Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 189966 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Onu ahmet abi.daha iyi bilir.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Uğur bey,
Aracınızda alt yapı olmadıgından çalışmaması çok normal.
CC olmayan 1.4 dizellere sadece kol ile CC takılamaz.

Ekstra parca kullanarak bu sistemi yapmamiz mumkunmu acaba mumkun ise maliyeti yaklasik ne kadar tutar tesekkurler

Evet mümkün 1000 TL gibi maliyeti var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 2848
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
Uğur bey,
Aracınızda alt yapı olmadıgından çalışmaması çok normal.
CC olmayan 1.4 dizellere sadece kol ile CC takılamaz.

Evet mümkün 1000 TL gibi maliyeti var.
Ahmet bey 2015 Manuel viteste olan altyapıyı dediğiniz gibi 2015 multimoda koymamışlar hiçbir tepki vermedi. vw lerdeki gibi ecu dan özelliği aktif hale getirmekmi gerekiyor diye düşünmüştüm. Toyotanın donanım anlayışını bir türlü anlayamadım manuel vitesine tak otomatiğine takma. ilgilenerek cevap yazan herkese teşekkür ederim. 
2015 1.4 D4D Corolla Premium MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 4000
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
CC montajını yaptım test ettim aracım 2015 corolla 1.33 life .sorunsuz çalışıyor ve gayet mükemmel.tabi ışık yanmıyor ama pekte önemli değil :)bilgilendirme için Ahmet Güve abimize teşekkürler ,diğer arkadaşlarada ;)
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Yasin bey,
Güle güle kullanın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11500
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
2014 lerden yazilim yok kol takilamiyor .Aldiginiz kolda sorun yok.İlk defa toyotanin 2015 dizellerinde  var öncelerinde yok.
Ancak forumda konusu var ap900 diye başka harici bir sistem takılıyor
Benim aracim 2014 Dizel D4D Advance Manuel.CC var çalışıyor.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 2848
  • 3 kere teşekkür etti
Benim aracim 2014 Dizel D4D Advance Manuel.CC var çalışıyor.
Merhaba bende artık dizellere altyapısı hazırlandı diye düşünerek 2015 multimod aracıma kol aldım taktım çalışmadı sanırım dizel multimodda altyapı yok.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2015, 03:20:29
Ahmet bey 2015 Manuel viteste olan altyapıyı dediğiniz gibi 2015 multimoda koymamışlar hiçbir tepki vermedi. vw lerdeki gibi ecu dan özelliği aktif hale getirmekmi gerekiyor diye düşünmüştüm. Toyotanın donanım anlayışını bir türlü anlayamadım manuel vitesine tak otomatiğine takma. ilgilenerek cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Cihan GÖMEÇ bey sitede yeniyim iletinizi aldım ancak cevaplayamadım. sorunuza gelince bende aynı mantık ile hareket ettim çevre yolunda 80 km civarında denedim e de sonra m de ama yine aynı ne sabitleyici lambası yaktı nede gazdan çekince aynı hızda devam etmedi sanırım bu konuda ahmet güve beyin önerisi gibi en azından şimdilik ap 900 haricinde kol takarak bu işi çözemeyeceğimize inandım malum konforlu olsun diye otomatik alıyoruz en üst donanımı alıyoruz maalesef konforda eksiklikler bulunmakta. beklemeye aldım şimdilik. 
2015 1.4 D4D Corolla Premium MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba benim aracım 2012 model 1.4 dizel corolla, hız sabitleyici kolu takılarak kullanılabilir mi acaba, bu kolla çalışır mı ?
Corolla 2012&2021 ilk günden beri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1500
2015 yaris fun function multidriive s aracım var hız sabitleyici göstergesi mevcut.onun kolunu ve takacak ustayı nerede bulabiliriz acaba? karadeniz civarı hız sabitleyici takan bi yer var mıdır acaba?
KARA KARTAL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın. Benim  ürün 10 gün için de gelmişti . 20 dolara almıştım. Kapak estetik olarak gözünüze batmıyorsa bu şekilde olur. Orjinali de 9 tl.
Merhaba,bugün cc kolu sipariş verdim.Gelince nasip olursa takacağım.Yalnız hazır delinmiş kapağı nereden bulabiliriz?Bilginiz var mıdır?
cc kolu aldığım link bu,doğru almış mıyız? :D
Bir de airbag kıamını nasıl söküyoruz?

http://www.ebay.com/itm/371315703554?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Rüzgarın kayadan alıp götüreceği sadece tozudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Merhaba,bugün cc kolu sipariş verdim.Gelince nasip olursa takacağım.Yalnız hazır delinmiş kapağı nereden bulabiliriz?Bilginiz var mıdır?
cc kolu aldığım link bu,doğru almış mıyız? :D
Bir de airbag kıamını nasıl söküyoruz?

http://www.ebay.com/itm/371315703554?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Kapağı yetkili servisten 9 tl ye alabilirsiniz. Montaj için ilk sayfalarda resimli anlatım mevcut. Air bag vidalı değil zaten yan tarafında ufak bir delik var oradan ince tornavida ile pime baskı yaptığınızda kendisi dışa doğru çıkıyor. Sonra sağa sola yaparak diğer 2 tırnağı çıkarıyorsunuz. Air bag soketlerini sökmenize gerek yok. İlk etapta aküyü sökerseniz kendinizi güvenceye almış olabilirsiniz. 0,5x1cm lik 2 adet civata ile montajı yapıp air bagi tekrar yerine takıyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Kapağı yetkili servisten 9 tl ye alabilirsiniz. Montaj için ilk sayfalarda resimli anlatım mevcut. Air bag vidalı değil zaten yan tarafında ufak bir delik var oradan ince tornavida ile pime baskı yaptığınızda kendisi dışa doğru çıkıyor. Sonra sağa sola yaparak diğer 2 tırnağı çıkarıyorsunuz. Air bag soketlerini sökmenize gerek yok. İlk etapta aküyü sökerseniz kendinizi güvenceye almış olabilirsiniz. 0,5x1cm lik 2 adet civata ile montajı yapıp air bagi tekrar yerine takıyorsunuz.
Bugün baktım vida göremeyince farklı bir sökme yolu vardır,dedim.
Vidalar zaten kolun yanında gelecek sanırım.Kolu takarsak kapağı servisten alalım artık.
Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Bugün baktım vida göremeyince farklı bir sökme yolu vardır,dedim.
Vidalar zaten kolun yanında gelecek sanırım.Kolu takarsak kapağı servisten alalım artık.
Çok teşekkür ederim.

Kolun yanında genelde civata gelmiyor  :D
Belirttiğim ölçülerde 2 adet nalburdan alırsanız iyi olur.  Ben sökerken aküyü sökmedim . Sökecek alet edavat bulamadım doğrusu. Ancak kolu taktıktan sonra air bag takmadan çalışıp çalışmadığını anlamak için on off yapmanız gerekiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Kolun yanında genelde civata gelmiyor  :D
Belirttiğim ölçülerde 2 adet nalburdan alırsanız iyi olur.  Ben sökerken aküyü sökmedim . Sökecek alet edavat bulamadım doğrusu. Ancak kolu taktıktan sonra air bag takmadan çalışıp çalışmadığını anlamak için on off yapmanız gerekiyor.

Vidalar resimde göründüğü için satıcı gönderiyor sanmıştım.  :D

O zaman aküyü ilk başta sökmek gerekiyor.On-off olayı koldaki aç kapa olayı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)

Evet. Göstergede işaret aktif kapalı görünüyor bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2014 Toyota Yaris Multidrive S aracımıza forumda yazılanlardan aldığımız cesaretle CC takmaya karar verdik. Aliexpress’den CC kolu sipariş ettik. 45 günde elimize ulaştı. Kolun geçeceği delikli kapak (Parça Kodu: 45186-0D030-C0) yetkili serviste yoktu, ancak 2 gün içinde getirdiler (O günkü Euro kuruna göre fiyatı 9,31 TL). Civatacıdan da 2 adet (5 mm x 10 mm) metrik vida alınca eksiğimiz kalmadı.
Sayın Alper Sınav’ın #48. mesajda gayet net açıkladığı gibi önce 10-11 anahtarla akünün eksi kutbunu söktük. Direksiyonun yan tarafındaki kapağı düz tornavida ile çıkardık. Ancak oradan pek bir şey göremedik. Direksiyonu 90 derece sola çevirdik. Oradaki küçük delikten soktuğumuz düz tornavida ile airbag’in alt ayağını tutan yaya ulaşmaya çalıştık. En çok zorlandığımız işlem de bu oldu. Aslında zor değil ama içini görmeden delikten tornavida ucunu yaya denk getirmeye çalışıyorsunuz. O arada airbag veya başka bir şeye zarar vermemek için çekingen davranıyorsunuz. Neyse kurcalarken yaya ulaştık. Kuvvetle itince airbag’in alt ayağı kurtuldu. Sonra airbag’i sağa sola oynatınca diğer ayaklar da boşandı. Airbag’e gelen sarı renkli kabloyu sökmedik.
Bu arada delikten yayı ararken neden zorlandığımızı da anladık. Resimde görüldüğü gibi tornavidanın yolunu kolay bulması için bir kanal var. Oradan yatay olarak sığacak kadar ( en çok 5 mm genişliğinde) bir tornavida kullanırsanız yaya hemen ulaşabilirsiniz. Bizim kullandığımız ise daha geniş olduğundan kanaldan yatay geçiremedik. Dikey çevirince de görmeden yayın ucunu yakalamak bizi uğraştırdı. Ondan sonrası kolay oldu. CC kolunu içeriden dışarıya geçirerek iki vida ile sabitledik. Kablosunu da soketine taktık. Airbag ayaklarını hizalayarak bastırınca tık diye yerine oturdu. Delikli kapağı da CC kolunun dışından geçirerek yerine taktık. Akü başını da tekrar takınca işlem tamamlandı.
Tecrübe için yola çıkınca da gayet güzel çalıştığını gördük. Sayın Ahmet Güve uyarı ışıklarının yanmayabileceğini söylemişti. Ancak bizde öyle bir sorun olmadı. “CC” ve “Set” uyarı ışıkları çalıştı. Sonunda kendi başımıza CC montajını yapmış olduk. Bu konuda bize yol gösteren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
merhaba,

arkadaşlar hız sabitleyiciyi uğraşmadan orijinal parça ile hangi özel serviste taktırabilirim? maliyeti ne olur?
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
merhaba,

arkadaşlar hız sabitleyiciyi uğraşmadan orijinal parça ile hangi özel serviste taktırabilirim? maliyeti ne olur?

Abi uğraşmıyorsun ki topu topu sök tak 1 - 2 dk  alıyor insanın tak çalıştır. Önemli  olan orjinal parçayı bulmak. Çoğumuz yurt dışından 15 - 20 dolara alıp montajını yaptık. Piyasada satılan orjinal toyota ambalajında ve etiketinde olmadıkça benim gözüm de orjinalliği olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı
« Yanıtla #358 : Haziran 18, 2015, 00:38:21 »
Benim de CC kolum geldi ve bugün montajladım.Çok güzel çalışıyor.Kolu aşağıdaki linkten aldım ve yanında iki adet vida da göndermiş.
Bir kapak kaldı onu da servisten hallettim mi iş tamam. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı
« Yanıtla #359 : Haziran 24, 2015, 15:20:47 »
Merhabalar,
Benim de Corolla 2007 HB 1.6 Sol Otomatik aracım var. Bu Cruise Control işine ben de merak saldım. Forumda ki konuları okudum ama okudukça kafam karıştı :)
Öncelikle aracımın desteklediğini tahmin ediyorum ama direksiyonda cruise control kolunun takılabileceği bir yer yok. Hatta servisten alınacak kapağı takacak yer bile yok. Sanırım direkt olarak keserek yer açmak gerekli. Bir de aşağıdaki siteyi buldum:
http://www.toyotanation.com/forum/132-9th-gen-corolla-1st-gen-matrix-2003-2008/299894-diy-aftermarket-cruise-control-install.html

Bu sitede kesip biçiyorlar ama direksiyonun önünü sökmek için olan vida yerleri ben de yok, sadece direksiyonun tam altında küçük bir boşluk var sanırım oradan sökülecek.
Bana da bir fikir verebilirseniz memnun olurum. Aracın desteklediğine emin olsam, her türlü takarım zaten o kolu :)

Bu arada Aliexpress'ten aşağıdaki kolu aldım.
www.aliexpress.com/item/-/1184259151.html

Saygılarımla.
Corolla 2007 HB 1.6 Sol Otomatik OMVL