0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 Corolla ve yol gürültüsü konusunda ben de muzdaribim.Malesef bu aracın en zayıf olduğu konulardan biri bu.Şehirlerarası yolda dayanılır gibi değil. 110-120 ile giderken dayanılmaz bir yol gürültüsü olduğu gibi kabin içinde.Toyota satıcısına gidip şikayetimi söylediğimde yılların Toyota satıcısı malesef haklısınız demişti.Sonra internette yaptığım araştırmada da bunun Japon otomobil ekolünün bir hastalığı olduğu şeklinde yazılar görmüştüm.Ama bu problem bence son yıllarda bütün araçlarda var.
Samimi söylüyorum Hyundai getz (2005) accent (2005) megane 2 (2005) bu araçlarda bile yol veya dış sesler içeri gelmiyordu. Corollayı ilk aldığımda çok şaşırmıştım... 2010 sandero vardı onla corolla aynı ayarda bu konuda...
Bu arada kapi icine yaptigim son işlem
Bugun insigniaya bindim araba 110 km hızla ne motor sesi ne rüzgar ne gürültü:-)cok rahat konuşuyoruz normal sesle kapılar tok ses geçirmiyor kriterdeki arabalardan daha sessizdir tekerlekte petlas siz düşünün.. efsaneyle 120km hızla giderken hanım arkadan bağırıyor yavaşla diye:-) motorla rüzgar birleşiyor sesten ve araba bide hızlanınca hafifliyor ucusa geçiyoruz:-) yalıtım şart
Ben ae101 ve e12 yi kullanma fırsatı buldum, ae101 i kullandığımda gerek yaşım, gerek otomobil tecrübem yorum yapmaya yetecek düzeyde değildi, ama e12 kullandığımda bir çok şeyden haberdardım, e12 nin içeri aldığı motor sesinin e11 den muazzam şekilde fazla olması, şanzımanının e11 e göre kısa olması, gerçekten akıl alır gibi değil, o dönemdeki makyaj sonrası araba muazzam şekilde modernleşti dizayn olarak, ama bu motor sesini niye hiç önemsememişler akıl alır gibi değil, şu da var, vw de motor sesi toyotadan da fazla, ama içeri gelmiyor
Bende de telefon desibel programı var.Avensis in yol sesini defalarca ölçtüm.Bu programlar gerçek düzeyi ölçüyor mu bilinmez ama kardeşimin telefonun da aynı ölçümde 2-3 desibel daha az çıkıyor mesela.Karşılaştırma açısından düşünürsekAvensis 2006 benzinli-------90 km hız ile çakıl asfalt:75-76 desibelAvensis 2006 benzinli-------90 km hız ile otoban:68-70 desibelAvensis 2006 benzinli-------Rölantide 48 desibelHyundai i20 2012 dizel------90 km hız ile çakıl asfalt:78-79 desibelHyundai i20 2012 dizel------90 km hız ile otoban:71-73 desibelFiat Uno 1992 benzinli-------90 km hız ile çakıl asfalt:80-81 desibel ----Gerçekten ne konuştuğumuz anlaşılmıyorÖlçümler bu şekilde.Eğer hissi olarak konuşursak Avensis D sınıfı olmasına rağmen otobanda bile belli bir rahatsızlık veriyor.Mesela şu da var.Yılların aracı Uno da yüksek gürültü daha çok motor ve rüzgar sesinde kaynaklanıyor.Lastik sesi o kadar fazla değil sanki .Burada sorun Japon araçlarının yalıtım zayıflığı
Doldurmak istediğiniz şey el ile tuttuğunuz siyah plastik mi?Onu Doldurursanız klima çalışırken dışarıdan gelen hava kadar içeriden çıkması lazım bu olmayacaktır.Kapı kapamalarda özellikle bagaj kapamada ön camın patlama ihtimali olacaktır.Sonuçta kapama sırasında içeride bir basınç oluşuyor ve bunun atılması lazım.
Ses yalitimina sağlık ve zaman sorunu nedeniyle ara vermistim... bagajdan basladim yan dösemeleri söktugumde felaket bi tozla katsilastim.. bu açıkları poliüretan köpük ile kapatmak istiyorum... başka fikri olan varmi??? Ayrica bagajin tam yan kisminda olan yani dış saç ile iç saç arasindaki boşluğu doldursam ne olur??, Bu arda son fotoda koltuk kuflenmesine bakin sökunce şok oldum...Mesaj Birleştirildi: Ağustos 09, 2014, 04:40:31Tüpün dibinide köpük ile doldursam nasil olur , alttan tuz ve ses gelmesin diye..