Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #600 : Ocak 01, 2010, 19:37:45 »
politik yoruma artık gerek kalmadı...hükümetimiz emeklilere süper zamlar yaptı ki bu da para gerektirir işte bu para da bu zamlarla karşılanır olay gayet basit...
türkiye bir kaos ortamına itilmekte vehalk yine içler acısı haldedir..hatta artık zengin orta sınıf araç sahipleri bile kötü durumdadır.
demeekki 2010 kasım-aralık erken seçim olacaktır ve tarihte görüldüğü gibi yine seçimde bişiler değişecektir...

Bir şeyler değişse bile hiçbir şey değişmez burada.Hayatın kanunu olmuş... :(
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Ocak 01, 2010, 20:52:55 »
Seçimlerde partiler iktidar olabilmek için bu düzen değişecekdiyorlar.iktidara geliyorlar.Sonuç;Düzen halinden memnun düzülen ne zaman değişecek?  :ıslık: :ıslık:
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #602 : Ocak 02, 2010, 10:42:00 »
arkadaşlar, ötv nin çıkış mantığını,nezaman çıktığını ve ne kadar süre için planlandığını hatırlayan varmı?
benim hatırladığım kadarıyla marmara depreminden sonra o açığı kapatmak için geçici bir süreliğine çıkmıştı kalıcı oldu.
yanılıyormuyum???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #603 : Ocak 02, 2010, 12:45:04 »
ÖTV, 2002 yıında Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yasalaşmış bir vergidir Cengizhan Bey. Sizin bahsettiğiniz geçici diye çıkarılıp kalıcı hale gelen özel iletişim vergisidir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #604 : Ocak 02, 2010, 15:17:16 »
 2009 modeltoyota corolla sahibiyim son zamlardan sonra lpg düşünmeye başladım kararsızım bir önerisi olan varmı yada 2009 toyotaya lpg taktıran var mı önerileriniz ne dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #605 : Ocak 02, 2010, 17:45:18 »
Deniz Bey, sorunuzu ayrı bir başlık altında sorabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #606 : Ocak 02, 2010, 17:52:52 »
2009 modeltoyota corolla sahibiyim son zamlardan sonra lpg düşünmeye başladım kararsızım bir önerisi olan varmı yada 2009 toyotaya lpg taktıran var mı önerileriniz ne dir

Aracınızı sürekli kullanıyor ve fazla kilometre yapıyorsanız lpg düşünebilirsiniz. Fakat benim gibi senede 10.000 km yapıyorsanız değmez. Hükümet herkes Dizel ve Lpg'ye yönelince son zamda da olduğu gibi benzine daha düşük, diğer
yakıt türlerine daha fazla zam yapma yoluna gitti.

Benzin ile Lpg ve Dizel arasında farkı kapatmayı kafalarına takmışlar.  :blink:  :wacko:
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #607 : Ocak 02, 2010, 21:36:45 »
farkı bi yandan kapatıyolar bi yandan öbürünüde artırıyolar 3700 dayanmış benzin ne bu altın kaplamamı 3 lira mazot ne lpgsi ne dizeli arabaya binelecek gibi değil:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #608 : Ocak 02, 2010, 21:37:59 »
gülücüğü yanlış atmışım arkadaşlar gülüncek bi hal yok tabi karıştırdım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #609 : Ocak 02, 2010, 23:00:49 »
ÖTV, 2002 yıında Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yasalaşmış bir vergidir Cengizhan Bey. Sizin bahsettiğiniz geçici diye çıkarılıp kalıcı hale gelen özel iletişim vergisidir.
bi konuda haklısınız ben marmara depremiyle 2001 krizini karıştırmışım. yanlız özel iletişim vergisinin mantığıyla ötv nin mantığı arasında bi fark yok. neticede ikisinde de hedeflenen lüks tüketimden ekstra vergi alarak bütçedeki açıkları kapatmak ve bunuda bize dayatan hem avrupa birliği hemde imf. öiv ilk çıktığında geçiciydi daha sonra 2001 krizide ekonomiyi altüst edince çıkış yolu olarak öiv genişletilerek ötv kanunu hazırlandı ve ab uyum yasalarına ilave olarak kalıcı hale getirildi. öiv ile ötv kanunları dikkatle okunursa ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #610 : Ocak 02, 2010, 23:56:21 »
Yakıt bölümüne bir bakınız, millet hangi marka LPG taktırayım diye soruyor... Hem de en son teknoloji ile üretilen, mis gibi yepyeni arabalarına... İnsan bakmaya doyamazken, orasını burasını deldirtip LPG taktırmaya mecbur bırakılıyorlar...

Başbakan, bakanlar, cumhurbaşkanı, milletvekilleri, askerler, valiler, üst düzey bürokratlar 6 silindirli, 8 silindirli lüks makam araçlarına yakıt parası diye bir düşünceleri olmadan kaygısızca binerken, millet LPG taktırmanın derdine düşmüş...

"Adalet mülkün temeli" diyen Hz. Ömer'i saygıyla anıyorum... Adaletin olmadığı bir ülkenin eninde sonunda varacağı yer bellidir...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #611 : Ocak 03, 2010, 00:08:02 »
1.810 TL'ye LPG mi olur ????
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #612 : Ocak 03, 2010, 00:15:05 »
istenilen budur herkes zamları bi kaç gün konuşsun ama sonra hayat devam etsin..
bakın 3 büyük bayi shell,total ve bp sanırım bunların yüzünden fiyatlar bu halde kontak kapatnmaya gerek bile yok bunarı protesto etsek yeter....bu konuyu daha net araştırıp olayın devamını sağlamaya çalışacağım..
bu gün en az 500 öğrencime petrolle ilgli blinçlendirme yaptım..artık seçime kadar da bu sayıyı 5000 e çıkaracağım..
bu sinir bitmez ....anamıda alır giderim....durmak yok eyleme devam....
artık bardak taşmıştır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #613 : Ocak 03, 2010, 02:13:15 »
evren hocam benim hicbir yere gitmeye niyetim yok
ama hep birlikte bu amcalari sulaleleri ile birlikte gonderebiliriz
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #614 : Ocak 03, 2010, 04:05:32 »
yani ben bu mantıgı anlamıyorum.osmanlı devletinden sadece ismimiz değişti gerisi hala aynı.merak ettigim bişey var insanlar bu kadar zam yaparken acaba hiç ama hiç utanmıyolarmı?asgeri ücretin asıl olması gereken tutar 460 lira olması gerekir diyen bi yüce insan duydum ya yemin ederim bu insanlara bir gram dahi güvencim kalmadı.sen 5600 $ maaş al yediklerin beleş gezdigin v8 benzinleri halktan ve oraya çık deki 460 milyon yeter.aslında yeter sadece 3 ögün simit yiyerek geçer.bizden alınan bu kadar zamlarla ülke ilerimi gitti.saglık ve egitim mükemmel bi seviyeyemi ulaştı.hayır ne değişti bakanlarımıza sıfır km mercedessssssssssss işte değişen bu sayın abilerim.çok üzülüyorum hayattaki en sevdigim 3 şeyden birisi arabadır ama emin olun ki ilk kez bugün babama satalımmı dedim?bizi bu hale getirenlerede lanet ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #615 : Ocak 03, 2010, 10:45:10 »
hepinize hak veriyorum, yıl sonu nedeniyle gece gündüz sayım yapıyorum, dün aksam benzinliğin yanından geçerken lpg yi 1,99 TL gördüm, yetkililere ve ailelerine içimden geçen duydularımı acizane ilettim.... yuh bu neee yaa... zam zam zam zam.. offf
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #616 : Ocak 03, 2010, 16:30:08 »
bi konuda haklısınız ben marmara depremiyle 2001 krizini karıştırmışım. yanlız özel iletişim vergisinin mantığıyla ötv nin mantığı arasında bi fark yok. neticede ikisinde de hedeflenen lüks tüketimden ekstra vergi alarak bütçedeki açıkları kapatmak ve bunuda bize dayatan hem avrupa birliği hemde imf. öiv ilk çıktığında geçiciydi daha sonra 2001 krizide ekonomiyi altüst edince çıkış yolu olarak öiv genişletilerek ötv kanunu hazırlandı ve ab uyum yasalarına ilave olarak kalıcı hale getirildi. öiv ile ötv kanunları dikkatle okunursa ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

ÖTV, Avrupa Birliği'nde de uygulanan bir vergidir Cengizhan Bey. Amaç sağlığa zararlı (alkol,sigara), çevreye zararlı (akaryakıt) ve lüks tüketim mallarınının bilinçli tüketilmesini sağlamak ve sosyal fayda sağlamaktır. Fakat bizde bu verginin hem oranlar hem de kapsamı amacının oldukça dışına çıkmış ve bütçenin en önemli gelir kalemi haline gelmiştir. ÖTV kapsamındaki ürünlerin listelerini aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIIIsayililiste-OpenPage.htm
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/OTVIVsayililiste-OpenPage.htm

Diğer listelere bir şey demiyorum ama en alttaki bağlantıda bulunan 4. sayılı listedeki malların çoğunun ÖTV ile ne alakası var anlayabilmek mümkün değil. Traş kremi ve ÖTV, anlamak mümkün değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #617 : Ocak 03, 2010, 16:50:24 »
Herkesin sakal bıyık bırakmasını istiyorlar işte :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #618 : Ocak 03, 2010, 20:08:29 »
O zaman da saç-sakal teli başına vergi alırlar. :D
Bu bütçe de ne kapanmaz delikli bir bütçeymiş yahu. Tıka tıka bitmiyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #619 : Ocak 03, 2010, 20:12:34 »
eeee, millete  bir oy için erzak, kömür dağıtınca böyle oluyor, ümmetçi bunlar