Anket

Kasko ve Trafik Sigortası İndirim Hakkı Süre ve Araç Sahipliği Kısıtlaması İle İlgili Anket

Poliçe İndirim Hakkı Her Araç İçin ve Sürekli (kayıtlı araç olmadığında sona ermeyecek, indirim hakkı kaybolmayacak şekilde) Olmalı
6 (100%)
Böyle Bir Hak Çalışmasına Gerek Yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 6

Oylama kapandı: Nisan 11, 2021, 17:25:33

Gönderen Konu: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 50508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey
« Yanıtla #300 : Mart 09, 2021, 18:14:02 »
Hangi firmadan ve hangi prim düzeyleri ile teklifleri aldığınızı belirtirseniz diğer kullanıcılar için de faydalı olacaktır.

Anadolu sigortadan yaptırdım..poliçe şuan yanımda değil. 1600 tl idi galiba .bu fiyata hasarsızlık var ama hangi derecedir bilmiyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Mart 09, 2021, 18:14:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Mart 09, 2021, 18:33:41 »
Anadolu sigortadan yaptırdım..poliçe şuan yanımda değil. 1600 tl idi galiba .bu fiyata hasarsızlık var ama hangi derecedir bilmiyorum.
İşte bu gibi detaylar çok önemli. Yaş, sürücü ya da çok farklı indirimler de olabiliyor.

Aynı kişi üzerinde ikinci araç olunca onda indirim baştan başlıyor sanırım, eğer böyle ise bu da çok anlamsız. Ya da belli süre araç sahibi olmayan kişinin indirim hakkını kaybetmesi de. Bu tarz kazanılmış haklar kaybedilmemeli. Aslında bu konularda talepte bulunulsa makul düzenlemeler de yapılacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #302 : Mart 09, 2021, 23:11:48 »
Benum uzerime kayitli ikinci arac var. İkinci aracin kaskosunu sanki ilk defa yaptiriyormusum gibi baslattilar. Diger arac son basamak ,bu ilk basamak..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Mart 10, 2021, 14:41:51 »
Şubat 2021 de Toyota kasko sigortasını Aksigorta'dan,% 65 indirimli 1000.-tl ,trafik sigortasını Sompo Japon'dan 500.- tl ye yaptırdık,2017 den beri aracı aldığımız bayi sigorta acenteliğinden;diğer yeni aldığımız merso'nun sigortası için ruhsat sahibinin 2.aracı olduğu için indirim alınamadı,tam rakamı hatırlıyamıyorum ama kasko 2000 tl,trafik 900 tl gibi..Corolla 204.000-tl kasko değeri üzerinden hesaplandı, 2.ci el araç alındığında önceki sahibi kasko yaptırmamışsa ve indirim hakkı olan alıcının belirli bir süre içinde araba sahibi değilse indirim hakkının kaybolması kabul edilemez,tüketici hakları buna bir çözüm bulmalı,sonuçta TC numarası denilen bir şey var her şey oraya kaydediliyor aynı arabaların trameri gibi.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #304 : Mart 10, 2021, 17:20:53 »
Bu konu üzerinde bir kamuoyu oluşturup, sonrasında dosya hazırlamak ve gerekli yerlere bildirmek gerekir. Burada kamuoyu oluşturmak için her şey var, gerisi üyelerin bilincine kalıyor. Talep olursa gereği için hep birlikte uğraşırız.

Bu konuda süreli bir anket de oluşturuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Mart 11, 2021, 12:57:35 »
maddi sınırsız manevi 2.500.000 tl olarak yaptırdım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2021, 17:27:45
maddi sınırsız manevi 2.500.000 tl yaptırdım.

resimdeki ölüm,sürekli sakatlıık olay başına kefalet,olay başına avans ne demek?

Bireysel bir araçta böylesine bir limit yüksek geldi bana.
Toplu taşıma aracı için mi bu manevi tazminat tutarı?
Bir de Toyota Kaskodan yaptırmıştım ben bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Mart 11, 2021, 13:29:18 »
Selamlar, %60 kasko indirimli aracım var, ikinci aracımı aldığımda yine %60 indirimli kasko yaptırmak çok iyi olur ama suistimale açık. Araçsız gecen süre sonrası mevcut indirimlerin sıfırlanması çok saçma ama bununda sınırlarının cizilmesi gerekir. Full indirimden yaralanıp 10 sene araç sahibi olmayan kişi tekrar araç aldığında yine indirim istese ben sigorta şirketi olarak potansiyel riski hesaplayamam. Sürücü 10 yıllık boşlukta hiç araç kullanmamış trafiğe yabancılaşmış olabilir, reflekslerinde yavaşlama vs. gibi durumlar olabilir, yine 10 senedir şirket aracını kazasızda kulanıyor olabilir. Firmalar burada gereksiz risk almak istemeyip ödeyin diyor:)
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #307 : Mart 11, 2021, 13:45:17 »
Halen bir arabası olan,üzerine 2.ci arabayı da alınca 1.ci arabası için mevcut indirim kadar indirimi hemen alabilmeli,toplum değişiyor,olan yerde herkesin 2 arabası olabiliyor,parasal sorunu olan bir süre aracını satıp toplu taşıma kullanabiliyor sonra yeniden araç sahibi olabiliyor, neden kasko indirimi varsa bunu kaybetsin? tüketici aleyhine ne varsa uygulanıyor,istenirse bunlar her iki tarafa uygun olacak şekilde düzenlenir,şu an da mevzuat veya uygulama tüketici aleyhinedir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Mart 11, 2021, 13:45:46 »
Benim kaskom ve sigortamda manevi gibi bir ibare ve ücret kalemi bulunmuyor.
trafik sigortasında aşağıdaki kalemler var(sompo japan)
Maddi Hasar Araç Başına-41.000,00
Maddi Hasar Kaza Başına-82.000,0
Ölüm ve Sakatlanma Kişi Başına-410.000,00
Ölüm ve Sakatlanma Kaza Başına-2.050.000,00
Sağlık Gideri Kişi Başına-410.000,00
Sağlık Gideri Kaza Başına-2.050.000,00
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #309 : Mart 11, 2021, 15:10:23 »
Benim kaskom ve sigortamda manevi gibi bir ibare ve ücret kalemi bulunmuyor.
trafik sigortasında aşağıdaki kalemler var(sompo japan)
Maddi Hasar Araç Başına-41.000,00
Maddi Hasar Kaza Başına-82.000,0
Ölüm ve Sakatlanma Kişi Başına-410.000,00
Ölüm ve Sakatlanma Kaza Başına-2.050.000,00
Sağlık Gideri Kişi Başına-410.000,00
Sağlık Gideri Kaza Başına-2.050.000,00
ttafik sigortasina eklenmiyor diye biliyorum..

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2021, 15:11:35

Bireysel bir araçta böylesine bir limit yüksek geldi bana.
Toplu taşıma aracı için mi bu manevi tazminat tutarı?
Bir de Toyota Kaskodan yaptırmıştım ben bu arada.

arac bireysel kullanima yonelik hususi arac. 2007 model corolla... Ve 2007 yariste de aynisi var..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #310 : Mart 13, 2021, 13:47:26 »
Selamlar, %60 kasko indirimli aracım var, ikinci aracımı aldığımda yine %60 indirimli kasko yaptırmak çok iyi olur ama suistimale açık. Araçsız gecen süre sonrası mevcut indirimlerin sıfırlanması çok saçma ama bununda sınırlarının cizilmesi gerekir. Full indirimden yaralanıp 10 sene araç sahibi olmayan kişi tekrar araç aldığında yine indirim istese ben sigorta şirketi olarak potansiyel riski hesaplayamam. Sürücü 10 yıllık boşlukta hiç araç kullanmamış trafiğe yabancılaşmış olabilir, reflekslerinde yavaşlama vs. gibi durumlar olabilir, yine 10 senedir şirket aracını kazasızda kulanıyor olabilir. Firmalar burada gereksiz risk almak istemeyip ödeyin diyor:)
Zaten durum tüm açılardan ortaya konup, daha adil ve rasyonel düzenleme yapılmalı bana göre.
Bir kişi aynı anda iki aracı kullanamaz yaklaşımı ortaya konmuş olabilir, ancak bu farazi olur. Tam tersi örnek olarak, üzerine araç kayıtlı olduğu halde direksiyona hiç geçmeyenler de var.
Önemli olan mantık ile kuralları düzenlemek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Nisan 01, 2021, 19:46:46 »
Arkadaşlar 15 gün önce sıfır 2021 Corolla 1.5 vision mds araç aldım. Aracı aldığımda ise bayide Toyota Kasko adı altında bir kasko yaptırdım. Fakat burada dikkatimi çeken bir detayı sormak istiyorum sizlere.
E devletten aracı sorguladığımda Ak Sigorta olarak görünüyor kaskosu. Aracı kurum olarak aracı aldığım bayi görünüyor ama kasko türü olarak Ak Sigorta görünüyor. Bu ne demek oluyor yada sizlerde de durum bu şekilde midir?
2021 Corolla 1.5 Vision
2018 1.6 Life
2008   1.4d 4d Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #312 : Nisan 01, 2021, 19:58:56 »
Arkadaşlar 15 gün önce sıfır 2021 Corolla 1.5 vision mds araç aldım. Aracı aldığımda ise bayide Toyota Kasko adı altında bir kasko yaptırdım. Fakat burada dikkatimi çeken bir detayı sormak istiyorum sizlere.
E devletten aracı sorguladığımda Ak Sigorta olarak görünüyor kaskosu. Aracı kurum olarak aracı aldığım bayi görünüyor ama kasko türü olarak Ak Sigorta görünüyor. Bu ne demek oluyor yada sizlerde de durum bu şekilde midir?

dogrudur.. Ben toyota kaskoyu ak sigorya yapiyor diye biliyorum...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Nisan 01, 2021, 19:59:56 »
Toyota'nın Sabancı zamanlarından kalan tek şey herhalde, bayiler hala Aksigorta acentesi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #314 : Nisan 01, 2021, 20:18:05 »
Verilen bilgiler doğrudur,biz de corollayı aldığımız bayiden ilk günden beri toyota kasko yaptırıyoruz,aksigorta şirketi yapıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #315 : Nisan 01, 2021, 22:15:36 »
Aynen bendede öyle saçmalık mini onarım yok kaskoda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Nisan 27, 2021, 18:31:41 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Hata payı kime verilirse verilsin kişiden bir meblağ çıkmaz çünkü sigorta ve kasko bunun için vardır,eğer kasko yoksa ve kusurlu olarak siz çıkarsanız kendi aracınızı cebinizden yaptırmak durumunda kalırsınız,kasko varsa sıkıntı yapmaya gerek yok cana geleceğine mala paraya gelsin,can sağ olduktan sonra mal yerine gelir.

Bu bilinen çok büyük bir yanlış. Trafik sigortası sınırsız imm yapılmadığı müddetçe ancak 35-40bin tl arası bir ücreti karşılar. Her sene belirleniyor bu ücret, şimdi hatırlayamadım. Kaskoda da teminatları iyi incelemek lazım, uygun fiyatlı çoğu kaskonun imm sınırı 100-250bin tl arasında değişiyor. Allah korusun karşı tarafın masrafı bu teminatlardan fazla çıkarsa ücreti cepten ödenir. Bu nedenle ya trafik sigortasını genişletilmiş yapıp sınırsız imm ekletmek ya da kaskoya sınırsız imm ekletmek çok önemli.

Benim yorumum ise, Emin beyin ifadelerine bakarsak siz haklı gözüküyorsunuz. Yerde çizgi yok, her 2 yol da cadde ve kontrolsüz kavşaksa, yol hakkı sağdakinindir. Ama yol hakkı olsa bile eksperler araca vuruş yerine göre kusur verebiliyorlar. Siz karşıdaki aracın yan tarafına vurdunuz diye sizin dikkatsizliğiniz diyebilirler. Zor süreçler maalesef, böyle kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı bizde bile olsa dikkatli gitmeliyiz, dikkatsiz giden çok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #317 : Nisan 27, 2021, 23:39:15 »
Bu bilinen çok büyük bir yanlış. Trafik sigortası sınırsız imm yapılmadığı müddetçe ancak 35-40bin tl arası bir ücreti karşılar. Her sene belirleniyor bu ücret, şimdi hatırlayamadım. Kaskoda da teminatları iyi incelemek lazım, uygun fiyatlı çoğu kaskonun imm sınırı 100-250bin tl arasında değişiyor. Allah korusun karşı tarafın masrafı bu teminatlardan fazla çıkarsa ücreti cepten ödenir. Bu nedenle ya trafik sigortasını genişletilmiş yapıp sınırsız imm ekletmek ya da kaskoya sınırsız imm ekletmek çok önemli.

Benim yorumum ise, Emin beyin ifadelerine bakarsak siz haklı gözüküyorsunuz. Yerde çizgi yok, her 2 yol da cadde ve kontrolsüz kavşaksa, yol hakkı sağdakinindir. Ama yol hakkı olsa bile eksperler araca vuruş yerine göre kusur verebiliyorlar. Siz karşıdaki aracın yan tarafına vurdunuz diye sizin dikkatsizliğiniz diyebilirler. Zor süreçler maalesef, böyle kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı bizde bile olsa dikkatli gitmeliyiz, dikkatsiz giden çok.

trafik sigortasina imm ekletmek sadece yine sadece  karsi tarafin hasarini karsiliyor degil mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Nisan 28, 2021, 01:44:02 »
trafik sigortasina imm ekletmek sadece yine sadece  karsi tarafin hasarini karsiliyor degil mi?

İMM sadece karşı tarafı karşılar. Trafik sigortasının yetmediği kısımları yapılan İMM bütçesi kadar kapsar. Araba fiyatları çok artıyor. Her ne kadar güvenli de sürsek insanlık hali ne olacağı belli olmaz. Sınırsız İMM yaptırmakta fayda var bu nedenle.

Ayrıca bir bilgi daha vereyim. Kasko yaptırmayan arkadaşlar, güvenli sürüşlerine güvenip yaptırmıyorlar. Ve bu noktada karşı tarafın trafik sigortasına güveniyorlar. Ama olası bir kazada işler bu kadar kolay olmuyor. Karşı taraf sigortasız olabilir (ki olasılık az değil), sigortası olsa da sizin aracı pert edebilir (bu durumda 37bin tl alacaksınız, geri kalan? ), anlaşırsınız karaktersiz çıkabilir, direk vur kaç yapıp hiç bulamayabilirsiniz.

Kasko olunca siz hasarınızı yaptırırsınız, sonra kasko mahkemeye verir çatır çatır karşı taraftan alır parayı. Fakat bunu sizin yapmanız çok zor olur.

Şöyle bir örnek vereyim. Bir arkadaşım 2004 corollasıyla kaza yaptı. Yan yoldan çıkan dikkatsiz kadın sürücü nedeniyle direksiyonu kırdı ve kaldırıma çarptı, o darbeyle de tüm havayastıkları açtı. Karşı tarafa çarpmadı ama polis gelip tutanak sonucuna göre %100 karşı taraf suçlu. Polis gelmeden önce kadın sürücünün trafik sigortası yok, hemen yaptırıyorlar, polis geliyor tutanak tutuyor, aracında bir sorun yok. Kadının eşi geliyor masrafını ödeyeceğiz diyorlar ve çekip gidiyorlar. Arkadaş kala kalıyor öyle. Yaptıracağız diyenler, telefonları açmamaya başlıyor karaktersizler. Arkadaş araştırdı soruşturdu ve hukukçulardan olumsuz yanıtlar aldı. Kadın çalışmadığı için maalesef bir şey alınamaz diye dönmüşler. Tedbir konulur ancak çalışmaya başladığında ödeme alınabilir denmiş. Yani arkadaş masrafıyla kaldı. Kasko olsaydı aracı perte çıkarır ve o parayı da o karaktersiz aileden çatır çatır alırdı. Kasko bu nedenle önemli işte. Bindiğimiz araçlar ucuz değil ki kaskosuz binebilelim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Nisan 28, 2021, 04:33:14 »

Benim bildiğim trafik sigortasında imm olayı yok. Tek paket tüm araçlar için belirli miktar hasarı karşılıyor. Kaskoda sınırlı ve sınırsız imm var. Dediğiniz gibi çoğu kişi ucuz olsun diye imm'yi düşük tutuyor. Hatta birçok arkadaşın imm'den haberi bile yok. Sigortacının insafına kalmış durum. Otomobilde sınırsız imm 250tl, tırlarda 700tl fark ettiriyormuş. Bursa'da ki tır kazasından sonra tv'de programa çıkan bir sigortacı anlatmıştı.

Allah korusun bugün bir bmw, mercedes gibi üst sınır bir aracın dahil olduğu kazaya karışsak ve kusurlu olsak trafik sigortası karşı tarafın hasarının belirli kısmını karşılar. Kalan miktar üzerimize kalır ve karşı tarafın kaskosu varsa o parayı bizden alır. Bizim kaskomuz varsa burada devreye girer ve bize rücu etmeden o hasarı karşılar. Bu araçlar pert olursa düşük imm'li kaskomuz da yetmeyebiliyor. Bu nedenle üçe beşe bakmadan imm'yi yüksek tutmakta fayda var.

Belki kaskoyu yaptırırken araçla kaza yapmayacağımızı geçen sene kasko yaptırdığımızda verdiğimiz paranın boşa gittiğini düşünebiliriz. Ancak Allah göstermesin bir kaza durumunda o verdiğimiz paranın kaç katını sigorta firmasından tahsil etmiş oluyoruz.

Emin beyin kazasında ki yolda (üst mesajımda caddenin google maps görüntüsünü attım) silinmiş olsa da karşı tarafın geldiği yol çift sarı çizgi ile bölünmüş cadde. Bu nedenle o aracın geçiş üstünlüğü var ve sigorta firması bunu değerlendirecektir. İki aracında airbag açmaması bu kazanın sevindirici tarafı bence. İki araçta da fazla hasar yok demek ki. Tekrar arkadaşa geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin diyelim.