0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3.02 sonra da 3.06 oldu ankarada, iki kere zam geldi geçen haftalardaBen tahmin edip zam geleceğini depoyu doldurmuştum 2.95'ten
Dune kadar petrol fiyatlari yukselisteydi.60 dolardan dondu, su an 56-57 dolar civari.
Bu arada Sakarya da verimli petrol yatakları bulunmuş.
Spekülatörler kısa vadede düşüşün biraz daha süreceğini söylüyorlar. Tabi bu düşüş bizim pompa fiyatlarına ne kadar yansır bunu ancak düşüşün momentumu ve döviz kuru belirleyecek. Ama görünen o ki, 3 TL civarı denge fiyatı gibi oldu. Sebebine gelirsek:- Krizle ilgili olumsuz beklentiler ve gelişmeler, petrolün fiyatını düşürüyor. Fakat Türkiye de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin para birimleri kırılgan oldukları için dolara karşı değer kaybediyorlar. Kur yükseldiği için petroldeki düşüşün pompaya yansıması mümkün olmuyor.- Piyasadaki olumlu gelişmeler emtia fiyatlarını yükseltiyor. Fakat bu aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin dolar karşısında dğer kazanmasına neden oluyor. Petrol fiyatları yükselse de kur düştüğü için çok fazla etkilenmiyoruz.Bakalım bu döngü nereye kadar devam edecek
hakan espri mi yoksa gerçek mi?öğle uykusundan kalktım, anlayamadım.
Hakki, ben hala petrol fiyatlarinin bu yil icerisinde dolar uzerinden ciddi oranda dusecegini tahmin ediyorum. ABD'deki en buyuk 10 banka, devlet yardimi aldiktan sonra batacak.Hukumetin caresizligi karsisinda diger bankalar da panik dolayisiyla zarar gorecek...
Yeni rezerv para IMF parasi olacak herhalde...