Gönderen Konu: araç ses yalıtım test (audi a3 corolla punto exeo auris) 2004 corolla sesyalıtım  (Okunma sayısı 21165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Fotoğraf hala ekleyemiyorum...  :argh:

ben kapilardan başladim en  dis saca bituself onun ustune kaucuk+  sünger
iç saca tekrar bituself sonra kendi kecesini koydum onun yerine frex sungerde koyabilirim
Teker icin davlunbazi söküp saca bituself
davlunbaza flex sünger üstüne pütür

taban icin yine bituself ve ses yalitim sungeri bu ev yalitimindada kullaniliyor.

Sonuç birseye yaramaz gibi bir algı oldu bende :( yapanlar bir fayda gormedimi

Davlumbaz altlarına yumuşak kaplama ile kaplatmanızı ve aracınızın altını ehil kişilerce yine yalıtım malzemesi ile kaplatmanızı öneririm. Onun dışında yapacağınız yalıtımdan üst düzey bir sonuç çıkartacağınızı zannetmiyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '04
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Sicak hava fonü var yeterli olur sanirim ama benim korkum -25 derecede bunlar dökülür mü ayrica kar agirlik yapip oda etki edecektir...aslinda en onemli yer davlunbaz .... bituself yapistirmasi cok zormuş dedigin gibi tutmuyormuş...bana henkelin aqua serisi pütürünü onermislerdi.... bilen varmi bilmiyorum? ?,

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 12, 2014, 16:10:49
firex ile thermaflex arasındaki fark ne bilen varmı ??? nete pek bir şey çıkmadı tekzende thermaflex satılıyor 10mm öneren varmı?? davlunbazlar için alacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
Sicak hava fonü var yeterli olur sanirim ama benim korkum -25 derecede bunlar dökülür mü ayrica kar agirlik yapip oda etki edecektir...aslinda en onemli yer davlunbaz .... bituself yapistirmasi cok zormuş dedigin gibi tutmuyormuş...bana henkelin aqua serisi pütürünü onermislerdi.... bilen varmi bilmiyorum? ?,

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 12, 2014, 16:10:49
firex ile thermaflex arasındaki fark ne bilen varmı ??? nete pek bir şey çıkmadı tekzende thermaflex satılıyor 10mm öneren varmı?? davlunbazlar için alacağım...

adı üstünde ısı yalıtım malzemesi. siz bilirsiniz de özellikle ses yalıtımı için kullanılmaz.

metale yapışan bir daha soğukta çıkmaz. ama buz ile birlikte zorlarsanız zor da olsa biraz kalkabilir. yeterki yapıştırın.

fön makinesi bence çok uğraştırır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
tekzen ses yalıtım süngeri diye satıyor... bi firmaya sordum fark yok dedi önemli olan yoğunluğuymuş %50 mi %70 mi falan dedi....
firex alacağım... araştırıyoruz bakalım...

http://www.tekzen.com.tr/urun/urun-640262?utm_source=Emarsys&utm_medium=Predict&utm_term=Urun&utm_campaign=2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
Poliüretan olmayan bişeyi almayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
malzemenin yapısı da çok önemli. örneğin yumurta kolileri ile oldukça etkili ses yalıtımı yapılabiliyor binaya. gözenekli ya da girintili çıkıntılı malzemeler ile bitüself gibi malzemeleri bir arada 2-3 katmanı geçmeyecek şekilde kullanmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
arkadaşlar kullandığım malzemeler bunlar.....

zemin    http://www.adetasyapi.com/?=/OTO_SES_YALITIMI_6__YENI_/&urun=1793

kapı       http://www.adetasyapi.com/?=/OTO_SES_YALITIMI_4__YENI_/&urun=1738

bitüself   http://www.adetasyapi.com/?=/SimSelf_Oto_Ses_Yalitimi/&urun=1787

bu arada zemin malzemesının altına melodi çalan telefon koydum 71db ses 56db ye düştü

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 00:27:52
resimler geliyor....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 00:29:09

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 00:30:05

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 00:32:48
2. fotoğrafta kapı açıldığında içinde su görünce şaşırmıştım... camdan inen yağmur suyu tahliye şekli buymuş !!!

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 00:35:00
arkadaşlar Corolla 2004 bu arada ben 2006 yazmışım....

en alttaki toyota Corolla 2004 kulak seviyesi ölçümü ....

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 21:20:56
arkadaşlar canım çok sıkkın bi akıl veririseniz memnun olurum :(  :wacko:

yalıtımda bir yanlışlık yaptığımı düşünüyorum olay şu bitüselfi dış saca yalıtımlı süngeri iç saca yapmak istemiştim yalnız satıcı ikisinide dış saca yapmamı söyledi.... bitüself üzerine sünger...

ama akşam işim çıktı ve kapıların iç kapağını kapatmadan gideceğim yere gittim ses olduğu gibi içerde mantıken azalması lazım ayrıca dediğim gibi iç saca yapsaydım tüm delikleri kapayacaktım ama dış saca yapınca camdan gelen acıklar yağmur tahliyesinden gelen açıklar sesi aynen içeri veriyor....
sorum şu olan oldu bitüself ve süngeri yaptım  şimdi ben iç saca 0,5 kauçuk yapıştırıp üzerine 0,5mm yda 10mm flex sünger yapmayı düşünüyorum .... bu kapıya zarar verimi??? bir kapıya ne kadar max yük vermeliyiz

yoksa süngeri sökeyimi?????

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 21:35:21
arkadaşlar canım çok sıkkın bi akıl veririseniz memnun olurum :(  :wacko:

yalıtımda bir yanlışlık yaptığımı düşünüyorum olay şu bitüselfi dış saca yalıtımlı süngeri iç saca yapmak istemiştim yalnız satıcı ikisinide dış saca yapmamı söyledi.... bitüself üzerine sünger...

ama akşam işim çıktı ve kapıların iç kapağını kapatmadan gideceğim yere gittim ses olduğu gibi içerde mantıken azalması lazım ayrıca dediğim gibi iç saca yapsaydım tüm delikleri kapayacaktım ama dış saca yapınca camdan gelen acıklar yağmur tahliyesinden gelen açıklar sesi aynen içeri veriyor....
sorum şu olan oldu bitüself ve süngeri yaptım  şimdi ben iç saca 0,5 kauçuk yapıştırıp üzerine 0,5mm yda 10mm flex sünger yapmayı düşünüyorum .... bu kapıya zarar verimi??? bir kapıya ne kadar max yük vermeliyiz

yoksa süngeri sökeyimi?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
doldur abicim kapıları.. kapılardan çok ses geliyor.

adetaş daki adamın sözüne bakmayın siz. banada kırpık sünger tavsiye etmişti. halbuki bu sünger sadece darbe emmek için kullanılır. mesela jenaratör altında. yani duvara çivi çakarken yan tarafa ses gitmesin diye mekanik sesi engeller. normal bir süngerin yaptığı gibi ses tayfını biraz kaydırır. yani ince sesleri biraz daha kalın sese dönüştürür.

oto ses yalıtımı 4 dedikleri sünger işe yarar. bariyerli olması çok büyük avantaj. ama sığdırmakta sorun çekebilirsiniz.

simself veya bituself ile her yeri kaplayın. sonra su gidecek yeri delin. bukadar...
simself denen malzemeye dünya kadar para vermeye gerek yok. gidin inşaat malzemesi satan dükkandan bütümlü su geçirmez rulo alın. aynı işi görür ve hiç fark etmez !! 

ziftli keçeyi kullanmayın. değişen hiç bişey olmaz. daha doğrusu uğraştığınıza değmez. ben 3 kat döşedim yine ses kesmedi. kesmezde zaten... olsa olsa ince sesleri engeller. yada derinleştirir diyelim..

kapıdakli plastik yalıtımı mümkünse yapıştırın. yada oraya, yani içe bakan metale komple sünger yapın..

ben adetaş a güvenmiyorum. kaç defa aradım sordum soruşturdum. adamlar konu ile alakalı değil.

eğer kayda değer bişey yapacaksanız tekrarlıyorum poli üre tan kullanın.. poliüretan olmayan süngere para vermeyin.
firex dediğimiz süngerimsi normal bir kauçuk veya adi sünger değildir. yanmaz poliüretandan üretilmiştir. bu yüzden özellikle firex diyorum.

yada alın elinize poliüretan köpüklerden. her yeri kaplayın.

ama ısı yalıtımı için kullanılan malzemeyi koymayın. keçe koymayın. poli etilen kullanmayın. kapalı gözenekli sünger kullanmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
anıl senin bu firex i aldığın bir yer site varmı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
unar ı aramıştım parakende satışı yoktu... teşekkür ederim. sen daha önce aldıNmı???

ben kendi ilçemden temin ettim herşeyi. samsundan , yapı marketinden bituself benzeri özel malzemeleri aldım. adetaştan sadece kauçuklu sünger aldım.. 

2 ay sonra yine yapacağım. mutlaka sünger almam lazım. şuan elimde biraz bituself biraz keçe birazda eski malzememden var..
unutmayın ki benim aracım yalıtım olmadı. zaten kendi konumda yazdım ayrıntılıca. siz hata yapmayın diye yazıyorum burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
anıl yarın ankaraya gidip alacağım malzemeleri senin konunun linkini verirmisin .....bende inceleyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
anıl okurken iyiki varsın dedim ??? bukadar emek harcayıp bir şey olmaz ise çok sıkılırım !!!!

demişsinki
Kendi aracıma çamurluk içlerine ziftli keçe kaplayarak ve motor duvarı ve doğrudan çamurluğa bakan iç yüzlere bu ziftli keçeyi koyarak yalıtım yapmaya çalışmıştım

ziftli keçe mi daha iyi olur yoksa firex mi???

sonraki konu

en iyi yalıtım şekli ise ;
metale yapışacak kauçuk benzeri ağır bir madde
üzerine poliüretan
üzerine melamin sünger
üzerine sert tahta  ile yapılan yalıtım.

1-)bunu nasıl yapmayı düşünüyorsun yani yer sorun.....
2-)firex2cm aşağı olmamalı demişşin firex ezildikçe etkisi nasıl olur????

birde 2 konu var bir odaya ses yalıtımı yapılmıştı profesyonel...hatırladığım kadarıyla
duvar komple alçı panla kapanıp arasına yumurta süngerlerden konmuştu gerçekten odada konuşurken kendi sesini duyamıyorsun sönüyor ses.... dşarıdan zaten ses gelmiyor....

3-)şimdi bu mantıkla yumurta sünger kullanmak sence nasıl olur sönümleme için.
benim kapılarda biliyorsun dış sacda sırasıyla bitüself 0.1 mm kauçuk ve 0.5mm firex var

4-)melamin nasıl bir madde.

5-)dolgu köpüklerini kullanmayı hiç düşündünmü??? bagaj boşlukları falan.....

yarın ankarada malzemelere bakıp alacağım tavsiyen olurmu?

birde bu videoyu izledinmi belki fikir verir 2:45 ten sonraki kauçukla yaptığı
https://www.youtube.com/watch?v=rfeR29BrOyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
anıl okurken iyiki varsın dedim ??? bukadar emek harcayıp bir şey olmaz ise çok sıkılırım !!!!

demişsinki
Kendi aracıma çamurluk içlerine ziftli keçe kaplayarak ve motor duvarı ve doğrudan çamurluğa bakan iç yüzlere bu ziftli keçeyi koyarak yalıtım yapmaya çalışmıştım

ziftli keçe mi daha iyi olur yoksa firex mi???

sonraki konu

en iyi yalıtım şekli ise ;
metale yapışacak kauçuk benzeri ağır bir madde
üzerine poliüretan
üzerine melamin sünger
üzerine sert tahta  ile yapılan yalıtım.

1-)bunu nasıl yapmayı düşünüyorsun yani yer sorun.....
2-)firex2cm aşağı olmamalı demişşin firex ezildikçe etkisi nasıl olur????

birde 2 konu var bir odaya ses yalıtımı yapılmıştı profesyonel...hatırladığım kadarıyla
duvar komple alçı panla kapanıp arasına yumurta süngerlerden konmuştu gerçekten odada konuşurken kendi sesini duyamıyorsun sönüyor ses.... dşarıdan zaten ses gelmiyor....

3-)şimdi bu mantıkla yumurta sünger kullanmak sence nasıl olur sönümleme için.
benim kapılarda biliyorsun dış sacda sırasıyla bitüself 0.1 mm kauçuk ve 0.5mm firex var

4-)melamin nasıl bir madde.

5-)dolgu köpüklerini kullanmayı hiç düşündünmü??? bagaj boşlukları falan.....

yarın ankarada malzemelere bakıp alacağım tavsiyen olurmu?

birde bu videoyu izledinmi belki fikir verir 2:45 ten sonraki kauçukla yaptığı
https://www.youtube.com/watch?v=rfeR29BrOyo

abi 2 gün bana dokunma, sonra detaylı bakarız olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
bence basit bir sünger bile piyasada satılan ziftli keçeden iyi. bende yaptım her tarafa doldurdum ama verdiğim paraya yazık oldu. heleki buradaki döşemeciye verdim o parayı ve haram zıkkım olsun burnundan gelsin inşallah.

bende ufak ses denemeleri yaptım. herhangi bir ses kaynağının üzerine ziftli keçeyi örtün. ne değişiyor ? hiç !!  ha yorgan ha keçe..

diğer soru :
bence, yalıtım yapılacaksa hakkı ile yapılmalı. onun içinde düşük sesler ve yüksek frekanslı sesleri aynı anda yok etmek gerek. bu yüzden üst üste bir sürü kat çıkmak şart gibi. birde çukur gibi yerlerden geçerken gelen takırtı var. bunu engellemek için arabanın tamamını bituself ile kaplamak lazım. bituself olmazda araba ancak düz yolda giderken sessiz olur. ayrıca rüzgar sesi ve trim sesleri kesilmeli.. tabiki bunlar ayrı çalışma gerektirir..

değeri :
firex in kataloğunda hangi kalınlıkta en çok faydayı verdiği grafiksel olarak belirlenmiş.firex ya 3 cm gibi döşenmeli yada yarım santim döşeyip bırakmalı..
firexin ezilmesi demek içinden geçecek havanın sıkışması demektir. firexin etkisi belli bir geçirgenlikte gözlenebilir. melamin süngerde aynı şekilde havayı geçirir ama belli oranda sesi ısıya çevirir yada sesi bas a çeker. bu yüzden ezilmiş firex belki tam etki göstermeyebilir. yalıtımda en üst kata tahta koyma amacım buydu. ama ezildi diyelim, fayda etmeyecek mi ? elbetteki sesi kesecektir. sıkışmış firex ile normali arasında performans olarak gözle görülür fak olacağını hiç sanmam..

yumurta süngerler yüzey alanı geniş olduğundan etkisi fazladır. ama sünger akustik düzenleyicidir. doğrudan ses yalıtım malzemesi değildir. arabada okadar yer kullanmak imkansız. en iyi ihtimalle 3cm sünger döşersiniz. oda artık zorla döşemeleri kapatacak kadar olur. belki vida yerleri oturmaz falan.. yumurta süngerin arabada yeri yok. elinizde varsa kapı içlerine dış saca yapışabilir..

dolgu köpük nedir ? eğer inşaatta kullanılan poliüretan köpükler ise bence doğru malzeme. henüz denemedim ama 2 ay sonra arabanın her ama her boşluğunu bununla dolduracağımı söyleyebilirim.

melamin süngeri internetten araştırabilirsiniz. süngerden hiçbir farkı yok gibi .. bir de taş yünü gibi ısı yalıtım malzemelerine bakabilirsiniz.. bunlarda özellikle yankı yapan bagaj gibi yerlerde duvarlarda kullanılabilir. neticeside iyi olacaktır.

arabanın ağarlığı tahminen 50 60 kg kadar artacak. sizin aracının toyotanın en sessiz arabası. bence siz teker bilye poryasına bir baktırın. lastikleride değiştirin.. sonra eğer tatmin etmezse devam edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rolla
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben lyalitim yaptim etkisi oldu ama sorarsaniz size en can alici seyi soyleyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
2004 Corolla ve yol gürültüsü konusunda ben de muzdaribim.
Malesef bu aracın en zayıf olduğu konulardan biri bu.
Şehirlerarası yolda dayanılır gibi değil.
110-120 ile giderken dayanılmaz bir yol gürültüsü olduğu gibi kabin içinde.

Toyota satıcısına gidip şikayetimi söylediğimde yılların Toyota satıcısı malesef haklısınız demişti.

Sonra internette yaptığım araştırmada da bunun Japon otomobil ekolünün bir hastalığı olduğu şeklinde yazılar görmüştüm.

Ama bu problem bence son yıllarda bütün araçlarda var.

2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
gelince görüşürüz, benim anne tarafım taşovalı. yani tam toprak :)
Anılcığım ana tarafı taşova he:-) bizim niye haberiniz olmadı hiç:-)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)