0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilke sende bu ergen işlerini bırak burda birine cevap verdiginde o adam dúzeltemiyosun
2 gündür ne düşüneceğimi ne söyleyeceğimi ne yazacağımı bilmeden yaşamaya çalışıyorum....Almanya da neden ölmüyorlar da burada ölüyorlar? diye düşünüyorum...Sistematik önlemler yok mudur acaba? diye düşünüyorum....Böylesi riskli bir iş yapan insanların geliri güvencesi yaşam konforu yeterli midir? acaba diye düşünüyorum.....Bahsi geçen siyasiler bombayı koyup ocağı patlatmadılar elbette...Ama yukardaki sorularımın yanıtını ararken nedense hep aynı oluşumla karşılaşıyorum....Suçlu sayılmak için o suçu birebir işlemiş olmak gerekmiyor....700.000 liralık saatle gezenler varsa bu ülkede...Maden ocağının sahibi olan holdingin İstanbul'da yaptırdığı rezidans da bir daire alabilmek için maden ocağında 1000 yıl çalışmak gerekiyorsa....Ayakkabı kutularında milyon dolarlar taşınıyorsa...Maden ocağında ölenlerin hakkını hiçbirimiz ödeyemeyiz....
Tam üstüne basmışsınız soma faciası 19 Mayıs'ı iptal ettirecek bir durum değil bunun üstüne soma faciasında hayatını kaybedenleri anmak için bir fırsat daha olabilirdi henüz acılar tazeyken, soma'da ölenler içinde ulusça bir tören düzenlenebilir adına yakışır bir 19 Mayıs olurdu. Ama her olumsuz durumu fırsat bilenler milli bayramları nereye kadar iptal edecekler bu kaçıncı iptal edilme durumu, bu değerleri silemeyecekler çünkü bizler öyle bir milletiz ki alnımız ak başımız her konuda başımız dik. Bunu bütün dünya biliyor üç beş kendini bilmez leş gargası yok saymış kimin umurunda
19 Mayıs kutlamaları iptal edilmiş olup törenler anma babında yapılacağı açıklanmıştır.Siyaset yaşamın ta kendisidir.Siyaset yapmak için politikaların olması gerekir.Mevcut iktidarın polikalrından ise NEFRET ediyorum.Atalarımın yaşadığı (Osmanlı ) bu güzel cografyanın gerekse doğduğum ve soydaşlarımın yaşadığı ülkenin (Suriye ) harap olmasına direkt katkıda bulundular.Hayırdan değil Şer den yana oldular.Hak'tan yana değil iblisten yana oldular ve Türkiye yi ileri değil geri götürdüler.Tepki politikalara olmalıdır.Yönetenler gidip madende çalışmadığına göre oranın denetiminide kendisi yapmamıştır.ANCAK gelen mühendislik raporu uygun değildir olduğu halde çalışma izni verdi ise ki verdi birinci derecede suçludur.Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre şuçu mahkemece tespit edilmemiş herkes şüphelidir der.Adam sokak ortasında birini vurur.cinayete herkes şahittir,kamera görüntleri bile var üstelik katil evet ben vurdum demekte iken kanun gözünde o kişli katil değil şÜPHELİ Haaa şüpheli öylemi ?Edeyim kanunlarımıza o halde (herkes ...yım demek istindiğini bilir ama öyle derse ceza alır.bu kurala da ıçayım)Sosyal politika görmek isteyenler 1929 yılında tüm dünya ekonomik krizde iken % 30 büyüyen genç Türkiye ekonomisine ve onu Yönetenlere baksınlar.İsmail Hakkı Tonguç bir okulu teftiş etmektedir.Bir öğrenciye soru sormak üzere döndüğünde öğencinin ayakları titrer ve kekeler.Tonguç öğretmen ve müdüre döner.Sert bir tavırla---Hocam sen bunlara bıurak fizik kimya öğretmeyi önce birey olmayı öğret gerisini zaten getirirler.o konuşamayan öğrenci kimdi dersiniz......Tonguç'un sonu ne oldu dersiniz.....Bunları bize Türki tarihi ve Atatürk dersinde öğrettiler komik olanda bu ders Tükiyede yasaklanmıştır.Kızacaksanız önce eskilere hala gerçekleri göremeneyenler se kafalarını kumdan çıkarıp kendilerine kızsınlar.Ölümün zengini,fakiri yoktur.Ölümün gavuru müslümanı yoktur.Ölümün dişisi erkeği yoktur.Ölümden kaçış yoktur ki realisit hiç kimse kaçmaya çalışmaz. Ama ölüme sebeyiyet verenlerler kaçsın zira onları büyük azap beklediği şüphesizdir.Siyaset insanlık ve ülkenin ilerlemesi ve daha huzurlu ,daha refah yaşanması için politikalarla olur.....Şili de venezüllada ve küba da işçiler Türkiye Soma da şehit olan kardeşleri için bir yas ve İLO (uluslararası çalışma örgütü) ya düzenlemelerişn gözden geçirilmesi ve Türkiyede uygulamaların iyiletirilmesini sağlamak amacı ile 1 günlük iş bırakma eylemi başaltmışlardır.Bu ülkelerde yönetim desteklemişken Türkiyede protesto edenlere biber gazı ikram edilmeye devam edilmektedir.
Anıl la bir sorunum yok.Benim sıkımtım zihniyetlerle.bu salakça paylaşımlara insanlar kanıp biribine gönderiyor ve bir Allahın kulu yahu böyle deyip araştırmıyor sonra da bende ve benim gibiler de teller ark yapıyor...