0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Golf HB ile Sedan (Jetta) dahi farklı şeyler iken Corolla ile karşılaştırmak teknik konuda haksızlık olur.Donanım ve Konfor konularında ise birbirlerine üstün veya eksik yönleri olması çok doğaldır.Farklı fiyatlar, farklı arzlar.Çeşitlilik herzaman tüketici için iyidir.Diğer marka ve modeller arasından Corollayı tercih ettim, lastikleri bayiden çıkmadan Continental PremiumContact 5 yaptım ve hala çok sessiz. Yaşadığım yerdeki yollar bozuk, parke taş veya pütürlü asfalttır.Not: Babama aldığım araçtan bahsediyorum.Alman markaları konforu önde tutar, Japonlar sorunsuzluk ve ucuz bakımlı araçları.
golf sınıfında en az ses alan araçlardan birisi. ses yalıtımı için özellikle uğraştıkları kesin. toyota yalıtımsız falan değil. yalıtım anlayışları farklı. bide ses olarak farklı. toyotada sadece keçe ile yalıtım yapılıyor. ağır bariyerler yok veya sadece motor bölümü ve arka koltukta var. taban ise ziftli malzeme ile kaplı geliyor. golfde ise ziftli malzeme yine kaplı ama üzerinde poliüretandan yapılmış kalın bir taban halısı var. toyotadan farklı olarak çamurluklarda daha fazla yalıtım malzemesi var. akustik süngerlerden kullanılmış. motordan gelen sesi engellemek için süngerler var ve bunlar konsolda bize bakan yerlerdeler. sesi hapsetmek için kapaklar kullanılıyor. ve yine toyotadan farklı olarak süngerler sesin orta ve üst kısmını yok ediyor. sessiz gibi geliyor. ancak toyotayla arasındaki fark 3db yi geçmiyor. toyotada orta frekanslar çok fazla içeriye giriyor. bu yüzden rahatsız ediyor. yapısı itibariyle toyotalar şehir içi kullanım için yapılmış arabalar. hafiflik çok önemli.. alman araçları ise sizi yoldan ve hayattan kopartmak için yapılmış arabalar. uzun ve süratli yollar için yapılmışlar. kullanım tarzı bakımından almanlar içeriye ne kadar az ses alırsa okadar iyi diyorlar.toyota sürüşüne baktığınızda sizi asla dış dünyadan koparmıyor. samimiyet var. günlük kullanıma uygun. arabanın ne yaptığını biliyorsunuz. kopuk bir araç değil. sürücü ile iletişimi var. ve asla basit araçlar değiller.
toyota ile vw asla kıyaslanamaz kullananlar bilirler toyota hiç bir konuda vw nin yanına dahi yaklaşamaz sizin bahsettiğiniz o sorunsuzluk eskilerde kaldı, toyotayı kıyaslayacaksanız fransız araçları ile kıyaslayın gerçi onlarda yeni nesil motor teknolojileri ile toyotayı çoktan solladı...
Bence avensis=passat corolla=jetta auris=golf yaris=polo her aracin alicisi begenini farkli olur ama 1.4 160 lik wv motorunun gidişi hiç bir toyota da yok
evet 1.4 ww motoru hoş ama şehir içi yakıt tüketimleri, ilk seride yaşanan motor arızaları tsı ve fsı motorun eksileridir.Şu da bir gerçek artık tsı ve fsı ların üretimleri azaltıldı.Sorun çıkardıkları gerçek nette konusu var ama toyota da artık enayi yerine koymaya başladı milleti turbo yok bir şey yok tork az... Turbolu benzinli ve sıkıştırma oranı yüksek motorlar üretsin artık yoksa kan kaybetmeye devam edecek
Tekin abi bizde sorunsuz diye toyota aldık . ancak arac 23.000 km de olmasına rağmen bozuk ve parke yollarda her tarafından ses geliyor. ön taraf lıkır lıkır ötüyor. hele birde yanlışlıkla camı açtıysan lastik sesini bastırmak için müziği sonuna kadar açmak zorunda kalıyorum.
Öncelikle fanatik değilim onu belirteyim ama yazdığınız çok mübalağa.Bana bir tane arazi aracı gösterin ki Land Cruiser'a rakip görülsün, yada bir pick-up Hilux'a yaklaşabilen? VW bunları başarabilseydi emin olun Hilux üzerine kendi amblemini koyup VW Taro diye satmazdı.
arazi aracımı, hocam amarok'a bir göz atın isterseniz 8 ileri otomatik şanzımanı ile hilux'tan hem daha güçlü hem daha seri hemde daha az yakıyor, zaten satış rakamlarındada fark görünüyor, ayrıca vw nin tiguan diye bir aracı var onunla zaten hiç bir toyota modelini kıyaslayamam ayıp olur