Gönderen Konu: kendiliğinden yanan dörtlü sinyaller  (Okunma sayısı 32788 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: kendiliğinden yanan dörtlü sinyaller
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2014, 01:18:50 »
Valla hocam bende bilmiyorum varmı yokmu ben Ali Serkes hocamın yorumunun yalancısıyım :) O var diye yazmıştı. Var diyorsa vardır herhalde, ben hiç şahit olmadım , ani frenleme yapmadım herhalde hiç. Gerçi o derece ani frenleme yapacak bir olay olsa dörtlü yandımı yanmadımı farkına bile varmazdım herhalde :)

Bir dost tavsiyesi;

Aracınızın fren tepkisini öğrenin. Ve bu ayak melakesini kaybetmemek için bunu yapın;

Güvenli bir yolda 50/60 Km hızla giderken fren pedalını kırmak için var gücünüz ile basın.
Aracın tepkilerine alışın.

Allah göstermesin buna alışmayanlar acil durumda birden bununla karşılaşanlar bu tepkiden korkarak kaza yapabiliyorlar.

Bende Demirbükey ileri sürüş teknikleri eğitiminde ilk bindigimde kullanamamıştım.
Sonrasında hocam parkur 2. test parkuruna birlikte çıkarak tek bana kısa eğitim verdi ve parkura döndügümüzde artık ABS tepkilerine alışmış ve beklentiyi karşılayabiliyordum.

Neyse konu dağıldı özür.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2014, 01:18:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2014, 20:15:01 »
Bir bilgilendirmede benden olsun T27 kasalarda acil frende panik freni devreye girdiğinde fren lambaları flash yapar diyor kitap.
Ancak kaza anında dörtlü flasörler otomatik giriyor galiba bunu bilmiyorum ama standartlarda var sanırım Ahmet bey daha iyi bilir.
Keyifli sürüşler dlerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG