Gönderen Konu: 2011 Avensis 1,6 elegant extra hakkında birkaç soru : )  (Okunma sayısı 10483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
öncelikle selamlar yaklaşık 10 gün önce avensis elegant extra aldık ama bir takım sorularım olacak aydınlatırsanız sevinirim

1. sorum :d segment olarak büyük umutlarla aldığımız bazı forum sitelerinde passatla kıyaslanan  bu araçta açık kalan camın kumanda ile indirilmemesi sadece bizim araca özgü bi sorun mu yoksa standart özelliği mi bu (kumandadan kitleme tuşuna uzun  bastım ama olmadı ) corolla'dan avensis'e geçerken arzuladığımız en büyük özelliklerden biri buydu : )

2.sorum:aynanın katlanması  ile ilgili araçta bunun için bir tuş mevcut ama bana saçma geldi  d segmenti bi araç için manuel bırakmak internnete gezinirken bulduğum şu videodan sonra bu araçla ilgilide böyle bir şeyler olacağını düşündüm Opel Corsa Çok Bilinmeyen Gizli Özellikler Görüntülü Anlatım (Opel Corsa D )

3.sorum:verilen anahtarların üzerinde  bagaj şekli lan bir tuş var ben otomatik bagaj kapağının fırlamasına yordum ama tuşa basıyorum sadece 4 lü yanıp sönüyor başka bir eylem göremedim bizim kumanda mı bozuk yoksa öyle bi özellik yok mu

4.son olarak bluteooh özelliğinin devre girmesi için her araca bindiğimde direksiyonun üzerinde bulunan telefon işaretine basmak zorunda mıyım otomatik devreye girmiyor mu ..

birazcık  uzun oldu ama kusuruma bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim iyi forumlar  ::)

dipnot :elegant extra bildiğim kadarıyla en full modeli ama kullanım klavuzunda otomatik park asistan tarzı şeylerde yazıyor elegant extradan yüksek paket var mı 2011 de ?
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis 1,6 elegant extra hakkında birkaç soru : )
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2014, 04:03:24 »
Bagaj butonu sadece bagaj kilidini açar tahminimce. Yani kapağı manuel açarsınız. Diğerleri hakkında bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2014, 04:21:28 »
Bagaj butonu sadece bagaj kilidini açar tahminimce. Yani kapağı manuel açarsınız. Diğerleri hakkında bilgim yok.

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için iyi forumlar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2014, 09:44:26 »
öncelikle selamlar yaklaşık 10 gün önce avensis elegant extra aldık ama bir takım sorularım olacak aydınlatırsanız sevinirim

1. sorum :d segment olarak büyük umutlarla aldığımız bazı forum sitelerinde passatla kıyaslanan  bu araçta açık kalan camın kumanda ile indirilmemesi sadece bizim araca özgü bi sorun mu yoksa standart özelliği mi bu (kumandadan kitleme tuşuna uzun  bastım ama olmadı ) corolla'dan avensis'e geçerken arzuladığımız en büyük özelliklerden biri buydu : )

2.sorum:aynanın katlanması  ile ilgili araçta bunun için bir tuş mevcut ama bana saçma geldi  d segmenti bi araç için manuel bırakmak internnete gezinirken bulduğum şu videodan sonra bu araçla ilgilide böyle bir şeyler olacağını düşündüm Opel Corsa Çok Bilinmeyen Gizli Özellikler Görüntülü Anlatım (Opel Corsa D )

3.sorum:verilen anahtarların üzerinde  bagaj şekli lan bir tuş var ben otomatik bagaj kapağının fırlamasına yordum ama tuşa basıyorum sadece 4 lü yanıp sönüyor başka bir eylem göremedim bizim kumanda mı bozuk yoksa öyle bi özellik yok mu

4.son olarak bluteooh özelliğinin devre girmesi için her araca bindiğimde direksiyonun üzerinde bulunan telefon işaretine basmak zorunda mıyım otomatik devreye girmiyor mu ..

birazcık  uzun oldu ama kusuruma bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim iyi forumlar  ::)

dipnot :elegant extra bildiğim kadarıyla en full modeli ama kullanım klavuzunda otomatik park asistan tarzı şeylerde yazıyor elegant extradan yüksek paket var mı 2011 de ?

araçla yaklaşık 3. ayım

cevap 1: japon düşüncesi ya da ne bileyim japon işgüzarlığı diyelim

cevap 2:Manuel olması bence iyi -20 lerde yaşayan insan var ben açıkçası kışın kapatmıyorum sabah oı aynayı buz sökücüyle bile denesen açman çok zor oluyor haliyle motyoru zorlayabilir bence tamamen kullanıcı düşünülmüş.Ama otomatik olarak tercihen seçilse iyi olabilirdi

cevap 3:açıkçası 3 aydır b ir kere bile basmadım düğmeye basınca fırlşamaz kilidi açılır dokunup çekersin açılır.

cevap4:telefonu tanıt başka bir şeye gerek yok bluetooth açık araca bimnica araç çalıştıktan yaklaşık 5-6- saniyre sonra otomatik bağlanır ekranda işareti çıkar sen teybi ya da başka bir şeyi açmana gerek yok

daha ne özelliği var ama ülkemize kırpılmış geliyor güçlü ısıtma park asistani hafızalı koltuk ve direksiyon ayarı 11 hoparlörlü ses sitemi afl bixenon vs vs avrupada falan var bunların hepsi

aklındaki soruların cevabı için en ayrıntılıa avensis anlatım konum
http://forum.donanimhaber.com/m_89336323/tm.htm
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2014, 14:10:14 »
çok saoğolun Ali bey tam istediğim cevap olmuş.. yoksa servise gidip arabayı yakacaktım  :D

önceki bir mesajımda da belirttim ama gene yazim

207 ve corsa sahibi olan arkadaşlarım var ...207 de torpido soğutması var corsa da o otomatik cam kaldırma hız sınırlama falan mevcut Toyotanın satış stratejisi olsa gerek ...

tekrardan bilgilendirdiğiniz için çok sağolun ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2014, 14:16:35 »
Araç alınacağı zaman, istenilen segmentteki farklı markaların donanım özellikleri tablo yapılarak karşılaştırılmalı, beklentiye göre  hangisinde ne var artısı eksisi ortaya çıkarılıp (fayda-maliyet analizi) ona göre tercih yapılmalıdır.  Aracı aldıktan sonra olmayan özelliklere ihtiyaç duyulduğu takdirde takılabilenlere sonradan ilave yapmak hem masraflı olacak hem de orjinal durmayacaktır. Herkes bu hususları biliyor ancak yine de hatırlatmak istedim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2014, 14:25:44 »
çok saoğolun Ali bey tam istediğim cevap olmuş.. yoksa servise gidip arabayı yakacaktım  :D

önceki bir mesajımda da belirttim ama gene yazim

207 ve corsa sahibi olan arkadaşlarım var ...207 de torpido soğutması var corsa da o otomatik cam kaldırma hız sınırlama falan mevcut Toyotanın satış stratejisi olsa gerek ...

tekrardan bilgilendirdiğiniz için çok sağolun ...

buraya kadar toyotaya salladık ama avensiste

tüm güvenlik donanımlarıı standart geliyor  hakkını yemeyelim
abs-direksiyoın destekli esp-asr-brake asist  9 hava yastığı gergili kemerler öne doğru patlayan kafalıklar vs vs ::) bu durum sadece mitsubishide var yoksa diğer araçlarda özellikle wag grubundaki araçlarda esp yi falan ayrıca paket olarak alıyorsunuz :D

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

açıkçası kıytırık torpido soğutmayı karda kalkış yaparken ya da viraja sert girdiğimde hayatımı kurtaran esp ve asr ye değişebilirim sorun değil  :lol:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2014, 14:51:47 »
buraya kadar toyotaya salladık ama avensiste

tüm güvenlik donanımlarıı standart geliyor  hakkını yemeyelim
abs-direksiyoın destekli esp-asr-brake asist  9 hava yastığı gergili kemerler öne doğru patlayan kafalıklar vs vs ::) bu durum sadece mitsubishide var yoksa diğer araçlarda özellikle wag grubundaki araçlarda esp yi falan ayrıca paket olarak alıyorsunuz :D

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

açıkçası kıytırık torpido soğutmayı karda kalkış yaparken ya da viraja sert girdiğimde hayatımı kurtaran esp ve asr ye değişebilirim sorun değil  :lol:

tabiki de güvenlik daha ön planda ama insanın aklının ucunu kurcalıyor işte şunlar şunlarda olsa iyi olurdu diye :D

bi soru daha yönelteyim  kalkış falan diyince aklıma geldi bizdeki araç genelde pati çekerek kalkıyor (ben kış lastiği olmasına yordum ) ondan mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2014, 14:53:19 »
tabiki de güvenlik daha ön planda ama insanın aklının ucunu kurcalıyor işte şunlar şunlarda olsa iyi olurdu diye :D

bi soru daha yönelteyim  kalkış falan diyince aklıma geldi bizdeki araç genelde pati çekerek kalkıyor (ben kış lastiği olmasına yordum ) ondan mıdır ?

TRC kapalı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2014, 14:54:47 »

1-Yüksek devirde kalkarsanız olabilir arac 132 bg haliyle daha atak... bir de debriyaj kavrama noktasına alışmanız lazım.
2-Kış lastiğiyle de ilgili olabilir sıcakta işlevini tam yerine getiremeyip yol tutamayabilir.
3-zaten patinja bir kaç saniye düşerseniz patinaj önleyici devreye girip gazı keser ve gerekli frenlemeleri yaparak patinajı önler...

aklınıza takılan her şeyi özerlden veya konu içinde sorabilirsiniz  :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2014, 14:58:53 »
TRC kapatamaz kapatsada araç durup kalkınca otomatik devreye girer.
Lastikler bence çok sertleşmiş TRC güç düşürüyordur ama sanırım gaza fazla yükleniyorsunuz bu durumda sizde.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2014, 15:00:48 »
TRC kapatamaz kapatsada araç durup kalkınca otomatik devreye girer.
Lastikler bence çok sertleşmiş TRC güç düşürüyordur ama sanırım gaza fazla yükleniyorsunuz bu durumda sizde.

Evet sadece TRC yi kapatırsan otomatik tekrar devreye girer, belki VSC ile birlikte kapatılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2014, 15:03:39 »
gaza çok yüklendiğimi düşünmüyorum çoğu kişi kış lastiğinden kaynaklı dedi

evet patinaj çok uzun sürmüyor ekranda o patinaj şeyi yanıp sönüyor ..

not:araç lpg li ali bey öyle çok atak değil malesef :D

not2:arabaya alışana kadar biraz başınızı şişirebilirim  ::)çok sağolun yardımlarınız için

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 15:06:01
Evet sadece TRC yi kapatırsan otomatik tekrar devreye girer, belki VSC ile birlikte kapatılmıştır.

direksiyonun altındaki benzin kapağı açma tuşunun yanındaki tuştan bahsediyorsunuz galiba bizden önce sahibinin onu kapatma ihtimali var mı ? bide kapalı olması bi sorun çıkarır mı açık durması mı gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2014, 15:10:34 »

not2:arabaya alışana kadar biraz başınızı şişirebilirim  ::)çok sağolun yardımlarınız için

direksiyonun altındaki benzin kapağı açma tuşunun yanındaki tuştan bahsediyorsunuz galiba bizden önce sahibinin onu kapatma ihtimali var mı ? bide kapalı olması bi sorun çıkarır mı açık durması mı gerek

önemli değil  :tamam: birde lpg de öldürdünüz arabayı o kadarda kötü değil  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2014, 15:14:58 »

Kapatılmış olabilir, açık olmazsa TRC ve VSC özelliği aktif olmadığından aracınız bu özelliği olmayan araçlar gibi olur, kontrol etmekte fayda var çünkü özellikle VSC hayat kurtarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2014, 15:21:12 »
Kapatılmış olabilir, açık olmazsa TRC ve VSC özelliği aktif olmadığından aracınız bu özelliği olmayan araçlar gibi olur, kontrol etmekte fayda var çünkü özellikle VSC hayat kurtarır.

TRC ve VSC tam olarak nedir size zahmet açıklayabilir misiniz ?

bide nasıl açar kapatırım bi tane tuş var onu bi açıp kapattım ama ...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 15:22:00
önemli değil  :tamam: birde lpg de öldürdünüz arabayı o kadarda kötü değil  :alkis:

tabi o kadar da kötü değil de  k araç geç hızlanıyor ben baya pollanayım onuda aracın kilosuna yordum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2014, 15:23:24 »
TRC ve VSC tam olarak nedir size zahmet açıklayabilir misiniz ?

bide nasıl açar kapatırım bi tane tuş var onu bi açıp kapattım ama ...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 15:22:00
tabi o kadar da kötü değil de  k araç geç hızlanıyor ben baya pollanayım onuda aracın kilosuna yordum  :D

Şu linki bir inceleyin

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50058.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2014, 15:27:14 »
Şu linki bir inceleyin

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50058.0

çok sağolun hemen inceleyim ..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 15:35:48
inceledim sağolun bir soru daha yöneltmek isterim

araç bazende stop etme derecesine(kalkışta)  geliyor bunun nedeni nedir

dipnot: o sarı patinaj uyarısı kontağı on konumuna getirdiğimde yanıyor ama ötekisi dikkatimi çekmedi onunda test ışığını yanması lazım mı aktif olması için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2014, 15:55:16 »
çok sağolun hemen inceleyim ..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2014, 15:35:48
inceledim sağolun bir soru daha yöneltmek isterim

araç bazende stop etme derecesine(kalkışta)  geliyor bunun nedeni nedir

dipnot: o sarı patinaj uyarısı kontağı on konumuna getirdiğimde yanıyor ama ötekisi dikkatimi çekmedi onunda test ışığını yanması lazım mı aktif olması için

Aurislerde devreden çıkarınca TRC VSC off lambası yanıyor. Normal çalışırken  göstergede birşey yanmıyorsa sistem devrede demektir. Kalkışlarda devrin düşmesinin birçok nedeni olabilir aracınız lpg'li ise önce lpg sistemini kontrol ettirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2014, 16:03:29 »
Aurislerde devreden çıkarınca TRC VSC off lambası yanıyor. Normal çalışırken  göstergede birşey yanmıyorsa sistem devrede demektir. Kalkışlarda devrin düşmesinin birçok nedeni olabilir aracınız lpg'li ise önce lpg sistemini kontrol ettirmenizde fayda var.

hatırladığım kadarıyla çalışırken göstergede herhangi bir şey yanmıyor LPG ayarını yeni yaptırdık durum aynı  sağolun ilgilendiğiniz için