Gönderen Konu: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları  (Okunma sayısı 31214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla e12 cila ve genel temizlik çalışmaları
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2014, 23:48:45 »
Hava tabancasi varsa çogu yikamacida oluyo koltuklarin içine bas asil kir orda çünkü koltugu elinle döversen bi ton toz cikiyor zaten arka koltugu sökebilirsinde dişinada cila atarsan eğer tamamen parlak olmaz parlaklik olur ama tam olmaz çünkü boya temiz değil ilk kil atilir sonra pasta sonra cila kil en ònemlisi boyadaki pisligi temizliyo uzerine yapisani 2 3 senedir cila atarim  pastada arada ama hiç kil atmadim çok güzel parlakliklarda yakaladim ama hiç bi zaman prof olmadi öyle diyim

ben pasta kullanan bi insan degilim cila hastasiyim sadece.o yularda yazdiklarimi motor icin dedim ic dis yikama malzemelerim hazir dosemelet bile hazir iki arac var giriscegim uygun zamani bekliyorum.sadece motor icin bi hava basayim nemle bezle sileyim arkasindan sonaxin urununu alayim cok az aungere sikarak gerekli yerlere sureyim diyorum sadece

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2014, 23:50:22
Aytaç abi telefondan izleyemiyorum bilgisayardan inceleyip yazacam cevap tamamdir.dedigim gibi doseme olsun turtle ve meguiars karsilastirmalari olsun engec 2haftada yuklicem buraya ayrica
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2014, 23:48:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 19, 2014, 23:54:01 »
ben pasta kullanan bi insan degilim cila hastasiyim sadece.o yularda yazdiklarimi motor icin dedim ic dis yikama malzemelerim hazir dosemelet bile hazir iki arac var giriscegim uygun zamani bekliyorum.sadece motor icin bi hava basayim nemle bezle sileyim arkasindan sonaxin urununu alayim cok az aungere sikarak gerekli yerlere sureyim diyorum sadece

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2014, 23:50:22
Aytaç abi telefondan izleyemiyorum bilgisayardan inceleyip yazacam cevap tamamdir.dedigim gibi doseme olsun turtle ve meguiars karsilastirmalari olsun engec 2haftada yuklicem buraya ayrica
motor işini bende sonax turu bisey alip bide dis fircasi kapagin uzerini almistim aralari ama hiç  komple temizlenmis gibi durmuyo 15 tl ye yikiyolar yikamacilar ne kadar guvenilir muaama tabi 2 araç getircem diyip pazarlik yapilabilir genelde onlar araba çalişirken yikiyolar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2014, 00:00:29 »
Yok okan anlasamadik :D suan cilasi ve korumasi yapilmayi bekliyen iki arabam var.birinin rezervasyonu var ic dis cok detayli temizlik yapilacak.ama kendi aracimi kendim yikicam ben.buraya kadar hersey normal sikinti yok.benim kafami kurcalayan kendi aracimin motorunu temizlemek.bayaga arastirdim ben spreyden sikayetedende var nirmal temizlemedende..bende diyorumki parlamasada olur tozlari gitsin yeter.sungerimi bezimi alayim once hava tutayim sonra nemli bezle sileyim sonrada sonax ile sungerr cok az sikip yada dedigin gibi fircaya sole bir sureyim gerekli yerlere.arkasindan birdaha nemli bezle sileyim. Cila ve araba yikama isini bosver yani o is bende :D motor lazim bana

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 00:20:33
Ogün motor temizleme ile ilgili örnek video fikir verir sana..

Araç Motor Temizliği

bu videoyu seyretmiştim aytaç abi.bende diyorumki sonuçta minimum düzeydede olsa bir oksitlenme riski var..bende ugursuz adamım ve biraz hassas adamım böle tek tek poşetleyip deli gibi sıkmaktansa(mecazi olarak böle sölüyorum yanlış anlaşılmasın) az az süngere sıkıp kendim gerekli yerlere süreyim gerekmeyen yerlere riskli yerlere sürmeyeyim oraları nemli bezle sileyim..birde hava tutayım güzelce.amacım parlatmak degil.tozu kiri almak sadece..nasıl olur aytaç abi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2014, 00:25:01 »
Yok okan anlasamadik :D suan cilasi ve korumasi yapilmayi bekliyen iki arabam var.birinin rezervasyonu var ic dis cok detayli temizlik yapilacak.ama kendi aracimi kendim yikicam ben.buraya kadar hersey normal sikinti yok.benim kafami kurcalayan kendi aracimin motorunu temizlemek.bayaga arastirdim ben spreyden sikayetedende var nirmal temizlemedende..bende diyorumki parlamasada olur tozlari gitsin yeter.sungerimi bezimi alayim once hava tutayim sonra nemli bezle sileyim sonrada sonax ile sungerr cok az sikip yada dedigin gibi fircaya sole bir sureyim gerekli yerlere.arkasindan birdaha nemli bezle sileyim. Cila ve araba yikama isini bosver yani o is bende :D motor lazim bana

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 00:20:33
bu videoyu seyretmiştim aytaç abi.bende diyorumki sonuçta minimum düzeydede olsa bir oksitlenme riski var..bende ugursuz adamım ve biraz hassas adamım böle tek tek poşetleyip deli gibi sıkmaktansa(mecazi olarak böle sölüyorum yanlış anlaşılmasın) az az süngere sıkıp kendim gerekli yerlere süreyim gerekmeyen yerlere riskli yerlere sürmeyeyim oraları nemli bezle sileyim..birde hava tutayım güzelce.amacım parlatmak degil.tozu kiri almak sadece..nasıl olur aytaç abi

Olur tabi, önce basınçlı hava tut sonra sil ama elinin ulaşamadığı yerler kalacak yinede bayağı iş çıkarırsın. Elin motora değmişken hava filtreni yakın zamanda değiştirmediysen ona da basınçlı hava tutarsın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 20, 2014, 00:37:04 »
banada öle geliyor bayaga iş çıkacak motorda bana diye düşünüyorum bende.taş çatlasa yarım saat aytaç abi öle düşünüyorum.pazar günü zaten detaylı temizlik işine giricem hadi 1saatte motora ayırayım.en azından kafam rahat eder.dedigin gibi güzelce bir hava tutayım filtrem yeni ama iyice bir hava tutarım sonrada nemli bezle önce birgüzel siler sonrada tek tek o spreyle yavaş yavaş ulabildigim kadar temizlerim.ama enazından toz miktarını min seviyeye getirirdim motorda diye düşünüyorum.bence önemli olan bu.ben ne spreylere nede başka birşeye motorda güvenmiyorum abi oyüzden.sonuçta kimyasal lastikte bile çatlaklar oluşturuyorsa daha yüksek sıcaklıkta motorda ne yapar kestiremiyorum o yüzden ki motor zaten yaşlı motor artık
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2014, 03:26:58 »
emeğinize sağlık,el ilemi yaptınız yoksa makine kullandınızmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2014, 04:38:19 »
emeğinize sağlık,el ilemi yaptınız yoksa makine kullandınızmı?

tesekkurederim saolun tamamiyle el ile uyguladım. Olabildigince titiz ve yavas birsekilde. Kısmet olursa bu haftasonu gene meguiars ile kendi aracimi cilalicam ve ustunede turtle cila koruyucusu surucem.onuda burdan paylascam.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 20, 2014, 07:13:42 »
Basincli su tutup sonra hava tutulabilir  e12 lerin motorunda nerelerin kapatilmasi gerektigi bi resim vardi forumda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 20, 2014, 07:34:00 »
Basincli su tutup sonra hava tutulabilir  e12 lerin motorunda nerelerin kapatilmasi gerektigi bi resim vardi forumda

o fotografı acamadim biturlu.ya konu eskimiş ya da benim bilgisayar gostermedi.bakacam genede ama.bu pazar detaylı temizliği yapacam kısmet olursa.ama su tutmakdan ziyade biraz fazla emek gösterip sungere sprey sıkıp tek tek gerekli yerleri alayım diyorum riskli bölgelerde nemli bezle alayim. Bide güzel hava tutayim. motor zaten kaç yaşında keyfimize birşey yapalım derken canımızı sikmayalim diye..
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 20, 2014, 07:40:14 »
tesekkurederim saolun tamamiyle el ile uyguladım. Olabildigince titiz ve yavas birsekilde. Kısmet olursa bu haftasonu gene meguiars ile kendi aracimi cilalicam ve ustunede turtle cila koruyucusu surucem.onuda burdan paylascam.

şundan dolayı sordum malum kaportacılar cila için spral taş makinesini kullanıyorlar sen evde böyle bir makinemi kullandın yoksa ellemi yaptın onu merak etmiştim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2014, 07:50:52 »
şundan dolayı sordum kaportacılar cila için spral taş makinesini kullanıyorlar sen evde böyle bir makinemi kullandın yoksa ellemi yaptın onu merak etmiştim:)

hiçbir makine kullanmadim. Tamamiyle el işçiliği. Ben pastaya ve makina ile bu işlerin yapılmasına karşı bir insanım belki yanlis biliyorumdur ama el ile yapilmasi guzel bir iscilik ile daha sağlıklı geliyor bana. Bu fotodakiler biraz hizli yapılmış hali. Bu pazar bayaga bir zaman ayırıp daha iyisini yapıcam. Ama bu haliylede guzel geldi gözüme deydi emegime bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 20, 2014, 07:51:34 »
Konuyu ben de takip ediyorum.

Boyacı, arka tampondaki park sensörünün gözlerini boyarken, aracın bagaj kapağı ve iki parçası boya dumanına maruz kalmış.
Söylene söylene bagaj kapağına makinayla cila attırdım geçti ama kalan iki parçaya da ben cila atacağım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 20, 2014, 07:57:48 »
Konuyu ben de takip ediyorum.

Boyacı, arka tampondaki park sensörünün gözlerini boyarken, aracın bagaj kapağı ve iki parçası boya dumanına maruz kalmış.
Söylene söylene bagaj kapağına makinayla cila attırdım geçti ama kalanı da ben cila atacağım.

Ürün acisindan haziranin 7sine kadar iki farkli araba ve iki farklı urun kullancam yuksel karşılaştırma yapmak istersen.biri benim hastasi oldugum meguiars ilk fotolardaki ürün digeride turtle teflon cila.araclardan biri 2002 e12 digeri 2008fiesta olcak beklerim dersen faydasi olursa ona gorr secim yaparsin.sana birtakım usta değişikliği şart gibi ;) ama cok şükür cikmicak birsey değil geçmiş olsun.bu pazar kendi aracimi haziranın 7sinde nisanlimin arabasini yapacam.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 08:02:25
Bu enbastaki fotolarda sadece cila var onu belirtiyim yuzeysel temizlik ve iyi bir el işçiliği ile sadece cila.kendimce tabi iyi bir el işçiliği. Bu sefer iyi bir banyo yapacaz arkasindan cila arkasindan cila koruma ve parlatma calisacaz bakalım :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 20, 2014, 08:09:42 »
En güzel cila el ile atilir makina sadece işi hizlandirmak için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 20, 2014, 08:16:27 »
En güzel cila el ile atilir makina sadece işi hizlandirmak için

Aynı dusuncedeyim. Birde benim icin keyif bu. Yaptıktan sonra arabaya binmekden ayri bir keyif alıyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2014, 08:46:37 »
Aynı dusuncedeyim. Birde benim icin keyif bu. Yaptıktan sonra arabaya binmekden ayri bir keyif alıyorum
küçúk  yuvarlak pedlerle cila atmak en iyisi ben karşisina geçip izlemeyi daha çok seviyorum arkadaşla bir túrlü denk getiremiyoruz yoksa prof makina ile çekicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2014, 09:03:06 »
ahhh bir öle makinam olsa neler yapacamda  :D valla bakalım birşeyler ayarlamaya çalışcam bu sefer :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 20, 2014, 10:42:08 »
ahhh bir öle makinam olsa neler yapacamda  :D valla bakalım birşeyler ayarlamaya çalışcam bu sefer :)
bazen aliyim diyorum sonra vazgeciyorum arkadaşlarimin bazilarinda var onlardan idare ediyorum :D bi kaç kere çektimde cila atmamiştik :| ,e30 dan vazgeçtim bu arada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 20, 2014, 10:57:00 »
bazen aliyim diyorum sonra vazgeciyorum arkadaşlarimin bazilarinda var onlardan idare ediyorum :D bi kaç kere çektimde cila atmamiştik :| ,e30 dan vazgeçtim bu arada :D

açıkcası hep bir merakım oldu ama ne kendime o konuda güvendim ne de elim cebime gitti halada gitmiyor çok pahalı geliyor  :)  gerçekten dogru kararı verdin eminol..asla şüphen olmasın..zamanı geldiğinde keyifli başka araçlar düşünülür rahat ol ;) şahsi görüşüm tabi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 20, 2014, 11:08:46 »
açıkcası hep bir merakım oldu ama ne kendime o konuda güvendim ne de elim cebime gitti halada gitmiyor çok pahalı geliyor  :)  gerçekten dogru kararı verdin eminol..asla şüphen olmasın..zamanı geldiğinde keyifli başka araçlar düşünülür rahat ol ;) şahsi görüşüm tabi
benimde o şekilde bi kere niyetlendim gittim almaya bin liraya yakin bir para vercektim nikon du kampanyadaymiş bitmiş alamadim :D , inşallah lys geçince artik istanbulda bi yer kazanabilirsem sirocco sözü  var babamin :D