Gönderen Konu: Hangi Yaz lastiği ?  (Okunma sayısı 8782 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Yaz lastiği ?
« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2014, 15:00:55 »
tamamdır birazdan paylaşcam etiketleri.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 25, 2014, 15:00:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 25, 2014, 15:01:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 25, 2014, 15:13:47 »
fuldayı ben çok tercih etmiyorum ama goodyear ile aynı fabrika çıkışlı olması lazım emindegilim.oldukça fazla yumuşak hamurlu bir lastik etiket degerleri daha iyi lastikler var türkiye yollarında lastigi balon ettiren sayısı fazla bu lastiklerde de diye biliyorum.daha iyi etiketler atıcam sana

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:21:55
http://www.oponeo.com.tr/lastik-veri/goodyear-efficientgrip-compact-175-70-r13-82-t#58431727

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:26:36
http://www.lastikcim.com.tr/Yokohama-BluEarth-AE01-17570R13-82T,PR-9280.html

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:34:56
http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/unsere-reifen/pkw/yaz.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH17&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Solus&cHash=b450cf8455

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/tirelabel/viewer.html
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 25, 2014, 16:02:21 »
fuldayı ben çok tercih etmiyorum ama goodyear ile aynı fabrika çıkışlı olması lazım emindegilim.oldukça fazla yumuşak hamurlu bir lastik etiket degerleri daha iyi lastikler var türkiye yollarında lastigi balon ettiren sayısı fazla bu lastiklerde de diye biliyorum.daha iyi etiketler atıcam sana

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:21:55
http://www.oponeo.com.tr/lastik-veri/goodyear-efficientgrip-compact-175-70-r13-82-t#58431727

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:26:36
http://www.lastikcim.com.tr/Yokohama-BluEarth-AE01-17570R13-82T,PR-9280.html

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2014, 15:34:56
http://www.kumho-eu-tyre-label.eu/tr/unsere-reifen/pkw/yaz.html?tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprofil%5D=KH17&tx_bdokumhoreifen_pi1%5Bprefix%5D=Solus&cHash=b450cf8455

http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/tirelabel/viewer.html

kumho solus iyi gibi.. sağol ogün. ne alırsam alayım petlas dan iyi olacağı kesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 25, 2014, 16:08:01 »
attıklarımın hepsi iyi lastik şahsi görüşümce bir araştır bunları kafana uygun fiyatla hangisi gelirse hangisine daha çok ısınırsan onu tercihet.goodyearla da bak ama o da iyi..ricaederim nedemek herzaman.her lastik her ebata gitmiyor yoksa petlas starmaxx kötü lastik degil kesinlikle eminol.ankarayada yolun düşsün gene  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 25, 2014, 16:14:57 »
attıklarımın hepsi iyi lastik şahsi görüşümce bir araştır bunları kafana uygun fiyatla hangisi gelirse hangisine daha çok ısınırsan onu tercihet.goodyearla da bak ama o da iyi..ricaederim nedemek herzaman.her lastik her ebata gitmiyor yoksa petlas starmaxx kötü lastik degil kesinlikle eminol.ankarayada yolun düşsün gene  ;)

ankarada nokian satan bir bayi var. kör şeytan atla gel taktır diyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 25, 2014, 16:26:49 »
  Sayfada daha kapsamlı şekilde, lastiklerin, kuru, ıslak yol performansı ve ses düzeyleri ile yaklaşık fiyatlarını gösterecek şekilde tablo paylaşmakta fayda var. Marka aynında model ve ebat da belirterek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 25, 2014, 16:57:07 »
  Sayfada daha kapsamlı şekilde, lastiklerin, kuru, ıslak yol performansı ve ses düzeyleri ile yaklaşık fiyatlarını gösterecek şekilde tablo paylaşmakta fayda var. Marka aynında model ve ebat da belirterek.

hakan abi katiliyorum sole guzel yararli kapsamlı bir yeni konu başlığında topliyalim bence biraz vakit alir ama guzel olur
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 25, 2014, 17:04:46 »
Arkadaşlar, çalıştığım şirketteki bir arkadaş, Lassa İmpetus Revo+ diye bir model kullandığını, lastiğin son derese yumuşak ve sessiz olduğunu söylüyor. Aracıyla şöyle kısa bir test sürüşü yaptım gerçekten öyle gibi ama araç Megane. Yani yalıtım ve süspansiyon konusunda Auris'den daha başarılı bir araç. O yüzden tam emin olamadım. Bu lastiği kullanan arkadaşlar var mı aramızda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 27, 2014, 10:43:11 »
Arkadaşlar, çalıştığım şirketteki bir arkadaş, Lassa İmpetus Revo+ diye bir model kullandığını, lastiğin son derese yumuşak ve sessiz olduğunu söylüyor. Aracıyla şöyle kısa bir test sürüşü yaptım gerçekten öyle gibi ama araç Megane. Yani yalıtım ve süspansiyon konusunda Auris'den daha başarılı bir araç. O yüzden tam emin olamadım. Bu lastiği kullanan arkadaşlar var mı aramızda?

Ben kullanıyorum. Sessiz lastik evet. Yol tutuşu da son derece tatmin edici. Zaman zaman sert ve agrasif kullanan birisi olarak yol tutuşunda ve hakimiyette sıkıntı yok. Yağmurlu havalarda da iyi. Ben uzun araştırmalar sonunda almıştım ve reklamlarda da dediği gibi '' Sağlamsa Lassa '' :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 27, 2014, 13:12:03 »
Arabayı aldıgımda lastıklerım lassaydı 4 lastik michelin aldım bütün markalarla aralarında(dıger markaların etiket degeri aynıydı) 35 tl fark vardı ama arabaya binince hissettirdı lastik uğultusu gitti yumuşak lastik öneriyor burdaki bilginler... etiket değerlere bakıp arastırdım michelin energy aldım her markanın iddali lastiği vardır het kaliteye farklı fıyat polıtıkası var. Etiket degerlerine mutlaka bakın derim. Sonucta hayat kurtarıyor kalıte de önemli
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 28, 2014, 14:09:32 »
Merhaba arkadaşlar,

Cumartesi günü neredeyse beton sertliğine ulaşmış Er300'lerle olan birlikteliğime son vererek, 40 adet Goodyear Efficentgrip Performance (190 TL x 4 adet) aracıma taktırdım.
Hemen Düzce-İstanbul-Düzce yaklaşık 600 km yol yaptım.

Lastik otoban kullanımlarında gerçekten son derece sessiz. Normal şehiriçi kullanımlarında da yoldaki pürüzleri absorte etmekte son derece başarılı.
Aracımın sürüş karakterinin değiştiğini hissettim. Yalnız tek endişem, balon yapma söylentilerinin oluşması ve kullandıkça yumuşaklığını kaybedip kaybetmeyeceği. Bunu da zaman gösterecek. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 28, 2014, 14:11:30 »
Merhaba arkadaşlar,

Cumartesi günü neredeyse beton sertliğine ulaşmış Er300'lerle olan birlikteliğime son vererek, 40 adet Goodyear Efficentgrip Performance (190 TL x 4 adet) aracıma taktırdım.
Hemen Düzce-İstanbul-Düzce yaklaşık 600 km yol yaptım.

Lastik otoban kullanımlarında gerçekten son derece sessiz. Normal şehiriçi kullanımlarında da yoldaki pürüzleri absorte etmekte son derece başarılı.
Aracımın sürüş karakterinin değiştiğini hissettim. Yalnız tek endişem, balon yapma söylentilerinin oluşması ve kullandıkça yumuşaklığını kaybedip kaybetmeyeceği. Bunu da zaman gösterecek.

Güle güle kullanın, yumuşak lastikler kullandıkça pek sertleşmez, balon yapma söylentilerine gelince biraz da kullanımla ve gidilen yol şartlarıyla alakalı başınıza gelecek diye bir kaide yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 28, 2014, 14:42:54 »
Arkadaşlar aracımın orijinal lastikleri yokohama. Böyle bir berbat lastik olamaz Japonlar bu lastiği yapmışsa lastikten zerre anlamıyorlar. Aracımı aldığım ilk günden beri hiç memnun değildim,ne fren mesafesi ne yol tutuşu nede esnekliği.Nitekim 30 binde Çatlaklar oluştu ve artık beton gibi olmuştu dişlileri  gayet iyi görünüyordu,Bende geçtiğimiz hafta sonu 4 adet 205/55/16 petlas lastiği 600 liraya aldım eskilerini de 100 tl ye saydırdım toplamda 500 liraya bitirdim işi.sonra arabaya bindim inanamadım,sanki extra amortisör takılmış gibi esnek,yol sesinde % 80 azalma olmuştu sert fren yapmadım ama frenlemede de iyi gibi hissettirdi,yol tutuşunu şimdilik test edemedim malum şehir içinde ne kadar test edebiliriz.kısacası bu fiyata beni inanılmaz mutlu etti,darısı lastik arayanların başına Şimdilik iyiki varsın petlas.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 28, 2014, 14:52:09 »
Arkadaşlar aracımın orijinal lastikleri yokohama. Böyle bir berbat lastik olamaz Japonlar bu lastiği yapmışsa lastikten zerre anlamıyorlar. Aracımı aldığım ilk günden beri hiç memnun değildim,ne fren mesafesi ne yol tutuşu nede esnekliği.Nitekim 30 binde Çatlaklar oluştu ve artık beton gibi olmuştu dişlileri  gayet iyi görünüyordu,Bende geçtiğimiz hafta sonu 4 adet 205/55/16 petlas lastiği 600 liraya aldım eskilerini de 100 tl ye saydırdım toplamda 500 liraya bitirdim işi.sonra arabaya bindim inanamadım,sanki extra amortisör takılmış gibi esnek,yol sesinde % 80 azalma olmuştu sert fren yapmadım ama frenlemede de iyi gibi hissettirdi,yol tutuşunu şimdilik test edemedim malum şehir içinde ne kadar test edebiliriz.kısacası bu fiyata beni inanılmaz mutlu etti,darısı lastik arayanların başına Şimdilik iyiki varsın petlas.
o lastikleri 6 ay sonra ıslakta deneyip buraya yazarmısınız ?
bende ilk petlası aldığımda memnundum ama 1 yılda özelliğini kaybetti. şuan az bi çamur olsun tutmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 28, 2014, 14:58:22 »
arkadaşlar söliceğimi yanlış anlamayın ama bir marka ile markanın model ayrımını yaparsak çok iyi olcak.bir markanın modelinden memnun kalmayıp markayı suçlamak direk yanlış olur.bridgestone er300ler benim hayatımın en kötü lastiğiydi buna baglı olarak bridgestone kötüdür demek bence o markaya büyük haksızlık olur.aynı olay petlas starmaxx içinde geçerli.internette ulaşılamayacak hiçbir bilgi yok artık.tüm forumlarda görebilirsiniz.petlas ve starmaxx çok kısa sürede kendini kanıtlamış lastikler.önemli olan hangi modelini kullandıgınız.lastiğin saklanma koşulları üretim tarihi vs bunlarda önemli.ben nişanlımda kullanıyorum seneyi çoktan bitirdi hemde 4mevsim kullanıyor.hiçbir şikayeti olmadı starmaxx novaro mu ne herhalde.isteyen olursa kesin bilgisinide paylaşırım.eger bir markanın tüm ürünleri kaliteli olsa idi zaten diger markalar hiç iş yapamazdı.ama bu o markanın kötü oldugu anlamına gelmiyor.şahsi görüşüm buna dikkatedelim.marka degil model begenmeme sözkonusu çünkü
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 28, 2014, 15:01:14 »
  Aldığınız lastikleri paylaşırken daha çok teknik detay verirseniz daha faydalı olur arkadaşlar. Ebat, fiyat, marka, model vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 28, 2014, 16:12:30 »
  Aldığınız lastikleri paylaşırken daha çok teknik detay verirseniz daha faydalı olur arkadaşlar. Ebat, fiyat, marka, model vs.

aracımda ön tekerlerde 1 yıllık petlas lastikler takılı. 
üretim tarihi 37 - 12
ölçüler 175 70 13  82t
fiyat ( tane ) 105 TL ( 2013 )
model elegant pt 311  yaz lastiği
şikayet : ıslak zeminde tutuş zayıf. toprakta tutuş zayıf.
iyi özellikleri : yanal kaymalara dirençli. konforu iyi.
ses : orta seviyede.

babamın aracındaki lastikler
petlas imperium pt515
185 65 r 15 88h yaz
dot -  15 13
sorun : ıslak zeminde fren mesafesi kötü. abs çabuk devreye giriyor. ısınıncaya kadar ses yapıyor

bu lastikleri bridgestone nin turanza er300 185 65 r15 lastiklerine göre karşılaştırıyorum.

kendi aracımda bridgestone b250 175 70 r 13  dot4409 olan lastiğe göre sesini değerlendiriyorum.
yine kendi aracımda yaptığım ufak atraksiyonlara göre bridgestonenin önlerdeki petlasdan daha zor kaydığını biliyorum.

petlasdan kendinden %60 daha pahalı bir lastik performansı beklemiyorum. ilk aldığımdaki gibi olsa hep bana yeterdi.
geçen gün hafif bayırda rezil etti beni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 28, 2014, 16:49:03 »
http://www.petlas.com.tr/tr/etiketx.php?i=46&l=2

http://www.petlas.com.tr/tr/etiketx.php?i=15&l=1

http://www.banden-popgom.be/autobanden/bridgestone/turanza-er300-ecopia/185-65-r15-88-h

3 lastikte birbirine oldukça yakın etiketlere sahip.ben hala nekadar begenmesemde er300ün ıslak performansı kuşkusuzki ortada etiketi ne olursa olsun.zaten bir ıslak performansı birde uzun ömürü var o lastigin başkada hiçbir özelliği yok.ama ıslak performansınıda çok uzun süre sürdüren bir lastik degil belli bir kullanım sonrası onunda direk abs ye geçmeye çalıştıgını söliyebilirim er300lerin.kuru zemin toprak zemine gelince er300de çok başarılı degil o konuda ses açısından düşüncek olursak arabasına göre degişme ihtimali oldugundan e12de er300 epey bir sesli nişanlımda novaro var starmaxx fiesta kullanıyor ve epey sessiz.yol tutuşuda oldukça iyi onun aracında.yaz kış..sölediğin lastikler ile er300 ün ses etiketi birbirine çok yakın zaten.birde lastiği markaya göre degil ebata göre seçmek  daha dogru bir tercih olur aslında.bir lastiğin performansı ebata göre degişebiliyor ve iyi bir lastiğin bile ebatına göre performansı düşebiliyor.ımperium şirketlerin taksicilerin vs çok seçtiği bir lastik idi ilk çıktıgında fakat daha sonra yeni modeller çıktıkça tercihedilmez oldu.petlasın piyasaya girdiği ilk lastik sınıfında olan bir lastik.ama şunu sölemek lazım lastik piyasasını bilen herkez abdulkadir özcan ismini duymuştur.ve petlas şuan onun kontrolünde gidiyor.çok ciddi yatırımlar  yaptı hemde çok ciddi.bu adam bu piyasaya bu markaya boşa girmez.petlasın ilkseri lastiklerini tercihetmissin ve sonrasında ciddi geliştirdi kendini diyebilirim.ama bir bridgestone edermi bence etmez.ama model model ele almak lazım tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 28, 2014, 17:16:12 »

kullanılmış lastikleri 100 liraya saydırdım demişsiniz, lastikler az kullanıldığı için ikinci el olarak mı verdiniz. Böyle birşey yapılabiliyor mu?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)