Gönderen Konu: 2011 Avensis 1,6 elegant extra hakkında birkaç soru : )  (Okunma sayısı 10484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis 1,6 elegant extra hakkında birkaç soru : )
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2014, 17:00:36 »
O kalkış anlarında patinaj çekme olayı bende de mevcuttu :) Şahlanıyor gibi teker nerdeyse zıplar gibi oluyordu. Alışmayla alakalı bir durum hocam, zamanla kullandıkça geçiyor. Birde ben lastikleri komple yeniledim sırf bu durumdan dolayı ama hatırladığım kadarı ile yine bir kaçö defa bu olay oluştu. Şimdilerde böyle bir durum olmadı. Araba yerinde duramıyor :)

Debriyaj ve gaz verme ile alakalı alışma meselesi sonuç olarak.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2014, 17:00:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2014, 17:33:50 »
O kalkış anlarında patinaj çekme olayı bende de mevcuttu :) Şahlanıyor gibi teker nerdeyse zıplar gibi oluyordu. Alışmayla alakalı bir durum hocam, zamanla kullandıkça geçiyor. Birde ben lastikleri komple yeniledim sırf bu durumdan dolayı ama hatırladığım kadarı ile yine bir kaçö defa bu olay oluştu. Şimdilerde böyle bir durum olmadı. Araba yerinde duramıyor :)

Debriyaj ve gaz verme ile alakalı alışma meselesi sonuç olarak.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah

haklı olabilirsiniz bakalım zaman neyi gösterir .. Allah razı olsun cümlemize Allah kaza bela vermesin : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2014, 22:34:33 »
TRC ve VSC kapatıldığında bilgi ekranında sürekli TRC OFF- VSC OFF diye yazı çıkması gerek.
TRC yi kapatmak için benzin kapak açma düğmesinin yanındaki butona bir kere basmanız yeterli ekranda TRC OFF yazısı çıkar. VSC için aynı düğmeye 3 sn kadar sürekli basmanız gerekli.Ancak ekranda kayan araba ikonu çıkıyorsa demek trc çalışıyor.Lastik havaları fazla olabilir yada lastikler sert olabilir.Kışlık lastiklerin yere daha çok tutunduğunu biliyorum normalde.
Keyifli sürüşler dilerim
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2014, 22:38:36 »
Ümit hocam,

Hatalı yazdınız herhalde. Benzin açma kapama tuşunun yanındaki  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2014, 12:25:34 »
Murat bey selam
evet hatalı yazım özür ilerim benzin açma kapama tuşunun yanındaki buton düzeltiyorum hemen yanlışlık için özür dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2014, 19:09:25 »
bu gün aracın arka koltuğunu temizlerken alt kısmına bez sokmaya zorladım ve alt koltuğun tırnağından birini çikardım bastırınca geri takıldı :alkis:
Arka koltuğu tamamen sökmek aslında zor değil yukarıya doğru çekince tırnakları hemen atıyor böylece orijinal kılıfını çıkarıp yıkayabiliriz yani döşemeciye para vermeye gerek yok. :rofl:

Toyotada artık şunu biliyorum aracın tüm aksamı basit yapılmış kalitesiz demiyorum basit.... sökmesi de takmasıda basit haliyle basit olunca sorun da çıkarmıyor :) Ne demiş atalarımız ne kadar teferruat o kadar müşkülat ...Toyota da bizden örnek almış belli 8-)
3 ayda toyotanın ruhunu çözdüm beee mühendis olacak adammışım  :alkis:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2014, 19:27:03 »
bu gün aracın arka koltuğunu temizlerken alt kısmına bez sokmaya zorladım ve alt koltuğun tırnağından birini çikardım bastırınca geri takıldı :alkis:
Arka koltuğu tamamen sökmek aslında zor değil yukarıya doğru çekince tırnakları hemen atıyor böylece orijinal kılıfını çıkarıp yıkayabiliriz yani döşemeciye para vermeye gerek yok. :rofl:

Toyotada artık şunu biliyorum aracın tüm aksamı basit yapılmış kalitesiz demiyorum basit.... sökmesi de takmasıda basit haliyle basit olunca sorun da çıkarmıyor :) Ne demiş atalarımız ne kadar teferruat o kadar müşkülat ...Toyota da bizden örnek almış belli 8-)
3 ayda toyotanın ruhunu çözdüm beee mühendis olacak adammışım  :alkis:

Ali Bey, bu aralar araçla yatıp araçla kalkıyorsunuz :) heryerini ezberlediniz artık :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2014, 19:48:18 »
Ali Bey, bu aralar araçla yatıp araçla kalkıyorsunuz :) heryerini ezberlediniz artık :)

insanın ilk aracı olunca her yerine kurcalamak geliyor aklına işte aslında araştırmacı bir kişiliğim her yerini bilmek her özelliğini kullanmak isterim aldığım her şeyde bu böyledir.Yakında motoru parçaladım fotoğraflı ... diye konu açarsam biri hemen polisi arasın anlaştık :) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2014, 19:49:58 »
insanın ilk aracı olunca her yerine kurcalamak geliyor aklına işte aslında araştırmacı bir kişiliğim her yerini bilmek her özelliğini kullanmak isterim aldığım her şeyde bu böyledir.Yakında motoru parçaladım fotoğraflı ... diye konu açarsam biri hemen polisi arasın anlaştık :) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Ben hemen ihbar ederim :rofl: yalnız dağıtmak kolay da toparlayamazsan o kötü :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #29 : Nisan 23, 2014, 19:52:42 »
Ben hemen ihbar ederim :rofl: yalnız dağıtmak kolay da toparlayamazsan o kötü :rofl:

:D motoruda basittir diye tahmin ediyorum :rofl:  şimdi gaza gelip 45 binde avensisi can sıkıntısından reklefe yapıyomuşum  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Nisan 23, 2014, 19:56:17 »
Ali hocam sayende arabamızı öğreniyoruz. O koltuğun arkasından çıkan şey bu rayın bitimindeki plastik kapak ise takması baya zorladı beni çift tırnak olayı var kastırmak gerekiyor birde ööle arabanın içine yatabilecek milletin göremeyeceği bir otopark  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #31 : Nisan 23, 2014, 20:04:59 »
Ali hocam sayende arabamızı öğreniyoruz. O koltuğun arkasından çıkan şey bu rayın bitimindeki plastik kapak ise takması baya zorladı beni çift tırnak olayı var kastırmak gerekiyor birde ööle arabanın içine yatabilecek milletin göremeyeceği bir otopark  :tamam:

Sorma o plastik kapağı benim oğlan nasıl çıkardıysa çıkarmış denedim takamadım öyle duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #32 : Nisan 23, 2014, 20:10:21 »

hahah  :rofl: herkesin içinde bende sıkılıyorum işin açığı koltukları temiz tutmak lazım üzerlerine koruyucu almak en iyisi bence

ben kapak görmedim koltuğu tutup ucundan kaldırın hafifçe tık diye ses geliyor galiba klips çıkıyor bastırınca tık otouruyor yerine :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 23, 2014, 20:12:29
Sorma o plastik kapağı benim oğlan nasıl çıkardıysa çıkarmış denedim takamadım öyle duruyor.

:) Çocuklar fena yaa valla ellerinde olsa arabayı parçalarlar valla :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #33 : Nisan 23, 2014, 20:13:28 »
Araba apartmanın yanındaki açık garajda benim. Çok ilgilenmiyorum, yoksa görmemişin arabası olmuş bütün gün içinde diyecekler :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #34 : Nisan 23, 2014, 20:14:12 »
Araba apartmanın yanındaki açık garajda benim. Çok ilgilenmiyorum, yoksa görmemişin arabası olmuş bütün gün içinde diyecekler :rofl:

al benden de o kadar  :rofl: yıkamacının oraya çekiyorum bazen orada keşfetmeye çalışıyorum aracı  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 23, 2014, 20:44:10 »
Ben bugün toyota gn merkeze yazdım.Bundan sonra çıkaracakları modellerde Ali hocamı tester olarak kullanmalarını önerdim.
Arabanın her yerini biliyor artık test sürüşleri ve donanım hakkında Ali beyden daha iyi test eden olmaz:)
Keyifli sürüşler dilierim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #36 : Nisan 23, 2014, 21:12:03 »
Ben bugün toyota gn merkeze yazdım.Bundan sonra çıkaracakları modellerde Ali hocamı tester olarak kullanmalarını önerdim.
Arabanın her yerini biliyor artık test sürüşleri ve donanım hakkında Ali beyden daha iyi test eden olmaz:)
Keyifli sürüşler dilierim

son ütücü gibi :) Şimdi aklımı tırmalayan şey ise oto cam kaldırma modülleri... çok lazım oluyor ama aracında orjinalliğini de bozmak istemiyorum :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Nisan 23, 2014, 21:35:40 »

Hakketten görmedik hocam  :D

Sırf bu laf yüzünden arabada ne var ne yok bilemeden gidecez dünyadan. Allahtan Ali hocam varda fotolarından nasipleniyoruz. Ali hocam bi dahaki sefere kafaya takılan kameralardan alsanda her yerini iyicene görsek şu arabanın.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 23, 2014, 22:20:25 »
Öncelikle hayırlı olsun ramazan bey. kazasız belasız günlerde kullanın inşallah. benimde bir sorum olacak. değerli ve tecrübeli üyelerimizden yardım bekliyorum. 2012 avensis elgt extra aracım var. direksiyonu tam tur sağ veya sol kırdığım zaman 1. viteste hafifçe aracı hareket ettiriyorum ama direksiyon toplamıyor. hiç elimle direksiyonu toplamazsam araç olduğu yerde daire çizip duruyor. ama elimle bir tur toplarsam devamını araç topluyor. direksiyon tam tur  kırılmışken en sonda bir boşluk var gibi..servise gittim gösterdim usta normal bu durum dedi. tam turda sen biraz elinle toplayacaksın direksiyonu dedi. biraz başından savdı gibi geldi içim rahat etmedi. başka marka araçlarda denedim aynı sorun yok. yakın çevremde avensiste yok. avensisi olan arkadaşlar ve hocalarım varsa bi deneyebilir misiniz? aynı sorun servisin dediği gibi tüm avensislerde var mı acaba? şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #39 : Nisan 23, 2014, 22:47:30 »
Öncelikle hayırlı olsun ramazan bey. kazasız belasız günlerde kullanın inşallah. benimde bir sorum olacak. değerli ve tecrübeli üyelerimizden yardım bekliyorum. 2012 avensis elgt extra aracım var. direksiyonu tam tur sağ veya sol kırdığım zaman 1. viteste hafifçe aracı hareket ettiriyorum ama direksiyon toplamıyor. hiç elimle direksiyonu toplamazsam araç olduğu yerde daire çizip duruyor. ama elimle bir tur toplarsam devamını araç topluyor. direksiyon tam tur  kırılmışken en sonda bir boşluk var gibi..servise gittim gösterdim usta normal bu durum dedi. tam turda sen biraz elinle toplayacaksın direksiyonu dedi. biraz başından savdı gibi geldi içim rahat etmedi. başka marka araçlarda denedim aynı sorun yok. yakın çevremde avensiste yok. avensisi olan arkadaşlar ve hocalarım varsa bi deneyebilir misiniz? aynı sorun servisin dediği gibi tüm avensislerde var mı acaba? şimdiden herkese teşekkür ederim.

2011 var bende yarın unutmazsam deneyeyim hocam