Gönderen Konu: toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi  (Okunma sayısı 32808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi
« : Ekim 09, 2008, 13:32:41 »
arkadaşlar siz olsanız 2003-2004 model toyota corolla mı alırsınız? yada 22.000 ytl verip 2009 model renault yeni symbol mü alırdınız? yada biraz daha verip (26.000 ytl) 2009 model megane 2 mi alırdız?
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi
« : Ekim 09, 2008, 13:32:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2008, 13:58:45 »
forumdaki arkadaşlar megane ve clio ya para vermedikleri için burdalar
sizede vermemenizi tavsiye ederim
yinede karar sizin zevkler ve renkler tartışılmaz
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2008, 16:13:24 »
Bakimli, temiz bir Toyota'yi 10 sene daha yasli olsa bile sifir Renault'ya tercih ederim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2008, 16:47:30 »
symbol bu kritiğe girmez.iflah olmaz bir corollacı olarak taraflı cevap vereceğimden  tercihinizi corolla veya megan dan birine yapın demem gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2008, 17:14:42 »
Corolla, o modelleri yeni efsane kasa olma yolunda ilerliyor zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2008, 18:50:12 »
Yeni Symbol al derim maddiyat varsa Megane 2 olabilir.2. el bi araca binmektense 0 km'ye binersin.Onunda zevki bambaşka olur.Renault'da çok iyi bir marka.Marka bağımlısı olmayalım arkadaşlar.Tamam seviyoruz Toyotalarımızı fakat Renault'nun arabalarıda kötülenecek cinsten değil.Artık her marka kaliteli modeller üretmekte.Benim eski aracım Renault'du taş gibi arabaydı ve sadece sanayiye yağ değiştirmek amacıyla giriyordum.Kullanışa bağlı herşey.Yok maddiyatım diyorsan hiç başka modellere bakmadan 2. el Corolla al en temizinden.Yani anlatmak istediğim Toyotamız var diye aşırı fanatiği olmayalım Toyotanın.Tüm araçları seviyorum ben şahsen.Lada'sından Bugattisine kadar :D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2008, 18:56:26 »
Eğer 2003-2004 model Toyota Corolla gayet bakımlı ve fiyatı uygunsa Megane yerine tercih ederdim. Fakat Symbol den bahsetmişsiniz, Toyota nın B sınıfında sadece Yaris modeli mevcut ülkemizde, o da HB karosere sahip. Şimdiki Renault lar eski modellere nazaran sağlamlıkta kötü değil, çoğu modelinin çarpışma testinde 5 yıldızı var, Corolla ya göre biraz daha az yakıt harcıyor.... Aracı uzun yıllar kullanacaksınız bir de sürüş zevki açısından Corolla derim, ama 6-7 seneye kadar 90-100.000 km yaparım, sonra satarım ve sıfır kilometre olsun diyorsanız Megane'ı uygun görürdüm. Sonuçta sağı solu çizilse ya da bir yerini vursanız daha ucuza mâl olur, üstelik benzinli Megane ların periyodik bakımları 15.000 km de bir yapılıyor, dizellerinki ise 10.000 km, (Corolla da benzinli-dizel 10.000 km diye biliyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2008, 19:01:24 »
yeni fiestayı bekleyin derim :)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2008, 19:16:31 »
Ben de bir turlu bu Ford sevdasini anlamiyorum.Ford'un anavataninda silinen itibari Turkiye'de acaip yuksek. Acaba Ford kendi anavataninda 3. kalite arac uretip Turkiye'ye 1. kalite mi gonderiyor da milletimiz Ford'a hayran?

Arac alirken dikkat etmemiz gereken birinci faktor kullanim maliyeti.Kisiden kisiye gore degisir, bu hesabi yapalim, hangisi bizim tarzimiza gore daha dusuk maliyet arzediyorsa onu tercih edelim. Fatih arkadasimizin dedigi gibi arabayi 20-30 sene kullanmak icin aliyorsaniz Toyota.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2008, 20:19:10 »
tabiki toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2008, 20:32:50 »
Bakimli, temiz bir Toyota'yi 10 sene daha yasli olsa bile sifir Renault'ya tercih ederim.
aynen katılıyorum  :alkis: doğru söze ne denir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2008, 00:17:25 »
megan 2 kullandım taş gibi araba  yoldaki tüm engebeleri hissediyosun  :wacko:
yinede zevk meselesi   8-)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2008, 01:01:08 »
Yani dediğiniz gibi Ahmet Bey, bizim ülkemizde nedense Ford, Volkswagen  ve Wolkswagen in yan markaları : Audi, Seat, Skoda fln kısacası alman markaları çok lüks segmentte otomobiller olarak görülüyor. Acaba ithal araba oldukları için ve fiyatlarının yüksek oluşundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Tamam, sağlamlığı ön plana alıyorlar, şimdi hakları yenmez. Ama mesela Toyota, ülkemizde daha sağlam araba, daha kullanışlı, daha düşük maliyetli, daha teknolojik yeniliklere sahip  ve kaliteli olmasına rağmen bu kadar ilgi görmüyor. Üstelik Toyota satışlarıyla daha da cezbetmesi gerekiyor iken. Bugün Asya ve Amerika ya bakın, gördüğünüz 10 arabadan 8 i Toyota ysa ancak 1-2 tanesi volkswagen dir. Zaten şimdi yeni golflerde 1.6 FSI 115 HP lık motorunu iptal etmiş, yerine 1.4 lt lik TSI ları piyasaya sürecek, ama gelgelelim bunun yanında 1.6 102 HP (8 valf) motorunu halen üretiyor. Audi ise şu günlerde büyük sponsorluklar alarak ve ilgi çekici modeller çıkararak kendisini ayakta tutmaya çalışıyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2008, 01:30:31 »
Selamlar Fatih Bey,

Avrupa markalarini ozellikle secen kucuk bir kitle var burada da.GM'in sahip oldugu Saab Avrupa kokenli nufusun yogun oldugu yerlerde cok satiliyor.Volvo, VW, Mercedes de ayni sekilde. Ama dedigim gibi buyuk bir kitle olusturmuyor bunlar.Araclari kalitesiz mi bunlarin? Kaliteli ama getirdikleri fayda fiyatin yaninda kucuk kaliyor.

Ford, buranin yerli araba ureticisi, tuketiciler arasindaki itibarini kaybetti.Ikide bir yeni model cikarmasi, eskilerinin tutulmamasindan dolayi. Ford Focus var ya millet garanti suresi bitmeden satmak icin siraya giriyor.Ford araba sahibi olmak icin ya cok zengin olmak lazim ya da meslek olarak araba tamircisi olmak :) Adamlar hatalari duzeltmeden araclari piyasaya suruyorlar, musterinin basina patliyor. 'Dodge sanzumani gibi' ifadesi bir ovgu degil, mizahi uyari :) Chrysler baska bir alem. Concorde/Intrepid diye Dodge ile ortak bir araclari var.Dis gorunumu sahane, ama motor bir iki sene icinde iflas ediyor, sanzuman bitiyor. http://www.datatown.com/chrysler/

Bizim akrabalar ilk araba aldiklarinda ben neden Toyota'yi tercih etmediklerini sordum (1990'li yillarda daha cocukken), yedek parcasi pahalidir, bildigimizden sasmayalim dediler. Herhalde Tofas ve Renault pazari kendilerine ram etmisler bunca yil icinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2008, 02:05:52 »
Arkadaşlar ben megane 1 megane 2 clio araçlarınıda sürdüm sürdüğüm megane 1 ve 2 otomatikti (benim aracımda 96 gli otomatik) clioyu zaten ilk eliyorum çünkü gerçekten araba değil ben clioya yeni broadway gözüyle bakıyorum devir ibresi bile opsiyonel olan bir araba içi tamamen sert plastik ha hızlanması iyiydi ona bişey diyemem kronik olarakta debriyajlarından ses geldiğini biliyorum...neyse

megane 1 fena değildi fiyatına göre (13 civarı) alınabilir bir araç ama kronik sorunu var mı bilmiyorum konforu orta halliydi
megane 2 bana daha yorucu bir araba geldi sürdüğüm megane 2 laciver HB full modeliydi şehir içinde 50-60km kadar sürdüm ve gerçekten yoruldum otomatik olmasına ragmen beni yordu beklediğim konfor yoktu demekle kalmıyorum belki megane 1 daha konforlu bile diyebilirim tek beğendiğim yönü frenleriydi gerçekten basınca zıng diye duruyordu..helede vitesi yok muuu insanı mahvediyor arkadaşlar sıfır araç düz yol sabit gaz gidiyorum kendi kendine bir kararsızlık içinde vites bi 4000 devirlere yaklaşıyor bi 2200 lere düşüyor anlayamadım kafayı yemiş gibiydi ben kendi aracımda vitesin attığını bile anlamam Renault otomatik vitesi beceremiyor zaten düz viteslerinde de hep bir oynama mevcut gördüğüm kadarıyla mesela kangoo da da öyle sonuç olarak ben şunu diyorum ben renault citroen peugeot gibi fransız araçlarına açıkcası para vermem bu işi fransızlar yapamıyor
konforda ve donanımda almanlar iyi vw mercedes bmw volvo ama fiyatlar çok uçuk FSI ve TSI motorlar açıkcası TIS çıktı turbo arzaları vs aldı başını bu motorları yapamadılar ve birçok kişi şikayetçi
Toyota ise malumunuz en iyi araçları heralde (Türkiye için konuşuyorum yoksa camry falan ayrı:D ) bizim AE101 ler gerçekten apayrı bir araç kendi aracımda aldığım zevki hiçbir araçta bulamıyorum 2.5 senedir biniyorum hala doyamadım sürdükçe süresim geliyor.konforu bence çok iyi zamanına göre klima 4 cam oto. elektrikli aynalar falan güzel donanımlardı motor zaten diyecek laf yok 10 numara uçuyor sıkıntısı yok yağ su koy devam alacaksın toyotayı senelerce kafan ağrımadan bineceksin hepsi bu verdiğin paranın karşılığını fazlasıya sana veriyor bence
Yani ben yine toyota derim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2008, 11:33:10 »
Buda sorulurmu kardeşim. Tabiyki Toyota. ama sen reno forumlarına sor. onlarda megan derler. :) Karar senin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2008, 14:01:56 »
toyota corolla derim.
1998 XEİ SPECİAL METALİK GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2008, 20:04:47 »
Arkadaşım sen en iyisi tarafsız ortamda bu soruyu enine boyuna araştır.Burası Toyota forumu herkes Corolla der.Git Renault forumuna herkes Megane der. :D Megane2 süren arkadaşlar neden memnun değil anlamadım.Konfor bakımından çok iyi fakat Megane1 daha seri 2den.Kullandım her iki modelide.Clionunda hızlanması iyidir.Corollanın tadıda bambaşkadır :D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2008, 20:12:36 »
 Bahsi geçen 3 arabayı da kullandım. Clio'da Megane'de sanki at arabası üstünde gidiyo hissi veriyo insana. Koltuk sanki itiyo sürücüsünü. Clio'yu zaten en baştan kafanızdan silin derim ben. Sanırım vediğiniz fiyatlardaki Megane benzinli ve donanım olarak en boşu. Bundan daha az paraya 2005 model 40-50 bin km'de full bi Corolla bulabilirsiniz. Megane'de ki özelliklerden daha fazlası ve Toyota konforuyla...
 Bi arkadaşın da dediği gibi biz Toyota'yı seçtiğimiz için burdayız... Ama şu da bi gerçek ki en iyi reklamı memnun kalan insan yapar. Bizler Toyota'dan bu kadar memnunuz ki o yüzden tevsiye ediyoruz. Yoksa kimsenin zorla mal sattığı yada bu işin ticaretini yaptığı yok.
 Kim ne derse desin Toyota... Hele ki dediğim gibi bi araba alırsanız önümüzdeki 10 yıl gözünüz arkanızda kalmaz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2008, 19:25:38 »
ben olsam megan alırdım ama benim bildiğim 26 milyara 2009 model megan yok olsada o araba büyük bi ihtimalle içi boştur ona 26 milyar vericeğime güzel bi toyota alırdım :D
eSeR KaŞıK