0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kart, ruhsat vs bırakmak tamamen o kişinin düşüncesiyle fikriyle alakalı sonuçta böyle bir zorunluluğu da bulunmamakta ama dediğiniz gibi yapsa güzel olur.Avm konusunda da yan bırakmanın abez kaçacağı yerlerde de bayan şoför misali hafif yan hafif de ortalı bırakmak yeterli olur ama işte tamamen niyetle alakalı.Yine de en güzeli en uzak yere en geniş şekilde bırakmak sonuçta yanınıza nasıl bir şoförün parkedeceği meçhul.
öhö öhöö şu bayanlar yüzünden adımız lekelendi halk dilinde kalıplaşmış bi söz grubu oldu 'bayan şoför, kesin kadındır bu arabayı süren' falan. beş parmağın beşi de bir değil hani
Özür dileyerekten ekleme yapayım İstisnalar hariç Ancak sizinde dediğiniz gibi kalıplaşmış söz grubu, başka deyişle kurunun yanında yaş da yanıyor ne yazık ki
Ben şahsen "bayan şoför" değilim Eminim sen de değilsindir Yeşim
görüntüde bi bayan havası var ama şoför koltuğuna oturunca başka biri oluyorum
Aslında bu gibi durumlarda sürücüler doğruyu yapmış gibi görünüyor. Bu arada park sorgulama da yapmak lazım arada. https://borcsorgula.ispark.com.tr/
Psikolojik bir durum, birine göre hepsi aynı hali alıyor ve park ediyor.
o da sürü psikolojisi olsa gerek
Bu kesin vardır ama çapraz parkı daha sağlıklı buluyorum düz parka göre. Gerçi kapıyı yine de çarpabilenler olacaktır. Bu arada Güvenli Park olayına da girmek lazım böyle güzel bir konuda. Bu konuda bilginiz var mı arkadaşlar? Küçük bir bilgi ile başlayayım izninizle. Güvenli parkta; diklemesine park edilen yerlere geri geri park yapılır, kafadan park alanına girilmez. Bu da yokuşta güvenli park;
dün büyük bir alış veriş merkezindeydimotoparka bir baktım ki ne göreyim herkes çok güzel park etmiş. :Dnizami ancak bir sorun vardı hepsi engelli park yerine parketmiş ( sözüm meclisten dışarı )odun her yerde odundur arkadaşlar
Hakan bey dediğinize katılmakla birlikte sadece plakalara bakarak o aracın engelli olup olmadığını bilemiyorsunuz . Çünkü değişen kanun ile artık engelli araçlarıda diğer araçlar gibi normal plaka taşıyor .Bu araçları engelli park yerlerinde ayırt etmenin yolu ise araçların ön camına katılması gerekn engelli kartı . Engelli kişi aracını engellilere özel yerlere park ettiğinde bu kartı ön cama görülecek şekilde katmak zorunda ama maalesef bir çok engellide bu kart ya yok yada kartı katmayı unutuyorlar . Kısaca diyeceğim gördüğünüz o araçlar gerçekten engelli aracı olabileceği gibi sadece beyin özürlülerinin aracıda olabilir .
Dediğin doğru Mahmut. Ama buralara park edenlerin çoğunun beyin özürlü olduğunu düşünüyorum.