Anket

Kasko ve Trafik Sigortası İndirim Hakkı Süre ve Araç Sahipliği Kısıtlaması İle İlgili Anket

Poliçe İndirim Hakkı Her Araç İçin ve Sürekli (kayıtlı araç olmadığında sona ermeyecek, indirim hakkı kaybolmayacak şekilde) Olmalı
6 (100%)
Böyle Bir Hak Çalışmasına Gerek Yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 6

Oylama kapandı: Nisan 11, 2021, 17:25:33

Gönderen Konu: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 50527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey
« Yanıtla #280 : Mayıs 23, 2020, 11:02:25 »
Merhabalar herkese,
Öncelikle Mutlu Bayramlar diliyorum tüm ülkemize.  Daha nice bayramları -ama böyle uzak olmadan- sağlık, barış, huzur ve mutluluk içinde kutlamak dileğiyle.
Benim değerli fikirlerinizi almak istediğim konu Sompo Sigortanın reklamlarda gördüğüm aylık kasko paketleri hakkında bilgisi olan veya yaptıran kişilerin deneyimleri. Sizce mantıklı mı?
Teşekkürler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Mayıs 23, 2020, 11:02:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Mayıs 23, 2020, 17:03:09 »
şöyle mi mesela?

ben 2007 model araca 1250 tl ye imm sınırsız imm manevi tazinat 1.250.000. tl fiyat yaptırdım
Bu şekilde ya da daha detaylı da olabilir. Mesela;
A marka, B model ve 1111 model yılı araca, % d indirim oranı ile, ee bedelli kapsamlar dahilinde (ödemeler, muafiyetler vs.) olabilir. Yani neye, hangi indirim ve arttırım oranları ile ne kadar ödendiği gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #282 : Mayıs 25, 2020, 14:56:38 »
Arkadaşlar yetkili serviste trafik sigortası, kasko yaptırmak mantıklı mı? Dışarıda daha uygun fiyatlı yaptırılabileceği söyleniyor ama kaza sonrası servisin ilgi alakası açısından ve kullanılan parçaların güvenilirliği açısından bana servis daha mantıklı geliyor. Siz ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Mayıs 25, 2020, 15:31:31 »
Arkadaşlar yetkili serviste trafik sigortası, kasko yaptırmak mantıklı mı? Dışarıda daha uygun fiyatlı yaptırılabileceği söyleniyor ama kaza sonrası servisin ilgi alakası açısından ve kullanılan parçaların güvenilirliği açısından bana servis daha mantıklı geliyor. Siz ne dersiniz?
yetkili servis anlaşması olan istediğiniz yere yaptırabilirsiniz farkı olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Mayıs 25, 2020, 16:27:39 »
Sonuçta resmi servislerde sigorta şirketlerinin acenteliğini almış kuruluşlar,sigorta şirketi açısından fark yoktur,teminat miktarına göre a veya b acenteliği almışlardır..Fiyat farkının olacağını düşünmüyorum,sigorta poliçenizde yazılı olanlara göre hareket edilir,orijinal parça veya eşdeğer parça veya yan sanayi parça gibi farklılıklar olur,eksper dışarıya daha geç gelebilir,araç sanayide kapı önünde bekleyebilir,içinden parça bile sökülür,bu nedenle bizim tercihimiz resmi servis bünyesindeki acentelik olur,bir de çekici ile en yakın yere veya servise çekilme sorunu olabiliyor,yurt içinde başka bölgelerde vukuat olursa yine resmi serviste işlem yapılır,yabancı memlekette ,sanayideki ustalara ne kadar güvenilir,bu nedenle resmi servis diyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Ocak 08, 2021, 00:39:52 »
Arkadaşlar 4 yıldır araca kasko yaptırıyorum. Ancak bu sene 1450 den ağızlarını açınca yaptırmadım. 4 yıldır şükürler olsun hasar yok. Her sene hasarsızlık indirimi yapılmasına rağmen prim artıyor. Aracın kasko bedeli yükseldiği için diyorlar. Merak ettiğim bu araç 4 yıldır hiç kasko mini hasar dahik kullanılmamasına rağmen neden yüksek çıkıyor. İkincisi kasko bu sene yapmasam hasarsızlık sıfırdan mı başlar, yoksa trafik sigortasıyla bağlantılı olarak hasarsızlık devam mı eder?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Ocak 08, 2021, 01:58:50 »
Hasarsızlık indiriminiz iptal olur trafik sigortası ve kasko farklı poliçeler olduğundan trafik sigortasında hasarsız olsanız dahi kaskoya yansitilmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Ocak 08, 2021, 08:08:56 »
Evet indiriminiz iptal olur sıfırdan başlarsınız. Benim başıma geldi sigortacım kasko zamanım gelmesine rağmen bana haber vermedi bende onlara güvenerek takip etmemiştim 6 ay kaskosuz kalmışım tüm indirimlerim iptal oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Ocak 08, 2021, 08:55:14 »
Kasko ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılmış. Acaba internet üzerindeki platformlardan teklif almayı denediniz mi? Reklama girer mi bilemiyorum o yüzden isim vermiyorum ama ben en ucuz kasko teklifini 3 senedir online platformlardan alıyorum ve müşteri temsilcisiyle görüşüp klozları belirleyip, teminatları ve aracımdaki ekstraları kendi belirlediğim tutarlarda ekleterek kasko poliçemi bu şekilde oluşturuyorum. Buna rağmen acentelerden aldığım fiyatlardan uygun fiyat alabiliyorum. Size de aynısını tavsiye ederim. Seçeceğiniz firmanın servis ağı da önemli... Sadece fiyata bakarak kasko yaptırmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Ocak 08, 2021, 10:39:46 »
Kasko şirketine göre değişiyor sanırım ama hasarsızlık indiriminiz 2-3 ay arası bir süre devam ediyor
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Ocak 08, 2021, 12:07:09 »
Eşimin yaklaşık 3 sene arabasız dönemde kasko indirimi iptal olmadı 7. basamaktan devam etti..

(Düzeltme: Trafik 7. basamaktan devam etmiş.. Kasko indirimi 4 basamaktan başlamış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Ocak 08, 2021, 12:27:09 »
Benim bildiğim kasko indirimi 4 basamaktan oluşuyor 4 ten başlamak baştan başlamak anlamına geliyor. Kasko şirketine göre farklı işlemler mi yapıyorlar acaba.. Benim tüm indirimler gitti baştan başlamış gibi değerlendirdiler. Yıllarca kaskoyu hiç kullanmamış olmama ragmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Ocak 08, 2021, 16:27:38 »
Sigortacılar,araç modeli eskiyince çıkacak hasar da kullanılacak yedek parçanın çoğalacağı ve yeni araca göre daha masraf açacağı mantığıyla primleri her yıl hasarsızlık indirimi olmasına rağmen arttırıyorlar,önerildiği gibi kaskoya indirim yapan bir şirket bulup yeniden kaskolu hayata dönmek daha mantıklı,çünkü ne zaman ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Mart 08, 2021, 18:29:32 »
merhaba arkadaşlar.
kaskomda maddi tazminat  sınırsız  manevi tazminat 2500. tl teminat var.
en kötüyü düşünürsek ( düşünmeyelim ALLAH korusun ) suçlu bizim olduğumuz bir kaza anında karşı tarafta  yaralanma, ölüm, iş kaybı ,zaman kaybı vb gibi durumlar oldu.
bu durumların tamamını manevi tazminat olarak kasko mu verir?

E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Mart 09, 2021, 05:21:45 »
Manevi tazminat, kişiye ya da Allah göstermesin vefatı halinde yakınlarına duydukları elem ve keder karşılığında takdir edilen bir tazminat türüdür. Örneğin; ampüte olan, yüzünde sabit iz meydana gelen, kalıcı olarak sakat kalan biri için meydana gelen olayda kusur durumu, malüllük oranı vs. gibi durumlar göz önünde bulundurularak gelir kaybına yönelik olarak maddi tazminat, duyduğu acıya yönelik olarak ise manevi tazminat takdir edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #295 : Mart 09, 2021, 10:36:39 »
Manevi tazminat, kişiye ya da Allah göstermesin vefatı halinde yakınlarına duydukları elem ve keder karşılığında takdir edilen bir tazminat türüdür. Örneğin; ampüte olan, yüzünde sabit iz meydana gelen, kalıcı olarak sakat kalan biri için meydana gelen olayda kusur durumu, malüllük oranı vs. gibi durumlar göz önünde bulundurularak gelir kaybına yönelik olarak maddi tazminat, duyduğu acıya yönelik olarak ise manevi tazminat takdir edilir.
yani maddi ve manevi tazminat klozumuz varsa tum masraflari ( her ne olursa olsun)kasko oduyor o zaman..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Mart 09, 2021, 13:26:24 »
Bütün masrafları diyemeyiz, poliçe limitleri ile sınırlı olmak kaydıyla ödeme yapıyorlar. Kusur durumuna göre de rücu edilebili miktarlar değişebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Mart 09, 2021, 15:53:00 »
yani maddi ve manevi tazminat klozumuz varsa tum masraflari ( her ne olursa olsun)kasko oduyor o zaman..

Manevi tazminatı limitleriniz kadar karşılaşır. Kalan kısmını ise siz karşılarsınız.
Pek çok kişi poliçe yaparken manevi tazminat teminatına dikkat etmiyor.
Size tavsiyem maddi tazminat teminatı kadar manevi tazminat teminatı da yaptırmanız.
5 yıl önce yaşadığım bir trafik kazasında karşı taraf maddi tazminata ek olarak manevi tazminat da talep etmişti.
Neyse ki o dönem poliçemizde de manevi tazminat teminatı vardı 50 bin TL.
Bu nedenle özellikle manevi tazminat teminatına dikkat ederim.
Şu anki poliçemde de 150 bin tl manevi tazminat teminatım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Mart 09, 2021, 17:26:54 »
Bütün masrafları diyemeyiz, poliçe limitleri ile sınırlı olmak kaydıyla ödeme yapıyorlar. Kusur durumuna göre de rücu edilebili miktarlar değişebilir.
maddi sınırsız manevi 2.500.000 tl olarak yaptırdım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2021, 17:27:45
Manevi tazminatı limitleriniz kadar karşılaşır. Kalan kısmını ise siz karşılarsınız.
Pek çok kişi poliçe yaparken manevi tazminat teminatına dikkat etmiyor.
Size tavsiyem maddi tazminat teminatı kadar manevi tazminat teminatı da yaptırmanız.
5 yıl önce yaşadığım bir trafik kazasında karşı taraf maddi tazminata ek olarak manevi tazminat da talep etmişti.
Neyse ki o dönem poliçemizde de manevi tazminat teminatı vardı 50 bin TL.
Bu nedenle özellikle manevi tazminat teminatına dikkat ederim.
Şu anki poliçemde de 150 bin tl manevi tazminat teminatım var.
maddi sınırsız manevi 2.500.000 tl yaptırdım.

resimdeki ölüm,sürekli sakatlıık olay başına kefalet,olay başına avans ne demek?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Mart 09, 2021, 18:10:21 »
Hangi firmadan ve hangi prim düzeyleri ile teklifleri aldığınızı belirtirseniz diğer kullanıcılar için de faydalı olacaktır.