »
ben bunların ümmetçi-dinci-allahlı-adaletli olduğunua zaten inanmıyorum..biliyorum ki bunlar halkın dinini istismar eden bir anlayışın zamanla kadrolaşmış bir yüzüdür..
bunlara destek veren insanlarda gerçekten beyni yıkanmış ya da inancı gereği olsa gerek destek veren,aynı zamanda da oldukça cahil insanlardır..hatta hükümet zam yapıyorsa bir bildiği vardır bile diyecek kadar ütülmeye alışmışlardır da.....hatta içkiye yapılanzammı kutsal bulan anlayışta vardır...
en az 600 öğrencime uzunuzun benzin zammı eczanelerle diyalog falan falan 600 karşı oy 2010 aralıkkta hazır..durmayacağım bu 600 ü 6000 yapacağım....ister politik yorum olsun apolitik hiç farketmez ben yemin ettim artık...sizde yemin edin ve zamlara karşı durun yapabileceğimiz şey budur...
yok uluslararası piyasalar yok bilmem ne....hangi ingiliz vatandaşı böyle yaşıyor hangi bulgar böyle eziliyor...şuraya bak ya şu terbiyesizliğe bak..allah öbür tarafta zaten yerlerini hazırlamıştır inancım tam fakat yüce divana çıkmak ta bu dünyadaki cezaları olacaktır temmennim bu....
uyarıyorum hepiniz buraya 1-2 hafta daha yorum yapıp hayatımıza devam edeceğiz..aama şuan seçime sadece 1 yıl kaldı..dayanamazlar erken seçim olacak....mesele ak mak meselesi olmaktan çıkmıştır....herhangi bi hükümet değişikliği haline gelmiştir...
benzin 4 liraya gittiğinde iç savaş eşiğine gelinecek bu riski nasııl göze alabilirler...ama bizi bize kırdıran açılım üstüne açılım yaparak evli insanların ailelerini bile birbirine düşüren bunlar değil mi????
bazı insanların söylediği gibi atam kalkda gel bunları gör diyorlar gerek yok atam zaten benim ve beinim gibi yetiştirdiğim kendim gibi bildiğim binlerce tanıdığımla beraber yaşıyor...
vakit gelecek keser dönecek sap dönecek ve gün geldiğinde hesap dönecek.....

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #624 : Ocak 03, 2010, 22:24:03 »
Öbür dünyada bari 8 silindirli turbolu 1000 beygirlik arabalara binelim... Bu dünyada bineceğimiz yok... :(
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #625 : Ocak 03, 2010, 22:43:40 »
Öbür dünyada bari 8 silindirli turbolu 1000 beygirlik arabalara binelim... Bu dünyada bineceğimiz yok... :(
abicim bazıları onlara şimdiden biniyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #626 : Ocak 03, 2010, 23:01:40 »
2002 yılından beri söylüyorum.Bunları iki seçimdir seçip başımıza getiren bu saf milletin başına bir gelecek var diye.Son sürat duvara doğru giden bir ülkede yaşıyoruz ve bazıları hala 'allah,kuarn ,kitap' diye bunları savunuyor.ya adamlar dini kullanarak devleti soyup soğana çeviriyor.Bu saf milletide ergenekon,darbe hikayeleriyle uyutuyorlar.UYAN EY KOCA TÜRK!ARTIK HESAP SORMA GÜNÜ!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #627 : Ocak 03, 2010, 23:03:26 »
Bir keresinde yaz sıcağında bir resmi aracın yanından yürüyerek geçerken aracın şoförünün aracın yanındaki çay bahçesinde çay içtiğini fakat aracın motorunun çalıştığını, klimanın açık olduğunu gördüm... Bu resmi araca binen makam sahibi şahıs bir devlet dairesinde görüşmesini yaparken, işi bitip arabaya döndüğünde arabanın içi ısınmasın diye şoföre aracı rölantide çalışır, klimayı da açık vaziyette bulundur diye talimat vermiş... Bunu bana söyleyen şoför ellerini havaya açtı ve "ne yapayım ben" der gibi kafasını sağa sola salladı... Merak ettim bekledim, o araba o gün yaklaşık 45 dakika boşu boşuna çalıştı durdu...

Beyefendi arabaya bindiğinde arabanın içi sıcak olursa maazallah eriyiverir... Haram olsun o serin serin arabaya bindiğin her dakika... Bunun gibi kaç tanesi vardır kimbilir...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #628 : Ocak 04, 2010, 00:13:55 »
benzine ve lpg ye acayip zam geliyor. nasıl olsa millet bincek diye zam üstü zam. yapılacak en iyi şey petrol firmalarını rekabete sokmak. sadece belli 1 yada 2 yerden benzin mazot ve lpg alırsak diğerleri otomatik olarak ucuzlatacak fiyatları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #629 : Ocak 04, 2010, 07:57:02 »
  Bu zam vergi kaynaklı yalnız, yani bayiler ile pek bir ilgisi yok. Dolayısı ile tüketici tüketim davranışı ile bunu değiştiremez, bunun yolu sandık.
 Diğer yandan; özellikle dizele yapılan zam (komple akaryakıt zammının gerekçesi bence mali yapı ve bütçe) tüm kalemlerde fiyat artışına sebep olacak. Çünkü nakliye, küçük esnaf vs. nin işi hep dizel ile.

Herşey halkın geneli için (Vatandaş) ne kadar da güzel gidiyor değil mi? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #630 : Ocak 04, 2010, 10:15:58 »
ÖTV indirimi yaptılar birileri nemalandı şimdi ÖTV bindirimi yaptılar ödenmemiş olan vergileri bize bindiriyorlar. Sandık zamanı iki çuvalla  nemalandırırlar sonra acısı yine bizden çıkar. Küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum açıkcası  >:(  >:(  >:(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #631 : Ocak 04, 2010, 10:52:01 »
ÖTV, Avrupa Birliği'nde de uygulanan bir vergidir Cengizhan Bey. Amaç sağlığa zararlı (alkol,sigara), çevreye zararlı (akaryakıt) ve lüks tüketim mallarınının bilinçli tüketilmesini sağlamak ve sosyal fayda sağlamaktır. Fakat bizde bu verginin hem oranlar hem de kapsamı amacının oldukça dışına çıkmış ve bütçenin en önemli gelir kalemi haline gelmiştir. ÖTV kapsamındaki ürünlerin listelerini aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIIIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIVsayililiste-OpenPage.htm

Diğer listelere bir şey demiyorum ama en alttaki bağlantıda bulunan 4. sayılı listedeki malların çoğunun ÖTV ile ne alakası var anlayabilmek mümkün değil. Traş kremi ve ÖTV, anlamak mümkün değil.
hakkı bey, mesleğim gereği hangi üründe ne oranda ötv olduğunu biliyorum. avrupa birliğinde gerçekten uygulama sebepleri söylediğiniz gibi ama bizde sadece ab uyum sürecinde bize dayatıldığı için ve bitmeyen krizlerden dolayı oluşan bütçe açıklarını kapatmak için uygulanıyor. şimdi elinizi vicdanınıza koyun avrupada  uygulanan vergilerle bizdeki aynımı? sadece benzine baksanız yeterli. Beni ve herkesi rahatsız eden vergi alınması değil, dediğiniz gibi vergilerin amacının çok üzerinde oranlarda olması ve yanlış yerlerde uygulanması... ben herzman söylediğim gibi ısrarla yineliyorum; devlet dolaysız vergilere daha fazla ağırlık vermeli tüketimden alınan dolaylı vergilerle devlet bütçesi idame ettirilemez.

Asıl vergi alınması gereken yerlerden vergi alınmazsa,
Devlet bütçesinin çar çur edilmesi nedeniyle oluşan aşırı dış borç ve bütçe açıkları devam ederse,
Elde edilen vergi gelirleri abuk subuk yerlerde çar çur edilirse,
Biz bu şekilde yüksek oranlarda vergileri sonsuza kadar öder dururuz. hükümet değişse bile bu durum değişmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #632 : Ocak 04, 2010, 13:44:55 »
bitermi ahmet abicim o kadar lüks yaşama uçaklar şunlar bunlar tabi bitmez.ama tokata şehit olan kardeşlerimizin bitanesinin ailesi istanbuldan tokata """""otobüs bileti"""" !!! bulamadıkları için şehitlerini bir gün sonra almak zorunda kaldılar.öbür şehidimiz arkadaşım fatih yoncanında durumunu gördünüz hem lisede hem üniversite beraber okuduk aslında makina bölümünü okudu.durumu içler acısı.devlet bu kadar vergi keserken insanlarına bir ev dahi veremiyor.millet mazda 626 larla transporterlarla kömür alıp gidiyor bu kadar vergi alıp eşit bi adelet sistemi bence kurmaları lazım

Atilla, her şeye para buluyorlar istedikleri zaman.Asıl yardım edilmesi gerek yerde de yoklar.Bu ayıp yeter onlara.

Yeni zam ve vergilerin açıklanmasından sonra televizyoncular sokakta halka soruyorlar, ne düşünüyorsunuz diye.Neredeyse istisnasız her bir röportaj yapılan kişi gülerek cevaplıyor. Herhangi bir üzüntü, sıkıntı görmedim yüzlerinde. Herkes alışmış.Mesele burada.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #633 : Ocak 04, 2010, 22:17:50 »
efendim yapılan yorumları memnuniytle takip ediyorum..umarım 1-2 hafta sonra bu zamları kanıksamış hale gelmeyiz...,
kpss çalıştığım için osmanlı son dönemlerini baya okuyorum hatta bazı özel kaynaklar ve tarihçi arkadaşlarımla tartışıyoruz gerçekten
osmanlının son dönemi gibi zaten duyunu umumiyenin yeni adı imf olmuş...
yalnız olay hükümet değişikliği ile bitmeyecek anlayışı değiştirmek çok zaman alacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #634 : Ocak 04, 2010, 23:16:53 »
ahmet abicim ne ayıbı ya hangi ayıptan bahsediyoruz eger bu vatan ugruna ölen bi kardeşimizin ailesine bu yapılıyorsa şimdi bişey diyecem ayıp olacak ya.gazetede arkadaşımın resmini görünce soka girdim yemin ediyorum 10 saat durup durup agladım ve yaşadıgı yeride gördük bütün türkiye gördü.insanımız kuzu gibi mübarek adam alıştık artık diyor.ne diyelim napalım sigara zam geldi lpg ye zam geldi yani çalışıpta sadece yaşamak için para kazanmak zoruma gidiyor herhangi bir lüksün olmuyacak sadece yaşamak için çalışacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #635 : Ocak 05, 2010, 14:09:47 »
arkadaslar kanıksamaya basladik bile
bu forum da bile son yazilanlardan dustugune gore
gerisini dusunmeye pek gerek yok herhalde
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #636 : Ocak 05, 2010, 14:11:40 »
arkadaslar kanıksamaya basladik bile
bu forum da bile son yazilanlardan dustugune gore
gerisini dusunmeye pek gerek yok herhalde

Bence insanlar konuya bişeyler yazarak daha da sinir bozukluğu yaşamak istemedikleri için uğramıyor olabilirler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Ocak 05, 2010, 16:45:46 »
  11111. mesajdan sonra ben girdim. Böyle gierse daha çok mesaj yazılır, önemli olan sesin daha geniş kitlelere ulaşması ve tepkidir bence. Yoksa yeterince can sıkan bir durum değil mi bu fiyatlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #638 : Ocak 05, 2010, 20:07:41 »
Benzinin iç piyasada vergisi 95 için yaklaşık 1,90-2.00 ancak iç piyasada tüketemediğimiz benzinin yarısını dışarıya yaklaşık litresi 0,81 kuruştan veriyoruz.. Devlet ayakta durmak için başka gelir kaynakları bulmak zorunda, yoksa bu millet birgün.. patlayacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #639 : Ocak 05, 2010, 20:17:30 »
ben arabayı yokuş olsun olmasın hız kazandıktan sonra boşa atıyorum..

araba 80 deyken boşa attıysam 40 a düşene kadar boşta gidiyorum...

tabi trafikte boşta gitmenin tehlikeleride var ama.. günümüz hükümetinin politikaları nedeniyle çektiğimiz çileler..

aslında türkiyedede otobanlar almanya otobanları gibi olmalı.. belli bir hızın altına düşemiyorsun( o hızı şuan hatırlamıyorum ama yüksek bi hız)

adamlar kışın bile istedikleri kadar basıyorlar.. adamlar sistem geliştirmiş buzu önlüyo..türkiyedede yaptık dediler 1 saat açık tutup 2 saat kapalı tuttukları için daha fazla buz tuttu :) ( türk aklı)