Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 226748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1160 : Ocak 20, 2011, 13:22:40 »
iki farklı haberi ortaya karışık diye sunmuşlar, bu da güzel.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1161 : Ocak 20, 2011, 13:29:12 »
  Bakanın açıklaması asıl düşündürücü olan.
 ''Gelir vergisini yeterince toplayamıyoruz'' demiş. İllaki Robin Hood mu gerek ülkeye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1162 : Ocak 22, 2011, 17:40:21 »
Robın Hood dan zıyade durust vatandasa ıhtıyacımız var sanırım :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #1163 : Ocak 25, 2011, 20:41:35 »
  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1164 : Ocak 25, 2011, 22:03:48 »
seçim yaklaşıyor..bir süre fiyatlarda düşüş olacaktır!!! zaten enerji bakanımız sağolsun venezuelladan ucuz petrol ürünleri gelecek diyerek ucuz benzin müjdeledi ben de bir şaşırdım bir şaşırdım, hele de seçime yaklaşmışken..hayret
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1165 : Ocak 25, 2011, 22:23:59 »
  Hangi gemi ile gelecek acaba, bunu da merak etmeye başladım şimdiden. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1166 : Ocak 25, 2011, 22:26:53 »
  Hangi gemi ile gelecek acaba, bunu da merak etmeye başladım şimdiden. :)
ben en baştan beri söylüyorum hakan abi :D eylem için protesto için rafineri önünde pusu kuralım, çıkan tırları çalalım, saklayalım :D fiyatlar geri çekilmezse eylemlerimiz sürecek diyelim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1167 : Ocak 25, 2011, 23:03:36 »
  Aslında GDO lu ürünler yiyiyoruz ya, onlarla biraz daha oynasalar da şu işin sonucunda 98 oktan çisesek. :) :argh:
  :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1168 : Ocak 25, 2011, 23:09:51 »
Valla ben Hondayla giriyorum OPET'e, depoyu açıyorum içeriden. Camı açıp "Ağğğbiii Otobil!!!" diyorum...(Taşıt Tanıma) Depo gırtlağına kadar doluyor, ne kadar aldığına bile bakmadan gazlayıp çıkıyorum sonra istasyondan. Herhalde 170-180 alıyodur çok da umurumdaydı :islik: :islik: ::) :D :D :D :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1169 : Ocak 25, 2011, 23:59:03 »
Valla ben Hondayla giriyorum OPET'e, depoyu açıyorum içeriden. Camı açıp "Ağğğbiii Otobil!!!" diyorum...(Taşıt Tanıma) Depo gırtlağına kadar doluyor, ne kadar aldığına bile bakmadan gazlayıp çıkıyorum sonra istasyondan. Herhalde 170-180 alıyodur çok da umurumdaydı :islik: :islik: ::) :D :D :D :D :D :D

benim anlamadığım keramet hondadamı? opettemi ? ağbindemi ? otobildemi ? allah daha çok versin diyelim, lakin hepimiz aynı gemideyiz...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1170 : Ocak 26, 2011, 08:05:13 »
Şirket arabası Güven Hocam :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1171 : Ocak 26, 2011, 08:13:34 »
Şirket arabası Güven Hocam :)
:D :D :D :D :D :D
Ne abide ne Opette ne Hondada, bilakis Honda hayvan gibi yakıyor, bir de otomatik vites ki....
Sağolasın şirketim:)))))
Tabi benzine bağlı fiyatı artan diğer her mal bana kaçıyor o ayrı mesele :-[ ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1172 : Ocak 31, 2011, 15:38:29 »
güzel bir buluş kaynak habertürk ;Dünyayı sarsacak buluş!
İngiliz bilim adamları yapay benzin üretti. Litresi ise 50 kuruş!
30 Ocak 2011 Pazar, 19:35:22
  Yaklaşık 3 ila 5 yıl arasında piyasaya sürüleceği açıklanan ürünün içinde çevreye zarar veren karbon gazının bulunmadığı, bu sayede sera gazı emisyonunun engellenmesine yardımcı olacağı kaydedildi. Bilim adamları yapay petrolü üretmek için hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek sıvı gibi akmasını ve pompalanabilmesini sağladı.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi. Testlerine devam edilen yapay petrolü üreten ekipte yer alan Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor. Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. Araçların bir depo yapay petrolle 500 ila 650 kilometre gidebildiği ifade edildi. Yapay petrolün litresi ise 50 kuruş.

en yakın zamanda kullanırız inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #1173 : Ocak 31, 2011, 15:47:06 »
  Güzel paylaşım Muammer ama şunu da eklemek lazım bence; şu anda dizel ya da benzinin rafineri çıkış fiyatı ne kadar? :) Yani bunun fiyatı, bugünkü koşullarda! Türkiye'de herhalde 3,00-4,00 Tl. olur pompada. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1174 : Ocak 31, 2011, 16:04:07 »
  Güzel paylaşım Muammer ama şunu da eklemek lazım bence; şu anda dizel ya da benzinin rafineri çıkış fiyatı ne kadar? :) Yani bunun fiyatı, bugünkü koşullarda! Türkiye'de herhalde 3,00-4,00 Tl. olur pompada. :)

evet onuda ital edeceğiz sonuçda, maliye bulur bir ek maliyet :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1175 : Ocak 31, 2011, 16:11:47 »
Başta 'yapay benzinin' patentleri onlara ait.Kullanım ve distribütör hakları tüzel kişilere dağılana kadar belli bir markajda fiyatlar yine artacaktır süphesiz.Ki 3 sene civarında yapay benzinin kullanımı başlayacakmış ,o vakte kadar elektirikli otomobiller revaçta olur herhalde.

Lpg style e devam :)
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1176 : Ocak 31, 2011, 16:53:37 »
Misir'da olan biten petrol fiyatlarina yansiyor, secim falan diye fiyati sabit tutma niyetleri varsa mecburen vergiyi dusurecekler.

Yapay benzin haberinin asli vardir insallah.Ilk defa burada okudum bu haberi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1177 : Şubat 07, 2011, 15:17:41 »
evet uzun bir aradan sonra yine ben...
yine konu benzin zammı...sadece mesajlara bakıp çıkıp gideyim dedim.ama dünya karışmış ortadoğuda yeni planlar varken,bişiler yazmadan olmaz.seçime kadar falan benzini 4 liranın altında tutarlar sonra fırlar diye düşünmüştüm ama sanırım benzin seçime kadar 4.25 görecektir..
2012 ye de 4.65 gibi girip 1 ocak sabahı 4.75 ile devam ederiz.sonra ilkbahar gibi falan 4,90 ı bulur ve çok tepki gelmesin diye falan bi süre öle sabitlerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1178 : Şubat 07, 2011, 15:28:02 »
 "durmak yok akaryakıt zammına devam"anlayan anladı.yazık bu millete gerçekten yazık eve hapsoluyorum biyere arabayla gideceğim zaman bin kere düşünüyorum şimdi belki şunu diyen olur "o zaman sat kardeşim arabanı"diyen olur nasıl ki cep tefonundan internetten vazgeçemiyorsak buda temel bir ihtiyaç ihtiyacım varki almışım. :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1179 : Şubat 07, 2011, 15:34:08 »
Evren Hocam, benim şahsi kanaatim şu:

- Şu anki dolar ve petrol fiyatı ile bu fiyatlara ciddi bir zam yapılması lazım. Eğer bu seviyelerde devam eder ve hatta yükselirse, seçim ortamında olduğumuz için fiyatları baskılama yoluna gidebilirler. Tabi bu süreçte Tüpraş'ın ve dağıtım şirketlerinin uğradığı zararlara (!) karşılık seçimden sonra çok ciddi zam gelebilir.

- Seçime yakın bir tarihte fiyatlar ve kurdan dolayı maliyetler düştüğü takdirde, seçimden sonra indirim beklemek hayal olur. Bu süreçte fiyatlar bir süre aynı seviyede tutulup, Tüpraş'ın ve dağıtım şirketlerinin zararlarını karşılamalarına izin verilir.

- Yakın bir zaman içerisinde kurlar ve petrol fiyatlarından dolayı maliyetler düştüğü takdirde, makul bir süre petrol lobisinin varsa zararını karşılaması beklenir. Daha sonra ise petrol lobisinin ilave kar edebilmesi için fiyatlar bir süre sabit tutulabilir. Böylece seçim zamanına yakın bir tarihte maliyetlerde oluşabilecek ani bir artışa karşı zam yapılmasını engelleyecek bir birikim oluşması sağlanır. Herhangi bir artış olmaması durumunda ise seçime doğru olması gerekenden çok daha fazla bir indirim yapılarak seçmene selam çakılabilir.
Folgsamkeit macht frei...