Gönderen Konu: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek  (Okunma sayısı 17536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: 7.nesil golf ile corollayı mukayese etmek
« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2014, 16:52:58 »
Golf ün yalıtımı bence de daha iyi.Sebep ise çok karmaşık değil.Yalıtım ister araçlarda ister yapılarda olsun bilimsel bir konu nihayetinde.Geçenlerde 2012 Corolla ya yolcu olarak bindim yol sesi çok fazla geldi.Lastik,süspansiyon,yollar bunlar yalıtım gerçeğinin yanında fazla etkili değil.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2014, 16:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2014, 17:06:41 »
Muhittin ERKILIÇ abim haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 20, 2014, 19:07:51 »
Golf HB ile Sedan (Jetta) dahi farklı şeyler iken Corolla ile karşılaştırmak teknik konuda haksızlık olur.

Donanım ve Konfor konularında ise birbirlerine üstün veya eksik yönleri olması çok doğaldır.

Farklı fiyatlar, farklı arzlar.

Çeşitlilik herzaman tüketici için iyidir.

Diğer marka ve modeller arasından Corollayı tercih ettim, lastikleri bayiden çıkmadan Continental PremiumContact 5 yaptım ve hala çok sessiz. Yaşadığım yerdeki yollar bozuk, parke taş veya pütürlü asfalttır.

Not: Babama aldığım araçtan bahsediyorum.

Alman markaları konforu önde tutar, Japonlar sorunsuzluk ve ucuz bakımlı araçları.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 20, 2014, 21:48:05 »
fransız grubu araçlarla toyotayı karşılaştıramayız. fransızlarda konfora düşkündür , yalıtım konusunda çok kötü değiller.

dacia ise facia :)

arkadaşlar arabanın kalitesi taşlı yolda ortaya çıkar. düz asfaltta hiçbir araba rahatsız etmez.  toyotanın bütün arabaları boş teneke hissi vermez. çünkü metallerin üzerini kaplıyorlar.
son zamanlarda malzeme kalitesi düştüğü için içerdeki sesler çoğaldı. ama inanıyorum ki bir megane kadar takırtı yine yok toyotada..
toyotanın felsefesi bu , adamlar eskimeyen araba yapıyorlar. aldığında neyse 10 yıl sonrada aynısı..

samimiyet konusunda şunu söylemeliyim. bu yalıtım işlerine çok kafayı taktığım için arabaları inceliyorum. toyota bilerek bazı yerlere yalıtım koymuyor. mesela benim aracımda sürücü tarafında yalıtım yok. ama yolcu tarafında var. 2002 modeldede böyleydi. yani illaki motor sesi içeri gelecek. zaten dikkat ettiyseniz alman arabasında olan yalıtım hiçbir zaman japonda yok. daha çok sessiz motoru sayesinde içeriye ses almıyor. devir çevirince zaten gümbür gümbür...  halbuki golf denilen arabada yüksek hızda hiç motor sesi duyulmaz.
91 model arabama yalıtım yapayım dedim, motor sesini komple kesti :) ve dikkat ettim artık devir saatine bakmaya başladım..

ayrıca çok ilginçtir toyota teker kısmında hiç yalıtım kullanmıyor.. ben bunu sadece bilerek yapmışlardır diye yoruyorum..

yeni toyotalarda yol sesi gerçekten az. hondada aynı. 98 mazdada aynıydı. 2005 mazdada aynı. yalıtım var ama teker üstünde yalıtım yok. taşlı yola gir bütün tekere giren taşları say :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 20, 2014, 22:20:45 »
Golf HB ile Sedan (Jetta) dahi farklı şeyler iken Corolla ile karşılaştırmak teknik konuda haksızlık olur.

Donanım ve Konfor konularında ise birbirlerine üstün veya eksik yönleri olması çok doğaldır.

Farklı fiyatlar, farklı arzlar.

Çeşitlilik herzaman tüketici için iyidir.

Diğer marka ve modeller arasından Corollayı tercih ettim, lastikleri bayiden çıkmadan Continental PremiumContact 5 yaptım ve hala çok sessiz. Yaşadığım yerdeki yollar bozuk, parke taş veya pütürlü asfalttır.

Not: Babama aldığım araçtan bahsediyorum.

Alman markaları konforu önde tutar, Japonlar sorunsuzluk ve ucuz bakımlı araçları.

Tekin abi bizde sorunsuz diye toyota aldık . ancak arac 23.000 km de olmasına rağmen bozuk ve parke yollarda her tarafından ses geliyor. ön taraf lıkır lıkır ötüyor. hele birde yanlışlıkla camı açtıysan lastik sesini bastırmak için müziği sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2014, 10:36:43 »
Abilerim , kardeşlerim Allah için sorunsuzluğun yalıtımla ne alakası var . Donanım konusunu daha önce tartıştık ve ne kadar donanım o kadar sorun sonucuna vardık eyvallah . Fakat yalıtımın toyotanın sorunzuluk anlayışına ne gibi bir etkisi olabilir . Özellikle yeni kasada olmayan davlumbazın övünülecek hiç bir tarafı yok .

Golf , corolla konusuna gelirsek ikisi aynı sınıfta fakat biri sedan biri hb bir araç ve ikisinin yalıtım konusunda karşılaştırılması gayet doğal diğer konularda ise aurisle karşılaştırılması daha mantıklı . Corollanın yalıtım seviyesi yetersiz mi ? Tabi ki değil ama kabul edelim ki yalıtım konusunda toyota daha iyi olmalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2014, 10:59:28 »
Toyota dan sonra bence binilecek C segmentinde ki tek araba Volkswagen gurubu .Golf ve Passat  tek favorim .Allah nasip ederse bundan sonra alacağım araç ikisinden biri olacak
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2014, 11:07:30 »
Burası toyota forumu yankees go home

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 21, 2014, 11:18:36 »
golf sınıfında en az ses alan araçlardan birisi. ses yalıtımı için özellikle uğraştıkları kesin.

toyota yalıtımsız falan değil. yalıtım anlayışları farklı. bide ses olarak farklı. toyotada sadece keçe ile yalıtım yapılıyor. ağır bariyerler yok veya sadece motor bölümü ve arka koltukta var. taban ise ziftli malzeme ile kaplı geliyor.
golfde ise ziftli malzeme yine kaplı ama üzerinde poliüretandan yapılmış kalın bir taban halısı var. toyotadan farklı olarak çamurluklarda daha fazla yalıtım malzemesi var. akustik süngerlerden kullanılmış. motordan gelen sesi engellemek için süngerler var ve bunlar konsolda bize bakan yerlerdeler. sesi hapsetmek için kapaklar kullanılıyor. ve yine toyotadan farklı olarak süngerler sesin orta ve üst kısmını yok ediyor. sessiz gibi geliyor. ancak toyotayla arasındaki fark 3db yi geçmiyor. toyotada orta frekanslar çok fazla içeriye giriyor. bu yüzden rahatsız ediyor.

yapısı itibariyle toyotalar şehir içi kullanım için yapılmış arabalar. hafiflik çok önemli.. alman araçları ise sizi yoldan ve hayattan kopartmak için yapılmış arabalar. uzun ve süratli yollar için yapılmışlar. kullanım tarzı bakımından almanlar içeriye ne kadar az ses alırsa okadar iyi diyorlar.
toyota sürüşüne baktığınızda sizi asla dış dünyadan koparmıyor. samimiyet var. günlük kullanıma uygun. arabanın ne yaptığını biliyorsunuz. kopuk bir araç değil. sürücü ile iletişimi var.
ve asla basit araçlar değiller.

Toyota ve VW yi çok iyi özetlemişsiniz.
 Sürekli uzun yola giden birisi olsaydım kesinlikle Auris değil Golf alırdım.
Özellikle (Golf 6 değil) Golf 7 sınıfında uzun yol konforu en yüksek araçlardan biri diyebilirim. Denediğim A3, Mercedes A180 'den bile kaliteli ve konforlu. Fakat uzun süre aldığı araca binmek isteyen ( en az 5-6  yıl-100 bin km)  ve ağırlıklı olarak şehir içinde, yılda bir iki kez uzun yolda araç kullanacak birisi Toyota'ya yönelmeli. Sorunsuzluk isteniyorsa Toyota, konfor isteniyorsa VW.

Toyota'nın 'yalıtım' konusunda neden ağır davrandığını düşündüğümde tek vardığım sonuç 'üretim akışı' oluyor. Sanırım bu şasenin üretiminde üretimi yavaşlatan ve maliyeti artıran gereksiz bir detay olarak üretim planlamada 'kırmızı' olarak görünüyor. Toyota'nın üretim mantığı ile Almanlarınki çok farklı. Aynı aracı Almanların eline verin %15 daha pahalı üretirler.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 21, 2014, 11:46:46 »
  Araç içi sesten bahsedilince olayı biraz açıklamak daha doğru olur sanırsam.
 +3 db bile aslında az fark sayılmaz, matematiksel anlamı için bir örnek;
 ''Desibel daima iki değer arasındaki karşılaştırmadır. Bunun sonucu olarak da, çoğu kez ölçülen güç değeri değişik olmasına rağmen desibel sayısı aynıdır. Örneğin bir vericinin gücü 1W`tan 2W`a çıkartılırsa, güçteki desibel cinsinden artış;

N=10 log (2/1) = 3 dB
Şimdi elimizde 5 kW`lık bir verici olsa, biz bunun gücünü 10 kW`a çıkartırsak desibel cinsinden artış, güçlerin değişik olmasına rağmen önceki örnekle aynıdır.

N=10 log (10/5) = 3 dB
Bu örneklerlerden bir sonuç çıkaracak olursak güçteki iki katlık bir artış +3 dB, yarı yarıya azalış ise -3 dB ile ifade edilir.''
 Detay için; http://tr.wikipedia.org/wiki/Desibel

Ayrıca insanların, toplumların kültürel yapısına göre araç içi ses frekansından bekledikleri ve beklemedikleri farklıdır. Avrupa ve Kuzey Amerika bu konuda önemli pazarlar ve önemli farklar oluşturmaktadır. Kuzey Amerika'da daha tok, düşük frekanslı sesler cazip gelirken, Avrupa pazarında daha yüksek frekanslı, tiz sesler beklenir, o insanları daha az rahatsız eder. Tabi bu genellemedir ancak araç üreticileri pazarları hedef seçerken bu araştırmaları da inceler.

Kapı yalıtımın kaç kat olduğu, motor yalıtımı, malzeme kalınlık, özelliği, camların kalınlıkları, lastiklerin ses düzeyi, aracın dış ayna ve diğer kaporta aksamının aerodinamik yapısı vs. araç içi ses oluşumunda önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 21, 2014, 12:06:03 »
toyota ile vw asla kıyaslanamaz kullananlar bilirler toyota hiç bir konuda vw nin yanına dahi yaklaşamaz sizin bahsettiğiniz o sorunsuzluk eskilerde kaldı, toyotayı kıyaslayacaksanız fransız araçları ile kıyaslayın gerçi onlarda yeni nesil motor teknolojileri ile toyotayı çoktan solladı...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 21, 2014, 12:42:01 »
1997 yılında beri Toyota kullanıyoruz ae101 le başladık şimdi e12 Corolla var ama .Bu son Corolla'm olabilir çünkü yeni çıkan da dahil bariz bir kalite düşüşü görüyorum .Bunu tamirciler bile söylüyor ae101 ve e12  efsanedir ötekilerde birçok markadan iyidir ama yeni araçlarda aynı kalite yok diyorlar .Ben de öyle görüyorum yeni Corolla çıktı mesala auris neyse de Corolla bence hiç olmamış malzeme kalitesi aracın arkası felan bir acayip arkadan bakınca linea bozması gibi .İç malzeme kalitesi falan yok abi. Hani forum Toyota ama yapanında elini öpecen ben onu derim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 21, 2014, 12:53:18 »
toyota ile vw asla kıyaslanamaz kullananlar bilirler toyota hiç bir konuda vw nin yanına dahi yaklaşamaz sizin bahsettiğiniz o sorunsuzluk eskilerde kaldı, toyotayı kıyaslayacaksanız fransız araçları ile kıyaslayın gerçi onlarda yeni nesil motor teknolojileri ile toyotayı çoktan solladı...

Öncelikle fanatik değilim onu belirteyim ama yazdığınız çok mübalağa.

Bana bir tane arazi aracı gösterin ki Land Cruiser'a rakip görülsün, yada bir pick-up Hilux'a yaklaşabilen? VW bunları başarabilseydi emin olun Hilux üzerine kendi amblemini koyup VW Taro diye satmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 21, 2014, 13:18:18 »
Bence avensis=passat corolla=jetta auris=golf yaris=polo  her aracin  alicisi begenini farkli olur ama 1.4 160 lik wv motorunun gidişi hiç bir toyota da yok

evet 1.4 ww motoru hoş ama şehir içi yakıt tüketimleri, ilk seride yaşanan motor arızaları tsı ve fsı motorun eksileridir.Şu da bir gerçek artık tsı ve fsı ların üretimleri azaltıldı.
Sorun çıkardıkları gerçek nette konusu var ama toyota da artık enayi yerine koymaya başladı milleti turbo yok bir şey yok tork az... Turbolu benzinli ve sıkıştırma oranı yüksek motorlar üretsin artık yoksa kan kaybetmeye devam edecek
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 21, 2014, 13:38:54 »
evet 1.4 ww motoru hoş ama şehir içi yakıt tüketimleri, ilk seride yaşanan motor arızaları tsı ve fsı motorun eksileridir.Şu da bir gerçek artık tsı ve fsı ların üretimleri azaltıldı.
Sorun çıkardıkları gerçek nette konusu var ama toyota da artık enayi yerine koymaya başladı milleti turbo yok bir şey yok tork az... Turbolu benzinli ve sıkıştırma oranı yüksek motorlar üretsin artık yoksa kan kaybetmeye devam edecek

Atmosferik konusunda Toyota'nın bir bildiği vardır diye düşünüyorum, bizim düşündüğümüzü onlar mutlaka düşünmüştür, yoksa tabiri caiz ise bu kadar lafı göz göre göre yemezdi. Ama neden turboya geçmediği konusunda doyurucu bir bilgi maalesef yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 21, 2014, 13:50:27 »
Tekin abi bizde sorunsuz diye toyota aldık . ancak arac 23.000 km de olmasına rağmen bozuk ve parke yollarda her tarafından ses geliyor. ön taraf lıkır lıkır ötüyor. hele birde yanlışlıkla camı açtıysan lastik sesini bastırmak için müziği sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum.

Bozuk yollarda binek araç kullanıp ses beklememek pek doğal olmayacaktır.
Toyota firmasının hala sürdürmekte olduğu en büyük yanlışlık, ülkemizde satılmakta olan araçlarda sert hamurlu lastik kullanmasından başka bir şey değildir.
Cam açıkken her araçtan lastik sesi gelir.

Otomobil üreticileri, bozuk satıhların titreştirerek yorduğu, eskittiği ve hatta kırdığı parçaları, kendi felsefelerine göre dizayn ederler.
Japonlar, mekaniğin başındaki basit parçaların aşınmasını sağlayarak, tamirinin ve parça değişim maliyetini düşük tutarlarken,
Avrupalılar, titreşimleri mekaniğin tamamına yayarak, daha uzun vadede sesler çıkmasını isterler fakat bu, o mekaniğin komple değişmesine sebep verebilmekte ve maliyetin oldukça fazla çıkmasına neden olmaktadır.

Örnek olarak, Bozuk satıhlarda kullanılmış;
5 yaşındaki bir japonda pim, şim değiştirerek sesleri kesebileceğiniz gibi,
5 yaşındaki avrupalıda kaliperi ve direksiyonu komple değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 21, 2014, 13:57:59 »
Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır. Evet VW gerçekten sessiz araçlar üretiyor. Öte yandan olayı pratiğe indirgediğinizde sanayi de en iyi ustalar bile Allah. cc. VW ve Opel'den razı olsun diyorlar. Bu aslında birçok sorunun cevabını açıklamakta. VW gerçekten klas araçlar üretmekte ve Golf zaten VWnin efsane modelidir.

Ancak bazı arkadaşlarımız Toyota markasını teknoloji yönünden geri olduğunu belirtmişler. Ufuk Bey de yukarıda çok güzel bir örnek vermiş.

Sonuç: Evet Toyota'nın amiral modelleri VW'e göre daha sesli. Ancak bana göre de daha az sorunlu ve daha az masraflı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 21, 2014, 14:27:44 »
Öncelikle fanatik değilim onu belirteyim ama yazdığınız çok mübalağa.

Bana bir tane arazi aracı gösterin ki Land Cruiser'a rakip görülsün, yada bir pick-up Hilux'a yaklaşabilen? VW bunları başarabilseydi emin olun Hilux üzerine kendi amblemini koyup VW Taro diye satmazdı.

arazi aracımı, hocam amarok'a bir göz atın isterseniz 8 ileri otomatik şanzımanı ile hilux'tan hem daha güçlü hem daha seri hemde daha az yakıyor, zaten satış rakamlarındada fark görünüyor, ayrıca vw nin tiguan diye bir aracı var onunla zaten hiç bir toyota modelini kıyaslayamam ayıp olur :)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 21, 2014, 14:34:05 »
arazi aracımı, hocam amarok'a bir göz atın isterseniz 8 ileri otomatik şanzımanı ile hilux'tan hem daha güçlü hem daha seri hemde daha az yakıyor, zaten satış rakamlarındada fark görünüyor, ayrıca vw nin tiguan diye bir aracı var onunla zaten hiç bir toyota modelini kıyaslayamam ayıp olur :)

:D Hocam vereceğiniz cevaba bu kadar güleceğimi tahmin etmemiştim, onlara arazi aracı denmiyor SUV diyoruz biz kısaca. Araziye çıktıklarında göstergede ki bütün ışıkları yanıp çamurun ortasında öylece kalan araçlar, o durumda sizi ne 8 ileri şanzımanı kurtarıyor ne de kağıt üzerinde ki değerleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 21, 2014, 14:46:14 »
Arazide Toyotaya vw'yi rakip göstermekte olmadı şimdi. Amarok daha okula yeni başlamış bir parlak öğrenci olabilirken, Hilux kelli felli bir ordinaryüstür yanında.
Bunu 'şantiyecilere' sormanızı tavsiye ederim ya da gerçek off-raodculara.
Bu konulara hiç girmeyin derim. Çünkü 0-5 yaş arası asfaltta giden araçlarda vw konfor anlamında öndedir.
Mühendislik yaklaşımları, detay yaklaşımları çok faklı iki markayı kıyasladığımızı belirtelim tekrar.
Tekin bey çok güzel açıklamış. Mühendislik yaklaşımı çok farklı iki markadan bahsediyoruz. Şimdi 10 yaşında iki aynı sınıf Toyota ve vw yi yanyana koyunca olay ortaya çıkar.
Toyota kolay tamir edilebilirlik, ulaşılabilir tamiratlara yönelik çalışırken , vw genelde 10 yıl sonunda aracın preslenip hurdaya ayrılmasını isteyen bir yaklaşımla çalışır. Bu arada geçen 10 yılda ilk 5 yıl vw öndedir,(bunu da fiyat karkıyla ödersiniz) , sonraki 5 yıl Toyota vw'yi yakalar, daha sonraki yıllarda vw elenir. Toyota araç ömrünü bu akdar uzun yapınca tabi sanayide ustalarının yüzünü güldüremedi, servislerinin bizzat isyan ettiğine kaç kez şahit oldum , araçlar arıza çıkarmıyor Ford , vw servisleri daha çok kazanıyor diye. Ne derseniz diyin, bugün beğenmediğiniz Corollalar bile 10 yıl sonra taş gibi duruyor olacak. Toyota' nın yaklaşımı kalitesi falan değişmedi. Sadece iç mekanda, kullanıcıya hitap eden plastik ve aksamlarda bazı yanlışlar yaptı (bence hayati yanlışlar değil) o kadar.

Şunu da eklemeden edemedim. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin araçları Toyota'dır. vw  gelişmiş ülkelerin memur kesimi arabasıdır. Biz arabaya 10 yıl hatta 15 yıl rahat binebiliriz, onlar 5-8 yıl en fazla.
born to ride