Gönderen Konu: araç ses yalıtım test (audi a3 corolla punto exeo auris) 2004 corolla sesyalıtım  (Okunma sayısı 21163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '04
  • 13 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
arkadaşlar koltuk altındaki kablolar nasıl sökülür dikkat edeceğim bir husus varmı,arıza lambası falan yanarmı??????? kabloları sökmeden önce aküyü sökmelimiyim???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
koltuklari ve tabani soktüm.. lazim olan malzeme 14 anahtar ve iki adet düz tornavida.... ön taraftaki zemini sokerken iki adet vidali plastige dikkat edin... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
bilen arkadaşlar yardim edebilirmi???? fotografta parmagimin oldugu yerden polietilan köpük ile dolgu yapmak istiyorum... bir sıkıntıolurmu?yanibilmedigimbiryagmurkanalinifalankapatirmiyim?maspiyerin tam ustune denk geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
onceki fotoğrafta doldurmak istedigim alan tornavida olan alandi...

Arkadaşlar bugün arabayi topladim sonuç tatmin edici... bu arada konu basina corolla 2006 model demisim yanlışlikla aracim 2004 model...
Sonuç olarak gercekten araba sessizlesti tiz rahatsiz eden bir ses yok.. sadece motor sesi geliyor.. 120-140 km rüzgar seside geldi ama yol sesi yoktu...
kulak izasi ölçüm yaptığımda:
80km   :65db
120km: 70db
140km: 75db
arabada müzigi actigimda sanki yeni bir sistem takmışim hissi verdi ayrica yanimdan gecen araçların gürültüsü kesildi...emegime değdi dogrusu lastik ustu davlumbazlara biersey yapma konusunda karasiz kaldim... malzemem var bunun icin pütür ve  sünger almistim...

bu arada koltuklarin ayaklarinda paslanma fark ettim onlari boyadim ....
direksiyonuda deri ile diktim....
yardimcinolan herkese teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Eylül 13, 2014, 15:29:20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
sadece ayakta alkışlıyorum ....  :alkis: :alkis: :tamam: :saygi:
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
bu arabada halının altında keçe yokmuydu ?

parmak gelen yerleri ben doldurdum , boşa uğraşmayın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
emeğinize sağlık zemine uyguladığınız malzeme nedir bende kpssdn sonra girmeyi düşünüyrum bu işe
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
zeki bey adetasyapi nin oto ses yalitimi bolmundeki 6 numarali malzemeyi kullandım... ama pahali oluyor bence siz orda ki singeri ve kaucuku ayri ayri alin ve kendiniz yapistirin bu sekilde daha ucuza gelir m2 olarak.

anil hali altinda kece vardi ben haliyla beraber yikadim onlari ve yerine geri taktim tabi biraz kabarir gibi oldu ama biraz ugrasinca oturdu... hem temizlenmiste oldu...

bence önemli bir konuda yalitim malzemesini yere yapistirmak ben yapistirdim yere  serip birakmadim...
zeminde her bölgede lastik tipalar var cikarinca zemin gözüküyor.

anil dedigin gibi yapip boşlukları poliüretan köpük ile kapatmak istedim ama sadece arka koltuk altindaki boslugu ve on koltuk altindaki vida takilan yerleri doldurdum....

bu arada kapilara yalitim yapaken onemli olan bir konuda dış saca bituself papip birakmak ic saca kaucuk koyup sicak hava tabancssiyla oraya kalip gibi yapip yapistirmak... kapi nin sökülen parcasinin icine ses singeri yapistiripmak ...benimki boyle olmadi ama yapacak ark bence boyle yapsa daha etkili olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
şimdi araba toplandığı için bişey diyemiyorum ama köpüğün asıl kullanılması gereken yer ön ve arka tekerlerin kabine bakan kısımlarında bulunan boşluklar. doğrudan ses oradan geliyor.

aracın kendi yalıtımından daha iyisi için bence bütün titreşen metal kaplanmalı. bir süre sonra derinden gelen bir gürültü oluşuyor.

ben ölçümlerin 65 db civarında olmasına bir anlam veremedim. ses ölçerin ayarı var mı ? hangi frekanslar daha çok bunu merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
arka kısımdaki davlunbazın üst kısmını doldurmustum .... ama önde bu boşluk tam olarak nerde???bu gün z rot değişti aracın ön tarafını incelediğimde davlunbazın altında kalan maşpiyere doğryu bir boşluk var.....

65db ne anlamda anlam veremedin ? yüksekmi azmı?? ses ölçerin ayarı yok googleplayden yüklediğim uygulamadan yapıyorum... makinayı kulak izama tutup değerine bakıyorum yada yere koyuyorum camın önüne koyuyorum...... uygulamanın ismi 'saund mater'