Gönderen Konu: dci motor ile multijet motor.  (Okunma sayısı 8313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
dci motor ile multijet motor.
« : Nisan 17, 2014, 14:00:55 »
yeni çıkan tartışmalar nedeniyle konuyu açtım arkadaşlar.birbirimize birşeyleri ispatetmeden keyfine tartışıp amacımız bilgilenmek olsun lütfen.
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

dci motor ile multijet motor.
« : Nisan 17, 2014, 14:00:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: dci motor ile multijet motor.
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2014, 14:02:37 »
Atış serbest diyorsun yani. :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2014, 14:06:11 »
abi bi arkadaş konu açtı versomu nissan qashqai mi diye konu nasıl olduysa bu noktaya geldi işte konusu hiç olmasın diye bende açıyım dedim :) kimse birbirini kırmadan birşeyi ispatlamaya çalışmadan atış serbest abi   :D başlamak istermisin :D :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 14:13:00
http://www.arabalar.gen.tr/renault-clio-1-5-dci-icon-i3473.html

http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/LINEACLASSIC/Teknik.aspx

bunlar yakıt verileri arkadaşlar gördügünüz gibi öncelikle sokakda test edilmiş kanıtlanmış degerler bunlar.yani benim düşüncem falan degil.ama şuna katılıyorum kasa olarak linea mı clio mu deseler şu yeni çıkan clio dışında clio almam megane tercihim olurdu param olsa bu alternatifler arasında.kasa olarak clio nun eski kasalarını begenmiyorum daha basit kalıyor linea daha sagflam kalıyor yanında görünüm olarak.tabi buarada fiat grubu ve parçalarıda ucuz tabi.ama şunu söliyebilirim uzun ömür ve yakıt konusunda sonuç ortadadır.herkese keyifli tartışmalar saygı çerçevesinde

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 14:17:24
birde bu arada ankarada eryamandan kızılaya giden kendini şehiriçi kullanıyor sanıyor diye bir mesaj geldi diger konu başlığında..bu görüşe biraz kızıyorum açıkcası eryamanda oturuyorum ve ben heryere şehirdışı diye mi gidiyorum.sincan eryaman bunlar ankaraya ait degil mi.bu yollar üzerinde de 70km radarı yokmu.belli yerler de noktalarda kırmızı ışıklar çevirmelere yokmu.. ozaman ümitköyde çayyolunda hatta çukurambarda oturanda şehir içinde oturmuyor o da nasılsa eskişehir yoluna  bakıyor.bu anlayışın yanlış oldugunu düşünüyorum.bu devirde ankarada biryere gidecek olupda istanbul yolunu veya eskişehir yolunu kullanmıyan var mı ki yani.hep ara sokaklardan gidiyoruz hepimiz..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2014, 14:18:56 »
Ogün Kardeşim. Konunun başlığına D4D-CRDI-DICOR-CDI motorları da eklemende fayda var. Olay sadece dci ile multijet arasında değil. Çünkü forumda ilk yazdığım yazı dci nin en iyi motor olduğuna karşı yazdığım yazıdır. Dolayısı ile diğer güncel dizel motorları da başlığa almanda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2014, 14:22:51 »
ençok tartışma onlar arasında geçti diye öle dedim burda gene komple atış serbest saygı çerçevesi içerisinde her türlü dizel motor iddaa edilip sebepleri ortaya konulabilir o konuda sıkıntı yok..

bu da symbol un yakıt verileri:  http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-symbol/ozellikler

başlıgıda düzeltmeye çalışıyım ama tamamdır.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2014, 14:33:44 »
cRDİ Hariç diğer dizeller bence başarılı.Crdı nin çok yakıp az kaçtığı söyleniyor ömrü konusunda ise bilgim yok.
Yine bmw nin dizelleri de dillere destan diyebiliriz. :alkis:

Ne o ne bu arkadaş paranın alabildiği araba en iyisidir bizde isteriz gökte de yer de yıldızı görmeyi ama paramız bu araçlara yetiyor bunlarla avunuyoruz  ::)

Büyük cc li dizeller konusunda ise mitsubishinin tank motoru ürettiğini biliyorum.Hatta yerli üretim altay tanklarına bilmem kaç litrelik mitsu. motoru kullanılacakmış

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştireceği ziyarete katılması beklenen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Nikkei gazetesinin sorularını yanıladı.

Yılmaz, “Mitsubishi Heavy Industries ile tank motoru ve şanzımanından oluşan güç grubu geliştiriyoruz ve bu konuda yeni nesil tank ‘Altay’ projesi için üretim hedefliyoruz” dedi. Nikkei’nin 3 milyon tirajlı sabah baskısında dün yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ‘Altay’ tankını Güney Kore ile beraber geliştiriyor. 2014-15 yıllarında prototip tankların testlerinin, 2016 yılında teslimatın yapılabilmesi için Türkiye’de üretime başlanacak. Türk hükümeti ilk etapta 250 tankın tedarik edilmesini planlıyor. Japonya ile ortak geliştirilmesi düşünülen ise, bu tanka yerleştirilecek 1500 beygir gücü seviyesindeki motor ve şanzımanın yer aldığı bütünleşik yeni nesil güç grubu sistemi.”

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Her iki ülkenin fikri mülkiyet ve savunma ekipmanlarının ihracatına yönelik usul ve uygulamaları var. Kawasaki Heavy Industries ve Fuji Heavy Industries ile de ortak helikopter motoru geliştirmekle ilgileniyoruz. Ayrıca, kızıl ötesi sensörler, denizaltı ve tümü elektrik gemilerde kullanılmak üzere yakıt pili sistemlerinin ortak geliştirilmesi konusunda da görüşmeler yapabiliriz” dedi.

Türkiye’nin ortak geliştirme çalışmalarında bulunmayı arzu ettiği savunma ekipmanları :

*Mitsubishi Heavy Industries ile tank moturu ve aktarma organları
*Fuji Heavy Industries ve Kawasaki Heavy Industries ile helikopter motoru
*İnsansız hava araçları ve Kızıl ötesi sensörler
*Denizaltı ve gemilerdeki yakıt pili sistemleri
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2014, 14:41:22 »
cRDİ Hariç diğer dizeller bence başarılı.Crdı nin çok yakıp az kaçtığı söyleniyor ömrü konusunda ise bilgim yok.
Yine bmw nin dizelleri de dillere destan diyebiliriz. :alkis:

Ne o ne bu arkadaş paranın alabildiği araba en iyisidir bizde isteriz gökte de yer de yıldızı görmeyi ama paramız bu araçlara yetiyor bunlarla avunuyoruz  ::)

Büyük cc li dizeller konusunda ise mitsubishinin tank motoru ürettiğini biliyorum.Hatta yerli üretim altay tanklarına bilmem kaç litrelik mitsu. motoru kullanılacakmış

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştireceği ziyarete katılması beklenen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Nikkei gazetesinin sorularını yanıladı.

Yılmaz, “Mitsubishi Heavy Industries ile tank motoru ve şanzımanından oluşan güç grubu geliştiriyoruz ve bu konuda yeni nesil tank ‘Altay’ projesi için üretim hedefliyoruz” dedi. Nikkei’nin 3 milyon tirajlı sabah baskısında dün yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ‘Altay’ tankını Güney Kore ile beraber geliştiriyor. 2014-15 yıllarında prototip tankların testlerinin, 2016 yılında teslimatın yapılabilmesi için Türkiye’de üretime başlanacak. Türk hükümeti ilk etapta 250 tankın tedarik edilmesini planlıyor. Japonya ile ortak geliştirilmesi düşünülen ise, bu tanka yerleştirilecek 1500 beygir gücü seviyesindeki motor ve şanzımanın yer aldığı bütünleşik yeni nesil güç grubu sistemi.”

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Her iki ülkenin fikri mülkiyet ve savunma ekipmanlarının ihracatına yönelik usul ve uygulamaları var. Kawasaki Heavy Industries ve Fuji Heavy Industries ile de ortak helikopter motoru geliştirmekle ilgileniyoruz. Ayrıca, kızıl ötesi sensörler, denizaltı ve tümü elektrik gemilerde kullanılmak üzere yakıt pili sistemlerinin ortak geliştirilmesi konusunda da görüşmeler yapabiliriz” dedi.

Türkiye’nin ortak geliştirme çalışmalarında bulunmayı arzu ettiği savunma ekipmanları :

*Mitsubishi Heavy Industries ile tank moturu ve aktarma organları
*Fuji Heavy Industries ve Kawasaki Heavy Industries ile helikopter motoru
*İnsansız hava araçları ve Kızıl ötesi sensörler
*Denizaltı ve gemilerdeki yakıt pili sistemleri

Hemen düzeltelim. Altay da  MTU (Mercedes) motoru kullanılmıştır. Mitsubishi sözcüğünü bu bağlamda ilk defa burada okudum. Zaten Altay hali hazırda kullanılan bir tank değildir. Hala arge aşamasında diye biliyorum. Ancak bundan sonra bir değişiklik yapılarak mitsubishi ile anlaşma yapıldıysa bilemiyorum fakat dünyadaki en gelişmiş tanklarda MTU (mercedes) motoru kullanılır. Güney Kore'nin bile Almanlardan motor ithal ettiklerini biliyorum. Bunun dışında bir çok avrupa ordusu Alman leopard tanklarını kullanır. İsrail merkava tanklarıda MTU motordur.
Amerika abraham ve m60 serisi tanklarında kendi ürettikleri motorları kullanırlar. (Detroid)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2014, 15:08:30 »

birde bu arada ankarada eryamandan kızılaya giden kendini şehiriçi kullanıyor sanıyor diye bir mesaj geldi diger konu başlığında..bu görüşe biraz kızıyorum açıkcası eryamanda oturuyorum ve ben heryere şehirdışı diye mi gidiyorum.sincan eryaman bunlar ankaraya ait degil mi.bu yollar üzerinde de 70km radarı yokmu.belli yerler de noktalarda kırmızı ışıklar çevirmelere yokmu.. ozaman ümitköyde çayyolunda hatta çukurambarda oturanda şehir içinde oturmuyor o da nasılsa eskişehir yoluna  bakıyor.bu anlayışın yanlış oldugunu düşünüyorum.bu devirde ankarada biryere gidecek olupda istanbul yolunu veya eskişehir yolunu kullanmıyan var mı ki yani.hep ara sokaklardan gidiyoruz hepimiz..

valla hocam bilmeden içime doğmuş bak eryamanda oturduğun, o yüzden o kadar az tüketim değerlerine ulaşıyosun. Ben eryamanı şdışı sayarken kotulediğimden veya ankaranın ilçesi olmadığından değil kullanım açısından saydım ki sonuna kadar haklıyım.

lafın özü dur kalkın az olduğu güzergahlar araç tüketim değerleri paylaşılırken şiçinden ziyade şdkşı tüketime daha yakın ve bu bilgi pylşılmalı çünkü bunu bilmeyen adam kendi arabası neden bu kadar fazla yakıyor bir sorun mu var diye düşünüyor. Sana şöyle özetleyeyim ben de keçiorende oturuyorum ve inan 500-600 metrede bir ya trafik sıkışıklığından ya da lambalardan dolayı duruyorum bu da senin güzergahında nadir olan şeyler. Anlatmak istediğim buydu bunun dışında kimsenin yaktığı yakıt miktarına yalan diyemem.
[/quote]
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2014, 15:16:36 »
geçen gün bu konu tartışılmıştı..şehir içi kuralı ve ekonomik araç kullanmak diye..sehir içi dur kalkın çok oldugu trafik olarak gösteriliyor ekonomik araba kullanmakda dur kalkı min tutacaksın olabildigince frensiz gideceksin vs diye gösteriyor.o zaman kimse sehiriçinde ekonomik araba kullanamaz senin mantıgına göre.burda enbaştada belirttim haklı haksız aramak için başlık açmadım.birşeyler ispatlamak içinde degil.fikir beyanedip ortak noktada buluşmak için.ayrıca keçiörende oturan arkadaşlarımda var benim.dur kalklı gidiyorsunuz ama 15dk da kızılaya inebiliryorsunuz ben kızılaya 15dk da gelebilmem için yüksek hızlara ulaşmam lazım.yani km olarak daha yakınsınız.bunuda unutma derim.diger bir konuda ankarada heryerde standart trafik bir akşam mesai çıkışı birde sabah işe gidiş saatlerinde olur.sizin orasıda onun dışında trafik olmaz istanbul yoluda öle..ayrıca dedigim gibi şehir içi sayılmasa 70km hız sınırı olmaz diye düşünüyorum.size göre daha az ışıklı yoldan gitmemiz bizi şehiriçi araba kullanmıyor  yapmaz.çukurambarda şehre enyakın yerlerden birinide şehiriçi kavramından çıkarmış olursun.söledigin dogru degil yani.herkezin yol güzergahı farklı.sırf istanbul yolunu kullanıyorum diye böle bir kavramın dışına çıkamam ben.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 15:20:28
ankaranın yarısı bu durumdaysa yarısıda benimle aynı durumu paylaşıyor çok net söliyebilirim bunu..birçok semt de benim gibi gidiyor nereye gidecekse..son zamanlarda farkettinse zaten ankaranın yolları bu hale getirilmeye çalışılıyor..yeni yapılan yollarda göstergesi..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2014, 15:28:23 »
Ben diğer konuda gayet açık ve net kanıtlarıyla bildirmiştim. Bu işlerden anlayan insanlar direk işi çözerler zaten.

Teknik verilerle bilgilendireyim o zaman,

1.3 multijet linela 6.5 lt

1.5 dci symbol 4.4 lt

0.9 tce symbol 6.4 lt buda renault benzinli motoru lineadan az yakıyor.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-symbol/ozellikler

http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/YENILINEA/Teknik.aspx

Bakımlarıda ucuz, yürüyeni lineadan dayanıklı, motoru daha uzun ömürlü....

"İki fabrikada bursada adamlar dci kullanıyorlar demekki var bildikleri."   "Yedek parça, usta, servis, çıkmacı istemediğiniz kadar var bursada..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2014, 15:32:28 »
yeni çıkanlar dışında clio sevmem açıkcası.linea görünüş açısından daha tatminkar..ama parça ucuzlugu bakım ucuzlugu konusunda fiatı geçebilir mi reno bilmiyorum..yakıta sözüm yok dci motor bellidir yani..ama dedigim gibi yedek parça ve bakım masrafları net degilim ama fiat daha iyi sanki o konuda
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2014, 15:35:47 »
Aslında bence iki motor arasında bariz farklar yok. Taksilerde de multijet bir adım önde gibi. Ama şunu biliyorum ki dizel multijet gerçekten az yakıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2014, 15:36:54 »
Aslında bence bu iki motor arasında bariz farklar yok. Taksilerde de multijet bir adım önde gibi. Ama şunu biliyorum ki dizel multijet gerçekten az yakıyor.

Çok da seri ve unutmayalım ki vergi avantajı da var. Az arıza verdiğini  biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 17, 2014, 15:41:31 »
o zaman şunu söliyebilirmiyiz dediklerinize göre teknik verilerin dışına çıkıp konuyu ölemi devamettirelim..amacım laf atmak degil yanlış anlaşılmasın gerçekten soruyorum.çünkü şehiriçi linea 6,5 clio ise 5küsür degerlerinde..tabi birde şu boyutu var.taksiciler her açıdan düşünüyor olayı bakım yedek parça...
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2014, 15:45:16 »
o zaman şunu söliyebilirmiyiz dediklerinize göre teknik verilerin dışına çıkıp konuyu ölemi devamettirelim..amacım laf atmak degil yanlış anlaşılmasın gerçekten soruyorum.çünkü şehiriçi linea 6,5 clio ise 5küsür degerlerinde..tabi birde şu boyutu var.taksiciler her açıdan düşünüyor olayı bakım yedek parça...

Şimdi sadece taksiciler üzerinden yola çıkmakta yanlış. Ben BMW taksi kullanan insanlar biliyorum. Yeni kasa doblo. Lüks araçlar. Skoda octavia. Taksi genellemesinden bir fikir edinilebilir ancak kesin kanıya varılamaz.

Ama fikir olması için söylüyorum. Bundan yaklaşık 6-7 sene evvel Ankara'da neredeyse baktığınız tüm yollarda accent era vardı ve dizeli oldukça fazla olarak hatırlıyorum. Şu an Ankara'da değilim ama era nın çıktığı dönemde clio da vardı. Şuna eminim clio ları o dönem hiç görmezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2014, 15:48:29 »
Önce yakıtı düşünürler sonra yedek parça bakım vs....

Araç suyla çalışmıyor geçen konuda öyle dendide biraz şaşırdım. 6.5 lt nerde 4.4 lt nerde teknik veri bunlar yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2014, 15:48:56 »
Şimdi sadece taksiciler üzerinden yola çıkmakta yanlış. Ben BMW taksi kullanan insanlar biliyorum. Yeni kasa doblo. Lüks araçlar. Skoda octavia. Taksi genellemesinden bir fikir edinilebilir ancak kesin kanıya varılamaz.

Ama fikir olması için söylüyorum. Bundan yaklaşık 6-7 sene evvel Ankara'da neredeyse baktığınız tüm yollarda accent era vardı. Şu an Ankara'da değilim ama era nın çıktığı dönemde clio da vardı. Şuna eminim clio ları o dönem hiç görmezdim.

bence güzel bir noktaya degindiniz..şirket arabaları ve taksiler dışına çıkmalı konu..herşeyleri çok farklı çünkü..anlaşmalı yakıt istasyonları ucuz bakımlar vs vs hepsi farklı.şirketlerde ihale yöntemi araba alınır zaten vs vs..hala era çok ankarada..ben ama tüplü diye biliyorum çogunun.burda lpg ucuz çünkü sitede şuan 2,88 sanırım ben 2,43 e bile gördüm..burda lpg hayat kurtarıyor gerçekten.şahsi arabalara inipte konuşmak en mantıklısı olacak bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 17, 2014, 15:55:51 »

Ama fikir olması için söylüyorum. Bundan yaklaşık 6-7 sene evvel Ankara'da neredeyse baktığınız tüm yollarda accent era vardı ve dizeli oldukça fazla olarak hatırlıyorum. Şu an Ankara'da değilim ama era nın çıktığı dönemde clio da vardı. Şuna eminim clio ları o dönem hiç görmezdim.

Bursadada audi a4 quattro var.  Birazda zevk işi o :) Genelde lüks semtlerde çalışıyorlar. Malum müşteri çekmek gerekiyor.  Mesela bursadada accet kullananlar var fakat hepsi lpgli. hyundai dizeli pek uzun ömürlü değil.  125 bg Performansı çok fakat bir o kadarda fazla yakıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 17, 2014, 15:57:52 »
şehir içi 8 mi gösteriyor ne yaa...ben mi yanlış gördüm acaba hyundai için..bi daha bakayım

yanlış bakmışım özürdiliyorum..5,2 de hyundai
2002 corolla sol vvt-i