Gönderen Konu: çığır açan park etme yöntemleri  (Okunma sayısı 8698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 149500
  • Model Yılı: '98
  • 8 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
çığır açan park etme yöntemleri
« : Nisan 04, 2014, 14:27:11 »
Dün işten çıkıp eve giderken markete durduğumda marketin otoparkında paralel olarak park edilen yerde bir aracın diğer araçlara dikey park ettiğini gördüğimde şaşırdım güldüm geçdim. aşağıdaki park yerine indiğimde de engelli park yerinde bir araç daha ilginç bir park etme gerçekleştirmiş. ikinci gördüğümü dayanamadım resimledim :)

...varsa yoksa Toyota...
''trafikde saygı yaşla değil kurallara uymayla doğru orantılıdır'' y.M

KKTC!

Toyota Club Türkiye

çığır açan park etme yöntemleri
« : Nisan 04, 2014, 14:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: çığır açan park etme yöntemleri
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2014, 17:28:31 »
 Gerçekten görmüyorlar mı yoksa bilerek mi yapıyorlar, anlamak güç. Bu kadar basit olmamalı bazı şeyler.
 Gittiğim yerlerde hamile park yerleri oluyor, oralara özellikle girmiyorum, çok zor değil iki adım uzağa, nizami park etmek...

Eğitim şart;
 Clever Monkey Buys a Drink

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2014, 17:32:39 »
Birşey diyeyim mi Hakan'cım, emin ol millet umursamıyor,dikkate almıyor,saygı göstermiyor. Vialand Avm'ye gidiyorum, eve yakın olduğu için haftaiçi rahat gidiyorum,trafik vs olmuyor, otopark'ları da boş oluyor. Yemin ederim bir araba park ediyorlar, yakalayıp zevk için falakaya yatıracaksın, pes be arkadaş..
Dün  akşam gittim, avm girişine yakın engelli park yerleri boştu, uzağa gidip normal park yerine park ettim..
Yürürken baktım engelli park yerine park edenler  BEYİN ENGELLİ imiş...  Ne diyebilirim ki..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2014, 18:49:38 »
Bu engelli park konusunda arkadaşla her avm ye gittiğimizde tartışıyoruz . Ve insanların bu kadar anlayışsız olmasına sadece şaşırıyorum .

Bizim araç ruhsatta engelli aracı diye geçiyor ve ben istesem engelli yerlerine yasal olarak park edebilirim ama babam arabada yoksa veya arabadan inmeyecek ise kesinlikle engelli park yerlerini meşgul etmiyorum . Ve o park yerlerini ihtiyacı olmadan kullananlar için tek söyleyeceğim inşallah bir gün ihtiyaçları olduğu için park ederler . Cuma cuma beddua da etmek istemiyorum ama engelli park yerine sağlam adamların park etmesine sinir oluyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2014, 09:36:25 »
Yürürken baktım engelli park yerine park edenler  BEYİN ENGELLİ imiş...  Ne diyebilirim ki..

Sizinle aynı kanıdayım. bedensel bi engeli yoksa mutlaka geçerli başka bi engeli olması lazım o park yerini kullanmak için

...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2014, 10:43:00 »
ama bu kadar kötü düşünmeyelim.aracı ilk aldığımızdada babam avm otoparkında iki aracın park edeceği yere hafif çapraz girdi.diğer yerler dar girip çıkarken değerler dedi.bunda kötü bir düşünce yok bence :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2014, 11:16:27 »
ama bu kadar kötü düşünmeyelim.aracı ilk aldığımızdada babam avm otoparkında iki aracın park edeceği yere hafif çapraz girdi.diğer yerler dar girip çıkarken değerler dedi.bunda kötü bir düşünce yok bence :)

yukarıdaki resimleri baz alarak söylüyorum iki kolon arasındaki mesafe zaten bir araç için yeterinden fazla geniş. hadi engelli park yeri kullandın farketmeyerek diyelim, marketin dinlenme alanına o kadar bi yaklaşmış ki diğer araçların ordan geçişini kısıtlamış. bence babanızınki başka bi durumdur.
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2014, 06:52:41 »
Birşey diyeyim mi Hakan'cım, emin ol millet umursamıyor,dikkate almıyor,saygı göstermiyor. Vialand Avm'ye gidiyorum, eve yakın olduğu için haftaiçi rahat gidiyorum,trafik vs olmuyor, otopark'ları da boş oluyor. Yemin ederim bir araba park ediyorlar, yakalayıp zevk için falakaya yatıracaksın, pes be arkadaş..
Dün  akşam gittim, avm girişine yakın engelli park yerleri boştu, uzağa gidip normal park yerine park ettim..

Böyle yapan insanlara bir şey  dokununca en çok bağıranlar da onlar olur genelde.
Bu engelli park konusunda arkadaşla her avm ye gittiğimizde tartışıyoruz . Ve insanların bu kadar anlayışsız olmasına sadece şaşırıyorum .

Bizim araç ruhsatta engelli aracı diye geçiyor ve ben istesem engelli yerlerine yasal olarak park edebilirim ama babam arabada yoksa veya arabadan inmeyecek ise kesinlikle engelli park yerlerini meşgul etmiyorum . Ve o park yerlerini ihtiyacı olmadan kullananlar için tek söyleyeceğim inşallah bir gün ihtiyaçları olduğu için park ederler . Cuma cuma beddua da etmek istemiyorum ama engelli park yerine sağlam adamların park etmesine sinir oluyorum .
Özellikle ders vermek lazım insanlara.
 Bunları yapanların temel eğitime alınması lazım ve bu konularda kontrol de daha dikkatlice yapılmalı yetkili kurumlarca.

Bu durumu elbetki de herkes anlıyordur ama herkes aynısını düşünürse yine olmaz. Bu uygulama sizin sorununuzu bir nebze çözebilir ama başka, iyi niyetli ve o park noktasına ihtiyacı olanlara da sorun çıkarmış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2014, 08:23:54 »

Bunları yapanların temel eğitime alınması lazım ve bu konularda kontrol de daha dikkatlice yapılmalı yetkili kurumlarca.

Abi bunun eğitimle alakası yok . Dedim ya uyarmaya kalktınız mı birde sizinle dalga geçiyor arkadaş . Bunun bile yetkili kurumlarca denetimi yapılması gerekiyorsa tek diyeceğim bize yazıklar olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2014, 18:19:06 »
Herşeyin başı eğitim Mahmut, tabi başka faktörlerde var. Elbetki de yapanın yanına kalmamalı böyle şeyler, toplumsal baskı oluşabilmeli. Temel eğitimin Milli olması gerekir ve ortak olarak insanlığa hitap etmeli. Tabela okuma yetisi olmayana, sırf direksiyonu çevirebildiği için ehliyet vermek soru  işareti.
Düşünsenize, ilk yardımdan 70 değil mi ehliyet almak için sınır? O zaman bir durumda yarım yamalak ilk yardım mı uygulayacaj 70 ile geçen?  Bunun çok daha sakıncalı olduğunu söylemeye gerek yok. Keza Trafik bilgisinden 70 ile geçip ehliyet alanın ne kadar kuralları bileceği muamma. Tamamen bilmesi de yetmez, uygulamanında özendirilmesi, aksinin ceza görmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2014, 18:54:52 »
Herşeyin başı eğitim Mahmut, tabi başka faktörlerde var. Elbetki de yapanın yanına kalmamalı böyle şeyler, toplumsal baskı oluşabilmeli. Temel eğitimin Milli olması gerekir ve ortak olarak insanlığa hitap etmeli. Tabela okuma yetisi olmayana, sırf direksiyonu çevirebildiği için ehliyet vermek soru  işareti.
Düşünsenize, ilk yardımdan 70 değil mi ehliyet almak için sınır? O zaman bir durumda yarım yamalak ilk yardım mı uygulayacaj 70 ile geçen?  Bunun çok daha sakıncalı olduğunu söylemeye gerek yok. Keza Trafik bilgisinden 70 ile geçip ehliyet alanın ne kadar kuralları bileceği muamma. Tamamen bilmesi de yetmez, uygulamanında özendirilmesi, aksinin ceza görmesi gerekir.

Abi haklısın eğitim şart diye boşuna dememişler ama bunun bir bireye çocuk yaşta öğretilmesi lazım . Abi benim bu gibi davranışları aklım almıyor sadece bu park konusunda değil her konuda birilerinin haklarını yemeye neden meraklıdırlar anlam veremem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2014, 20:13:53 »

Ben de dün çekmiştim bu fotoyu.  Facebookta paylaştım siz de görün bu....yi
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2014, 21:15:20 »

Ben de dün çekmiştim bu fotoyu.  Facebookta paylaştım siz de görün bu....yi

Buyur buradan yak . Engelli park yerine park etmek adamı kesmemiş birde 2 arabalık yer işgal etmiş . Adam dediysem de lafın gelişi adam olduğundan değil .  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2014, 08:37:15 »
Abi haklısın eğitim şart diye boşuna dememişler ama bunun bir bireye çocuk yaşta öğretilmesi lazım . Abi benim bu gibi davranışları aklım almıyor sadece bu park konusunda değil her konuda birilerinin haklarını yemeye neden meraklıdırlar anlam veremem .
Aynen öyle, daha küçükken insanlara toplumsal yaşam dersleri verilmeli. İnsan, gerçekten insanlaştırılmalı.
Bir şey söyleyeyim mi, bence bunca çirkinliğin kaynağı aynı, park kazuletleri çoğu zaman başka mecralarda da işini doğru yapmıyor, başkasının hakkını yemekten çekşnmiyordur muhtemelen. Temel değil, görsellik peşinde kimileri. Buna riyakarlık mı denir, sahtekarlık mı, o çok önemli değil. Çözüm var ve zor değil ama  böyle cahil olunması da kimileri için bazı şeyleri kolaylaştırıyor demek ki!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2014, 09:25:25 »
bizde engelli yerine aleni park eden polisler de makam araçları da var. sizin böyle polisiniz var mı peki ya belli makama gelmiş insanlarınız? !!!

daha fazlası da var https://www.facebook.com/sendeyuhde/photos
...varsa yoksa Toyota...

KKTC!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2014, 09:52:18 »
Olmaz mı Yeşim Hanım. Polis araçlarının kendileri trafik kurallarını da ihlal ediyor. Engelli yerine park etme olayını zaten söylemiyorum bile. Orası engelli yeri değil sanki lüks araçların ve ayrıcalıklı olanların yeri. Zihniyet bu maalesef. >:(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2014, 10:52:38 »
bizde engelli yerine aleni park eden polisler de makam araçları da var. sizin böyle polisiniz var mı peki ya belli makama gelmiş insanlarınız? !!!

Keşke sadece yanlış yere araba parketse polislerimiz ve mülki amirlerimiz... 14 yaşındaki çocuğu öldürmeyi daha iyi biliyorlar!
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2014, 18:56:22 »
Kırmızıda durursun kamera olur arkadan tak bi yunus siren çalar veya connet anons yapar yolu aç diye kirmizida geçersin  2 gun sonra kirmizida geçti diye ceza gelir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2014, 02:50:42 »
yeşim hanım siz hiç polis trafik kontrolünü saglamaya gelince trafigin dahada sıkıştıgını gördünüzmü peki.bizde çok sık olan birşeydir bu :D çekirdek ve kolanızla geldiginizde haber verin bizzat gösteriyim  :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2014, 02:57:43 »
bunları yapan kesin bayandır:)