Gönderen Konu: Hangi Yaz lastiği ?  (Okunma sayısı 8781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Hangi Yaz lastiği ?
« : Nisan 24, 2014, 17:59:40 »
Merhaba arkadaşlar,

Malum kış bitti ve Nokian WR G2 kış lastiklerimi nisan başında çıkararak tekrar 35.000 km'ye gelmiş Bridgestone ER300 leri taktım.
Ancak, lastikler bana sanki tahta tekerlek üzerinde gidiyormuş hissini verecek kadar sertleştiğini görünce, uzun zamandır düşündüğüm yumuşak lastiklere geçiş fikrimi uygulamaya karar verdim. Bayileri arayarak masa başında yaptığım fiyat araştırmaları sonucunda Auris aracıma aşağıdaki lastiklerden birini taktırmaya karar verdim.

1 - Michelin Primacy 3                  : 225-TL
2 - Goodyear Ef.Grip Performans : 185-TL
3 - Cont.Premium Contact 5        : 200-TL

Michelin Primacy3'ün yumuşaklığı ve sessizliği zaten herkesin malumu. Ancak, etiket değeri, bayinin söyledikleri ve internette yapılan yorumlar Goodyear EGP'ın da Michelin ayarında hatta daha sessiz olduğu yönünde. fiyat farkı da göz önüne alındığında kafamı oldukça kurcalayan bir model.
Cont.Prm contact5 hakkında da söylenenler aşağı yukarı aynı.

Aranızda bu model/modelleri kullanan arkadaşlardan, tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum.
Zira bu işi bu haftasonu bitireceğim.

Toyota Club Türkiye

Hangi Yaz lastiği ?
« : Nisan 24, 2014, 17:59:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Yaz lastiği ?
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2014, 18:15:24 »
Sadece 3lastige bagli olarak düşünmeyin derim petlas starmaxx kumho ecowing etiket ve yorumlarinada bakabilirsiniz.ben kumho ecowing kullaniyorum yeni aldim ve oldukca memnunum.illa bu 3lastik olcaksada conti ve goodyear daha mantikli
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2014, 19:19:56 »
Ogün bey ben petlas kullaniyorum gecen yil almistim michelinlerden sonra arac iceri yol sesi almaya basladi.Memnun degilim yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2014, 19:29:28 »
Haklısınız michelin gore birazcık daha sesli bir lastik.ama onun kadar narin değil. Ondan daha uzun ömürlü ve yol tutusuda ona yakın. Kumholari ozellikle ecowingde inceleyin derim zaten konusunu acmistim..petlas starmaxx incelenip yorumlara bakilabilir gonul rahatligiyla.aralarinda cok ciddi farklar yok şahsi görüşüm olarak
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2014, 20:48:58 »
Michelen iyidir bir önceki lastiklerimiz michelin idi. Şuan Lassa var en az Michelin kadar etkili.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2014, 21:19:50 »
Merhaba arkadaşlar,

Malum kış bitti ve Nokian WR G2 kış lastiklerimi nisan başında çıkararak tekrar 35.000 km'ye gelmiş Bridgestone ER300 leri taktım.
Ancak, lastikler bana sanki tahta tekerlek üzerinde gidiyormuş hissini verecek kadar sertleştiğini görünce, uzun zamandır düşündüğüm yumuşak lastiklere geçiş fikrimi uygulamaya karar verdim. Bayileri arayarak masa başında yaptığım fiyat araştırmaları sonucunda Auris aracıma aşağıdaki lastiklerden birini taktırmaya karar verdim.

Michelin Primacy3'ün yumuşaklığı ve sessizliği zaten herkesin malumu. Ancak, etiket değeri, bayinin söyledikleri ve internette yapılan yorumlar Goodyear EGP'ın da Michelin ayarında hatta daha sessiz olduğu yönünde. fiyat farkı da göz önüne alındığında kafamı oldukça kurcalayan bir model.

Aranızda bu model/modelleri kullanan arkadaşlardan, tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum.

Bende de şuan er300ler var değiştirsem mi diye düşündü sonra biraz daha kullanmaya karar verdim. Değiştirseydim eğer kumho ecowing kh27 alacaktım, etiket değerleri çok iyi, dayanıklılığını bilemem zira yeni çıkan bir lastik. İncelemenizde fayda var.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2014, 23:14:13 »
http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/unsere-reifen/pkw/yaz.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH27&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Ecowing%20ES01&cHash=f216f863ac

http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-performance/index.jsp

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/tirelabel/viewer.html

http://www.petlas.com.tr/tr/etiketx.php?i=5711&l=175

http://www.starmaxx.com.tr/tr/etiket.php?i=3939&l=86

http://www.starmaxx.com.tr/tr/etiket.php?i=5738&l=190

sayı dahada arttırabilir.michelin etiketini koymadım bilinen lastiklerden o da ama a4deseni a3 kadar iyi degilim bunu net bir şekilde söliyebilirim.etiketlere bakarsınız tek tek elimizden geldikçe yardımcı oluruz.hankookda unutulmamalı tabi bu arada.ben ecowing kullanıyorum dedigim gibi arada gram ses yok.performansı güzel etiketinin  hakkını veriyor.kime sorduysamda ithalatçısı dahil oldukça yumuşak oldugu için kolay kolay sertleşmicegini herkesden duyuyorum.ama saklama koşulları çok önemli tabi

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2014, 00:40:23 »
Geçen cumartesi 2011 corollama 4 tane  primacy 3 aldım  tanesini 210 dan saydılar(5 taksit). yalnız lastiklerim 2013 30. hafta üretimi. neden 2013 aldın derseniz 2014ler İtalyan malıydı. forumda da özellikle arkadaşlar alman üretimi olsun dedikleri için bu 2013leri almak zorunda kaldım.
lastikle alakalı bir şeyler söylemek için erken ama özellikle frenleme yaptım ve üzerindeki Yokohamalar dan çok farklı abs öyle devreye girmiyor hemen :tamam:
ses konusunda çok bir fark hissedemedim özellikle deneme yapacağım çünkü bu benim için gerçekten çok önemli.
yol tutuşunda özellikle virajda arkayı daha iyi tuttu.
burada reklam gibi olmasın ama lastikçide deli gibi sıra vardı hemen yan tarafta çeşitli marka lastik satan dükkanlar bomboşken bu markayı satan dükkanın bu kadar kalabalık olması kendimi iyi hissetmemi sağladı .toplam avuç içi kadar yere canımızı taşıttırıyoruz. İnşallah memnun kalırım.
Kazasız belasız sürüşler
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2014, 09:20:34 »
Yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Hem fiyat avantajı, hem etiket değerleri ve kullanıcı yorumlarını göz önüne aldığım zaman şu an için Goodyear EfficentGrip Performance modeli ağır basıyor. Son derece sessiz ve yumuşak bir lastik olduğu, bununla birlikte dayanıklılık konusunda da Michelinden bir tık daha iyi olduğu yönünde hemen hemen bir çok kişi hemfikir. İstanbul/Aksaray'daki Vatan ticaret (çok büyük bir lastik bayisidir) bu modelin şu anda Michelin'in önüne geçtiğini söylüyor.

Yarın gidip, son anda fikir değişikliği yapmazsam, bu lastikleri taktırmayı düşünüyorum. (Bu arada 4 adet alana Goodyear tshirt hediye).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2014, 10:36:16 »
Merhaba arkadaşlar,

Goodyear Ef.Grip Performans ses, konfor ve ekonomiklik açısından Michelin'i aratmaz, fazlası bile vardır. Fazla para vermeyin. 2000 km.dir kullanıyorum çok memnunum.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2014, 12:15:33 »
Hayirli olsun gule gule kullanin insallah  :)mahcupetmez insallah
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2014, 13:38:50 »
hayırlı olsun

arkadaşlar bridgestonenin bir nokiandan farkı nedir ki ?  ben en yumuşak lastiği arıyorum. çabuk bitmesi önemli değil, yolu tutsun yeter.

nokian petlas kumho gibi lastikler 100 lira civarında. ama bridgestone 160 tl . aradaki % 60 farka değecek mi ?

aracımda şuanda 2009 yılından bridgestone lastikler var. lastik belki 100bin km yol yapmıştır. ama hala dişleri var!! ben bunu istemiyorum. gerekirse 2 3 yıl sonra dişleri bitsin ama düzgünde tutsun. bitmeyen lastik olur mu hiç ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2014, 13:53:15 »
hayırlı olsun

arkadaşlar bridgestonenin bir nokiandan farkı nedir ki ?  ben en yumuşak lastiği arıyorum. çabuk bitmesi önemli değil, yolu tutsun yeter.

nokian petlas kumho gibi lastikler 100 lira civarında. ama bridgestone 160 tl . aradaki % 60 farka değecek mi ?

aracımda şuanda 2009 yılından bridgestone lastikler var. lastik belki 100bin km yol yapmıştır. ama hala dişleri var!! ben bunu istemiyorum. gerekirse 2 3 yıl sonra dişleri bitsin ama düzgünde tutsun. bitmeyen lastik olur mu hiç ?

farkeden özellikler oluyor anıl yaa bir yol tutuşu olsun ıslak performansı olsun sessizligi olsun.ama şöle birşey var markalar arasında çok büyük farklar kalmadı artık.hepsi kendi fazlasıyla geliştirdi ve birbirlerine yaklaştılar.bu sadece tercih işi..benim lastige bakış açım ben bir lastige okadar fazla para vermem..bridgestone için degil ama er300ler için söledigine sonuna kadar katılıyorum.basiretim baglandı 8senedir er300üm vardı enson bu sene işte birköşeye atabildim..ama 8 sene nasıl kullandıgımı bir ben bilirim.oldukça sert bir lastik ve erimiyor dişleri..ama fonksiyonları bitiyor resmen.sadece uzun ömür için yapılmış bir lastik.tercihedenler var böle kullananlarda var..Allah büyük söletmesin ama birdaha herhalde bridgestone almam enazından çok uzun süre..kumhodan devamedicem gibi sanki
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2014, 14:08:15 »
Arkadaşlar her markanın, modelinin kendine göre öne çıkan özellikleri mevcut. Birisi bir konuda çok iyiyken, bazı diğer yönlerden zayıf kalabiliyor. Bir başka model farklı özelliklerde ortaya çıkıyor. Bu çerçevede bakacak olursak, iyi veya kötü lastikten ziyade, tercih ve beklentilere göre seçilmiş doğru veya yanlış lastik vardır diyebiliriz. Ben lastikte süspansiyon konforu ve sessizlik ararım. dayanıklılık ve kullanım ömrü tercih sebebim değildir. Bir başkası yol tutuş, frenaj gibi değerlere bakar, çok yol yapan birisi ömrüne ve verimliliğine bakar. Bunları belirlerken fiyat da tercihleri etkileyen bir diğer faktör.

O yüzden 35.000 km'deki ER300 leri değiştirirken kesinlikle Bridgestone kötü lastiktir diyemem. Sadece benim beklentilerime göre doğru lastik değil. Kimse çabuk tükeniyor diye Michelin'e kötü lastik diyemez zira onu alan yumuşaklık özelliğine göre ve bu zaafına bilerek tercih ediyor.

İşin kısa özeti şu : lastik olayı uçsuz bucaksız bir deniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2014, 14:24:08 »
ozaman sorarız ?

sessiz konforlu frenajı iyi lastik marka ve modeli nedir ?
uzun ömür , diş , desen istemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2014, 14:27:13 »
yanlış anlaşılmasın yazımdada dedim bridgestone için degil er300 için sölediklerine katılırım anılın yazdım.ürün  begenmemek ile marka begenmemek farklı şeyler.ama aynı şeyleri sölemişiz bu iş tamamen tercih işi..kimisi uzun ömürlü olsunda başka birşey aramaz er300 alır.kimisi her fonksiyondan verim almak ister daha kısa ömürlü lastik kullanır..ben türkiyede fiyatların çok etkili oldugunu sanmıyorum tercihlerde açıkcası.birtek o konuda sizden farklı düşünüyorum.tabi biraz markacılıkda etkili bu işte.bana göre bir lastik degildi er300 ve çok şükür kurtuldum yani.ama bridgestone asla kötü bir marka degil.bu diger lastikler içinde geçerli bu konuda aynı şekilde düşünmemize sevindim.teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 14:27:46
ozaman sorarız ?

lastikmi arıyon anıl  :) gerçekten arıyorsan yardımcı olıyım

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 14:31:01
etiketini paylaşmadıgım bie lastik markası isteği varmı  :) bir bakda anıl o paylaştıklarıma ona göre  konuşalım ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 25, 2014, 14:45:55 »
ozaman sorarız ?

Ben araştırmalarım sonucunda Michelin Prinacy3 ve Goodyear Eff.Grip Performance  arasından, fiyat avantajını da göz önüne alarak Goodyear EGP karar verdim. Kısmetse yarın taktıracağım inşallah. İzlenimlerimi zaman ilerledikçe paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 25, 2014, 14:49:11 »
yanlış anlaşılmasın yazımdada dedim bridgestone için degil er300 için sölediklerine katılırım anılın yazdım.ürün  begenmemek ile marka begenmemek farklı şeyler.ama aynı şeyleri sölemişiz bu iş tamamen tercih işi..kimisi uzun ömürlü olsunda başka birşey aramaz er300 alır.kimisi her fonksiyondan verim almak ister daha kısa ömürlü lastik kullanır..ben türkiyede fiyatların çok etkili oldugunu sanmıyorum tercihlerde açıkcası.birtek o konuda sizden farklı düşünüyorum.tabi biraz markacılıkda etkili bu işte.bana göre bir lastik degildi er300 ve çok şükür kurtuldum yani.ama bridgestone asla kötü bir marka degil.bu diger lastikler içinde geçerli bu konuda aynı şekilde düşünmemize sevindim.teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 14:27:46
lastikmi arıyon anıl  :) gerçekten arıyorsan yardımcı olıyım

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 14:31:01
etiketini paylaşmadıgım bie lastik markası isteği varmı  :) bir bakda anıl o paylaştıklarıma ona göre  konuşalım ;)

4 lastik alacam Ogün hadi bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2014, 14:53:10 »
yanlış bilmiyorsam aracı biraz zorlıyarak kullanıyorsun sen :) eger paran varsa goodyear bakabilirsin ama yok pahalı kaçar diyorsan kumho bakabiliriz.yukarda birşeyler paylaştım etiket olarak baktınmı onlara.ebatların ne

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 14:54:42
Ben araştırmalarım sonucunda Michelin Prinacy3 ve Goodyear Eff.Grip Performance  arasından, fiyat avantajını da göz önüne alarak Goodyear EGP karar verdim. Kısmetse yarın taktıracağım inşallah. İzlenimlerimi zaman ilerledikçe paylaşacağım.

tekrar dediginiz gibi düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim kendi adıma bilgilenmiş oluruz bizde.Paranız karşılıgını versin siz keyif alın begenin yeter zaten.şimdiden hayırlıolsun
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 25, 2014, 14:58:03 »
ben arabayı otobüs gibi kullanıyorum :) ağır ve alçaktan :D

çok nadir gazlarım. agrasif hareketlerim yoktur.

lastikte güven çok önemli. aynı zamanda çukurlarda pat küt sesler gelmesin istiyorum.

çok çok çok yumuşak hamurlu olmalı. ekonomi önemli değil. frenleme önemli. yoldaki hiçbirşeyi içerde hissetmek istemiyorum :)
ve sessiz bir lastik olmalı..

jantlarım R13 , 175 - 70 - R13 lastik alacağım.  hankook , kumho , nokian , fulda olabilir.

bridgestone ise tercihim değil. fiyatının önemli yok. ama lastik bitmiyor arkadaş !!