Anket

Sizce Efsane'yi eski Tip LPG Sisteminden Sıralı Sistem LPG'ye Çevirmeli miyim ? Amaç Motor Sağlığı, Performans, Yakıt.

Gerek Yok Böyle Dursun
7 (46.7%)
Durduğun Hata
8 (53.3%)

Toplam Oy Verenler: 15

Oylama kapandı: Mayıs 09, 2014, 16:30:00

Gönderen Konu: Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek  (Okunma sayısı 6708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneyi sıralandırcağım da yardım gerek
« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2014, 22:05:44 »
Mimgaz hakkında bilgisi olan var mı atiker üretiyor parca kalitesi daha iyi ve kalite dıye okumustum.(marka söylemleri)Brc gibi markalarla yarısmak ve üst marka oluşturmak diye yorumları okudum  sizin fikrinz nedir?

barış seni biryerden tanıyor gibiyim ya çıkartamıyorum. ığdır nere amasya nere..

ben şuanda mimgazın mikserini kullanıyorum.
araba karbüratörlü. ben ayar sorunu yaşıyorum. yüksek devirde gaz yetiştiremiyor. bide çok yakıyor..
kalite olarak yerli markalardan iyi gibi.diğer markaları başka arabada denemiştim.biraz daha iyi gibi..
bence ömrü bitmek üzere.. yani 40 bin km de ömrünü tamamladı..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 28, 2014, 22:05:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 28, 2014, 22:44:48 »
barış seni biryerden tanıyor gibiyim ya çıkartamıyorum. ığdır nere amasya nere..

ben şuanda mimgazın mikserini kullanıyorum.
araba karbüratörlü. ben ayar sorunu yaşıyorum. yüksek devirde gaz yetiştiremiyor. bide çok yakıyor..
kalite olarak yerli markalardan iyi gibi.diğer markaları başka arabada denemiştim.biraz daha iyi gibi..
bence ömrü bitmek üzere.. yani 40 bin km de ömrünü tamamladı..
Sevgili anıl kardesim ortaokul arkadasın olabilir miyim? Iğdırdayım öğretmenliğe devam buralarda:))) sen ne yapıyorsun nerelerdesin?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 28, 2014, 23:08:00 »
Sevgili anıl kardesim ortaokul arkadasın olabilir miyim? Iğdırdayım öğretmenliğe devam buralarda:))) sen ne yapıyorsun nerelerdesin?

nerden nereye ,isim tamam. ben hala tam çıkartamadım benim kusuruma bakma ama çok yıl oldu.. senle suluovada okuduk de mi ? :)
görüşelim , mutlaka simayı hatırlarım...  ben amasya civarındayım :) az kalsın ığdırda görüşecekmişiz.. baytarım kps ye girip atama bekleyecez :) öyle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 28, 2014, 23:21:54 »
nerden nereye ,isim tamam. ben hala tam çıkartamadım benim kusuruma bakma ama çok yıl oldu.. senle suluovada okuduk de mi ? :)
görüşelim , mutlaka simayı hatırlarım...  ben amasya civarındayım :) az kalsın ığdırda görüşecekmişiz.. baytarım kps ye girip atama bekleyecez :) öyle..

Veterinerlik ilgin alakan değildi  işin gücün tornavidaydi senin:-)
Aklıma geldi ortaokulda bizim büyükbaş hayvanlar vardı öğle arası bakıyordum sonra okula gelmeden parfüm boşalt filan:-) sen burnunu tutuyordun ahıra  mı girdin sen diye:-):-) sonra gel veteriner ol:-):-):-) vay beee :-) hayırlısı kardeşim
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 28, 2014, 23:34:18 »

Veterinerlik ilgin alakan değildi  işin gücün tornavidaydi senin:-)
Aklıma geldi ortaokulda bizim büyükbaş hayvanlar vardı öğle arası bakıyordum sonra okula gelmeden parfüm boşalt filan:-) sen burnunu tutuyordun ahıra  mı girdin sen diye:-):-) sonra gel veteriner ol:-):-):-) vay beee :-) hayırlısı kardeşim
suluovanın etkileri :) belkide sen bilinç altıma soktun kokuyu :)
ya öyle bişey söyledin ki tam ben :) evet hala mekanik bişey varsa hemen dalarım, o hastalık geçmedi :)
baytarlık ise isteyerek okudum, birkaç işte çalıştım pişman oldum :) kokusu içindeyken rahatsız etmiyoda klinikten kalan bazı malzemeler okadar yıkamaya rağmen kokuyor ne hikmetse :) rahatsız ediyo.. suluovalı olup kokmayan mı var , söylettirme beni:)

neyse şimdi konuyu böldük :) velhasıl sıralı iyidir iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 29, 2014, 09:55:25 »
Sıralı vesilesiyle bi buluşmaya vesile olduk hadi hayırlısı  :alkis: Şimdi sizden birşey rica edeceğim dün akşam nerdeyse arkadaş katili olacaktım  >:( ya adam tutmuş diyor ki ne gerek var aynı yakacak sanki arabanın motorunumu değiştiriyon. Bu laflara takılmadım bi arkadaşım diyor ki sıralı şans işi ben olsam dokunmazdım diyo. Şimdi biri böyle diğeri öyle diyo vallaha kafayı yicem  :argh:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 29, 2014, 10:11:00 »
Sıralı vesilesiyle bi buluşmaya vesile olduk hadi hayırlısı  :alkis: Şimdi sizden birşey rica edeceğim dün akşam nerdeyse arkadaş katili olacaktım  >:( ya adam tutmuş diyor ki ne gerek var aynı yakacak sanki arabanın motorunumu değiştiriyon. Bu laflara takılmadım bi arkadaşım diyor ki sıralı şans işi ben olsam dokunmazdım diyo. Şimdi biri böyle diğeri öyle diyo vallaha kafayı yicem  :argh:

Yusus Emre,
Senin aracın çok nokta enjeksiyonlu mu, evet. Peki üzerindeki mikserli sistem çok nokta enjeksiyonlu sisteme tam olarak uygun mu, hayır. En azından sıralı sistem daha ileri teknoloji. O halde aracına uygun olan elbetteki daha verimli olur, her açıdan..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 10:13:40
ae101ler sağlam bir motora sahiptir, ne koyorsan gidersin belki ya da araç gitmeye çalışır ama uygun olmayan ya da eski sistemleri kullanarak bu araçlara kötülük etmemek gerekir. Bu arada bir de aracın ile aynı model ve motora sahip bir başka sıralı sistem lpgli corollayı dene. Çekişini ve yakıtını daha doğru kıyas edersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 29, 2014, 11:38:29 »
Sıralı iyidir tabi :) , sadece vereceğin paraya değer mi onu düşüneceksin.

Sıfır atiker fiyatı ne peki ? 750-800 böyle vereceğine ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 29, 2014, 13:25:05 »
yunus senin aracını birazcık denemiştim biliyosun :) gerçekten çok sağlam motoru var.

kullandığın sistem motor devrine göre gaz ayarını yapamaz. ayarı ya düşük devirler için yapacaksın yada yüksek. karışım oranını asla sıralı sistemler gibi ayarlayamazsın.
ben dahil milyon kişi normal mikserli sistem kullanıyor. hatta avensis kullananlar bile normal gaz takıyorlar. iki sistem arasında fazla fark yok. attığın taş ürküttüğün kuşa değer mi sen düşün. böyle şeyleri aklına takmazsan hiç problem çıkmaz :) ne zaman eksikleri görmeye başlarsın işte ozaman harcamanın sonu gelmez..
700 tl gibi bir paradan bahsediyorsun. az değil. arabanın 2 yıllık bakımını yaptırırsın :) yada cebinde kalsın acil ihtiyaçların içinde kullanabilirsin.

bir mühendis kolay yetişmiyor. elbet bildiği şeyler vardır. senin motorunda kolay bozulacak bir subap sistemi yok. yeterki ayarları düzgün yapılsın.. mühendisden fazla bilemeyiz lakin tecrübelere dayanarak bişeyler söyleyebiliriz. eğer bir sistem arıza yaptıracaksa düzgün ayar yapılmadığı için olur. sıralı veya normal sistemde arıza çıkartma oranı bence aynıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 29, 2014, 13:46:13 »
Çok fazla uzatmadan sadece şunu deyim 13 yıl kullandığımız 1997 xli Corolla yı Atiker sıralı sistemin bize yaptığı eziyetler sonucu aşık olduğum arabadan soğuyarak satmak zorunda kalmıştım. Sadece bunu bilin yeter .Eğer atiker taktıracaksan mikserli sistem dursun hiç olmazsa kafan atarsa sökersin benzine devam edersin sıralı olunca her tarafa delik açıyorlar arabanın sökemiyorsun da .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 29, 2014, 13:54:47 »
Kafayi yicek birşey yok yunus.araban siraliya uygunmu..uygun..sirali sisteme uygunken niye bununla gezesin.dunde soledim bu konu pis bir iş birsürü laf var ortada herzamanda olacak.tek bilmen gereken sey şu. .aravini emineller deyecekse kaliteli malzeme işçilik vs olcaksa siraliya gir.yoksa tabikide girme.tek onemli nokta bu.sirali sistem iyidir isini bilen saglam güvenilir ellerde olursa
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 29, 2014, 14:47:38 »
Ama illa sıralı sistem taktıracam diyorsan kesinlikle BRC veya LOVATO taktır geri yalan bu markaların herşeyi oturmuş durumda
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 29, 2014, 15:12:21 »
Yusus Emre,
Senin aracın çok nokta enjeksiyonlu mu, evet. Peki üzerindeki mikserli sistem çok nokta enjeksiyonlu sisteme tam olarak uygun mu, hayır. En azından sıralı sistem daha ileri teknoloji. O halde aracına uygun olan elbetteki daha verimli olur, her açıdan..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 10:13:40
ae101ler sağlam bir motora sahiptir, ne koyorsan gidersin belki ya da araç gitmeye çalışır ama uygun olmayan ya da eski sistemleri kullanarak bu araçlara kötülük etmemek gerekir. Bu arada bir de aracın ile aynı model ve motora sahip bir başka sıralı sistem lpgli corollayı dene. Çekişini ve yakıtını daha doğru kıyas edersin.

İşte bende böyle düşünüyorum abi. Önceki arabam karbüratörlü Uno idi onda ki lpg sisteminin aynısı iki katı para verdiğim enjeksiyonlu araba diye aldığım efsanenin aynısında var. Şahsım olarak yakıştıramıyorum  |-\

Sıralı iyidir tabi :) , sadece vereceğin paraya değer mi onu düşüneceksin.

Sıfır atiker fiyatı ne peki ? 750-800 böyle vereceğine ?

700 tl yada 750 tl olarak el sıkcaz bakalım da daha ustayla yüzyüze gelemedik ibocan konuştu. Haftasonu gitcem bakalım.

yunus senin aracını birazcık denemiştim biliyosun :) gerçekten çok sağlam motoru var.

kullandığın sistem motor devrine göre gaz ayarını yapamaz. ayarı ya düşük devirler için yapacaksın yada yüksek. karışım oranını asla sıralı sistemler gibi ayarlayamazsın.
ben dahil milyon kişi normal mikserli sistem kullanıyor. hatta avensis kullananlar bile normal gaz takıyorlar. iki sistem arasında fazla fark yok. attığın taş ürküttüğün kuşa değer mi sen düşün. böyle şeyleri aklına takmazsan hiç problem çıkmaz :) ne zaman eksikleri görmeye başlarsın işte ozaman harcamanın sonu gelmez..
700 tl gibi bir paradan bahsediyorsun. az değil. arabanın 2 yıllık bakımını yaptırırsın :) yada cebinde kalsın acil ihtiyaçların içinde kullanabilirsin.

bir mühendis kolay yetişmiyor. elbet bildiği şeyler vardır. senin motorunda kolay bozulacak bir subap sistemi yok. yeterki ayarları düzgün yapılsın.. mühendisden fazla bilemeyiz lakin tecrübelere dayanarak bişeyler söyleyebiliriz. eğer bir sistem arıza yaptıracaksa düzgün ayar yapılmadığı için olur. sıralı veya normal sistemde arıza çıkartma oranı bence aynıdır.

Evet o konuda çok şükür efsanenin motoru iyi lakin iyi olmasının sebebi benzin  |-\ lpg de bu kadar seri tepki vermiyor. Ayrıca arabayı ilk alırken ustaya sormuştum neden böyle sistem var diye ustanın cevabı çok ilginçtir ki eski tip lpg sisteminde patlama yapmayan nadir araçlardan birisi de toyota dedi. Arkadaşımın 306 peugeot unda eski tip vardı rampada bi dip gaz yapıyo hemen peşine patttt noldu hava hortumunu paatladı ne olacak çek sağa geri yerine tak devam  :lol: ayrıca tek seferde cebimden çıkacak olsa 700 tl imkanı yok yapamam 10 taksit olacak şekilde takacağız aylık 70 tl ki yanlış anlamayın 70 tl nereye vermiyoruz ki ? aylık 5 paket sigara tasarrufu keyfi gezmeleri işin içinden çıkartırsan sıralı bedavaya gelir  :rofl:

Çok fazla uzatmadan sadece şunu deyim 13 yıl kullandığımız 1997 xli Corolla yı Atiker sıralı sistemin bize yaptığı eziyetler sonucu aşık olduğum arabadan soğuyarak satmak zorunda kalmıştım. Sadece bunu bilin yeter .Eğer atiker taktıracaksan mikserli sistem dursun hiç olmazsa kafan atarsa sökersin benzine devam edersin sıralı olunca her tarafa delik açıyorlar arabanın sökemiyorsun da .

Ne gibi sıkıntılar yarattı size ?

Kafayi yicek birşey yok yunus.araban siraliya uygunmu..uygun..sirali sisteme uygunken niye bununla gezesin.dunde soledim bu konu pis bir iş birsürü laf var ortada herzamanda olacak.tek bilmen gereken sey şu. .aravini emineller deyecekse kaliteli malzeme işçilik vs olcaksa siraliya gir.yoksa tabikide girme.tek onemli nokta bu.sirali sistem iyidir isini bilen saglam güvenilir ellerde olursa

Ben anlamam Ogün abi taktıracağımda benimle birlikte geleceksin  :rofl:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 29, 2014, 15:18:19 »
 :D ayipsin kardeşim uygun olduktan sonra niye gelmiyim takım çantami alayimmi ben mi takacam cok pis yaparim bak firtina gibi gezer yolda çalışırsa tabi :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 29, 2014, 15:51:00 »
:D ayipsin kardeşim uygun olduktan sonra niye gelmiyim takım çantami alayimmi ben mi takacam cok pis yaparim bak firtina gibi gezer yolda çalışırsa tabi :rofl:

Çalışırsa mı ???  :blink: Abi bari eve kadar gitseydik  :rofl:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 29, 2014, 15:56:48 »
Çalışırsa mı ???  :blink: Abi bari eve kadar gitseydik  :rofl:

ben bırakırım olmadı eve yaa  :rofl: dert ettiğin seye bak :D bi isi ya tam yapacaksın ya hiç. Ya fırtına gibi gidecek yada hiç calismayacak :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 29, 2014, 16:30:35 »
Hadi bakalım oylama zamanı  8-)
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 29, 2014, 16:35:02 »
ben oyumu kullandım.bu gidişe bir dur deme vakti geldi  :rofl: :rofl: :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 29, 2014, 16:45:36 »
Oylama konusuna gelince :) kriterlere göre değişir, bende tek nokta kullanıyorum, sırf hava filtre sesi için sıralıya geçiş yapmak istiyorum.
Yoksa memnunum yani :) .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 29, 2014, 17:01:40 »
ben oyumu kullandım.bu gidişe bir dur deme vakti geldi  :rofl: :rofl: :rofl:

Adamsın Ogün abi  :lol:

Oylama konusuna gelince :) kriterlere göre değişir, bende tek nokta kullanıyorum, sırf hava filtre sesi için sıralıya geçiş yapmak istiyorum.
Yoksa memnunum yani :) .

Kesinlikle Mehmet  :tamam: Açık hava + Çekiş + Yakıt + Motor Sağlığı + Günümüz Teknolojisi yetmez mi  :lol:
Yek*06db1387