Gönderen Konu: Japondan şaşmayacaksın abi...  (Okunma sayısı 4489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Japondan şaşmayacaksın abi...
« Yanıtla #20 : Mayıs 18, 2014, 21:27:25 »
Okan evlat abdest aldın mı? yani efsane kasayı anmak için abdest gerekir! :islik: :islik: :islik:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2014, 15:42:54
boş bir günümde kullandığım arabaların listesisini yayınlıyacağım inşallah, sahibi olarak tabii kullanıcı olarak listelemem imkansız. 12 silindirli 5.3 litrelik bmw 8.50 den fiat coupe turboya, ford taunus 26 m den citroen karakaçana kadar, ama emin olun satmış olduğum 1994 1.6 xli extra gibi bir arabam hiç olmadı. efsaneyi hiç bir arabaya değişmem sağlamlık ,performans ve görünüm muhteşemdir.
ben efsaneyi çok iyi bilmiyorum siz tabiki bizden burdaki çogu kişiden daha bilgilisinizdir   efsanelerin burda fren sorunu oldugunu okumuştum bizzat ta geçen gün arkadan darbe alarak yaşamiş oldum efsaneyi kötülediğimden veya tartişma çikarmak istedigimden bòyle bişey demedim yanliş anlaşilma olmasin  :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 18, 2014, 21:27:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mayıs 18, 2014, 21:30:14 »
Merak ettim o resmi paylasirmisin?
Okan evlat abdest aldın mı? yani efsane kasayı anmak için abdest gerekir! :islik: :islik: :islik:

:-) :-)
paylaşiyim tabi amacim tartişma çikarmak veya efsaneyi kötlülemek degil kesinlikle yine tekrar söyliyim clio arkadaşimin arabasi bende içindeyken oldu olay arkadaşimin aracinda pek fazla bişey yok görülüyo zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 18, 2014, 22:08:06 »
Bu resmi görene kadar piyasadaki kasası en zayıf aracı clio zannederdim yanılmışım efsane dediğimiz şey masaldan ibaretmiş
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 18, 2014, 22:18:30 »
biraz ani fren yaptı arkadaşım tabi efsanedede abs olmadığı için tosladı  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 18, 2014, 22:21:31 »
biraz ani fren yaptı arkadaşım tabi efsanedede abs olmadığı için tosladı  :lol:

Freni bıraksaymış o şekilde hasar almazmış. symbolün arkası yüksek o yüzden efsane frene abanarak altına girmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 18, 2014, 22:26:14 »
Freni bıraksaymış o şekilde hasar almazmış. symbolün arkası yüksek o yüzden efsane frene abanarak altına girmiş :)
çok kötü dagildi araba valla abi  inip görünce üzüldüm corolla için clioda bişey yok zaten arkadaş tamponun siyah kisimlarini piano black boyatcakti daha iyi oldu diyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 18, 2014, 22:27:31 »
Clionun bagaj saci ne durumda abi. Alttan gitmiş gibi o da
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 18, 2014, 22:29:20 »
Bu resmi görene kadar piyasadaki kasası en zayıf aracı clio zannederdim yanılmışım efsane dediğimiz şey masaldan ibaretmiş
burada bir hata yapıyorsunuz, önden vuran araba eğer jip değilse mutlaka fazla hasar alır, çünkü frene basınca arabanın önü aşağı doğru kapaklanır ve bütün darbeyi kaput, panjur ve çamurluklar alır.
Arkadan darbe alan arabada ise önüne bir şey çıkmıştır ve fren yaptığından önü çöküp arka kıç tarafı ise havalanmıştır dolayısiyle darbeyi alan tampondur haliylede hasar az olur. resimlere bakarsanız ae101 in ön tamponun üst tarafı ve kaput hasar almış panjuru ve çamurlukları sağlam duruyor. Renonun darbe tamponagelmiş ve yanakları patlamış, çünkü arka tamponların içinde çelik kuşak vardır mecburen yanaklar atar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2014, 22:32:05
Clionun ön çamurlukları incecik plastiktir eğer önden vuran clio olsaydı içindeki sürücüde hasar alırdı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 18, 2014, 22:32:09 »
Clionun bagaj saci ne durumda abi. Alttan gitmiş gibi o da
kapak biraz kasti o darbeyle saçta pek  bişey yok  kasko halledicek galiba arabanin etceği rakamdan çok hasar kaydi var zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 18, 2014, 22:35:07 »
burada bir hata yapıyorsunuz, önden vuran araba eğer jip değilse mutlaka fazla hasar alır, çünkü frene basınca arabanın önü aşağı doğru kapaklanır ve bütün darbeyi kaput, panjur ve çamurluklar alır.
Arkadan darbe alan arabada ise önüne bir şey çıkmıştır ve fren yaptığından önü çöküp arka kıç tarafı ise havalanmıştır dolayısiyle darbeyi alan tampondur haliylede hasar az olur. resimlere bakarsanız ae101 in ön tamponun üst tarafı ve kaput hasar almış panjuru ve çamurlukları sağlam duruyor. Renonun darbe tamponagelmiş ve yanakları patlamış, çünkü arka tamponların içinde çelik kuşak vardır mecburen yanaklar atar.

Clionun ön çamurlukları incecik plastiktir eğer önden vuran clio olsaydı içindeki sürücüde hasar alırdı.
katiliyorum ki arkadaşimin çamurluğu şuan çatlak neden diye sordum köpeğe çarptim dedi kagit gibi ayriliyo ikiye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 18, 2014, 22:39:57 »

Yav he he efsane nerdeyse pert olmuş hala kurtarma çabaları göz var izan var hocam
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 18, 2014, 22:47:08 »
renault un en sevdiğim özelliği hafifliği. nedeni ise heryerinin plastik olması..

o plastik tamponda hem teknoloji farkı var hem altında ne kadar hasar olduğu belli değil.

hakan sen yine ortalığı karıştırıyosun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 18, 2014, 22:52:11 »
Yav he he efsane nerdeyse pert olmuş hala kurtarma çabaları göz var izan var hocam
Hakan çok alemsin ae101 in kurtulacak imajı mı var? Uğur koleji idare md Nevzat beyde clio symbol vardı sattı, efsane almak için epey uğraş verdi  aradığı temizlikte bulamadığından yeni corolla aldı. Herhangi bir oto pazarında efsaneyi anında satarsın ama diğerleri için bu söz konusu değil taki fiat çok ucuz olmasın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 18, 2014, 22:56:00 »
Hakan çok alemsin ae101 in kurtulacak imajı mı var? Uğur koleji idare md Nevzat beyde clio symbol vardı sattı, efsane almak için epey uğraş verdi  aradığı temizlikte bulamadığından yeni corolla aldı. Herhangi bir oto pazarında efsaneyi anında satarsın ama diğerleri için bu söz konusu değil taki fiat çok ucuz olmasın.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 18, 2014, 23:43:00 »
Bu kaza efsanenin sağlamlıgına ölçüt olamaz şase sağlamlıgı yaşına göre iyi bir araçtır hele clionun yanında tartışılamaz bile.Diğer husus ise gerek yapılan testlerde oldugu gibi önemli olan aracın ne kadar hasar alması değil yaşam kabinini en az hasarı alıp kazada meydana gelen enerjiyi emmesidir yani yok tamponu düşmemişte yok içine girmişte bunlar önemli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 18, 2014, 23:53:32 »

hala değişen birsey yok valla ayıp lac yaş buyuk senden atilla abi.bir yorum yapacaksan en azindan daha saygili olsaydın. .valla solemiyim diyorum ama su forumun en gereksiz en kötü uslup sende ayıp gerçekten. .kaçıncı kez ricaediyorum daha saygılı olun diye..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 18, 2014, 23:54:26 »
Bu kaza efsanenin sağlamlıgına ölçüt olamaz şase sağlamlıgı yaşına göre iyi bir araçtır hele clionun yanında tartışılamaz bile.Diğer husus ise gerek yapılan testlerde oldugu gibi önemli olan aracın ne kadar hasar alması değil yaşam kabinini en az hasarı alıp kazada meydana gelen enerjiyi emmesidir yani yok tamponu düşmemişte yok içine girmişte bunlar önemli değil.
ben efsane kötü demedim veya clio çok sağlam yanliş anlaşilma olmasin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 19, 2014, 08:48:28 »
benzer bir kazada ben 207 ye arkadan vurmuştum e12 ile, 207 dediğimiz arabada menşei ve segment itibariyle clio yla kardeş sayılabilir.  207 de 7bin liraya yakın hasar oluşmuş sonradan kayıtlardan öğrendim. benim aracımda, ön far kırılıp, tamponda 4-5cm lik bir çatlak oluşmuştu, çeki demiri yüzünden.
Ae101 dediğimiz aracın üretim yılı, ve kasa ağırlığı bakımından, çok sağlam olması beklenmemeli zaten. Çocukluk çağımda bizdede mevcuttu, ben 1-2 yıl binebildim, peder beydende genel yorum aldım senelerce. İçi ferah, kullanımı pratik , ideal bir araç. Ama sonuç olarak 90lı yıllarda üretilmiş bir c segmenti sedan araç. Teknoloji aldı yürüdü, motor teknolojileri çok gelişti, aksesuarlar aynı şekilde. Şu an ekonomik maksatlar dışında tercih edilmesi çok mantıklı değil bencede, ama o fiyat bareminde alınabilecek bana göre de en iyi araç. Ha şu da var, 98 model vtec lere 30bin lira istenirken, ae101 e 20-25 istenmesi bence çok mantıksız değil. Sonuç olarak raici alıcı belirler.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 19, 2014, 10:17:58 »
Bu kaza örnek alınamaz atilla amcanın da dediği gibi ani frende  efsaneni önü aşağı iner diğer aracın arkası havaya kalkar otomatikman şase şaseye bir çarpışma olmaz efsanenin kaputu bütün darbeyi almış diğer aracın şasesine gelmiş ondan hasar bu şekilde şu kadarını söyleyim araçların yerlerini değiştirip birde clio yu efsanenin yerine koyun bakın bakalım plastik çamurluklarından eser kalıyormu.Ve ya efsanin sürücüsü freni bırakıp al frenin çekseydi aracın arkası oturup önü havaya kalksaydı bakın bakalım ne oluyordu. Bilmeden yanlış yorumlar yapmayalım efsane Türkiye topraklarına girmiş en sorunsuz aile aracıdır sağlamlığını kanıtı da en genci 17 yaşında olan bir araç hala trafikte yeni araçlara nal toplatıyor kaportalarında 1 dirhem çürük yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 19, 2014, 22:33:57 »
Brodwayler şahinler çürük içinde