0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 98 avensis im var.yolda giderken kendi kendine en fazla 3 defa olmak üzere dörtlüleri yakıyor.Bazen hiç olmuyor bazen 10 dakkalık yolda birkaçkere oluyor.Elektrikçiye baktırdım.araçta orjinal bir alarm olduğunu sorunun o alarmdan olabileceğini söyledi.alarmın beyninde sorun olabilir dedi ama ben pek ihtimal vermedim çünkü araçta sesli bir alarm yok.sadece uzaktan kumanda var.böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Eger alarm vara alarmin beyninden olabilir benim eski aracimda basima gelmisti. Alarm yoksa merkezi kilitle. İlgili olabilir, araci kilitlerken veya acarken problem oluyor mu?
Avensisler de ani frene basınca otomatik yanan dörtlüler var ( Gerçi bir Avensis sahibi olarak böyle birşey denk gelmedi) sizinkisinde de bu türden bir olay olmasın. Muhtemelen frendeki sensörden kaynaklı bir durum olabilir.
kilitleme esnasında bir sorun yok.sadece seyir halinde iken.aracın sonradan yapılma katlanır şekilde olan anahtarı var onla alakalı olabilir mi ki?Mesaj Birleştirildi: Nisan 11, 2014, 23:48:23aslında o da aklıma geldi çünkü birkaç kere fren esnasında yanıp söndü ama ben tesadüftür diye düşünüyorum.
Uzaktan kumandadan kilitlediginizde kaç defa yanıp sönüyor?Açtıgınızda kaç defa yanıp sönüyor?
sanırım kilitlerkende açarkende 2 kere yanıp sönüyor
Peki alarm durumunda kaç defa yanıp sönüyor?Veya kontak açık ikende kapı açılırsa dörtlüler yanıyor mu? Yanıyorsa kaç defa?
kontak açık iken kapı açılırsa yanmıyor.öyle bir sorun yok.sadece seyir halindeyken bazen 1 bazen 2 ama en fazla 3 kere yanıyor.4 kere yanmıyor mesela.gece giderken kendiliğin dörtlüler yanınca arkamdan gelene sanki uzunları kapat demek istemişim gibi oluyor. arkadakide zaten uzunlarım yanmıyor gibi selektör yapma durumunda kalıyor. bu sorunun en aptal durumuda bu
Kontak açık iken kapı açılırsa dörtlülerin yanması aslında sonradan takılan alarmlarda bir özelllik.Amacı ise hareket halindeki araçların dikkatini çekmek.Olabilecek kombinasyonları sordum birşey çıkmadı.Ancak şimdi 1 ile 3 arasında farklılık olabiliyor dediginiz için bu durumu değiştirir.Önce siz açma ve kapamada dörtlülerde yanma sayısı kaç defa ondan emin olup dönebilirmisiniz?
şimdi denedim açarken 2 defa kilitlerken 1 defa yanıyor.
Büyük ihtimal ile arıza var.Kablo tesisatını gözden geçirilerek değerlendirmek lazım.Birde;Alarm bagırmıyor ise neden var?O araçta zaten uzaktan kumandalı anahtar var.Sizin uzaktan kumandadaki butonlar anahtarın üzerinde mi, harici anahtarlık bezeri mi?
2 tane üzerinde hiçbir buton olmayan anahtar, bir tane harici anahtarlık benzer olan uzaktan kumanda,bir tanede sanırım sonradan yapılmış olmalı katlanır tarzda olan anahtar varbanada bir arıza var gibi geliyor.işi bilen bi elektrikçiye göstericez artık.yardımınız için teşekkürler.
Birinci mesajda zaten Alarm olmadığı yazılmıştı herhalde. Bildiğimiz açma kapama sistemi bu Ayrıca bu açma kapama sisteminden kaynaklı bir hata olsa, o dörtlüler yanarken kapılarında kilitlenip açılması gerekmezmiydi?
Ahmet hocam,Bu modellerde ani frenlemede yanan otomatik dörtlüler mevcut değil mi?