Gönderen Konu: dci motor ile multijet motor.  (Okunma sayısı 8312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: dci motor ile multijet motor.
« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2014, 22:37:04 »
Aslında reno dizellerinde bence geçmişten beri hiç sorun yoktu, sadece yakıt seçiyorlar, ilk dönem gelenler subap eritiyordu, çünkü reno piyasaya ilk girdiği zaman euro dizel bile yoktu bizim memlekette, kaliteli yakıt kullandıkları sürece, reno dizel motorlarının da uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2014, 22:37:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 17, 2014, 22:43:17 »
Aslında reno dizellerinde bence geçmişten beri hiç sorun yoktu, sadece yakıt seçiyorlar, ilk dönem gelenler subap eritiyordu, çünkü reno piyasaya ilk girdiği zaman euro dizel bile yoktu bizim memlekette, kaliteli yakıt kullandıkları sürece, reno dizel motorlarının da uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum

Mümkündür. Biz shell v power nitro+ kullanıyoruz özellikle shell öneriyor renault. Gerçekten hem az yakıyor hemde performansı iyi yönde etkiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 17, 2014, 22:49:54 »
Feci de multijet de kendilerini ispatlamış, güvenilir motorlardır...
Ama nissan ve Mercedes i saymazsak, taşıyan arabalar hiç de alınası değil...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 17, 2014, 23:14:30 »
bilgi amaçlı soruyorum atilla abi veriler okadar oynarmı yaa..4,4 nere 6,5 nere gerçekten.tamam verilere inanmıyalımda bukadar oynama çok degilmi peki..trafik koşuluna göre degişir o konuda katılıyorumda 6,5 çok geldi sanki bana yaa..yanlış anlama tezatlık için demedim bukadar nasıl oynar yani diye.neye göre 6,5 yakar mesala..aynı trafikde nasıl oluyorda multi daha az yakabilioken dci çok yakıyor.sebebi ne
Ogün fabrika şehir içi verilerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur bu tamamen kullanıcı odaklı bir iştir. benim 5 litre yakmamın hikmeti ben kalkışları bilhassa şehir içinde az devirde yaparım , oğlum şehir içi rav4 otomatikle 50 lira yakarsa ben aynı arabayla 42-45 lira yakıyorum tamamen gaz pedalı odaklı bir şey. Birde ani fren  ve sık sık fren kullanmak yakışı arttırır. ben bu misali lineadaki 6,5 lt verisiyle renodaki 4,4 lt verisinin yanlışlığını göstermek için verdim. herkes bilirki kastamonu şehir içiyle istanbul şehir içi teraziye bile konulamaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 17, 2014, 23:18:38 »
Ogün fabrika şehir içi verilerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur bu tamamen kullanıcı odaklı bir iştir. benim 5 litre yakmamın hikmeti ben kalkışları bilhassa şehir içinde az devirde yaparım , oğlum şehir içi rav4 otomatikle 50 lira yakarsa ben aynı arabayla 42-45 lira yakıyorum tamamen gaz pedalı odaklı bir şey. Birde ani fren  ve sık sık fren kullanmak yakışı arttırır. ben bu misali lineadaki 6,5 lt verisiyle renodaki 4,4 lt verisinin yanlışlığını göstermek için verdim. herkes bilirki kastamonu şehir içiyle istanbul şehir içi teraziye bile konulamaz.

bu aslında bizi en baş noktaya götürüyor ozaman herzamanki çıkış kapısına..bir arabaya istedigini yaktırırsın misali..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 17, 2014, 23:25:10 »

Bizim megane 2 (82 bg )  3.2 lt şehir dışı .  Yaz ayında ve yaz lastikleriyle 3.7 şehir içi.

Kışın ve kış lastikleriyle şehir içi 4.3 yakıyor.

Fakat ben bunu yazdığımda kimse inanmıyor. Yalan borcummu var bilmiyorum. O yüzden fabrika verisiyle örnek vermiştim ben. Tabiki dediğiniz gibi değişkendir bu. Ben bursa merkezde yaşıyorum ve trafiğin en yoğun olduğu yerde araç kullanıyorum.  Malumunuz artık bursada küçük istanbul olarak anılıyor. Trafiği de en az istanbul gibidir. O yüzden mobese kameralarını paylaşmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 17, 2014, 23:28:14 »
fiat Türkiyede marka olarak pek tutulmaz, reno daha fazla tutulur bundan dolayı dizel motorlarıda aynı kefeye konup değerlendirilir, halbuki fiatın motoru GM ile müştereken geliştirildi ve Opel le Fiatta sorunsuz olarak kullanılıyor. Ferrari motorunu da Fiat üretiyor zaten  markanında sahibi, GM de dünyanın en iyi motorlarını üreten fabrikadır Toyota GM ile ortak olup motor teknolojisini aldıktan sonra Toyota oldu halada ortaklar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 17, 2014, 23:28:56 »
abi bi arkadaş konu açtı versomu nissan qashqai mi diye konu nasıl olduysa bu noktaya geldi işte konusu hiç olmasın diye bende açıyım dedim :) kimse birbirini kırmadan birşeyi ispatlamaya çalışmadan atış serbest abi   :D başlamak istermisin :D :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 14:13:00
http://www.arabalar.gen.tr/renault-clio-1-5-dci-icon-i3473.html

http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/LINEACLASSIC/Teknik.aspx

bunlar yakıt verileri arkadaşlar gördügünüz gibi öncelikle sokakda test edilmiş kanıtlanmış degerler bunlar.yani benim düşüncem falan degil.ama şuna katılıyorum kasa olarak linea mı clio mu deseler şu yeni çıkan clio dışında clio almam megane tercihim olurdu param olsa bu alternatifler arasında.kasa olarak clio nun eski kasalarını begenmiyorum daha basit kalıyor linea daha sagflam kalıyor yanında görünüm olarak.tabi buarada fiat grubu ve parçalarıda ucuz tabi.ama şunu söliyebilirim uzun ömür ve yakıt konusunda sonuç ortadadır.herkese keyifli tartışmalar saygı çerçevesinde

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2014, 14:17:24
birde bu arada ankarada eryamandan kızılaya giden kendini şehiriçi kullanıyor sanıyor diye bir mesaj geldi diger konu başlığında..bu görüşe biraz kızıyorum açıkcası eryamanda oturuyorum ve ben heryere şehirdışı diye mi gidiyorum.sincan eryaman bunlar ankaraya ait degil mi.bu yollar üzerinde de 70km radarı yokmu.belli yerler de noktalarda kırmızı ışıklar çevirmelere yokmu.. ozaman ümitköyde çayyolunda hatta çukurambarda oturanda şehir içinde oturmuyor o da nasılsa eskişehir yoluna  bakıyor.bu anlayışın yanlış oldugunu düşünüyorum.bu devirde ankarada biryere gidecek olupda istanbul yolunu veya eskişehir yolunu kullanmıyan var mı ki yani.hep ara sokaklardan gidiyoruz hepimiz..

Bizim 2005 corolla teknik olarak, güç olarak son model çıkan bu tarz araçlardan üstün. Donanım içinde 0 araç almaya değmez diyorum. Alacaksam Verso tarzı araç alırım param olursa. Gösterişli dursun. Toytota can gerisi canan :D
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 18, 2014, 10:47:43 »
  Bazen tartışmayı yanlış tabana çekmeyelim arkadaşlar, veriler ile konuşmak ve olaya çok yönlü bakmak en iyisi.
 Dediğim gibi, Toyota uzun yıllar Türkiye pazarına küçük hacimli ve aşırı beslemeli dizellerini sokmadı bu motorların Eurodizel yakıt ihtiyacından dolayı. Çünkü yakıt kalitesini yeterli görmüyordu ancak başka markalar araçlarını soktu ve bunun zararlarını da gördüler, bunda aslında utanılacak bir durum var başka markaları yermektense. Toyota'nın daha 2002-2007 kasalarında bile yerli üretim ile ithal olanları arasında yakıt filtre farkları vardı, bu bile çok şey anlatıyor.

Common rail sistemi ilk geliştiren Fiat grubudur bildiğini gibi, bu konuda da iyi bir yerdedir. Diğer yandan araçların motorlarında kimi aksamları otomobil üreticileri değil, onlara oem sağlayan kimi üreticiler üretip, temin eder, bunların isimlerini saymaya gerek yok. Ama karşılaştırılan kimi araçların bir çok parçası aynı yerden çıkıyor olabilir.
 Mercedes dci motoru almasaydı da Dci motorun verimi bence yine değişmezdi, ayrıca Dci motor tek bir motor değildir, bir çok versiyonu vardır ve göz ile inceleme ile bile bir çok fark görülebilir.