Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226746 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1200 : Şubat 09, 2011, 11:40:39 »
estağfurullah kardeşim :) yanlış anlama. Önlü arkalı olsun araçlar diye dedim :) istersen lpg alırız ikimizde :P :D

Benzin deposuna koyuluyorsa lpg olur neden olmasın :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1201 : Şubat 11, 2011, 12:40:54 »
Güncel bir haber daha buyurun ;)

http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/petrol-fiyatlarinda-korkutan-artis/1385?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_finans_link_2

Petrol fiyatlarında korkutan artış
Petrol fiyatları 100 doları aşınca üretim artışına gidildi. OPEC petrol üretimini iki yılın en yüksek düzeyine çıkardı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol üretimini iki yılın en yüksek düzeyine çıkardı.

Petrol karteli, günlük ortalama ham petrol üretimini 400 bin varil arttırarak, 29.72 milyon varile yükseltti.

OPEC’in üretimi artırmasında küresel talep artışı ve fiyatların 100 doları aşması etkili oldu. Uluslararası Enerji Ajansı ise üretim artışının petroldeki yükselişi sınırlayabileceğini ifade etti.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları 100 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Brent petrolü 101 dolarda seyrediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1202 : Şubat 11, 2011, 14:15:30 »
Artık araba almak bisiklet almak kadar kolaylaştı hergün bir otomobil satılıyor herkez akar yakıttan şikayetçi ama genede gezmekten geri kalmıyorlar nasıl olucak :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1203 : Şubat 11, 2011, 23:37:56 »
valla hasan kardeşim kendi adıma konuşmam gerekirse ben arabayı gezmek için almadım işe gidip gelmek için aldım çünkü gece geç saatlerde çıktığım zamanlar oluyor ve arabayla gece trafik boşken 15-20 dakkada gittiğim yolu araba olmayınca 1 1,5 saatte gidiyordum hele işten çıkmışsın yorgunsun 15-20 dakkalık yolu 1. 1.5 saatte gitmek tam bir işkence oluyodu ve dünyanın yolunu yürüyordum bazen tam tersi oluyo sabah erken saat 06.00 da hazır ol diyorlardı 06.00 da hazır olmam için 05.00 de kalkmam lazım otobüs yokki o saatte yine sorun oluyodu anlıcağın iki senedir araba bende ya 3 kez ya 5 kez gezmek için kullanmışımdır zaten son lpg zamlarıyla iyice eve hapsoldum gezmek türk insanının neyine avrupada 60-70 yaşındaki insanlar dünya turuna çıkıyor ben 30 yaşındayım evden dışarı zor çıkıyorum :( bu da takım tutar gibi parti tutan insanlar yüzünden her zaman için denenmemişi denemek lazım benim görüşüm bu hiç bir parti benim babamın oğlu değil ama sömürü düzeni devam ediyorsa denenmemişi denemek lazım birsürü parti var araştır hangisi kafana yatıyorsa ona oyunu ver bu takım tutar gibi parti tutmak nedir anlamış değilim.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1204 : Şubat 17, 2011, 12:02:17 »
Akaryakıtta zam kapıya dayandı

Yetkililer, “Uluslararası piyasalarda küçük bir oynama bile motorin zammını gündeme getirebilir” diyor

Benzin ve motorinde, spot piyasa depremi yaşanıyor.  Uluslararası spot piyasalarda benzinin tonu 885 dolardan 905 dolara, motorinin tonu 889 dolardan 910 dolara fırladı. Spot piyasada bir anda gelen 20 dolarlık artış sonrasında benzin ve motorinde yeni zam kapıya dayandı. Tunus ve ardından Mısır’da yaşanan halk ayaklanmaları sonrasında ham petrolün varil fiyatı 100 doları aştı. Ham petrol halen 103 dolardan işlem görüyor. Benzin ve motorinde, spot piyasalar da karıştı. HABERTÜRK’ün, petrol sektörü temsilcilerinden ve bu alandaki otoritelerden aldığı bilgiye göre uluslararası spot piyasalarda benzinin tonu 885 dolardan 905 dolara, motorinin tonu 889 dolardan 910 dolara fırladı. Spot piyasada bir anda gelen 20 dolarlık artış, petrol sektörünü hem şaşırttı. Sektör, bu beklenmedik artış sonrasında alarma geçirdi.

TÜPRAŞ VE DÜNYA FİYATLARI
TÜPRAŞ, vergisiz litre satış fiyatı benzinde 1.09 TL, motorinde 1.21 TL. CIF fiyatı benzinin litrede 1.10 TL, motorin 1.224 TL düzeyinde bulunuyor. Yetkililer, uluslararası spot piyasalarda motorin ve benzin fiyatında yaşanan en küçük artışın içeriye zam olarak yansımasını bekliyorlar.

DAHA AZ YAKITA DAHA ÇOK VERGİ
Petrol Sanayi Derneğinin (PETDER), 2010 Yılı Sektör Raporu'na göre, 2010 yılında otomotiv yakıtları tüketimi 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,9 artarak 18,4 milyon ton olarak gerçekleşti. Otogaz dışarıda tutulduğunda akaryakıt tükeminde düşüş gözlendi. Geçen yıl toplam akaryakıt tüketimi yüzde 3,9 azalmasına karşın ÖTV'nin artırılması ve KDV matrahı yükseltmesi ile ödenen vergi 35 milyar liraya ulaştı.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/601818-akaryakitta-zam-kapiya-dayandi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1205 : Şubat 17, 2011, 15:35:43 »
Bu habere bakarsak yakında 10-15 krş zam gelirse şaşırmamak lazım :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1206 : Şubat 17, 2011, 16:42:29 »
Çok yakındır fiyatların değişmesi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1207 : Şubat 17, 2011, 16:45:16 »
Akaryakıtta zam kapıya dayandı

Yetkililer, “Uluslararası piyasalarda küçük bir oynama bile motorin zammını gündeme getirebilir” diyor

Benzin ve motorinde, spot piyasa depremi yaşanıyor.  Uluslararası spot piyasalarda benzinin tonu 885 dolardan 905 dolara, motorinin tonu 889 dolardan 910 dolara fırladı. Spot piyasada bir anda gelen 20 dolarlık artış sonrasında benzin ve motorinde yeni zam kapıya dayandı. Tunus ve ardından Mısır’da yaşanan halk ayaklanmaları sonrasında ham petrolün varil fiyatı 100 doları aştı. Ham petrol halen 103 dolardan işlem görüyor. Benzin ve motorinde, spot piyasalar da karıştı. HABERTÜRK’ün, petrol sektörü temsilcilerinden ve bu alandaki otoritelerden aldığı bilgiye göre uluslararası spot piyasalarda benzinin tonu 885 dolardan 905 dolara, motorinin tonu 889 dolardan 910 dolara fırladı. Spot piyasada bir anda gelen 20 dolarlık artış, petrol sektörünü hem şaşırttı. Sektör, bu beklenmedik artış sonrasında alarma geçirdi.

TÜPRAŞ VE DÜNYA FİYATLARI
TÜPRAŞ, vergisiz litre satış fiyatı benzinde 1.09 TL, motorinde 1.21 TL. CIF fiyatı benzinin litrede 1.10 TL, motorin 1.224 TL düzeyinde bulunuyor. Yetkililer, uluslararası spot piyasalarda motorin ve benzin fiyatında yaşanan en küçük artışın içeriye zam olarak yansımasını bekliyorlar.

DAHA AZ YAKITA DAHA ÇOK VERGİ
Petrol Sanayi Derneğinin (PETDER), 2010 Yılı Sektör Raporu'na göre, 2010 yılında otomotiv yakıtları tüketimi 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,9 artarak 18,4 milyon ton olarak gerçekleşti. Otogaz dışarıda tutulduğunda akaryakıt tükeminde düşüş gözlendi. Geçen yıl toplam akaryakıt tüketimi yüzde 3,9 azalmasına karşın ÖTV'nin artırılması ve KDV matrahı yükseltmesi ile ödenen vergi 35 milyar liraya ulaştı.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/601818-akaryakitta-zam-kapiya-dayandi

Benzinin vergisiz fiyatı motorinden daha ucuz ama motorin benzinden daha ucuz vergilerimiz sağolsun. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1208 : Şubat 17, 2011, 17:12:15 »
  Benzini üretmek, daha doğrusu işlemek dizele göre daha maliyetlidir ve daha fazla enerji harcanır bu aşamada.

Öyle ya da böyle sonuçta vergi yolu ile de kaçak akaryakıt için teşvik oluşmuş oluyor bu fiyatlardan malesef. Bu hem devletimiz hemde bizler, yani vatandaşlar için büyük bir zarar oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1209 : Şubat 21, 2011, 00:13:55 »
zaten bu gidişle dizele mahkum benim aracım 500km 200tl benzin yiyor şimdilik karşılayabiliyorum ama
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1210 : Şubat 21, 2011, 01:20:56 »
ahmet kardeşim lpg taktır aracına yazık günah benzine verdiğin onca paraya :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1211 : Şubat 21, 2011, 01:31:42 »
şuanda araba alsam 1300 motoru geçmeden dizel alırdım. sadece 1300 ile  1600 arasındaki benzin farkı bile dünya kadar.
yabancı ülkelerde 2000 altı motor hacmi yok. toyotanın amerikadaki arabalarına bir bakınız neler kullanıyorlar. bizim hem gelirimiz yeterli değil hemde refah payımız yok. araba lüks tüketim.
tabiki arabalar belli bir zaman sonra tükeniyor ve değişmesi gerekiyor ama şuanda sürekli araba değiştirip 3 kuruş benzin hesabı yapanlara sinir oluyorum, açıkça söyleyeyim arkadaşlar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1212 : Şubat 21, 2011, 13:38:37 »
zaten bu gidişle dizele mahkum benim aracım 500km 200tl benzin yiyor şimdilik karşılayabiliyorum ama

500 km ? 200 lira ? ilginçmiş
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1213 : Şubat 21, 2011, 20:38:33 »
Mahmut, burada motorin benzine gore %13 kadar daha pahali.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1214 : Şubat 21, 2011, 20:49:57 »

Ahmet bey orada motorin kaç para benzin kaç para?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1215 : Şubat 21, 2011, 21:07:37 »
Bugun en dusuk oktanli benzin en ucuz satilan istasyonda 1 galonu (3.78l) $3.16, motorin de $3.60 civari.  Fiyatlar istasyondan istasyona, nakitle mi kredi kartiyla mi alindigina bagli olarak 20-25 cent degisebiliyor. Motorin almadigim icin en son gordugum aklimda kalan fiyati yaziyorum.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1216 : Şubat 21, 2011, 21:21:35 »
Bugun en dusuk oktanli benzin en ucuz satilan istasyonda 1 galonu (3.78l) $3.16, motorin de $3.60 civari.  Fiyatlar istasyondan istasyona, nakitle mi kredi kartiyla mi alindigina bagli olarak 20-25 cent degisebiliyor. Motorin almadigim icin en son gordugum aklimda kalan fiyati yaziyorum.

Süpermiş ya, herhalde burada o fiyat olsa Türkiye'de trafik iptal olur :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1217 : Şubat 21, 2011, 21:23:48 »
Ahmet abi Metin abinin paylaştığı habere göre buradada motorinin fiyatı benzine göre daha yüksek olması lazım ucuz olmasının sebebide büyük ihtimal vergilerden kaynaklanıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1218 : Şubat 22, 2011, 11:09:24 »
arabayı toyota galerisinden çıkardım fulledim 210 lira tuttu  benzin gösterge ışığı yandığında 502 km deydi burda benzin 3.97 bir litresi motorin nekadar bilmiyorum benzin biraz ucuzlasa bukadar ağır gelmez :)
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1219 : Şubat 22, 2011, 11:26:38 »
700 km 'de 20 liralık benzin kullanmışım :) tasarrufa bak, gerisi LPG :) Benzinle kullanıma hakikaten gerek yokmuş.