Gönderen Konu: toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi  (Okunma sayısı 33134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla mı renault symbol vaya megane mi
« Yanıtla #40 : Ekim 31, 2008, 15:42:42 »
valla bi sürü sey yazmıştım bilgi amaçlı hepsini sildim  |-\
dilimde kıllandı artık traşta etmiyecem :D

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 31, 2008, 15:42:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 31, 2008, 16:07:06 »
sıfır arabanın tadı bambaşka ama bahsedilen araba symbolse durum değişir.megana ısınamadım birtürlü.hemde kasası eskidi artık ama hatchback olursa düşünülebilir.
gelelim corollaya; bence en mantıklı seçenek bu ama tabiki sizin içinizin kaynaması önemli bir konu.geleceği düşünerek satın alırsanız ileride zarar etmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 03, 2009, 18:35:23 »
eski bildiğin toros varya renoult tun kralı o işte sağlammı sağlam vur tasa bayıra korkma yok altı değecek yok bilmemne olcak araba diye ona denir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 03, 2009, 21:28:31 »
bu söylediğiniz araçların hepsini kullandım.. corollayı  symbol ve meganla kıyaslamak bile corollaya hakaret olur. tercihiniz corolla olsun... 5 yaş düşük olsun corolla olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 03, 2009, 21:30:21 »
Renault 21'miydi neydi Concorde, Mirage diye arabalar vardi, halen de var tabii.Bunlar nasil arabalardi, bilenimiz var mi arkadaslar? Zamaninda luks araba olarak satiliyordu...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 04, 2009, 00:47:19 »
benim net hatırladığım  ahmet abi
bizim belediye başkanının makam aracıydı
karizmaydı valla :)
adıda karizma zaten concorde  8-)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 04, 2009, 14:02:24 »
  Renault'nun tek bir arabası vardı o da Safran.Zaten safran bitti Renault'ta bitti....Konfor deseniz ondaydı,estetik deseniz ondaydı.Nasıl ki Fiat Tipo'yu üretimden kaldırma gibi bir yanlışta bulundu Renault'ta aynısını yaptı.Yerine çıkardığı Velsatis'in satış rakamlarına dair hiç bir bulguda yok.
  Tofaş/Fiat'ta çalıştığım dönemlerde o kötü Albea da bile 4 hoparlör 2 tweter varken,Megane'da sadece önde iki adet hoparlör olması beni epey bir şaşırtmıştı.
  Sonuc olarak Doğukan bey aracı alacak ve binecek olan sizsiniz.Symbol'e para verilmez ama,siz yinede bir kağıda bu üç aracın artı ve eksilerini,servis giderlerini,kasko tutarlarını,vergilerini,yasayacagınız mutluluğu,ve diğer unsurları göz önünde bulundurup bir çalışma yapın ve bu doğrultuda karar verin...
 Son not:Ne kadar az özellik o kadar az arıza..Benim far/silecek sensörü,elektrikli koltuk ve koltuk ısıtma arızası derdim yok.Çünkü bunlar arabamda yok...Kontagım anahtar ile çalışıyor ve Jammer cihazından da etkilenmiyor..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 04, 2009, 14:07:13 »
Renault 21'miydi neydi Concorde, Mirage diye arabalar vardi, halen de var tabii.Bunlar nasil arabalardi, bilenimiz var mi arkadaslar? Zamaninda luks araba olarak satiliyordu...

Gelmiş geçmiş en güzel otomobil reklamlarından biri de Concorde'a aitti.
Ortaokuldayken abimin arkadaşı beni ve kardeşimi hergün okula kırmızı Concorde ile bırakırdı.O dönemde accayip bir süksemiz vardı okulda...Taaki bir akşam babam bizi Murat 131 ile okuldan alıncaya kadar.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #48 : Şubat 07, 2009, 23:16:33 »
arkadaşlar bu konuyu açılmamış biliyim bu arabalar corollayla karşılaştırmak baştan yanlışş ben megani iyi bi araba bilirdim bi gün servisine gittim araç kaza yapmışş allah göstermsin kaporta tamamen plastikk vidyosu vardı ama sildim zaten buraya da koyamam renolt desen yine aynıı bi keree kalitee belii eder gidin gezin kendi gözünüzle görün göz gördügüne kulak duyduguna inanır benim param az olsa 1.6 gli alırım 2009 sembol alarana kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 08, 2009, 00:20:40 »
vallahi arkadaşlar uzun uzun yazmışlar ama okumadım gerek görmediğim için cevap kesin ve belli tabiki corolla bunu toyota forumundayız yada benim arabamda corolla diye söylemiyorum. tam 7 ay araba aradım ben almak için sizede tavsiye ederim temizini bulana kadar bekleyin ve alın ama corolla alın. Son karar sizin zevkler ve renkler tartışılmaz.

(Şahin marka aracım var çelik halatta mevcut)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 08, 2009, 22:36:40 »
konu açılalı çok olmuş doğukan bey almıştır belki aracı, ama yazayım ben de birkaç şey; clio sıfır da olsa unutun, o araç araç değil, plastik yığını, kullanması zevk vermiyor vitesleri öyle, bir de sanırım toyota kullanıcısı olduğum için renaultların gaz ve debriyaj pedalları çok garip geliyorlar, debriyajın kavrama noktası, gazın hissizliği falan bana çok kötü geliyor ama alışılcak şeyler bunlar, şöyle 1 hafta kullanınca insan alışıyor her aracın kullanım tarzına ancak zevk verme olayı değişmiyor, renaultlar gerçekten zevk veren araçlar değil, ben bu araçları test etmek için 10-20 km kullanmadım, dayımda vardı megane 1 ve 2, uzun süre kullandım o araçları, hiç zevk alınmıyordu, hatchback biraz zevkli o da derli toplu bir araç olduğu için, motor performansı olarak megane1 gerçekten seri ve hızlı bir araç, çok ciddi beğenmiştim motoru, sorununu bilemem ama tatmin ediyordu kullanıcıyı, megane 2 biraz daha -tabiri caizse- kalas bir araç, performans falan çok güzel değil, ama yakıt tüketimi gerçekten çok etkileyici...toyotaya gelinceee; toyotacıyım, yine alsam yine toyota alırım, corollanın her kasasını beğeniyorum, ama ae101i de değişmem..bana sorarsanız megane 2 alınabilir bir araç, dizaynı göze hoş geliyor, asimetrik çizgiler hoş birleştirilmiş, performans araç rallici değil ama güzel (sonuçta bahsettiğiniz corolla da benzer performans verio), yakıt tüketimi corolladan azdır, parçasını corolladan ucuza bulursunuz, sanayide işinizi corolladan ucuza halledersiniz bu bir gerçek amaaa corollanın sanayiye gitmediği de bir gerçek... corollanın parçası pahalıdır renaulta göre ama o parçaya ihtiyaç duyulmuyor corollada .. ben geçenlerde sanayiye gittim bir oksijen sensörü olarak, izmir 1. , 2.  ve 3. sanayileri gezdim toplasan 10 tane toyota servisi vardı onlar da toyota servisi değildi, japon oto servisi idi, ama renault, peugeot, bmw servisinden geçilmiyordu.. tarafsız yorumum buydu, taraflısını da şimdi yapayım ; diğerleri tü kaka, toyota bir numara :alkis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 08, 2009, 22:44:00 »
bursada taksicilik yapıyoruz. geçtiğimiz kurban bayramı 2004 model cliomuz hurdaya gitti. yeni symbol mu alalım corolla mı alalım diye arada kaldık ve corollada hemfikir olduk. kullanmasak tamam fakat toyota sorunsuz bi araç. clioya turbo 140bin kmde turbo yeniledik, 200binde şanzıman yeniledik vs vs.. bunlar arabanın ana ve para tutan kısımları. onagöre tercihinizi yapın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 12, 2009, 10:48:37 »
O megane modelini bi araştırın. İçinde renault motoru varsa direkt Toyota alın. Yok içinde Nissan motoru varsa o zaman araştırmanızı derinleştirin. Ancak o zaman karşılaştırma yapmaya değer. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #53 : Şubat 12, 2009, 12:56:44 »
O megane modelini bi araştırın. İçinde renault motoru varsa direkt Toyota alın. Yok içinde Nissan motoru varsa o zaman araştırmanızı derinleştirin. Ancak o zaman karşılaştırma yapmaya değer. :)
ahmet bey bildiğim kadarıyla nissan motorlu renault yok ama renault motorlu nissan var, yanlış mı biliyorum?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #54 : Şubat 12, 2009, 14:52:36 »
     clioyu yada symbolü konuşmayalım. Donanım olarak megane iyi gibi gözüksede bu donanımda kullanılan parça kalitesi sebebiyle toyotaya vereceğiniz aynı donanımdaki ekstra bi 5000 tl size hem ikinci elde hem garanti dışı kullanımda parça teminederken geri dönecektir.
50 000 den sonra megane ın sağı solu belli olmaz ama toyotaya km biçemezsiniz. megane ın yerine dizel bir ford alternatifi düşünmenizi tavsiye ederim.
     Bir de araba alırken satacağınız fiyatı da düşünmeniz gerekir. Bunu da ihmal etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 12, 2009, 15:30:29 »
ahmet bey bildiğim kadarıyla nissan motorlu renault yok ama renault motorlu nissan var, yanlış mı biliyorum?
Konunun içinde değilim ama yanlış biliyor olmanız kuvvetle muhtemel. Bakın: http://www.gtr.co.uk/forum/61558-latest-renault-concept-car-comes-nissan-supplied-vq35dett-7-speeds-ummm.html    ve buraya http://blog.cardomain.com/2008/10/02/renault-megane/   zaten nissana renault motoru takmak çok anlamsız olur.. Tersi ise doğrusu anlamlı olabilir çünkü avrupalılar kasa konusunda genelde iyiler.. Motorda ise Japonlar bariz iyiler. Örneğin Nissan'ın VQ 3.0 motoru dünyanın en fazla ödül kazanmış motorudur.  http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_VQ_engine (Bu sayfada vq motoru kullanan  renault modellerinin de ismi geçiyor..) "Renault Laguna Coupé"  bir tanesi örneğin..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Şubat 12, 2009, 17:09:54 »
şöyle biliyorum ben, nissan küçük araçlarında renault'un dci motorunu kullanıyor, bir de renault'un nissan motorlu aracını duymadım ama eğer varsa böyle birşey laguna coupenin 3.5 v6 motor seçeneğinden bahsediliyordu, o nissan motoru olabilir

edit: evet verdiğiniz linkleri inceledim, lagunadaki v6 3.5 motor nissanmış, bir de vel satis ve escape de nissan motoru kullanıyormuş, teşekkür ederim aydınlatmanız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #57 : Şubat 12, 2009, 20:00:15 »
Doğukan bey bu konuyu açmışsınız ama, konunun üzerinden aylar geçmesine rağmen hiç katılımınız olmamış kendi  konunuza. Araba aldınızmı? Almadıysanız; Alın Bir TOYOTA, Daha Sıkı Bağlanın Hayata...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 12, 2009, 20:14:03 »
clio'yu en başta eliyorum. hatta clio'nun sorulması abesle iştigal :) corolla ve megane'ın yanında esamesi okunmaz bile. clio pırpır bi araba fakat corolla ve megane daha oturak ona göre,zaten sınıf farkı da var. temiz bir corollayı tercih ederim hepsine, fakat illa o olsn diye de diretmem, megane ikinci sırada gelir. hele hele clionun sıfırına 5 kuruş vermem.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Şubat 12, 2009, 23:26:22 »
   Arkadaşlar bu konu burda kapanırsa çok çok iyi olacak.Çünkü Doğukan bey kararını 2004 yada 2005 Toyota Corolladan yana kullanmış.Hatta mekanik bölümünde bir önceki konulara bakarsanız "aküm bitti" "cd çalar Cd yi çıkarmıyor" gibi başlıklarla aracında yaşadığı sıkıntıları dile getirmiş zaten.Son olarak (büyük harf yazacağım,bağırdığım anlamına gelmesin)

DOĞUKAN TÜMER ARKADAŞIMIZ TERCİHİNİ COROLLA'DAN YANA KULLANMIŞTIR.KONUDA BURADA AYDINLIĞI KAVUŞMUŞTUR