Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #260 : Haziran 01, 2009, 15:59:58 »
  Alper, umarım Emre'yi dinlememişindir. :) Yine zam gelmiş.
Demek ki alacağımız her benzin gelecek bir sonraki zamma göre karını yapmış oluyoruz.

Aracı kullanmazsak kar oranı acayip yükseliyor. Bence eylem yapmanın zamanı geldi ve çoktaaann geçti.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Haziran 01, 2009, 16:01:20 »
benim arabam klimalı değil, izmir otobüsleri klimalı :D demek ki neymiş benim için eylem zamanıymış :alkis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Haziran 01, 2009, 16:02:32 »

Bence eylem yapmanın zamanı geldi ve çoktaaann geçti.

:rofl: Tüpraş'i mi yakacaksın anarşist. :rofl: :dance: :dance:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #263 : Haziran 01, 2009, 16:19:16 »
:rofl: Tüpraş'i mi yakacaksın anarşist. :rofl: :dance: :dance:
Tüpraş ı hele hiç sorma lisede stajımı orada yapmıştım.Müdürlüğün araçlarının aldığı yakıtları vs ben giriyordum.Adamlar gün içerisinde bir depoyu bitirip bir sonraki gün tekrar fullediklerini görüyordum.

Yakmaya gelince kolay kolay yakılmaz orası.Çok sistemli çalışma yeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Haziran 01, 2009, 17:09:51 »
  Gerçekten fiyatlar çok yükseldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Haziran 01, 2009, 17:24:28 »
Tüpraş ı hele hiç sorma lisede stajımı orada yapmıştım.Müdürlüğün araçlarının aldığı yakıtları vs ben giriyordum.Adamlar gün içerisinde bir depoyu bitirip bir sonraki gün tekrar fullediklerini görüyordum.

Yakmaya gelince kolay kolay yakılmaz orası.Çok sistemli çalışma yeri.
tüpraşta müdür olcam! bana ne olcam! baştan 1. sınıftan okula da başlarım o hedefle yola devam ederim sonra sti da alırım, m3 de alırım, chevrolet blazer, tahoe gibi arabalar da alırım dodge durango da alırım, mutlu mesut yaşarım, tek derdim benzin :D söz para istemicem depo doluluğuna çalışırım ben :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Haziran 01, 2009, 17:31:06 »
67-68 dolar bugun, 78'e cikar diyorlar. Dolarin diger para birimleri karsisinda tepetaklak olmasinin bir sonucu gibi.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aDNgBGW74uzc&refer=home
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Haziran 01, 2009, 23:41:49 »
EPDK petrol firmalarını son kez uyardı

EPDK akaryakıt fiyatlarının kanuna ve serbest piyasaya aykırı olduğuna karar verdi. Kurul, akaryakıt şirketlerinden 20 Haziran tarihine kadar durumlarını düzeltmelerini istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarının kanuna ve serbest piyasa koşullarına aykırı olduğuna karar verdi. Kurul, akaryakıt dağıtım şirketlerinden 20 Haziran tarihine kadar durumlarını düzeltmelerini istedi.

Kurul, akaryakıt fiyatlarının dünya fiyatlarının üzerinde seyrettiği, piyasa koşullarına aykırı olarak yüksek karlarla ve tüketicinin aleyhine belirlendiğine yönelik tartışmalara dönük olarak geçen hafta yapılan toplantıda karar aldı.

Kurumun internet sitesinde yayımlanan karara göre, Kurul, petrol piyasasında faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahiplerinin fiyat uygulamalarında en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınmadığı anlaşıldığından, lisans sahiplerinin fiyat uygulamalarını söz konusu aykırılıkları giderecek şekilde 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 10 uncu maddesinin (Rafinerici ve dağıtıcı lisansı kapsamında yapılan piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatlar, en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınarak, lisans sahipleri tarafından hazırlanan tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirilir) hükmüne uygun hale getirmeleri için 20 Haziran 2009 tarihine kadar süre verilmesine karar verdi.

YA SORUŞTURMA YA TAVAN FİYAT

EPDK'nın kararında Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının kanuna aykırı belirlendiği ve Avrupa piyasasındaki fiyat oluşumlarına uygun olmadığı tespit edilerek, bu durumun şirketler tarafından düzeltilmesi istenirken, Petrol Piyasası Kanunu'nda konu şu şekilde düzenleniyor:

''Petrol piyasasında faaliyetleri veya rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran veya doğurabilecek nitelikte anlaşma veya eylemlerin piyasa düzenini bozucu etkiler oluşturması halinde, gerekli işlemlerin başlatılmasıyla birlikte, her seferinde iki ayı aşmamak üzere, faaliyetlerin her aşamasında, bölgesel veya ulusal düzeyde uygulanmak için taban ve/veya tavan fiyat tespitine ve gerekli tedbirlerin alınmasına Kurum yetkilidir.''

Buna göre, dağıtım şirketleri bu süreye kadar durumlarını düzeltmemeleri halinde EPDK tarafından şirketler hakkında soruşturma açabileceği gibi, Kurum Türkiye çapında akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik tavan fiyat belirleyebilecek.

Haberi akşamda görmüşsünüzdür.Bir ümit bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #268 : Haziran 05, 2009, 18:14:37 »
  Sizlerle bir Petrol bulunma haberini daha HaberTürk internet sitesi kaynaklı olarak paylaşayım.
 Türkiyede Petrol bulundukça biz daha pahalıya alıyoruz. :)

''Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO) Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yürütülen sondaj çalışmalarında yüksek gravitede petrol bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğünce Diyarbakır'ın Hani ilçesi yakınlarındaki ''Beyazçeşme 1'' kuyusunda üç ay önce başlatılan çalışmalarda 1.800 metreye inildi.

Sondaj kuyusunun bin 800 metrelik bölümünde yüksek gravitede petrol bulunduğunu belirten TPAO yetkilileri, ancak ana kaynağa ulaşmak amacıyla sondaj çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kuyuda önümüzdeki bir kaç ay içinde 4 bin metreye inilerek ana kaynağa ulaşılmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer, bin 800 metrede rastlanan petrolün 35 gravitede olduğunu açıkladı.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Haziran 05, 2009, 18:27:51 »
hükümetin kaynağa ihtiyacı varmış nereden bulacaklarını araştırıyorlar. Basında yer aldığı kadarıyla ÖTV'ler ile oynayacaklarmış.  Tek korkum bir olay olurda petrol fiyatları 100$ geçer diye.

Arabayı zar zor haftasonları ancak kullanıyoruz ondan da mahrum kalmayız inşallah.
Kredi kartları ile benzin alırken sorun yok bir de hesap kesim tarihi gelmese süper olacak. !!! ::)

Çok doğru demişsin...
Arabamızı kredi aile aldık, kredi taksitlerini ödeyince geriye çok az benzin parası kalıyor, doya doya gezemedim ona yanıyorum...

Aslında benzine gelen birkaç kuruşluk zamları farketmiyorum, hep 20 liralık benzin aldığım için sanırım.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #270 : Haziran 07, 2009, 18:48:35 »
  Türkiye petrol rezervi ile ilgili HaberTürk internet sitesi kaynaklı bir alıntı.

''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2008 yılında açılan 30 üretim kuyusundan, 25’inde ham petrol, 1’inde doğalgaz üretimi yapıldığını belirtti.
Yıldız, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin’in, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz varlığının ne kadar olduğuna ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, petrol arama ve üretim kuyuları hakkında bilgi verdi. Marmara Bölgesi’nde 57, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 26, İç Anadolu ile Akdeniz Bölgelerinde 4’er, Karadeniz Bölgesi’nde 3 ve Ege Bölgesi’nde 2 olmak üzere, 2008 yılında toplam 96 petrol arama kuyusu açıldığını bildiren Yıldız, “TPAO Genel Müdürlüğünce açılan 73 adet kuyunun 36 adedi ’petrollü kuyu’ olarak tamamlanmış olup, yıl içinde arama, geliştirme ve yeniden değerlendirme yoluyla 34,5 milyon varil rezerv eklenmiştir. 2008 yılında 400 milyon metreküp ilave doğalgaz rezervi tespit edilmiştir” bilgisini verdi.

Yıldız, 2008 yılında 30 adet üretim kuyusu açıldığını, 25’inde ham petrol, 1’inde doğalgaz üretimi yapıldığını belirterek, TPAO Genel Müdürlüğünce 2008’de devreye alınan 38 yeni petrol ve 5 yeni doğalgaz kuyusundan toplam 523 bin 353 varil petrol eşdeğeri hidrokarbon üretimi artışı sağlandığını bildirdi. Türkiye’nin üretilebilir petrol varlığına ilişkin soruyu yanıtlarken de Taner Yıldız, 2008 yılı sonu itibariyle keşfedilen sahalardaki yerinde petrol rezerv miktarının 981,9 milyon ton olduğunu açıkladı. Bu rezervin, 172,4 milyon tonunun üretilebilir rezerv durumuna olduğunu ifade eden Yıldız, 2008 yılı sonu itibariyle de 130,7 milyon tonunun üretildiğini kaydetti. Yıldız, 2008 yılı sonu itibariyle 22,6 milyar metreküp olan keşfedilen sahalardaki yerinde doğalgaz rezervin, 17,4 milyar metreküpünün üretilebilir rezerv durumunda olduğunu belirtti. Bu rezervin 2008 yılı sonu itibariyle 10,6 milyar metreküpünün üretildiğini, kalan rezervin 6,8 milyar metreküp olduğunu bildiren Yıldız, kalan üretilebilir rezervin 834,1 milyon metreküpünün Batı Karadeniz’de, 2 milyar 763 milyon metreküpün Trakya Bölgesi’nde, 3 milyar 228 milyon metreküpün de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olduğunu ifade etti. Petrol arama ruhsatı alan firma sayısı hakkında bilgi veren Yıldız, 2009 yılı Mart ayı itibariyle arama ruhsatı sahibi firma sayısının 23’ü yabancı olmak üzere, 47 olduğunu belirtti.
Yıldız, 20 yerli, 23 yabancı firmanın arama faaliyetinde bulunduğunu kaydetti. ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Haziran 07, 2009, 20:32:56 »
arkadaşlar boşuna ümitlenmeyelim... çeşmelerden su yerine petrol aksa bize yine benzini aynı fiyata satarlar.
kümese girmişik bir kere vergi toplamanın en garanti yolu...

Bir tek yolu var club olarak herkes 3'er katır alacak. suriye veya ıraktan türkiyeye katır benzin yolu kuracaz(baharat yolu gibi) :dans3:...
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #272 : Haziran 08, 2009, 08:27:22 »
  :) Yok, biz pipetleri birleştirip boru hattı döşeyeceğiz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Haziran 08, 2009, 09:19:36 »
arkadaşlar boşuna ümitlenmeyelim... çeşmelerden su yerine petrol aksa bize yine benzini aynı fiyata satarlar.
kümese girmişik bir kere vergi toplamanın en garanti yolu...

Bir tek yolu var club olarak herkes 3'er katır alacak. suriye veya ıraktan türkiyeye katır benzin yolu kuracaz(baharat yolu gibi) :dans3:...

:alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #274 : Haziran 09, 2009, 00:36:55 »
az önce yakıt aldım ve 36 dk itibariyle benzinde yeni bir zam yapılmış olması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Haziran 09, 2009, 01:04:28 »
Benzine habire zam geliyor, arabayı ancak lazım oldukça kullanabiliyorum, gezip tozup keyif yapmak hayal oldu.  >:(
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Haziran 09, 2009, 03:08:38 »
hükümet benzincileri indirim yapsınlar diye uyarmış galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #277 : Haziran 09, 2009, 04:12:07 »
Köleyiz arkadaşlar bu ülkede arkamızda devamlı birileri var.
namuslu vatandaşın hali bu 70 yılında da böyleymiş 2009da da aynı 2050 aynı olcak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Haziran 09, 2009, 15:39:13 »
Dün gece 12 den sonra yeni bir zam daha eklendi Kurşunsuz 95 3,24 e çıktı hayırlı olsun arkadaşlar...

Daha ellemeyecem arabaya yatsın bundan sonra...

Yeni Fiyatlar

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan (YTL/Lt)                    3,25
Katkılı Kurşunsuz Benzin 95 Oktan (YTL/Lt)           3,21
(Kurşunsuz 97) Ultimate V-pover V.S (YTL/Lt)       3,31
Euro Diesel (Motorin) (YTL/Lt)                            2,60-2,59
Kırsal Motorin (YTL/Lt)                                      2,49-2,48
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #279 : Haziran 09, 2009, 15:49:38 »