Anket

Sizce Efsane'yi eski Tip LPG Sisteminden Sıralı Sistem LPG'ye Çevirmeli miyim ? Amaç Motor Sağlığı, Performans, Yakıt.

Gerek Yok Böyle Dursun
7 (46.7%)
Durduğun Hata
8 (53.3%)

Toplam Oy Verenler: 15

Oylama kapandı: Mayıs 09, 2014, 16:30:00

Gönderen Konu: Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek  (Okunma sayısı 6705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek
« : Nisan 28, 2014, 10:05:04 »
Merhabalar herkese,

Benim efsaneye tüp takılalı 6 ay olmuş. Arabayı aldığım amcamın amacı neyse eski lpg takmışlar ve arkadaşlarımın yaptıkları yorumlar doğrultusunda sıralıya dönme kararı aldım. Motora zararı var bu sistemin hemen sıralıya dön, bu şekilde çok yakar sıralıya dön, çekiş artar sıralıya dön diye diye aklıma girdiler bende dedim ki sıralıya geçelim o zaman. Biraz araştırmadan sonra Atiker'in bu sıralar gayet başarılı ürünler sergilediği konusunda yorumlar aldım. Asıl olan işcilik diyorlar.

Siz düşünceleriniz nedir ??? 

Şimdiden teşekkürler  :)
Yek*06db1387

Toyota Club Türkiye

Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek
« : Nisan 28, 2014, 10:05:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2014, 10:25:38 »
Merhabalar herkese,

Benim efsaneye tüp takılalı 6 ay olmuş. Arabayı aldığım amcamın amacı neyse eski lpg takmışlar ve arkadaşlarımın yaptıkları yorumlar doğrultusunda sıralıya dönme kararı aldım. Motora zararı var bu sistemin hemen sıralıya dön, bu şekilde çok yakar sıralıya dön, çekiş artar sıralıya dön diye diye aklıma girdiler bende dedim ki sıralıya geçelim o zaman. Biraz araştırmadan sonra Atiker'in bu sıralar gayet başarılı ürünler sergilediği konusunda yorumlar aldım. Asıl olan işcilik diyorlar.

Siz düşünceleriniz nedir ??? 

Şimdiden teşekkürler  :)

Yunus Emre,

Önemli olan işçilik ama malzeme kalitesi çok önemli. Bir tanıdığım 50.000tl lik elantrasına mimgas taktırdı, daha doğrusu taktı. Çünkü kendisi LPG ci ve herhangi bir sorunda kendisi müdahale edecek. Bu ve benzeri konular forumda çok görüşüldü. Ama ben şahsi fikrimi söyleyeyim: Lovato'yu kesinlikle öneririm. Bence daha iyi edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2014, 10:31:00 »
atiker biraz şans işi bence..aldığım yorumlara göre BRC daha iyi performanslı diyorlar kendim benzinli kullanıyorum..tabi en önemlisi taktırdığın yer ve işçiliği bunu en ön planda tutmanız gerekli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2014, 10:39:41 »

Yunus Emre,

Önemli olan işçilik ama malzeme kalitesi çok önemli. Bir tanıdığım 50.000tl lik elantrasına mimgas taktırdı, daha doğrusu taktı. Çünkü kendisi LPG ci ve herhangi bir sorunda kendisi müdahale edecek. Bu ve benzeri konular forumda çok görüşüldü. Ama ben şahsi fikrimi söyleyeyim: Lovato'yu kesinlikle öneririm. Bence daha iyi edersin.

Teşekkürler abi sağolasın. Zaten üstünde ki Lovato aklımdan geçende lovato. Geçenlerde arkadaşımın 2.0 T5 arabasına atiker sıralı taktırdık, bizzat kendim binip denedim benzinden daha iyi gidiyor  :D Bakalım haftasonu bi araştırma yapacağız bakalım.

atiker biraz şans işi bence..aldığım yorumlara göre BRC daha iyi performanslı diyorlar kendim benzinli kullanıyorum..tabi en önemlisi taktırdığın yer ve işçiliği bunu en ön planda tutmanız gerekli..

Kesinlikle BRC gerçekten çok iyi ama hem akla hemde birazcık cebime göre hareket etmem gerekiyor. Hafta sonu bi pazar araştırmasına çıkacağım bakalım.
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2014, 12:35:39 »
Ben de 1 ay kadar önce Atiker taktırdım, gaz pedalına verdiği geç tepki haricinde memnunum.
Benzinden gaza geçerken hissetmiyorum, aynı benzinde gibi davranıyor.

Bence kesinlikle takan usta önemli ve yapılan ayarları.

Maliyet açısından düşününce Atiker'de karar kıldım. Atiker obd2 kit 1200tl, brc ve lovato obd2 kitleri ise 1600-1700 civarı. Atiker'in yedek parça fiyatları ucuz, bir sorun olduğunda değiştirsem dahi, her türlü ekonomik olacak diye düşündüm ve karar verdim. Çünkü bir de ruhsata işletme ve muayene ücretleri girince devreye toplam fiyat artıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2014, 12:41:39 »
sıralı elbet iyi ama değecek mi ?

motor 4a-fe ise bildiğim kadarıyla o motor tek nokta enjeksiyonlu. ona göre düşünmek lazım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2014, 13:00:05 »
sıralı elbet iyi ama değecek mi ?

motor 4a-fe ise bildiğim kadarıyla o motor tek nokta enjeksiyonlu. ona göre düşünmek lazım ..

'94 ve sonrasındaki 1,6 4A-FEler sıralı enjeksiyon.

Speck bilgisinin sonundaki "İ" harfi injection'un kısaltılmışıdır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2014, 13:16:14 »
Tek nokta lpg nin parçaları ile sırala yapmak mümkün mü ? uygun fiyata çıkartmak mümkün mü bunu araştırmak lazım.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2014, 13:20:24 »
Tek nokta lpg nin parçaları ile sırala yapmak mümkün mü ? uygun fiyata çıkartmak mümkün mü bunu araştırmak lazım.

Sadece LPG tankı kullanılabilir geri kalan herşey degişmeli.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2014, 13:26:26 »
Bende sıralıya gecme işini ciddi ciddi düşündüm... sitede genel hakim görüş brc ve ladiranzo (?) İyi olduguna yönelik. Ae101 kasa geneli düz lpg. Araba düzde de arıza cıkarmıyor ama ayarı malum kacabılıyor. Genel görüs gecmeme yönünde, bende vazgectim. Lpg olayına ve ayarına kafayı bozdum. 1 depoyla kac km gidiyor her ay ölçüyorum.  Sehirici Bu ay 300 km gittim. Kazan 28 ltre.(.lpg litre 2.92 krs.)Sehirdeki bütün akaryakıt istasyonlarını dolastım. Temiz ve havasız 40-50 km fazla götürüyor.
İyi bir lpg ustası buldum, atiker bayisi, ekonomik moda ayarlattım cekici de güzel. Onla sıralı olayını cok konustum .
hocam sehiriçi 10/100 km yakar sıralı da olsa cok degısmez ama uzun yolda farkı hissedersin dedi
. Brcyi sordum cok brcyı söküp atiker taktım  (herkes malını över)ama  ithal malın parcası pahalı brc beyni 500-600tl atıkerin parcası onlara göre cok ucuz. Bende lpg kazanı var  700 tl farkla yaparım dedi
Lpg ayarından sonra araba km 28 krsa düştü  uzun yolda 22 krs yaksın  degerler cok iyi . Lpg ustası ıyı ayar yaparsa toyota motoru tek noktalıya da uyumlu motor saglam....  bence gerrk yok 
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2014, 14:05:45 »
motorda 4 enjektör varsa ve ecu varsa sıralı sistem kesinlikle daha iyi.

mikserli sisteme göre bence %10 gibi bir yakıt farkı var. uzun süre kullanılacaksa hemen takılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2014, 15:55:23 »
aracım 97 enjeksiyonlu. Karbüratörlü olsa tamam üstünde sistem 10 numara. Lpg zaten sıkıntı bide enjeksiyonlu arabada düz sistem motor ömrünü azaltıyormuş bunu söyleyen adam esnaf değil mühendis. Ben kesinlikle hem yakıt hem çekiş hemde motor ömrü için faydalı olacağını düşünüyorum ve Allahın izniyle de en az 5-6 sene binmeyi düşünüyorum. Tank sabit kalacak, tanktan sonra ki bütün sistem değişecek ayın 7'sinden sonra taktıracağım inşAllah.
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2014, 16:32:23 »
Kaça yaptırıyorsun?

Bu arada tanktan gelen borular neden değişmesi gerekiyor ki onu anlamış değilim ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2014, 17:26:48 »
Kaça yaptırıyorsun?

Bu arada tanktan gelen borular neden değişmesi gerekiyor ki onu anlamış değilim ?

Yok kardeşim borular değişmiyor arka tarafa dokunulmayacak sadece motor üzerinde ki sistem komple değişecek. Malzeme ve montaj toplam bi kaç yerden fiyat aldım 850-900 tl arası dediler. sonrasında kendi ustama gittim 750 tl son olur dedi de 650-700 tl civarında olması için mücadele etcem  :D
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2014, 18:08:26 »
sıralı sisteme geçicek olursan aradaki farkı hissedicegini düşünüyorum fazlasıyla yunus.ankarada lpg taktırıcaksan en önemli şey işçilik malzemenin orjinalligi ve yedek parçalarının kalitesi vs.arkasından marka gelir.ankarada bu işi adım başı yapan var.kendim şaşmazda damlaotoda taktırdım lovato 2005 senesinde.senin yerinde olsam en kalitelisini en kaliteli işçilikle en makul fiyata taktırmaya çalışırım.fiyat daha sonra gelir yani açıkcası.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2014, 18:09:59
ben bir marka önerecek olursam senin araca eger şahsi görüşüm olarak atikere yanaşmam..brc mi lovato diye hep arasında kalınır genelde ben lovato diyorum şahsi görüşüm olarak o fiyat aralıgının en iyisi markası benim gözümde
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2014, 18:14:55 »
sıralı sisteme geçicek olursan aradaki farkı hissedicegini düşünüyorum fazlasıyla yunus.ankarada lpg taktırıcaksan en önemli şey işçilik malzemenin orjinalligi ve yedek parçalarının kalitesi vs.arkasından marka gelir.ankarada bu işi adım başı yapan var.kendim şaşmazda damlaotoda taktırdım lovato 2005 senesinde.senin yerinde olsam en kalitelisini en kaliteli işçilikle en makul fiyata taktırmaya çalışırım.fiyat daha sonra gelir yani açıkcası.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2014, 18:09:59
ben bir marka önerecek olursam senin araca eger şahsi görüşüm olarak atikere yanaşmam..brc mi lovato diye hep arasında kalınır genelde ben lovato diyorum şahsi görüşüm olarak o fiyat aralıgının en iyisi markası benim gözümde

Ogün abi çok doğru diyorsun. Usta konusunu ibo ayarladı. Marka gelince de bizim volvocunun s40 t5 e atiker taktık araba benzinden daha iyi gidiyor kullandım çünkü artı araba turbolu. şahsi düşüncem atiker eski atiker değil bence
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2014, 18:24:29 »
piyasası ortak karıştıki bu işin..ibo bilir araba konusunda titizdir vardır bir bildiği.atikerden çok memnun olanda var yok degil.montajını işini bilen biri yapsında..senin arabanla volvonun performansı farklı olabilir sakın bende niye böle oldu vs diye düşünme.her araca uygunlugu farklı sonuçta.çevremde kullanıp memnun olan var atikeride.fiyat ne olcak peki degişim için
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2014, 18:29:28 »
piyasası ortak karıştıki bu işin..ibo bilir araba konusunda titizdir vardır bir bildiği.atikerden çok memnun olanda var yok degil.montajını işini bilen biri yapsında..senin arabanla volvonun performansı farklı olabilir sakın bende niye böle oldu vs diye düşünme.her araca uygunlugu farklı sonuçta.çevremde kullanıp memnun olan var atikeride.fiyat ne olcak peki degişim için

650-700 tl civarında abi
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2014, 18:31:25 »
valla kaliteli olacaksa güzel işçilikle falan alcagın verimin yanında hiçbirşey degil yunus.sen birde arabayı kullanan bir insansın sürekli sıralının farkını çok rahat hissedeceksin bence.çok rahatta o parayı amorti edersin.ayarını güzel yaptır birde zaten biliyorsun ilk defa taktırmıyorsun :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2014, 18:46:58 »
Mimgaz hakkında bilgisi olan var mı atiker üretiyor parca kalitesi daha iyi ve kalite dıye okumustum.(marka söylemleri)Brc gibi markalarla yarısmak ve üst marka oluşturmak diye yorumları okudum  sizin fikrinz nedir?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)