Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 184121 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İyi geceler dostlar.
Aliexpress den sizin yönlendirmelerinizle hız sabitleyicim geldi. Montajı için https://www.youtube.com/watch?v=Ik9LQrJ-qfk video yu izledim. Direksiyonun altındaki vidaları göremiyorum. Bu konuda daha da yardımcı olabilecek bir video yada görsel var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar,
2008 model benzinli Corolla aracıma ben de Aliexpress'den aldığım CC'yi takmış bulunmaktayım.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/86751-cruise-control-installation-instructions adresinde detayları fotoğrafları var.
Videolardan analamadığınız nokta var ise, aşama aşama resimler ile anlatılmış.
Umarım size de faydalı olur.

Ahmet Bey,
Anladığım kadarı ile bazı versiyonlarda bu vidalar var, bazılarında sadece tırnaklar var.
Benim aracımda direksiyonun sağ ve solunda birer adet olmak üzere T30 vida vardı.
Onun dışında tırnak yoktu, bu vidaları sökünce Airbag hemen çıktı.
İzlediğim videolardaki gibi tırnak filan yoktu.
Eğer yanlış bilgilendirme de bulunduysam tecrübeli üstadlar düzeltirse sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar,
2008 model benzinli Corolla aracıma ben de Aliexpress'den aldığım CC'yi takmış bulunmaktayım.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/86751-cruise-control-installation-instructions adresinde detayları fotoğrafları var.
Videolardan analamadığınız nokta var ise, aşama aşama resimler ile anlatılmış.
Umarım size de faydalı olur.

Ahmet Bey,
Anladığım kadarı ile bazı versiyonlarda bu vidalar var, bazılarında sadece tırnaklar var.
Benim aracımda direksiyonun sağ ve solunda birer adet olmak üzere T30 vida vardı.
Onun dışında tırnak yoktu, bu vidaları sökünce Airbag hemen çıktı.
İzlediğim videolardaki gibi tırnak filan yoktu.
Eğer yanlış bilgilendirme de bulunduysam tecrübeli üstadlar düzeltirse sevinirim.

Emre bey gule gule kullanin hiz sabitleyici 2008 aracinizda calistimi.araciniz kac motor otomatikmi duzmu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Çok teşekkürler Emre Bey.
Aracım 1.6 motor, manuel vites.
Çok şükür düzgün bir şekilde çalışıyor, sıkıntısı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Bazı arkadaşlar özelden sormuş ama özel mesajlara cevap yazamıyorum niyeyse.
CC kolunu http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html linkinden satın aldım.
15 günde bulunduğum yerdeki PTT'ye geldi, gidip elden teslim aldım.
Herkese güzel günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2013 manuel corolla için servis 500 tl istedi cc için. sanayide ustaya sordum beyine tanıtmak lazım servisten başkası yapmıyor dedi, burda arkadaşlar anlatmış ama nasıl yapacağımı bilemedim şimdi, bir de bu aliexpress güvenilir site mi,
ilk toyota'm :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
2013 manuel corolla için servis 500 tl istedi cc için. sanayide ustaya sordum beyine tanıtmak lazım servisten başkası yapmıyor dedi, burda arkadaşlar anlatmış ama nasıl yapacağımı bilemedim şimdi, bir de bu aliexpress güvenilir site mi,

@Zafer Sarraçoğlu (35899) Servis çok istemiş hatta şaşırdım çoğu takmaz zaten. Aliekspress sitesi güvenlidir, siteden güvenilir satıcılardan kolu temin edebilirsiniz, eliniz yatkınsa kendiniz de takabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
aytaç bey cevap için teşekkür ederim ben 2 servise gittim ikiside takarız dedi ama fiyat çok yüksek geldi, takmasına takarım da beyine tanıtmak lazım diyenler var , on off tuşuna bastığında lambası yanıp hemen aktif olur mu? kusura bakmayın çok soru soruyor olabilirim. bir de satıcılarda kol var bir de çevresini kapatacak kapak lazım sanki. araç garantili , garanti ne olur acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
aytaç bey cevap için teşekkür ederim ben 2 servise gittim ikiside takarız dedi ama fiyat çok yüksek geldi, takmasına takarım da beyine tanıtmak lazım diyenler var , on off tuşuna bastığında lambası yanıp hemen aktif olur mu? kusura bakmayın çok soru soruyor olabilirim. bir de satıcılarda kol var bir de çevresini kapatacak kapak lazım sanki. araç garantili , garanti ne olur acaba?

Merhaba,
 bizim araclarda tanitmalik bir durum yok, zaten o dananim yüklü geliyor. siz sadece kol alip takacaksiniz.aktif etmelik bir durumda yok tak calistir yani, tabi araciniz benzinli ise bu soylediklerim gecerli.hiziniz 50 km ustunde kol calismaya baslar ama ekranda herhangi bir bildirim için isik yanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
araç benzinli o zaman tak çalıştır kısmı kalıyor burda. tamam hemen bir sipariş verip montaj düşüneyim. sanal pazardaki fiyat 70 tl idi aliexpres de çok daha uygun geldi.

Merhaba,
 bizim araclarda tanitmalik bir durum yok, zaten o dananim yüklü geliyor. siz sadece kol alip takacaksiniz.aktif etmelik bir durumda yok tak calistir yani, tabi araciniz benzinli ise bu soylediklerim gecerli.hiziniz 50 km ustunde kol calismaya baslar ama ekranda herhangi bir bildirim için isik yanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30
  • Model Yılı: '12
Arkadaşlar aracıma cruise control alacağım; ancak hangisini alacağımı bilemiyorum. bir tanesinde vidalarıyla birlikte kol ve kapağı var, diğerinde vidalarıyla birlikte kol, kapak ve ince bir ucu yuvarlak kablo var. Acaba bu ne işe yarıyor. Hangisini almam lazım Araç:2012 auris comfort extra 132hp düz vites.+lpg.[/size][/size]
Ne verirsen elinle o gelir seninle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
Merhaba bütün sayfalari okudum ama bir turlu cevap alamadim aracim 2012 corolla 1.33 manuel vites comfort..benim aracima kol takilmak suretiyle cc takilabiliyor mu ? Bugun arkadasim aracina cc taktirdgini soyledi onunda araci 2012 1.6 comfort corolla otomatik vtes.. Benim arabaya takiliyormu yardimci olursaniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Merhaba bütün sayfalari okudum ama bir turlu cevap alamadim aracim 2012 corolla 1.33 manuel vites comfort..benim aracima kol takilmak suretiyle cc takilabiliyor mu ? Bugun arkadasim aracina cc taktirdgini soyledi onunda araci 2012 1.6 comfort corolla otomatik vtes.. Benim arabaya takiliyormu yardimci olursaniz sevinirim

Olmuyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Bütün hayallerim soldu gitti simdi 😢

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2016, 19:57:13
Hiç mi takilmiyor hicmi mümkünati yok acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Bütün hayallerim soldu gitti simdi 😢

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2016, 19:57:13
Hiç mi takilmiyor hicmi mümkünati yok acaba

Harici kit uyar,
1300 tl maliyeti var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Bu harici kit ile ilgili detayli bilgi montaj aşamasi hakkinda detayli bilgi nasil alabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1300
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2015 Corolla Life aracım için aliexpress'ten getirttiğim kol hafta içi elime ulaştı ve dün montajını gerçekleştirdim. Hava yastığını sökmek biraz zor oldu ama kolun oturacağı yer ve kablonun jakı hazır olduğu için çok şükür sorun yaşamadan montajı gerçekleştirdim. Hız sabitleyici stabil çalışmakta. Günümüz dolar kuru ile 50 TL gibi komik bir rakama hız sabitleyici takmış oldum arabama.

Şu an için tek sorunum kolu takmak için söktüğüm kulakçığa kol için delik açmadım üst paketlere ait parça kodunu bilen var ise servisten parça getirtmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Umut bey sanırım dediğiniz parça bu ve kodu da. 45186-02210
ben de alırken onunla birlikte almayı düşünüyorum. burda servislerde bulmak da sıkıntı.
@Umut Kökbaş (37113)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,araç 2006 corolla sol benzinli otomatik, C.C. konusunu tamamını okudum, acaba bi denesemmi diyorum,bir örnek bulabildim,direksiyonu açınca soket takılacağı yer  ve kol takmak için yeterli alan  olmadığını gördüm, fakat örnek  resimdeki gibi bir uygulama için kolun soketini kesip kırmızı ve siyah kabloyu soketteki mavi sanırım şase kablosunun hemen yanına takınca çalışıyormu, bilimedim.
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 3600
Bende corolla 1.33 life aracima taktim sorunsuz çalışıyor.. Yardimlarindan dolayi arkadaslara tesekkur ederim..