Gönderen Konu: ESP, Türkiyede kasım 2014`de zorunlu oluyor  (Okunma sayısı 6823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: ESP, Türkiyede kasım 2014`de zorunlu oluyor
« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2014, 09:23:01 »
Evet, yasal zorunluluk gelen ESP (VSC) ilgili yönetmelikten sonra alınan sıfır araçlar için geçerli, yoksa piyasadaki bazı araçlara hem teknik olarak ilave imkanı olmayabilir hem de  ciddi maliyeti söz konusu olur. Artık otomotiv firmaları bunu fırsat bilerek fiyatları ile bir güzel oynayacaklar. Ya mecburi olduğu için bu donanım bize ucuza gelecek ya da fırsat bilinip fiyatlar şişirilecek bakalım göreceğiz ilerleyen zamanda. Bu arada lastik basınç uyarı sistemi de zorunlu oluyor bunu da kaçırmayalım arada.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 21, 2014, 09:23:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 21, 2014, 12:24:35 »
Lastik basinç sistemi garip bir olay bir lastiginiz insin isik yaniyor ama hangi lastik indigini yazmiyor sadece lüks araçlarda gösteriyo bizde tiguan vardi onda  sadece isik yaniyordu ama mercedes e250 de otobanda giderken sag arka lastik  yazdi indik  arabadan iner inmez araba janta oturdu
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 21, 2014, 13:30:52 »
Yanılıyor olmayısınız benim bildiğim megane 2 full donanım privilege'de 6 airbag vardı. Authentique donanımda 4 airbag vardı. Privilege donanımda arka perdeler opsiyoneldi opsiyonelleri alınca toplam 8 airbag oluyordu.

Megane 2 En boşundan en dolusuna sürücü yolcu yan ve perdeler standarttır tabiki abs de öyle

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2014, 14:24:02
yav kardeşim takmısın megane 2 ye sanki renault megandan ibaret ben koskoca marka diyorum sen bana 1 modelden bahsediyorsun

98 - 99 yılından beri clio 2 - 3 lerdede çift hava yastığı ve abs standarttı. Siz renaultnun hangi modelinden söz ediyorsunuz ?

Eski symbollerde bir tek sürücü hava yastığı vardı. opsiyonel olarak abs ve yolcu hava yastığı alınıyordu.  Bir tek bu durumdan dolayı koca markaya çalıyor çırpıyor demek doğru değil. Şirket politikasıdır.