Gönderen Konu: araç ses yalıtım test (audi a3 corolla punto exeo auris) 2004 corolla sesyalıtım  (Okunma sayısı 21166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
2004 Corolla ve yol gürültüsü konusunda ben de muzdaribim.
Malesef bu aracın en zayıf olduğu konulardan biri bu.
Şehirlerarası yolda dayanılır gibi değil.
110-120 ile giderken dayanılmaz bir yol gürültüsü olduğu gibi kabin içinde.

Toyota satıcısına gidip şikayetimi söylediğimde yılların Toyota satıcısı malesef haklısınız demişti.

Sonra internette yaptığım araştırmada da bunun Japon otomobil ekolünün bir hastalığı olduğu şeklinde yazılar görmüştüm.

Ama bu problem bence son yıllarda bütün araçlarda var.

Samimi söylüyorum Hyundai getz (2005) accent (2005) megane 2 (2005)  bu araçlarda bile yol veya dış sesler içeri gelmiyordu. Corollayı ilk aldığımda çok şaşırmıştım... 2010 sandero vardı onla corolla aynı ayarda bu konuda...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
toyotalar asla yalıtımsız değillerdir , gürültünün asıl kaynağı kasanın yaydığı titreşimlerdir.
bu titreşim keçe gibi malzeme ile sönmez. bütün kasanın metali kalınlaştırılmalıdır. toyota malesef bizim yollarımız için uygun sessizlikte bir araç değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Samimi söylüyorum Hyundai getz (2005) accent (2005) megane 2 (2005)  bu araçlarda bile yol veya dış sesler içeri gelmiyordu. Corollayı ilk aldığımda çok şaşırmıştım... 2010 sandero vardı onla corolla aynı ayarda bu konuda...

Ben de size benzer bir tecrübe aktarayım.
Yol gürültüsü konusunda 1996 model Tipo 2004 Corolla'dan daha iyi olabilir mi :) :) :)
Ama daha iyiydi. Kimse inanmaz.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Bu arada kapi icine yaptigim son işlem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
Bu arada kapi icine yaptigim son işlem

neymiş bu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Valla ankaraya gittigimde öneri ile bir dukkana gittim. Bu piramit sungerler varya onun duzu... adam ses yalitim icin dedi..akustik sunger gibi... bununla beraber flex te aldim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Bugun insigniaya bindim araba 110 km hızla ne motor sesi ne rüzgar ne gürültü:-)cok rahat konuşuyoruz normal sesle kapılar tok ses geçirmiyor kriterdeki arabalardan daha sessizdir tekerlekte petlas siz düşünün.. efsaneyle 120km hızla giderken hanım arkadan bağırıyor yavaşla diye:-) motorla rüzgar birleşiyor sesten ve  araba bide hızlanınca hafifliyor ucusa geçiyoruz:-) yalıtım şart
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi

Bugun insigniaya bindim araba 110 km hızla ne motor sesi ne rüzgar ne gürültü:-)cok rahat konuşuyoruz normal sesle kapılar tok ses geçirmiyor kriterdeki arabalardan daha sessizdir tekerlekte petlas siz düşünün.. efsaneyle 120km hızla giderken hanım arkadan bağırıyor yavaşla diye:-) motorla rüzgar birleşiyor sesten ve  araba bide hızlanınca hafifliyor ucusa geçiyoruz:-) yalıtım şart
cidden oyle mi ya.. 2008 corolla da 100 le giderken sadece lastik sesi aliyorum(ki o da az her arabada olur bence ) .ruzgar sesi yok denecek kadar az.Bazi binen arkadaslarim ne kadar sessiz araba diyor :) :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi

Petlas yol sesi çıkartmaz zaten. Piyasadaki benim diyen lastiklerden az ses çıkartır. 2 araçtada kullandık tecrubeyle sabit :) Alman araçları ses yalıtımı konusunda çok iyi. Toyota niye böyle yapmış bilmiyorumda 2006 corolla ile hyundai getzi yan yana koysak yol sesi almama konusunda hyundai açık ara fark atar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Ses yalitimina sağlık ve zaman sorunu nedeniyle ara vermistim... bagajdan basladim yan dösemeleri söktugumde felaket bi tozla katsilastim..
 bu açıkları poliüretan köpük ile kapatmak istiyorum...
başka fikri olan varmi???
Ayrica bagajin tam yan kisminda olan yani dış saç ile iç saç arasindaki boşluğu doldursam ne olur??,
Bu arda son fotoda koltuk kuflenmesine bakin sökunce şok oldum...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 04:40:31
Tüpün dibinide köpük ile doldursam nasil olur ???,  alttan tuz ve ses gelmesin diye..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ben ae101 ve e12 yi kullanma fırsatı buldum, ae101 i kullandığımda gerek yaşım, gerek otomobil tecrübem yorum yapmaya yetecek düzeyde değildi, ama e12 kullandığımda bir çok şeyden haberdardım, e12 nin içeri aldığı motor sesinin e11 den muazzam şekilde fazla olması, şanzımanının e11 e göre kısa olması, gerçekten akıl alır gibi değil, o dönemdeki makyaj sonrası araba muazzam şekilde modernleşti dizayn olarak, ama bu motor sesini niye hiç önemsememişler akıl alır gibi değil, şu da var, vw de motor sesi toyotadan da fazla, ama içeri gelmiyor :)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Doldurmak istediğiniz şey el ile tuttuğunuz siyah plastik mi?
Onu Doldurursanız klima çalışırken dışarıdan gelen hava kadar içeriden çıkması lazım bu olmayacaktır.
Kapı kapamalarda özellikle bagaj kapamada ön camın patlama ihtimali olacaktır.
Sonuçta kapama sırasında içeride bir basınç oluşuyor ve bunun atılması lazım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Toyota, yapamayacagindan degil, maliyeti dusurmek icin boyle yapmis. Yoksa Lexus LS 400-430 Mercedes in BMW'nun kabin  sessizliginde standart aldigi arac. 90'larda  hem de.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Lexus_LS

Industrial Significance kismi...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ben ae101 ve e12 yi kullanma fırsatı buldum, ae101 i kullandığımda gerek yaşım, gerek otomobil tecrübem yorum yapmaya yetecek düzeyde değildi, ama e12 kullandığımda bir çok şeyden haberdardım, e12 nin içeri aldığı motor sesinin e11 den muazzam şekilde fazla olması, şanzımanının e11 e göre kısa olması, gerçekten akıl alır gibi değil, o dönemdeki makyaj sonrası araba muazzam şekilde modernleşti dizayn olarak, ama bu motor sesini niye hiç önemsememişler akıl alır gibi değil, şu da var, vw de motor sesi toyotadan da fazla, ama içeri gelmiyor :)
Bir dakika.

E11 kasa derken 99-01 arasını mı kast ettiniz? Eğer öyleyse E12 kasa bizim arabadan daha gürültülü oluyor. Hayretler içerisindeyim şu an. [emoji15]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Bende de telefon desibel programı var.Avensis in yol sesini defalarca ölçtüm.Bu programlar gerçek düzeyi ölçüyor mu bilinmez ama kardeşimin telefonun da aynı ölçümde 2-3 desibel daha az çıkıyor mesela.Karşılaştırma açısından düşünürsek

Avensis 2006 benzinli-------90 km hız ile çakıl asfalt:75-76 desibel
Avensis 2006 benzinli-------90 km hız ile otoban:68-70 desibel
Avensis 2006 benzinli-------Rölantide 48 desibel

Hyundai i20 2012 dizel------90 km hız ile çakıl asfalt:78-79 desibel
Hyundai i20 2012 dizel------90 km hız ile otoban:71-73 desibel

Fiat Uno 1992 benzinli-------90 km hız ile çakıl asfalt:80-81 desibel :D----Gerçekten ne konuştuğumuz anlaşılmıyor

Ölçümler bu şekilde.Eğer hissi olarak konuşursak Avensis D sınıfı olmasına rağmen otobanda bile belli bir rahatsızlık veriyor.Mesela şu da var.Yılların aracı Uno da yüksek gürültü daha çok motor ve rüzgar sesinde kaynaklanıyor.Lastik sesi o kadar fazla değil sanki .Burada sorun Japon araçlarının yalıtım zayıflığı

Japon arabaları alman ve fransızlara göre motor performans ve motor sesine yatırım yaptıkları için , yani ürettikleri motorlar daha sessiz oldukları için yalıtım maliyetinden kısıyorlar. Alman motorları gerçek bir dizel gibi ses yaptığı için yalıtıma daha çok önem veriyorlar.

Dizel fluence de 60 km hızla ön iki cam açıkken giderken yanınızdakini duyamıyorsunuz :D Oysa corollada ön iki cam açıkken rahat rahat sohpet edebiliyorsunuz :D

Cam kapalı olunca işler değişiyor. Fluence de yalıtım çok daha iyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Doldurmak istediğiniz şey el ile tuttuğunuz siyah plastik mi?
Onu Doldurursanız klima çalışırken dışarıdan gelen hava kadar içeriden çıkması lazım bu olmayacaktır.
Kapı kapamalarda özellikle bagaj kapamada ön camın patlama ihtimali olacaktır.
Sonuçta kapama sırasında içeride bir basınç oluşuyor ve bunun atılması lazım.

hayir siyah alani usta ters takmis havalandirma kapaklari ters bu yuzden surekli acik birde sanirim sensor kablolarini ordan gecirmis iyice batirmis...onu nasil cevirecegim diye dusunuyorum.. sanirim tampon sokulmesi gerek :s ...zormu?
Kopuk Yalitim yapacigim  alani soyle tarif edeyim kablolarin geldigi kutu , onun takili oldugu sac ile  arkasindaki boşluk....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Anladım
O kapak tampon sökmeden çıkmaz.
Çıktıgındada göreceksiniz kenarları sacın üstüne binmesi için faturalı.

İsterseniz yinede köpük uygulanabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
Ses yalitimina sağlık ve zaman sorunu nedeniyle ara vermistim... bagajdan basladim yan dösemeleri söktugumde felaket bi tozla katsilastim..
 bu açıkları poliüretan köpük ile kapatmak istiyorum...
başka fikri olan varmi???
Ayrica bagajin tam yan kisminda olan yani dış saç ile iç saç arasindaki boşluğu doldursam ne olur??,
Bu arda son fotoda koltuk kuflenmesine bakin sökunce şok oldum...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 04:40:31
Tüpün dibinide köpük ile doldursam nasil olur ???,  alttan tuz ve ses gelmesin diye..

köpük ses keser ama asıl yapmanız gereken kaplamak. metal kısımları kaplarsanız ve üzerine döşemecilerden atık süngerleri alıp kapatırsanız harika olur. tek başına köpük sıkıntılı. böyle açık yerlerde ve boşluklu yerlerde akustik süngerler çok işe yarıyor. tabanda mutlaka su kanalı vardır. köpük orayı doldurabilir. ayrıca genişlediği için kesmek gerekebilir. son olarak kocaman bir tüpü sıksanız bile oraları doldurmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
Doldurmayi dusundugum yerde benzin hortumu geciyor orayi tamamen dolduramam faydasindan cok zarari olur. Ama arayaa plaka seklinde birsey yapip kapatabilirim .... iki sac arasinda dik sekilde ... köpük ve akustik sungerden olusan ses duvariri gibi ..
bu arada suanki hali her yer yerine , ara ara bituself attim hem malzemem az hemde bukadari rezonansi onler dedim daha ustune islem olacak
bu aarda toyota sol tarafa bituself gibi bir madde koymus  fakat sag tarafa koymamis anlamadim ....fotosunu koyuyorum

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 16:27:48
Sağ sol karıştı :) saga koymuş sola koymamis ... benim araba terra  SOL değil diyemi eksik ne :p  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
davlumbazın hepsini bituself ile kaplayın. hiç erinmeyin. parayıda hiç düşünmeyin. hatta 2 kat yapsanız dahada güzel olur. kat kat fayda sağlıyor. frekansı düşürdüğü için araba çok tok sesler çıkartıyor. ayrıca ses daha içeriye girmeden engelliyorsunuz.

bituselfi mümkünse her yere kaplayın. özellikle toyotanın yalıtım yaptığı yere ve elinizin girdiği yerlere kadar. tam teker üstüne köpük sıkabiliriniz. el girmeyen yerleri yalıtmış olursunuz.
bituself üzerine kauçuk sünger veya kırpılmış sünger atarsanız seside kesebilirsiniz. boşluklar elyaf yada güneş ısıtma sistemlerindeki sarı taş yünü gibi şeylerle doldurulabilir. ayrıca sanayiden artık olarak bedava alabilir veya bulabilirsiniz.