Gönderen Konu: dci motor ile multijet motor.  (Okunma sayısı 8311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: dci motor ile multijet motor.
« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2014, 16:11:12 »
şehir içi 8 mi gösteriyor ne yaa...ben mi yanlış gördüm acaba hyundai için..bi daha bakayım

yanlış bakmışım özürdiliyorum..5,2 de hyundai

http://hyundai.inallar.com.tr/indir/accent_era.pdf

accent era crdi ortalaması 100 km de 7.7 lt :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 17, 2014, 16:11:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 17, 2014, 16:55:25 »
  Bunlar güzel ve faydalı olabilecek konular tabi yanlış yönlere gitmez, gereksiz tartışmalara yol açılmazsa. Ama burada kimsenin birbirini kıracağını zannetmem.

İlk olarak şehir içi olayına değinelim bence. Bu çok göreceli bir kavramdır. Şehir içi aynı yol bile saatine göre farklı trafik yoğunluğuna sahip olur. Yeşil bandı yakalanır o da ayrı. Diğer yandan; örneğin İstanbul oldukça fazla tepeli bir şehirdir ve bunun etkileri kaçınılmaz.
 Aslında bir tüketim buluşması yapmaktan bahsetmiştik bir ara. Bunun için güzel bir çalışma olurdu.
 Diğer yandan veriler bilimsel olmalı, yani ben şu kadar tükettim demek çok anlam ifade etmez. Ben toplam şu kadar kilometrede, şu kadar ortalama hız ile şu kadar ortalama yakıt tükettim demek daha doğru. Bu işin püf noktası bu yoksa diğer türlü karmaşa oluyor sadece.
 Taksilere gelirsek, bazı ülkelerde büyük oranda D segmenti araçlar taksi olarak kullanılıyor, E serisi, Avensis, Omega vs bunlardan bazıları. Yani bu seçimde başka etmenlerde önemli. Buna başka bir örnek, binek araçlar içinde köy yollarında en iyi giden araçlardan birisi bence Toros ve 12Ts lerdir bence. Ama bu onların diğer olumlu ya da olumsuz özelliklerini etkilemez, sadece bu konudaki özelliğini vurgular. Kuş serisi çok yakardı ama emsallerine göre nispeten konforlu ve genişti ve arkadan itişin ayrı bir durumu vardı, hala sevenleri vardır.
 Renault belki de Türkiye'ye ilk dizel motor getiren markalardandır(hatırladığım kadarı ile Audi falan da vardı). O zamanki dizel yakıt kalitesinin sıkıntısını çok çekmiştir. Bu konuda Toyota 2000 lerin ortasının geçmesini beklemiştir ve direk yakıt kalitesine vurgu yaparak piyasaya dizel sokmadığını söylemiştir hatırladığım kadarı ile. Bunlar göz ardı edilmemesi gereken olgulardır ve herkes bunlardan gerekli sonuçları çıkaracaktır.

Konu edilen(d4d, multijet, dci, crdi vs.) motorların ağırlık, tork ve güç değerleri olan(belli modellerinin) tablolar olsa daha farklı yorumlar da eklenebilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 17, 2014, 17:47:21 »
şehir içi kavramında kimsenin ortak noktada buluşması kolay değil, bu yüzden herkesin şehir içi kendisine kalsın ya da tam anlamıyla ortalama hızından eğime ve yakıt aldığı şirketten lastik basıncına kadar her şeyi yazması lâzım. siz bunlarla uğraşmayın diye avrupa birliği belirli normlar getirmiş fakat "avrupa birliği'ne ihtiyacımız yok biz türk'üz" düşüncesinde olan insanlar malesef kabul edemiyorlar.

diğer yandan bugün yine maslak ve cevizlibağ gibi trafiğin yoğun olduğu noktalarda özellikle ticari taksileri inceledim. iki tane araç hariç hepsi multijet albea ya da linea'ydı. onların da tamponlarına baktım fakat lpg izine rastlamadım, büyük ihtimâlle yazıları düşmüş ya da sökülmüş. renault'a olasılık dahilinde denk gelmedim fakat yok demiyorum daha önce de bahsettim.

bursa'da durum farklı olabilir, zaman içinde yöresel olarak lpg'li araç kullanımına yönelim olmuştur. bu konuda sözüm yok fakat internette oradan buradan bulunan tek link ile başlıkta kanıt oluşturulmasına karşıyım. konu iyice bireysele inerse hiç birimiz faydalanamayız. başlıktan edindiğim izlenim kadarıyla bilgi paylaşımı doğrultusunda en ufak bir ilerleme yok (tank motoru dışında), daha çok herkes bildiğini ya da inandığını savunuyor gibi gözüküyor. bu bağlamda ben yazacaklarımı aktardığımı düşündüğümden aksi bir durum ya da tarafıma olumsuz bir itham oluşmadığı sürece bu konuya artık yazmayacağım.

herkese saygılar, sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 17, 2014, 18:07:28 »
Firmaların kendi belirttiği değerleride takmıyor herhalde bazı kullanıcılar. Adamlar kendi araçlarının ne yaktığını yazmış.

Madem benim şehir içi yaktığım yalan, Fabrikalarda yalan atıyor o zaman. Linkleri attım çıkarım yapacak olanlar oradan yapar.

Multijeti üreten fabrika 6.5 demiş dci üreten 4.4 demiş şehir içine...  O testleride ben yaptım herhalde :)

Adamlar km. lerce test yapıyorlar... O Testler her şehirde yapılıyor sadece bursada değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 17, 2014, 18:12:49 »
  Bunlar güzel ve faydalı olabilecek konular tabi yanlış yönlere gitmez, gereksiz tartışmalara yol açılmazsa. Ama burada kimsenin birbirini kıracağını zannetmem.

İlk olarak şehir içi olayına değinelim bence. Bu çok göreceli bir kavramdır. Şehir içi aynı yol bile saatine göre farklı trafik yoğunluğuna sahip olur. Yeşil bandı yakalanır o da ayrı. Diğer yandan; örneğin İstanbul oldukça fazla tepeli bir şehirdir ve bunun etkileri kaçınılmaz.
 Aslında bir tüketim buluşması yapmaktan bahsetmiştik bir ara. Bunun için güzel bir çalışma olurdu.
 Diğer yandan veriler bilimsel olmalı, yani ben şu kadar tükettim demek çok anlam ifade etmez. Ben toplam şu kadar kilometrede, şu kadar ortalama hız ile şu kadar ortalama yakıt tükettim demek daha doğru. Bu işin püf noktası bu yoksa diğer türlü karmaşa oluyor sadece.
 Taksilere gelirsek, bazı ülkelerde büyük oranda D segmenti araçlar taksi olarak kullanılıyor, E serisi, Avensis, Omega vs bunlardan bazıları. Yani bu seçimde başka etmenlerde önemli. Buna başka bir örnek, binek araçlar içinde köy yollarında en iyi giden araçlardan birisi bence Toros ve 12Ts lerdir bence. Ama bu onların diğer olumlu ya da olumsuz özelliklerini etkilemez, sadece bu konudaki özelliğini vurgular. Kuş serisi çok yakardı ama emsallerine göre nispeten konforlu ve genişti ve arkadan itişin ayrı bir durumu vardı, hala sevenleri vardır.
 Renault belki de Türkiye'ye ilk dizel motor getiren markalardandır(hatırladığım kadarı ile Audi falan da vardı). O zamanki dizel yakıt kalitesinin sıkıntısını çok çekmiştir. Bu konuda Toyota 2000 lerin ortasının geçmesini beklemiştir ve direk yakıt kalitesine vurgu yaparak piyasaya dizel sokmadığını söylemiştir hatırladığım kadarı ile. Bunlar göz ardı edilmemesi gereken olgulardır ve herkes bunlardan gerekli sonuçları çıkaracaktır.

Konu edilen(d4d, multijet, dci, crdi vs.) motorların ağırlık, tork ve güç değerleri olan(belli modellerinin) tablolar olsa daha farklı yorumlar da eklenebilir bence.

hakan abinin dediklerine kesinlikle katılıyorum.bence oldukça güzel bir pencereden bakmış.şehiriçi kullanımı çok farklı bir konu bu konuda hiçkimse bencede sen benim girdigim trafige girmiyorsun şehiriçi sayılmaz dememeli.ankaranın yol yapısı ortada.dizel konusunada gelince kesinlikle herşeyine göre düşünmek daha mantıklı olcak.linkleri attım yeterli olmadıgı noktada daha geniş açılı bulduklarım olursa atarım.ama taksi ve şirket arabalarına inmeyelim demektten kastım sistemleri çok farklı.bizim gibi yakıt almazlar taömir masrafları bizim gibi degildir vs vs oldugu için.ama şunu anlamıyorum ben bu konuda biri bilgilendirirse sevinirim.teknik verilerinde 6,4  yakan linea nasıl oluyorda dci dan daha düsük verili dizel motordan az yakıyor bu açıklanırsa sevinirim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2014, 19:57:58 »
Firmaların kendi belirttiği değerleride takmıyor herhalde bazı kullanıcılar. Adamlar kendi araçlarının ne yaktığını yazmış.

Madem benim şehir içi yaktığım yalan, Fabrikalarda yalan atıyor o zaman. Linkleri attım çıkarım yapacak olanlar oradan yapar.

Multijeti üreten fabrika 6.5 demiş dci üreten 4.4 demiş şehir içine...  O testleride ben yaptım herhalde :)

Adamlar km. lerce test yapıyorlar... O Testler her şehirde yapılıyor sadece bursada değil...
Bursa'nın kameralarını göndermişsiniz teşekkür ederim :) Şaka bir yana, kusura bakmayın ama ben ne dci yi sıkıştırınca 4.5 litreden fazla yakmayacağına, ne de megane ile şehiriçinde 3.7 litre yaktığınıza inanmıyorum... Yanlış anlamayın yalan söylüyorsunuz demiyorum. Ama belli ki aracı kullandığınız güzergah şehiriçi tabirine pek uymuyor. Mesela ben nerdeyse hergün Gölcük-İzmit arası yol gidiyorum. Aynı şehirin içi :) Ama şehiriçi tüketim olmuyor ki... Teknik verilere de fazla takılmamanız gerektiğini düşünüyorum. Onlara bakarsak tsi golf şehiriçinde 5-6 litre yakıyor :) Son olarak herkesin kendi fikridir tabiki ama, dci'nin multijetten iyi bir motor olduğunu ilk kez duyuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2014, 20:05:43 »
Bursa'nın kameralarını göndermişsiniz teşekkür ederim :) Şaka bir yana, kusura bakmayın ama ben ne dci yi sıkıştırınca 4.5 litreden fazla yakmayacağına, ne de megane ile şehiriçinde 3.7 litre yaktığınıza inanmıyorum... Yanlış anlamayın yalan söylüyorsunuz demiyorum. Ama belli ki aracı kullandığınız güzergah şehiriçi tabirine pek uymuyor. Mesela ben nerdeyse hergün Gölcük-İzmit arası yol gidiyorum. Aynı şehirin içi :) Ama şehiriçi tüketim olmuyor ki... Teknik verilere de fazla takılmamanız gerektiğini düşünüyorum. Onlara bakarsak tsi golf şehiriçinde 5-6 litre yakıyor :) Son olarak herkesin kendi fikridir tabiki ama, dci'nin multijetten iyi bir motor olduğunu ilk kez duyuyorum...

Tamam benimki yalan diyelim. Fabrika verileri ortada. Hem daha büyük motor hemde az yakıyor. Bu bir kalite meselesidir teknoloji meselesidir.

Mercedes dci kullanıyor niye ? fiat (multijet)  motoru çokmu pahalı ? Multijet kullanabilirdi hiç düşündünüzmü bunları. Şirket politikası vs işlerine girmeye gerek yok. Firma kendi ismini lekelemeyecek motor seçer gerisi yalan dolandır. :)

Dci nin verimi türkiye satış rakamlarında kendini belli ediyor zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2014, 20:16:24 »
Tamam benimki yalan diyelim. Fabrika verileri ortada. Hem daha büyük motor hemde az yakıyor. Bu bir kalite meselesidir teknoloji meselesidir.

Mercedes dci kullanıyor niye ? fiat (multijet)  motoru çokmu pahalı ? Multijet kullanabilirdi hiç düşündünüzmü bunları. Şirket politikası vs işlerine girmeye gerek yok. Firma kendi ismini lekelemeyecek motor seçer gerisi yalan dolandır. :)

Mercedes bir motoru seçti diye diğerinden dsha iyi denemez, mesnetsiz bir iddia olur bu. İllaki sağlam olduğu için seçmiş olabilir fakat daha kimbilir kaç tane paramtre vardır bu tercihi destekleyen, firma ilişkileri çok farklı bence.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2014, 20:18:53 »

Konuyu Mercedes ile olan ortaklığa getireceğinizi biliyordum. Madem olaya böyle bakıyorsunuz; Haklısınız; dci, multijetten iyi bir motor. Bu sebeple de Mercedes, Reno'yu tercih etti. Üstüne de Kangoo piyasadaki en iyi (:)) hafif ticari olduğu için aynısından kendine de yaptı. Adını da Mercedes Kangoo koydu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2014, 20:32:51 »
Konuyu Mercedes ile olan ortaklığa getireceğinizi biliyordum. Madem olaya böyle bakıyorsunuz; Haklısınız; dci, multijetten iyi bir motor. Bu sebeple de Mercedes, Reno'yu tercih etti. Üstüne de Kangoo piyasadaki en iyi (:)) hafif ticari olduğu için aynısından kendine de yaptı. Adını da Mercedes Kangoo koydu...

Binek araçlardan bahsediyoruz :)  Çok fazla düşünmeye gerek yok fiat motoru iyi yapsana ondan alırdı herhalde...

Yeni gelecek 1.6 dci 160 bg motora ne gibi yorumlar gelecek merak konusu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 17, 2014, 20:39:37 »
diğerlerini bilmiyorum ama bu crdi vgt dizel inanılmaz bir güce sahip kullandınız mı bilmiyorum ama yokuş yukarı bile müthiş ivmeleniyor hayran olmamak elde değil
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 17, 2014, 20:48:00 »
Binek araçlardan bahsediyoruz :)  Çok fazla düşünmeye gerek yok fiat motoru iyi yapsana ondan alırdı herhalde...

Yeni gelecek 1.6 dci 160 bg motora ne gibi yorumlar gelecek merak konusu :)
Bence siz konuyu yanlış anlıyorsunuz... Dci icin kötü yorumunu yapmıyor kimse... 1.6 dizele 160 bg kulaga muthis geliyor elbette. Sağlamlık uzun ömürluluk sorunsuzluk deyince multijet dciden her koşulda önde gelir. Bunu herkes bilir söyler. Yaşınızı bilmiyorum ama Fiat motoru iyi yapsa Mercedes ondan alırdı düsüncesi çok sığ bir düşünce... Dci en iyi, dolayısıyla Mercedes onunla anlaştı diyen birinin Kangonun da piyasadaki en iyi hafif ticari olduğunu düşünmesi gerekir normal şartlarda... Neyse, megane`a iyi bakın, turbosu falan hassastır onun. Şehiriçinde 3.7 litre yakan bir aracı mumla arasanız bulamazsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2014, 20:48:55 »
Renault, Dacia, Mercedes, Nissan DCİ kullanıyor.
Fiat, Opel, Chevrolet Multijet kullanıyor.
Benim bildiğim markalar bunlar, Dahası varsa bilen arkadaşlar yazarsa bilgimiz olur.
Satışlara bakılınca DCİ çok ileri görünüyor.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2014, 20:51:14 »
Bence siz konuyu yanlış anlıyorsunuz... Dci icin kötü yorumunu yapmıyor kimse... 1.6 dizele 160 bg kulaga muthis geliyor elbette. Sağlamlık uzun ömürluluk sorunsuzluk deyince multijet dciden her koşulda önde gelir. Bunu herkes bilir söyler. Yaşınızı bilmiyorum ama Fiat motoru iyi yapsa Mercedes ondan alırdı düsüncesi çok sığ bir düşünce... Dci en iyi, dolayısıyla Mercedes onunla anlaştı diyen birinin Kangonun da piyasadaki en iyi hafif ticari olduğunu düşünmesi gerekir normal şartlarda... Neyse, megane`a iyi bakın, turbosu falan hassastır onun. Şehiriçinde 3.7 litre yakan bir aracı mumla arasanız bulamazsınız...

sadece bilgilenmek amacıyla yazıyorum ve birde yaşadıgım bir örnek vericem.öncelikle 2005 megane sedan dizel kullanmış biri olarak  yazıyorum.amcamın arabasıydı.500000km yaptı.motordan yana asla ama asla şikayetimiz olmadı.birşey ıspatlamak için yazmadım.örnek olsun diye yazdım.birde turbo olayına gelince zaten dizelden bahsediyorsak tubo sıkıntısının tüm motorlarda çıkacagı ihtimali ile karşı karşıya kalmıyormuyuz direk.birde ek olarak olayı yakıt dayanıklılık keyif seri olma vs vs ayrımlara göre degerlendirsek daha dogru olmazmı.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2014, 21:16:17 »

Aracımız 145.000de duman atmıyor söylencek birşey yok sanırım. Yakın tanıdığımızda megane 2 sw var. 360.000de turbo değişimi oldu  haricinde motora el değmedi kendisi özel servistir. Bu arada binek araç motorundan bahsediyoruz. Ağzımdan doblo kötü diye birşey çıkmadı :-)  her firma her dalda iyi olacak diye bir kaide yoktur. Gerek uzun ömürlü olması gerek performansı, az yakmasından dolayı daha çok tercih ediliyor zaten. Tablolarda herşey çok net. Mercedes iyi olanı seçmiş demekki...
 Sığ düşünmek gözünün önündekini kanıtlarla görmekse, göstermekse sığ düşünüyorum. Peki görememek nedir? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 17, 2014, 21:35:40 »
o zaman şunu söliyebilirmiyiz dediklerinize göre teknik verilerin dışına çıkıp konuyu ölemi devamettirelim..amacım laf atmak degil yanlış anlaşılmasın gerçekten soruyorum.çünkü şehiriçi linea 6,5 clio ise 5küsür degerlerinde..tabi birde şu boyutu var.taksiciler her açıdan düşünüyor olayı bakım yedek parça...
renonun şehir içi 4.4 litresi herhalde hakkari şehir içidir, istanbulda  o trafikte avcılardan beykoza üçbuçuk saatte erişilen yolda 6.5 yaksın alnından öpeyim. yani şehir içi yakışını ben hiç nazarı itibara almam sizde almayın derim. Uzun yol gerçeğe daha yakın netice verir. ben 1.3 fiorino panelvanla ağzına kadar kitap yüklü olarak istanbul şehir içinde 420 km yaptım ortalama 5 litre yakmıştım. Düşük hacimli( 2000cc altı) motorlarda multijeti tek geçerim. en güzel tarafı arızası olmayan bir motor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 17, 2014, 21:52:29 »
renonun şehir içi 4.4 litresi herhalde hakkari şehir içidir, istanbulda  o trafikte avcılardan beykoza üçbuçuk saatte erişilen yolda 6.5 yaksın alnından öpeyim. yani şehir içi yakışını ben hiç nazarı itibara almam sizde almayın derim. Uzun yol gerçeğe daha yakın netice verir. ben 1.3 fiorino panelvanla ağzına kadar kitap yüklü olarak istanbul şehir içinde 420 km yaptım ortalama 5 litre yakmıştım. Düşük hacimli( 2000cc altı) motorlarda multijeti tek geçerim. en güzel tarafı arızası olmayan bir motor.

Amca şimdi baktım 2014 Symbol şehir dışı 3.7 gösteriyor resmi sitede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2014, 22:08:02 »

Amca şimdi baktım 2014 Symbol şehir dışı 3.7 gösteriyor resmi sitede.
doğrudur reno dci de bayağı gelişme kaydetti, inşallah motor yeme sorununu da çözmüşlerdir. arkadaşımda kango vardı iki kere motor yakmıştı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 17, 2014, 22:08:56 »

bilgi amaçlı soruyorum atilla abi veriler okadar oynarmı yaa..4,4 nere 6,5 nere gerçekten.tamam verilere inanmıyalımda bukadar oynama çok degilmi peki..trafik koşuluna göre degişir o konuda katılıyorumda 6,5 çok geldi sanki bana yaa..yanlış anlama tezatlık için demedim bukadar nasıl oynar yani diye.neye göre 6,5 yakar mesala..aynı trafikde nasıl oluyorda multi daha az yakabilioken dci çok yakıyor.sebebi ne
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 17, 2014, 22:26:21 »
doğrudur reno dci de bayağı gelişme kaydetti, inşallah motor yeme sorununu da çözmüşlerdir. arkadaşımda kango vardı iki kere motor yakmıştı.

2002li yıllardaki Symbol motorlarıdır onlar iyi değildi. 2004 ve sonrası çok gelişti.