0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yürürken baktım engelli park yerine park edenler BEYİN ENGELLİ imiş... Ne diyebilirim ki..
ama bu kadar kötü düşünmeyelim.aracı ilk aldığımızdada babam avm otoparkında iki aracın park edeceği yere hafif çapraz girdi.diğer yerler dar girip çıkarken değerler dedi.bunda kötü bir düşünce yok bence
Birşey diyeyim mi Hakan'cım, emin ol millet umursamıyor,dikkate almıyor,saygı göstermiyor. Vialand Avm'ye gidiyorum, eve yakın olduğu için haftaiçi rahat gidiyorum,trafik vs olmuyor, otopark'ları da boş oluyor. Yemin ederim bir araba park ediyorlar, yakalayıp zevk için falakaya yatıracaksın, pes be arkadaş..Dün akşam gittim, avm girişine yakın engelli park yerleri boştu, uzağa gidip normal park yerine park ettim..Yürürken baktım engelli park yerine park edenler BEYİN ENGELLİ imiş... Ne diyebilirim ki..
Bu engelli park konusunda arkadaşla her avm ye gittiğimizde tartışıyoruz . Ve insanların bu kadar anlayışsız olmasına sadece şaşırıyorum .Bizim araç ruhsatta engelli aracı diye geçiyor ve ben istesem engelli yerlerine yasal olarak park edebilirim ama babam arabada yoksa veya arabadan inmeyecek ise kesinlikle engelli park yerlerini meşgul etmiyorum . Ve o park yerlerini ihtiyacı olmadan kullananlar için tek söyleyeceğim inşallah bir gün ihtiyaçları olduğu için park ederler . Cuma cuma beddua da etmek istemiyorum ama engelli park yerine sağlam adamların park etmesine sinir oluyorum .
Bunları yapanların temel eğitime alınması lazım ve bu konularda kontrol de daha dikkatlice yapılmalı yetkili kurumlarca.
Herşeyin başı eğitim Mahmut, tabi başka faktörlerde var. Elbetki de yapanın yanına kalmamalı böyle şeyler, toplumsal baskı oluşabilmeli. Temel eğitimin Milli olması gerekir ve ortak olarak insanlığa hitap etmeli. Tabela okuma yetisi olmayana, sırf direksiyonu çevirebildiği için ehliyet vermek soru işareti.Düşünsenize, ilk yardımdan 70 değil mi ehliyet almak için sınır? O zaman bir durumda yarım yamalak ilk yardım mı uygulayacaj 70 ile geçen? Bunun çok daha sakıncalı olduğunu söylemeye gerek yok. Keza Trafik bilgisinden 70 ile geçip ehliyet alanın ne kadar kuralları bileceği muamma. Tamamen bilmesi de yetmez, uygulamanında özendirilmesi, aksinin ceza görmesi gerekir.
Ben de dün çekmiştim bu fotoyu. Facebookta paylaştım siz de görün bu....yi
Abi haklısın eğitim şart diye boşuna dememişler ama bunun bir bireye çocuk yaşta öğretilmesi lazım . Abi benim bu gibi davranışları aklım almıyor sadece bu park konusunda değil her konuda birilerinin haklarını yemeye neden meraklıdırlar anlam veremem .
bizde engelli yerine aleni park eden polisler de makam araçları da var. sizin böyle polisiniz var mı peki ya belli makama gelmiş insanlarınız?