Gönderen Konu: ESP, Türkiyede kasım 2014`de zorunlu oluyor  (Okunma sayısı 6825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: ESP, Türkiyede kasım 2014`de zorunlu oluyor
« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2014, 17:30:14 »
Şunda satılan jettalarda bile Trendline donanımda 1,2 lt 105 PS motor haricinde standart değil ESP  :kötü:

Gerçekten çok boş araçlar geliyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2014, 17:30:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2014, 18:10:00 »
Gerçekten çok boş araçlar geliyor.

Sanki adamlar biliyor da göndermiyor bizim iyiliğimizi düşünüyorlar. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2014, 18:18:26 »

Şu açıdan bakmak istiyorum: Ne kadar boş araç o kadar hafif araç demek. Ne kadar hafif araç o kadar az yakıt demek. :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 18:30:26

Birde şu yaklaşım var: Arabada esp var bir şey olmaz gir viraja. Aman aman! :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2014, 19:07:21 »
mustafa bey, polo konusunda haklısınız. bu yüzden ben de mesajımda "çoğu" şeklinde belirttim. aslında küçük sınıf araçlarda firmalar genellikle esp yi giriş donanımlarında koymuyorlar. belki şehir içi kullanım şartlarına göre üretildiklerinden olabilir ama bugün bir dacia'da bile standart sunuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2014, 19:10:30 »
toyotanın yürür aksamı çok güzel. yay falan yumuşak olmasına rağmen viraj kabiliyeti çok iyi. hepsinde öyle.

renault peugeot gibi firmalarda hiç alt yapı yok. araba yatıyor ve arkadan kayıyor. 20 yıl önce neyse bugünde aynı tel maşayı kullanıyor.
önce buna bir el atın.

yani diyeceğim o ki, benim için düşünüp güvenliğimi arttırmaya çalışma !  bana para ver , özgürlüğümü ver ve tercihlerimi ona göre yapayım.. bilinçli tüketici olmak kadar kaza önleyecek bir sistem daha gelişmedi..
ha öküzün önde gideniysen milyon dolarlık araban olsa ne yazar.. 

bırakın esp yi önce bu millet lastik almayı öğrensin. haksız mıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2014, 19:14:52 »
Ekteki haberde de ESP ile beraber lastik basınç sistemininde eklenmesinden bahsediyor, toplam maliyet 1500 TL civarında olacakmış.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/esp-tum-binek-araclarda-zorunlu/ekonomi/detay/1878286/default.htm
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2014, 19:15:46 »
mustafa bey, polo konusunda haklısınız. bu yüzden ben de mesajımda "çoğu" şeklinde belirttim. aslında küçük sınıf araçlarda firmalar genellikle esp yi giriş donanımlarında koymuyorlar. belki şehir içi kullanım şartlarına göre üretildiklerinden olabilir ama bugün bir dacia'da bile standart sunuluyor.

Şu bir gerçek: Euroncap testlerine giren araçlar ile ülkemizde satılan araçlar arasında donanım farkı bariz bir şekilde olmakta. En basit örneği VW de örneğini de verdim. Polo'ya ait üç modelin ikisinde yan hava yastıkları yok. Yani yan hava yastığı, esp si olmayan bir polo 5 yıldızlı değildir. Çünkü bu teste sadece çarpışma testi değil denge kontrol, frenleme, yaya güvenliği, çocuk güvenliği vs. bir çok unsur test edilmekte. Şimdi teste girerken tüm bu donanımlar olacak ama Türkiye'de satılan modelinde sadece iki hava yastığı olacak ve biz buna da 5 yıldızlı dersek yanılmış ve yanıltmış oluruz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 06, 2014, 19:17:51

Aynı VW in bluemotion polosunda esp standart mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2014, 20:17:56 »
toyotanın yürür aksamı çok güzel. yay falan yumuşak olmasına rağmen viraj kabiliyeti çok iyi. hepsinde öyle.

renault peugeot gibi firmalarda hiç alt yapı yok. araba yatıyor ve arkadan kayıyor. 20 yıl önce neyse bugünde aynı tel maşayı kullanıyor.
önce buna bir el atın.

yani diyeceğim o ki, benim için düşünüp güvenliğimi arttırmaya çalışma !  bana para ver , özgürlüğümü ver ve tercihlerimi ona göre yapayım.. bilinçli tüketici olmak kadar kaza önleyecek bir sistem daha gelişmedi..
ha öküzün önde gideniysen milyon dolarlık araban olsa ne yazar.. 

bırakın esp yi önce bu millet lastik almayı öğrensin. haksız mıyım ?

Lastik konusunda haklısınız. Araç da ne olursa olsun şöförlük olmazsa herşeyi boşverin. Trafikte 200.000 tl ye araç alıp ölmeyeceğini zennedenler var. Malesef.

Renault nun hangi aracından bahsediyorsunuz bilmiyorum ama megane 2 sedan ile ne yaparsak yapalım arkayı salmayı başaramadık virajda el freni çekmekte dahil.  Kaydırmayı başarana madalya vermek lazım :D Yazlık lastikleri (petlas) 40.000 km kullandık Durumlarını denemek için uğraştık arkayı salmıyor hiçbir şekilde.

Sadece Symboller arkayı salıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2014, 21:08:12 »

Durumlarını denemek için uğraştık arkayı salmıyor hiçbir şekilde.

Sadece Symboller arkayı salıyor.

ben eski araçlarından bahsediyorum. megane çıkana kadar renaultun hangi aracı yol tutmuş ? kaldıki benim arabamda 91 model ama yapan yapmış..
clio serisi sıkıntılı. sadece renault değil piyasadaki doblo connect gibi araçlar viraj alsın diye yapılmamışlar. ama insanlar inanılmaz hızlarda kullanıyorlar , şaşırıyorum.. 
soförlük önemli olabilir. herkes bir rally pilotu kadar arabayı bilecek diyemeyiz. genel kullanım için esp nin standart olması çok güzel. çünkü babamda araba kullanıyor kız kardeşimde. her an birşey önlerine çıkabilir. zaten ömürde 1 veya 2 kez olur.. o durum içinde arabanın güvenli olmasını isterim. bir can hakkı diye bişey yok.
direksiyon gaz fren herkes yapar ama zor bir durumda esp nin yaptığı işi hiçkimse yapamaz. sadece esp ye bağlayamam, arabanında biraz yeri tutması lazım.ama abs nin işini bazı durumlarda belki insanlar yapabilir.. abs aramam demem oydu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2014, 22:22:23 »
megane'ın arkadan kaymadığı doğrudur. çünkü kendisi çok güzel önden kayar. sonrası dualarınızın kabul olmasına kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2014, 22:33:15 »
Kaydırana helal olsun kupayı haketmiş kabak lastikle her araç kayar. İlk defa duyuyorum megane ın kafadan kaydığını 3 senedir bizde en kral virajdan her türlü girdi çıktı. Absli aracı önden kaydırmak gerçekten başarı :) Virajda frene basılmayacağını kurslarda öğretiyorlar sanıyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2014, 23:52:52 »
Zorunlu olması saçma geldi bana ...
Niye insanları esp'li araç almaya zorluyorlar ki, önem veren insan zaten esp'li model tercih eder..
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 07, 2014, 00:26:06 »
Yanlış değil Hakan Bey bakınız burada baz versiyon polonun yan hava yastıklarına dair ülkemizde vw nin resmi web sitesinden alınan bilgiler:

Yalnızca crome editionda var doğru mudur? Polo gevenlikten kaç yıldız almıştır? 5 yıldız.

http://binekarac.vw.com.tr/polo-donanim.aspx

Verdiğiniz adresteki hiçbir vw de ESP yok. Sizin belirttiğiniz, olduğunu düşündüğünüz Chrome da bile.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 07, 2014, 00:35:16 »
Kaydırana helal olsun kupayı haketmiş kabak lastikle her araç kayar. İlk defa duyuyorum megane ın kafadan kaydığını 3 senedir bizde en kral virajdan her türlü girdi çıktı. Absli aracı önden kaydırmak gerçekten başarı :) Virajda frene basılmayacağını kurslarda öğretiyorlar sanıyordum.

herhnagi bir ayrıntı belirtmemiş olmama rağmen bütün bu bilgileri güzel yazıp oynamışsınız. zaten en kral araçlar sizdekiler. dci en güzel motor. bütün taksicilere söyledim, araçlarını değiştireceklermiş 1 yıla kadar. hayırlı günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 07, 2014, 02:03:50 »
daha 2 seneye kadar full pakette esp koymayan güvenliğimizi çok iyi düşünen(!) renault opel ve wv ye ders olur umarım.Bence güzel haber esp nin önemi anlaşılmış demekki.

araç alırken jantına katlanan aynasına ve sis farına bakan milletimize güzel bir haber bence
Nerdeyse son 5 yıldır Astra'da giriş modelinden itibaren esp standart. Ondan önce de h kasada donanıma bağlı olarak esp hep vardı. Bütün j kasalarda güvenlik ekipmanları editiondan (makyajsız kasada enjoy) cosmosuna kadar aynı. Lütfen sallayıpta insanları yanlış bilgilendirmeyin. Ders olması gereken markaları yazarken Toyota'yı unuttunuz sanırım? Benzinli Elegant'ta vsc opsiyonel değil miydi daha geçen sene?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 07, 2014, 02:37:45 »
herhnagi bir ayrıntı belirtmemiş olmama rağmen bütün bu bilgileri güzel yazıp oynamışsınız. zaten en kral araçlar sizdekiler. dci en güzel motor. bütün taksicilere söyledim, araçlarını değiştireceklermiş 1 yıla kadar. hayırlı günlerde kullanın.

Aracın önden kayması yazdıklarım harici imkansızdır.  Bunu tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor. Ben birşey yazmıyorum zaten yazılmış şeyler okuyup öğrenmek gerek. Araç önden kaydıysa

1 - lastik kabaktır.

2 - viraja yanlış girmişsinizdir ( yüksek sürat yada yanlış açı ) yada viraj içinde fren yapmışsınızdır.

3 -  Direksiyon çektirme dediğimiz hatalı direksiyon kırma olayını yapmışsınızdır. ( aniden kırdığınızda aracın önü arkası heryeri salar )

4 - yolda - kar buz vardır. 

5 - Bagajda sabitlenmemiş yüklerde savrulmaya sebep olur.

Bunlar harici aracı kaydırmak büyük yetenek.  Araca bahane bulmakta haksızlık... 

Benim söylediklerimi onaylıyorlarki renault alıyorlar.  Satış listelerine bakınca görülüyor.

Evet araçlarımızdan memnunum. Aynı zamanda toyota kullanıcısıyım ama toyota dizel motorlarını sevmiyorum  ben objektif bakıyorum işe.

En azından bildiğim kadar konuşuyorum. Sağdan soldan okuyarak değil birebir tecrübelerle. 

Valla iyi ederler hobi olarak taksicilik yapmazlar en azından

Neyse konu dağıldı birşey ıspatlamak zorunda değilim bu işlerden anlayan anlar zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 07, 2014, 08:29:24 »
Verdiğiniz adresteki hiçbir vw de ESP yok. Sizin belirttiğiniz, olduğunu düşündüğünüz Chrome da bile.

O link yan hava yastıklarının olmadığını göstermek için verildi. Sadece chrome edition'da yan hava yastığı bulunmaktadır. Bunu özellikle belirtmek içinde yan hava yastıkları kısmını özellikle kalın işaretledim. ESP özelliği ise galiba yine gözden kaçırdınız linkteki pololar için değil polo bluemotion modelinde olduğunu belirtmiştim.

Burada önemli olan husus bazı markaların ncap testlerine girerken standart donanım ya da full donanım ile girip 5 yıldız aldıktan sonra Türkiye'de baz modelleri satılırken üstelik onlarda bir çok güvenlik unsuru olmamasına rağmen alıcılar tarafından 5 yıldızlı zannedilmesidir. Özellikle belirtmeye çalıştığım mesele bundan ibaret. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 07, 2014, 10:31:51 »
 Arkadaşlar, bazı paylaşımlar görülüyor ki bilgi kaynaklı değil, farazi, bu da insanları yanlış yönlendirir, bu konularda lütfen daha dikkatli olalım. Bu arada bilinçli yazıların olduğunu görmek de çok güzel.

Esp sonuçta artı bir donanımdır ve araç maliyetini arttıracağı açıktır. Vergileri bir kenara koyarsak, burada araçların fiyatından yakınmayan yoktur sanırım. Bence zorunlu olması güzel bir gelişme ama herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok.
 Esp sistemine sahip araçların süspansiyonu emsallerine göre daha gevşek(konfor amaçlı) yapılır genelde ve bu yanlış değerlendirmelere neden olabilir. Bunları göz ardı etmek bilimsel olmaz.
 Toyota, C segmenti araçlarda eskiden arkada bağımsız sistemli süspansiyon kullanıyordu, şimdilerde ise bağımlı kullanıyor, bu hangi açıdan baktığınıza göre ilerleme ya da gerileme olarak görülebilir ancak bu aksın üreticisi de konusunda uzmandır. Diğer yandan ilk kasa Auris 'lerin yüksek hacimli motorlu versiyonlarında arkada bağımsız aks vardı düşük hacimlilerin tersine. Gerçi son kasalarda yanlış hatırlamıyorsam Auris 'lerin hepsi bağımsız arka süspansiyona sahip oldu. Konunun detayını bilen varsa bilgiler faydalı olabilir.
 Her aracın, markanın, modelin olumlu ya da olumsuz eleştirilecek tarafları vardır ancak bunları bilgi tabanlı ortaya koymakta yarar var. Örneğin Renault Clio Williams hakkında bilgi sahibi olmadan Clio yol tutuşundan bahsetmek çok anlamlı olmaz. AE101 ya da Ae92 'nin yol tutuşu da bence oldukça iyiydi, çünkü ağırlık merkezleri şimdiki modellerine göre oldukça daha fazla yere yakında, bu yakınlık kimi yönlerden avantaj olurken, bazı yönlerden ise dezavantajdır herkesin hak vereceği gibi.
 Lastik basınç göstergesi sistemi zorunlu olmadan önce bence yolların kalitesi iyileştirilmeli, bu sistemin en büyük düşmanı çukurlu, bozuk yollar. Çukur tabiri eksik kalır bence, çünkü üstüne yapılan yamalarda çukurdan farklı olmuyor genelde maalesef. ;)
 Ayrıca sürücülere, esp devreye girdiğinde nasıl hareket etmeleri gerektiği bilgisi de kısa eğitimler ile verilmeli. Bizler burada mümkün mertebe vermeye çalışıyor olsakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 07, 2014, 11:06:45 »
http://www.youtube.com/watch?v=ml8B6_FNs64#t=10

Yine de esp ye de güvenilmemesi gerektiği husunda uyarıda bulunurak her zaman trafik ve hız kurallarına azami ölçüde uyulması gerektiğini hatırlamakta fayda var. ESP olağan riskleri gözönünde bulundurur ve aracı fren sistemi üzerinden sabit tutmaya çalışır. Hızlı iseniz ve bir çok özelliğiniz varsa sadece bir noktaya kadar stabil kalabilirsiniz, onun dışında ise son teknoloji bile fizik kurallarına boyun eğer.

Not: Videodaki araçta ESP özelliği kapalı durumda da bulunabilir. Söz konusu video hızın sonuçlarını hatırlatmak için sunulmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 07, 2014, 11:07:52 »
daha 2 seneye kadar full pakette esp koymayan güvenliğimizi çok iyi düşünen(!) renault opel ve wv ye ders olur umarım.Bence güzel haber esp nin önemi anlaşılmış demekki.

araç alırken jantına katlanan aynasına ve sis farına bakan milletimize güzel bir haber bence

biliyorsanız konuşun ;)
2003 vectralarda 2004 astralarda opsiyoneldi ;)
astra cosmolarda standart sunuldu. j giriş paketi hariç hepsinde var.
renaulttada durum vaziyet böyle.  vw her aracına istediğiniz zaman esp alabiliyorsunuz. ;)