Anket

Kasko ve Trafik Sigortası İndirim Hakkı Süre ve Araç Sahipliği Kısıtlaması İle İlgili Anket

Poliçe İndirim Hakkı Her Araç İçin ve Sürekli (kayıtlı araç olmadığında sona ermeyecek, indirim hakkı kaybolmayacak şekilde) Olmalı
6 (100%)
Böyle Bir Hak Çalışmasına Gerek Yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 6

Oylama kapandı: Nisan 11, 2021, 17:25:33

Gönderen Konu: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 50506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey
« Yanıtla #320 : Nisan 28, 2021, 22:37:49 »
Benim bildiğim trafik sigortasında imm olayı yok. Tek paket tüm araçlar için belirli miktar hasarı karşılıyor. Kaskoda sınırlı ve sınırsız imm var. Dediğiniz gibi çoğu kişi ucuz olsun diye imm'yi düşük tutuyor. Hatta birçok arkadaşın imm'den haberi bile yok. Sigortacının insafına kalmış durum. Otomobilde sınırsız imm 250tl, tırlarda 700tl fark ettiriyormuş. Bursa'da ki tır kazasından sonra tv'de programa çıkan bir sigortacı anlatmıştı.

Allah korusun bugün bir bmw, mercedes gibi üst sınır bir aracın dahil olduğu kazaya karışsak ve kusurlu olsak trafik sigortası karşı tarafın hasarının belirli kısmını karşılar. Kalan miktar üzerimize kalır ve karşı tarafın kaskosu varsa o parayı bizden alır. Bizim kaskomuz varsa burada devreye girer ve bize rücu etmeden o hasarı karşılar. Bu araçlar pert olursa düşük imm'li kaskomuz da yetmeyebiliyor. Bu nedenle üçe beşe bakmadan imm'yi yüksek tutmakta fayda var.

Belki kaskoyu yaptırırken araçla kaza yapmayacağımızı geçen sene kasko yaptırdığımızda verdiğimiz paranın boşa gittiğini düşünebiliriz. Ancak Allah göstermesin bir kaza durumunda o verdiğimiz paranın kaç katını sigorta firmasından tahsil etmiş oluyoruz.

Emin beyin kazasında ki yolda (üst mesajımda caddenin google maps görüntüsünü attım) silinmiş olsa da karşı tarafın geldiği yol çift sarı çizgi ile bölünmüş cadde. Bu nedenle o aracın geçiş üstünlüğü var ve sigorta firması bunu değerlendirecektir. İki aracında airbag açmaması bu kazanın sevindirici tarafı bence. İki araçta da fazla hasar yok demek ki. Tekrar arkadaşa geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin diyelim.

Genişletilmiş trafik sigortalarında sınırsız imm seçilebiliyor. Kasko yenilerken sınırsız imm de 500 den fazla fiyat farkı çıkıyordu. Sigortacımın önerisiyle trafik sigortasını sınırsız imm yaptırdık 200 tl fark ile. Toplamda daha ucuza geldi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Nisan 28, 2021, 22:37:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Nisan 28, 2021, 23:03:22 »
Ben sınırsız yaptirdim 75 tl civari bir sey cikti sanirim..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Nisan 28, 2021, 23:11:51 »
Genişletilmiş trafik sigortalarında sınırsız imm seçilebiliyor. Kasko yenilerken sınırsız imm de 500 den fazla fiyat farkı çıkıyordu. Sigortacımın önerisiyle trafik sigortasını sınırsız imm yaptırdık 200 tl fark ile. Toplamda daha ucuza geldi.
Bilgim yoktu, birşey daha öğrenmiş oldum, teşekkürler. Ancak tv'ye çıkan sigortacı imm sadece kaskoda var demişti. Demek ki zorunlu trafik sigortasında da varmış. Aklımızda bulunsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Nisan 29, 2021, 10:10:36 »
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,
10 DEĞERLENDİRME olan kodum bu sabah 34 MUTABAKATSIZLIK olarak güncellenmiş.

34 MUTABAKATSIZLIK
İlgili şirketlerin kusur oranlarını farklı girmesi sonucu TRAMER sisteminin değerlendirdiği durumdur. 3 iş
günü dolduktan sonra dosya komisyona gönderilir. (3 iş günü dolmadan dosya tekrar değerlendirilebilir ve
mutabakat sağlanabilir.)

Burda artık sigorta şirketleri ile işimiz kalmıyor mu ? Yani dosyaya artık Tramerdeki komisyon mu bakacak oluyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #324 : Nisan 29, 2021, 11:43:39 »
Bilgim yoktu, birşey daha öğrenmiş oldum, teşekkürler. Ancak tv'ye çıkan sigortacı imm sadece kaskoda var demişti. Demek ki zorunlu trafik sigortasında da varmış. Aklımızda bulunsun.

ben de zts de imm olduğunu bilmiyordum. ayrıca kanaatimca zts ye imm ekletirseniz sizin hasarınız karşılanmaz karşı tarafın hasarı karşılanır.
yani kaskoya ekletmek daha iyi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Nisan 29, 2021, 11:58:06 »
ben de zts de imm olduğunu bilmiyordum. ayrıca kanaatimca zts ye imm ekletirseniz sizin hasarınız karşılanmaz karşı tarafın hasarı karşılanır.
yani kaskoya ekletmek daha iyi.

Fark etmiyor ZTS ye ekletseniz de, kaskoya ekletseniz de İMM  karşı tarafın zararını karşılıyor Mahmut bey.  Mutlu beyin anlattığı, ZTS ye eklettiği için daha az maliyetli olmuş onun için
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Nisan 29, 2021, 12:14:43 »
Bundan böyle ztf ve kasko yaptıracak olanlar Mutlu Tekir beyin yaptırdığı gibi sigorta şirketi acentesine sorsunlar,ayrıntılı sormuyoruz,ztf şu kadar denilince hemen tamam diyoruz ama esas olan fark bu durumda kaskonun daha yüksek maliyeti ile karşımıza çıkıyor.Acentenin alacağı prim yüzdesi olumsuz fark ediyorsa biz müşterileri uyarmıyor da olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #327 : Nisan 29, 2021, 17:04:49 »
bugün  araca zts ve kasko yaptırdım zts 350 tl kasko 1400 tl.
kaskoda 1 ve 2 ile işaretlediğim yerler hakkında bilgisi olan var mı? ( işin aslı sigortacı da pek bir şey bilmiyor)

benim için asıl önemli olan 3 numara idi. bu rakamlarla Allah korusun kendimi tamamen güvence altına almış oldum mu?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Nisan 29, 2021, 19:16:11 »
bugün  araca zts ve kasko yaptırdım zts 350 tl kasko 1400 tl.
kaskoda 1 ve 2 ile işaretlediğim yerler hakkında bilgisi olan var mı? ( işin aslı sigortacı da pek bir şey bilmiyor)

benim için asıl önemli olan 3 numara idi. bu rakamlarla Allah korusun kendimi tamamen güvence altına almış oldum mu?
2- Hukuksal koruma 5.000 TL limit verilmiş, sabit bir değer sanırım.
3- Karşı tarafa vereceğiniz zararlarda olası manevi tazminatlar için 2.500.000 TL limit verilmiş, oldukça iyi bir değer. Bu değere göre prim düşük çıkmış bence. İMM, yani Mali Sorumluluk ise, diğer taraflara verilen zararı karşılar. Sınırsız olması iyi bir koruma sağlar.
1- Olası kötü durumlarda, sizde ya da araçtakilerde maraz kalırsa ya da geride kalanlara bir tazminat ön görülüyor sanırım bu madde ile. Tedavi ise sanırım 2011'de değişmiş. Yani artık sigorta değil, SGK direk tedavi ile ilgileniyor ve primler oraya gidiyor (işlem nasıl oluyor bilmiyorum).

Ödeme şekliniz, tam değer, pazarlıkla ödediğiniz miktar vs. nedir?
ZTS için 350 bu yılın mı, 2010'ların değerleri gibi geldi, sanırım İstanbul'da 800 TL leri buldu. Eğer 350 ise çok iyi bir değer bu zaman için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #329 : Nisan 29, 2021, 20:31:45 »
22 Şubat 2021 de trafik sigortasına Sompo Japon'dan 448.-tl ödemişiz,o zaman bile bana düşük gelmişti,bu gün 350.-tl fiyatlama trafik sigortası için çok şasırtıcı,kasko fiyatı normal sayılır.Artan mali sorumluluk bildiğimize göre sizi üst düzeyde koruyacak şekilde yapılmış görünüyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Nisan 29, 2021, 21:28:31 »
2- Hukuksal koruma 5.000 TL limit verilmiş, sabit bir değer sanırım.
3- Karşı tarafa vereceğiniz zararlarda olası manevi tazminatlar için 2.500.000 TL limit verilmiş, oldukça iyi bir değer. Bu değere göre prim düşük çıkmış bence. İMM, yani Mali Sorumluluk ise, diğer taraflara verilen zararı karşılar. Sınırsız olması iyi bir koruma sağlar.
1- Olası kötü durumlarda, sizde ya da araçtakilerde maraz kalırsa ya da geride kalanlara bir tazminat ön görülüyor sanırım bu madde ile. Tedavi ise sanırım 2011'de değişmiş. Yani artık sigorta değil, SGK direk tedavi ile ilgileniyor ve primler oraya gidiyor (işlem nasıl oluyor bilmiyorum).

Ödeme şekliniz, tam değer, pazarlıkla ödediğiniz miktar vs. nedir?
ZTS için 350 bu yılın mı, 2010'ların değerleri gibi geldi, sanırım İstanbul'da 800 TL leri buldu. Eğer 350 ise çok iyi bir değer bu zaman için.

daha bugün yaptırdım sigortaları....
1 noda arkadakilere maraz kalırsa diye zaten imm yi yaptırmıyor muyuz?..eger bu değerse bu değer düşük değil mi?
tekrar baktım zts 363  lira ak sigorta,  kasko 1480 tl anadolu sigorta 
yıl başında diğer arabaya zts 640 tl yaptırmıştım..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Nisan 30, 2021, 15:56:37 »
daha bugün yaptırdım sigortaları....
1 noda arkadakilere maraz kalırsa diye zaten imm yi yaptırmıyor muyuz?..eger bu değerse bu değer düşük değil mi?
tekrar baktım zts 363  lira ak sigorta,  kasko 1480 tl anadolu sigorta 
yıl başında diğer arabaya zts 640 tl yaptırmıştım..
Gerçekten bakmak lazım ZTS'nin o kadar uygun çıkması için. Keşke o değerlere inse tekrar genel olarak.

Sorunuza bir alıntı cevap olabilir anırım;
"Karayolunda kusurlu olarak karşı tarafa verilen zarar, zaman zaman trafik sigortası limitlerini aşmaktadır. Bu yetersizlik maddi zararlarda olduğu gibi ölüm veya sakatlık hallerinde de ortaya çıkabilmektedir. Örnek vermek gerekirse; 33 yaşında, evli, eşi çalışmayan, iki çocuk babası, aylık 10.000 TL net gelirli bir kişi kusuru olmaksızın trafik kazasında hayatını kaybederse ödenecek tazminatın ne olacağını biliyor musunuz? Tazminat tutarı 1.828.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. Burada iki çocuk 4 ve 7 yaşında kız çocukları olarak alındı. Yaşlar daha küçük olursa tazminat tutarı büyüyecek; daha büyük olursa tazminat tutarı küçülecektir. Sonuçta bu zarar için trafik sigortasının 430.000 TL ödeyeceği düşünülürse; yaklaşık 1.400.00 TL tazminat araç sahibinin üzerinde kalacaktır.

Bu sorumluluğu Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası (İMM) ile sigortacıya devredebiliriz. Bu teminat genelde kasko sigortasına ek teminat olarak eklenmektedir. Bu sigorta kesinlikle trafik sigortası yerine geçmemekte; trafik sigortasının yetmediği durumlarda ilave olarak trafik sigortasının üzerine gelmektedir. Yukarıdaki örnekten yola çıkacak olursak; trafik sigortası olmayan ancak 3.000.000 TL teminat veren İMM poliçesi olan bir araç sahibi, 1.828.000 TL tazminat ile karşı karşıya kalırsa; İMM trafik sigortasının ödemediği 1.400.000 TL’yi öder."

Kaynak: https://www.tsev.org.tr/sayfa/ihtiyari-mali-mesuliyet-sigortasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Nisan 30, 2021, 16:02:27 »
Yukarıdaki rakamlara bakınca yetersiz poliçenin bizleri hiç bir şekilde korumadığını görüyoruz,kimse olmaz olmaz demesin,poliçeleri tekrar gözden geçirelim ve biraz masrafla eksikleri tamamlayalım derim.Ne ile muhatap olacağımız belli değil hayatta..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Nisan 30, 2021, 21:38:46 »
Bizim sigortacılar müşteri toplayabilmek için herzaman sistemin açıklarını kullanıyorlar, sigorta içindeki gereksiz gibi görünen Hakan bey'inde bahsettiği İMM gibi klozları çıkartarak müşteriye düşük meblağ göstermeye çalışıyorlar,kaza olmadığı sürece sorun olmuyor ve müşteride cebinden az çıktığı için memnuniyet içerisinde tekrar aynı kişiyi arıyor sigortasını yaptırıyor,taki sorunlu bir kaza olupta (ALLAH cc esirgesin) işin rengi Orta ya çıkıncaya kadar, lütfen yaptırdığımız her resmi işin takipçisi olalım elimize aldığımız her evrağı okuyalım,
Korkmayın okumaktan zarar gelmez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota corolla 1.33 life 2017
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '17
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #334 : Temmuz 19, 2021, 15:57:54 »
Meraba,

Aracım 2018 trafik çıkışlı 2017 model 1,33 life yeni aldım sayılır kasko araştırıyorum ama çok farklı tutarlar çıkıyor.
Ray Sigorta 1360tl full kasko
Ak Sigorta 1695 tl
Anadolu 2670 tl

Sizce neye dikkat etmeliyim yer MUĞLA .

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Temmuz 19, 2021, 17:36:13 »
Meraba,

Aracım 2018 trafik çıkışlı 2017 model 1,33 life yeni aldım sayılır kasko araştırıyorum ama çok farklı tutarlar çıkıyor.
Ray Sigorta 1360tl full kasko
Ak Sigorta 1695 tl
Anadolu 2670 tl

Sizce neye dikkat etmeliyim yer MUĞLA .

Teşekkürler

imm maddi manevi sınırsız olsun
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #336 : Temmuz 19, 2021, 17:58:13 »
Ek olarak söylüyorum,Anadolu sigorta her zaman yüksek fiyat verir,ikame araç süresine bakın,orijinal yedek parça isteyin,aksigorta yapıyor toyota kaskoyu araştırın,resmi servislerde yaptırılıyor.İlk aklımıza gelenler bunlar şimdilik..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #337 : Temmuz 19, 2021, 18:02:49 »
Ek olarak söylüyorum,Anadolu sigorta her zaman yüksek fiyat verir,ikame araç süresine bakın,orijinal yedek parça isteyin,aksigorta yapıyor toyota kaskoyu araştırın,resmi servislerde yaptırılıyor.İlk aklımıza gelenler bunlar şimdilik..

Çok Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #338 : Ağustos 05, 2021, 11:48:26 »