Gönderen Konu: Japondan şaşmayacaksın abi...  (Okunma sayısı 5115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Japondan şaşmayacaksın abi...
« : Mayıs 17, 2014, 22:45:53 »
Bugün lojman nizamiyesinde nöbetçi subay olarak görevliyim(askerlik görevimi yerine getiriyorum sivilde psikoloğum) boş vakit çok kendi aracımı satarsam ne alırım diye öylesine internette bakınıyordum, focuslara baktım benimkini satsam üste para eklemeden alabilirim diye. Neyse aradan biraz zaman geçti Siirtten bir subay geldi(bu arada Diyarbakırda görevliyim) aracı 2010 model focus benzinli sedan. O kadar yolu gelmiş nizamiyede tak stop etti araba kendiliğinden :) Nerden baksanız yarım saat uğraştı çalıştrmak için ve sonunda çalıştı  :rofl: Ama benim alman araçlarınada olan bakışımıda yerle yeksan etti bu görsel tecrübe. Belki aynı duruma toyotada düşer ama o bir dağ başında bu şekilde stop edipte çalışmayan araba beni epey endişelendirirdi.

Sadede gelecek olursak japondan şaşmamak gerektiğine inanıyorum. Bazen bi çılgınlık edip alman almak istiyorum ama açıkcası servis ve arıza olayını gözüm kesmiyor, sonuçta memuruz çoluk çocuğun rızkını araba masraflarına yediremeyiz.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Japondan şaşmayacaksın abi...
« : Mayıs 17, 2014, 22:45:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: Japondan şaşmayacaksın abi...
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2014, 23:04:37 »
Bir araca bakarak bu kanıya varmanız yanlış olur bence. Bende 2004 123 km de opel astra vardı . 7 sene boyunca periyodik bakımları haricinde ön teker rulmanı ve benzin pompası (benim hatam) haricinde hiç arıza yapmadı. tek sıkıntısı sert süspansiyon. şimdi 2011 23.000 km de corollam var. ses yalıtımı 2004 astradan daha kötü, direksiyondan lıkır lıkır ses geliyor, vs. vs... belkide bu sıkıntılar benim araca özgüdür. Yani genel olarak kıyaslamak ve araçtan ne beklediğiniz önemli. Bende almandan vaz geçtiğim için pişmanım açıkcası. (geçengün yeni jettaya bindim kapının ağırlığı ve örterken ki tok sesi bile farklı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2014, 23:11:58 »
Woswagen başka alman ford
 başka :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2014, 23:18:13 »
şimdiye kadar ford kullanmadığım için bişey diyemem fakat, opellerinde iyibir araç olduğunu söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2014, 23:31:24 »
evet haklısınız tek bir araca bakarak genellemek yanlış, 2004ten beri toyotaya biniyorum(2005 corolla terra, 2001 corolla ve 2006 corolla hb) 2005 corollayı babam sıfır almıştı halada biniyor periyodik bakım dışında servise gitmişliği yok 10 yıldır. 2001 eski kasa corollam oldu onu 2 yıl kullandım aynı şekilde periyodik bakım dışında servise gitmedim aldığım zaman bi direksiyon kutusu problemi vardı onu da 100 liraya hallettirmiştim. Şuan 1 yıldır kullandığım hb corollam var alalı 15bin km yaptım. Çok şükür herhangi bir arıza vermedi inş. vermezde.

Biraz alışmışlık var açıkcası ve değişimden pişmanlık duyarsam diye aynı ayarda devam ediyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2014, 23:38:43 »
bizim de bir tanıdığımızda 99 model focus var. en az corolla kadar sağlam. öyle bir kere de görmedim. çin işkencesi denecek yollarda kullanılıyor zaman zaman uzun yıllardır, hiçbir yerinden ses gelmiyor. hiçbir ciddi arıza yaşamadı. bunu örnek olarak veriyorum çünkü birazdan birçok kişi focus, opel, vw tartışmalarında bu şekilde dahil olacak. kimi tanıdığından, kimi geçmişte kullandığı araçlardan.

bu tarz başlıklar ile forumda tartışma ortamını ateşlemekten başka hiçbir şey yapmadığınızın farkındasınızdır umarım. başlıkta ne sorunun kaynağı ya da çözümünden bahsediliyor, ne de aracın geçmişinden. geldi, önümde bozuldu bir tane focus. sonuç ? japon'dan şaşmayacaksın. o zaman ford kapatsın fabrikayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2014, 00:08:33 »
şuan 2005 2000 model arası toyota zamanı. yaşı arttıkça eskimiş olacak ve parça isteyecek.  diğer arabalarda ise 2008 2005 arası tercihen alınabilir. toyotayı alan sanayi ile hayli vakit geçirmiş insanlardır :) o yüzden toyotaya binerler. sıfırken her araç güzeldir.

ben fordu hiç sevmem. fransız ve ingiliz araçlarından sonra bence en kötüsü ford. en iyileri zaten belli. bizde paramıza göre en iyiyi toyota olarak seçtik ki cepten az para çıksın, az sorun çıkartsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2014, 02:41:38 »
İyi bakılırsa, düzgün binilirse yani hor kullanılmazsa... bakımları aksatılmazsa,  kötü araba yoktur.

Hyundai getz ede bindim dacia sanderoyada. Megane 2 yede. Şuanda corollaya biniyorum. Hiçbirinde bakımlar harici 1 kez bile sanayii yada tamirci yüzü görmedim.

Bu araçlardan alıpta sanayiiden çıkmayanlarıda gördüm demekki kullanımdan kullanıma fark var. Markada değil kullanıcıdadır hata çoğu zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2014, 03:49:15 »
26 yaşındayım belki ama piyasada kullanmadıgım(yeni modeller hariç) araba kalmadı diye düşünüyorum çok azdır yani..subaru sti olsun corvette olsun en ucunada bindim en kötüsü şahinede bindim.kendi araçlarım degildi ama arabalara olan merakımdan dolayı ankarada birçok ortama girdim.şahsi düşüncem olarak en uç arabaları kıyaslamaya dahil etmeyerek motor olarak ençok sevdiğim araç toyota oldu.2005 de 2002 corolla sol aldım e12.belki birçok arabaya göre performansı düşük donanımı az belki ama birçok arabada oldugu gibi gögüsü ekstradan sürdüklerimle korumaya çalışmıyorum.çünkü çatlamıyor.motoru gerçekten iyi bakılırsa güzel temiz kullanılırsa oldukça saglam dayanıklı ve sorunsuz.belki az donanım var ama hiç buzamana kadar hata vermedi o da..sanayiye hiç bir sorun oldugu için gittiğimi hatırlamıyorum.kasa olarak belki bir almanlar kadar dayanıklı degil belki bir alman kadar performanslı degil ama onlardan daha uzun ömürlü..bunlar şahsi düşüncem tabi..yakıt olarak bakıcak olursakda toyotanın bu konuda zaten çok iyi oldugunu sölemeye gerek duymuyorum(hiçbir markanın yeni çıkan hiçbir modelini bu kıyaslamaya koymuyorum bilmiyorum artık uzaklaştım çünkü).aslında şöle bir gözlemim var ne japon ne alman ne fransız hiçbiri şuan türkiyede eski modelleri kadar kaliteli konforlu uzun ömürlü araba getirmiyor diye düşünüyorum.bu kıyaslamaları yaparken ama 55000de satılan 100000binde satılan arabalar için yapmıyorum gerçekten hakkıyla binilmiş km yapılmış arabalar için yapıyorum.çünkü bir kıyaslama yapılacaksa bir arabada bence enaz 165000km yi görmeli diye düşünüyorum.şahsi düşüncem baba bakımdır 165000 ve sonrasına bakmak lazım.kıyaslamalarımı buna göre yaptım.yanlış birşey söledimse k.bakmayın şahsi düşüncem sadece bunlar
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2014, 07:40:45 »
Japon candır, ama bozulmaz diye birşey yok, ben ciddi şekilde bozmayı başarmıştım:=)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2014, 08:24:28 »
2005 2000 model toyotalar sanayi ile icli disli mi olcakmiş şuan efsane kullanip sanayiye bakim icin giden var sadece bizim araç 2005 corolla tank gibi allaha şükür bir kere yolda bîrakmadi ariza vermedi sanayiyede anca ampul patladi diye girmişimdir , buraya 2 tane resim atsam konuda tartişma çikabilir  bir arkadaşima afsane kasa corolla çarpti arabanin önü dagildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2014, 09:30:00 »
eyvallah selman bey:) konfor ve güvenlik arıyorsak avrupa arabaları bu konuda tartışmasız üstünler ama sorunsuz arıza çıkartmayan evladiyelik bir araç istiyorsak o zaman japon arabaları diyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2014, 10:41:21 »
Avrupa arabalarının Japon arabalarına göre konfor üstünlüğü nedir? Tavşan kızlar arabanın içinde servis mi yapıyor?

Şaka bir yana, bilmediğimden, arabalar konusunda fazla bilgim olmadığından soruyorum...

Ama aralarında dağlar kadar fark olmaması da gerekiyor... Geçen gün arkadaşın VW Jetta'sına bindim; araba 2013 model... Auris'imi her zaman için bu arabaya tercih ederim... Kendi gözlemime göre konfor bakımından da, motorun verdiği izlenim bakımından da, hatta -bazı arkadaşlar itiraz edecek ama- gürültü azlığı bakımından da Auris bana daha üstün geldi... Ayrıca dış ve iç dizayn bakımından da -şahsî beğenim dahilinde- Auris daha güzel...

Elbette tecrübeli kullanıcılar, değerlendirme yaparken benim gözüme çarpmayan birçok unsuru dikkate alıyorlardır ama şahsî kanım bu merkezde...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2014, 10:49:23 »
Avrupa arabalarının Japon arabalarına göre konfor üstünlüğü nedir? Tavşan kızlar arabanın içinde servis mi yapıyor?

Şaka bir yana, bilmediğimden, arabalar konusunda fazla bilgim olmadığından soruyorum...

Ama aralarında dağlar kadar fark olmaması da gerekiyor... Geçen gün arkadaşın VW Jetta'sına bindim; araba 2013 model... Auris'imi her zaman için bu arabaya tercih ederim... Kendi gözlemime göre konfor bakımından da, motorun verdiği izlenim bakımından da, hatta -bazı arkadaşlar itiraz edecek ama- gürültü azlığı bakımından da Auris bana daha üstün geldi... Ayrıca dış ve iç dizayn bakımından da -şahsî beğenim dahilinde- Auris daha güzel...

Elbette tecrübeli kullanıcılar, değerlendirme yaparken benim gözüme çarpmayan birçok unsuru dikkate alıyorlardır ama şahsî kanım bu merkezde...
:) :) ah nerde o tavşan kızlar, benim araç gerçi portekiz üretimi, volfsburg üretimlerini bilemiyorum tavşan kızları olabilir onlarda, jetta sedan olduğu için aurisle golfü kıyaslamak daha uygun olur, bir de onu deneyin bence, ama algı ve beğeniler kesinlikle değişkendir. Jetta - auris kıyaslamasında bende aurisi tercih ederim, kasa olarak, dizayn olarak, iç kokpit tasarımı olarak çok daha modern. Ve yeni bir tasarıma sahip, jetta dediğiniz arabanın iç tasarımı 5-6yıldır aynı, kasasıda 4 yıl önce değişti sanırım, sonrasında sadece makyaj gördü, ve oldukça demode kaldı. Yeni İç dizayn, yeni seri motorları şu an vw golfte sunuyor, onu rakip olarak ele alıp kıyaslamak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Jetta bana görede fiyaskodur vag grubu için.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2014, 10:50:17 »

herkesin kendi izlenimleri abi ama bir aurisin kapisindan gelen  sesle jettadan gelen  tok ses ayni değil kendi düşüncem  çikarilan her yeni kasada diger kasaya göre yeni özeliği olsa bile öncekine göre hoşuma gitmiyor mesela yeni corolla veya bir ònceki corolla hoşuma gitmez ònceki kasa auriste pek gitmiyor ama yeni kasasi tam olmuş dedim görünce 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 18, 2014, 11:20:21 »
Neyse aradan biraz zaman geçti Siirtten bir subay geldi(bu arada Diyarbakırda görevliyim) aracı 2010 model focus benzinli sedan. O kadar yolu gelmiş nizamiyede tak stop etti araba kendiliğinden :) Nerden baksanız yarım saat uğraştı çalıştrmak için ve sonunda çalıştı  :rofl: Ama benim alman araçlarınada olan bakışımıda yerle yeksan etti bu görsel tecrübe.
Alman arabaları zan altında kalmış. Ford amerikan arabası. Ben hic kullanmadım fordtan şikayetçi olanı da duydum. Bir toyotanın saglamlık yok. Ama su 3 yılda teknoloji babında cok yenilik yaptılar. Focus sedanda sadece el fireni beğenmedim acayip sırtarıyor. Renault gibi servis aği çok geniş ve parçaları çok uygun diye söyledi ford ustaları. Çok iyi piyasasıda var...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 18, 2014, 11:38:32 »
:) :) ah nerde o tavşan kızlar...

Aslında Toyota, şu tavşan kız konusuna bir el atsa hayli prim yapar (bilhassa ülkemizde)... Da; hanım ne der bilemiyorum...  ;)
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 18, 2014, 11:55:03 »
evet tavşan kız önemli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 18, 2014, 15:35:10 »
2005 2000 model toyotalar sanayi ile icli disli mi olcakmiş şuan efsane kullanip sanayiye bakim icin giden var sadece bizim araç 2005 corolla tank gibi allaha şükür bir kere yolda bîrakmadi ariza vermedi sanayiyede anca ampul patladi diye girmişimdir , buraya 2 tane resim atsam konuda tartişma çikabilir  bir arkadaşima afsane kasa corolla çarpti arabanin önü dagildi
Okan evlat abdest aldın mı? yani efsane kasayı anmak için abdest gerekir! :islik: :islik: :islik:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2014, 15:42:54
boş bir günümde kullandığım arabaların listesisini yayınlıyacağım inşallah, sahibi olarak tabii kullanıcı olarak listelemem imkansız. 12 silindirli 5.3 litrelik bmw 8.50 den fiat coupe turboya, ford taunus 26 m den citroen karakaçana kadar, ama emin olun satmış olduğum 1994 1.6 xli extra gibi bir arabam hiç olmadı. efsaneyi hiç bir arabaya değişmem sağlamlık ,performans ve görünüm muhteşemdir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 18, 2014, 17:14:18 »
Merak ettim o resmi paylasirmisin?
Okan evlat abdest aldın mı? yani efsane kasayı anmak için abdest gerekir! :islik: :islik: :islik:

:-) :-)